Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Consolamentum pisze:Mi marzy się (słowo rozwiązujące poniekąd sprzeczkę dot. właściwej interpretacji tego wątku [ nie interesuje mnie, że jakiś tytuł jest niezależny językowo albo jest polska instrukcja bo wiem -sam posiadam międzynarodowe Troyes czy niemiecką edycję Tikala]) zobaczyć w pełni zlokalizowane Lords of Waterdeep, Evo, Edo, Spirits of the Rice Paddy oraz Targi.
Spirits of the Rice Paddy chyba się ziści za sprawą Cube
Consolamentum pisze:Mi marzy się (słowo rozwiązujące poniekąd sprzeczkę dot. właściwej interpretacji tego wątku [ nie interesuje mnie, że jakiś tytuł jest niezależny językowo albo jest polska instrukcja bo wiem -sam posiadam międzynarodowe Troyes czy niemiecką edycję Tikala]) zobaczyć w pełni zlokalizowane Lords of Waterdeep, Evo, Edo, Spirits of the Rice Paddy oraz Targi.
Spirits of the Rice Paddy chyba się ziści za sprawą Cube
W swym naiwnym optymizmie marzy mi się "Libertalia" po polsku, ale póki na rynku jest trochę egzemplarzy wydania anglojęzycznego, to raczej nie sądzę by w najbliższym czasie ktoś się za to wziął...
W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry Moje zniżkiPlanszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
Myślicie , że jest sens wydawania Five Tribes po polsku? Czy tłumaczenie gier, totalnie niezależnych językowo dla samej instrukcji i pewnie ciut mniejszej ceny jest bez sensu?
Five Tribes miało wyjść po polsku ale chyba orginalny wydawca się nie zgodził na zmianę tytułu na polski.
Z punktu widzenia polskich wydawców wszystko się opłaca wydawac po polsku. Podobno polski tytuł na pudełku powoduje lepsza sprzedaż. Tak mówią nasi wydawcy.
Wincenty Jan pisze:Myślicie , że jest sens wydawania Five Tribes po polsku? Czy tłumaczenie gier, totalnie niezależnych językowo dla samej instrukcji i pewnie ciut mniejszej ceny jest bez sensu?
Było już wałkowane. DoW nie jest zainteresowane spolszczaniem tego tytułu. Będzie zatem jedynie takie wydanie, jakieś jest.
Teraz to, gdyby Rebel miał wydawać Ticketa, to by nawet nie było szans na polski tytuł
No to Spartakus w wersji PL. Przewijał się kilka razy w tym wątku.
Mam wielką nadzieje na wydanie Leaving Earth po polsku ale faktycznie nie wiadomo czy będzie to opłacalne...
Udało się ze Spartakusem, którego wielu z góry skreślało... Kto wie, może uda się pewnego dnia z "Tales of the Arabian Nights"... No dobra, wiem że oszukuję sam siebie
GFP udowodniło i nadal udowadnia, kampania Spartakusa pewnie to potwierdzi, że w Polsce jest miejsce na sporo zagranicznych tytułów w rodzimym wydaniu. Pewnie i te niszowe tytuły znajdą swoich odbiorców. Zresztą, wystarczy popatrzeć na wyniki GFP. Czy choć jedna kampania im się nie udała? Nie przypominam siebie. Owszem mieli troche słabsze, jak Pocket Imperium, ale i gra praktycznie nie znana szerszemu gronu graczy. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale wystarczy dobry marketing, dobra data kampanii, odpowiednia ilosc recenzji i szumu a słupki wsparć skaczą do góry... Pewnie doczekamy się jeszcze wielu tytułów , które tutaj zostały czy zostaną wymienione. Nie wiem czy ten wątek w jakikolwiek sposób wpływa na wydawców ale miło jest dowiedzieć się o ciekawych, nie znanych wcześniej, tytułach.
A dla mniejszych "wspieramowych" wydawnictw zachęcam pójść droga GFP. Potrzeba HITow , a nie mało znanych, średnio ocenionych gier na BGG. Zresztą, domyślam się, że to nie takie proste.
Fakt - nie liczyłem ze np. Super Motherload lub Steampunk Rally sie pojawi po polsku, a tu cyk - dwie wsparte kampanie i juz np Wiertła maja być w przyszłym tygodniu Thanks GFP.