Nasze pomalowane figurki
- BOLLO
- Has thanked: 1159 times
- Been thanked: 1816 times
- Kontakt:
-
- Has thanked: 1304 times
- Been thanked: 1539 times
Re: Nasze pomalowane figurki
Nadal absurdalnie duże te hełmy. Wyglądają jakby mieli wizjery na poziomie włosów. Może te figurki były umyślnie zaprojektowane jako "zabawne" bobbleheads.
Dla porównania:
Dla porównania:
Lubię TĘ grę. (a nie "tą grę")
Kupiłem TĘ grę. (a nie "tą grę")
Wygrałem w TĘ grę. (a nie "tą grę")
- brazylianwisnia
- Has thanked: 278 times
- Been thanked: 988 times
Pierwsze w zyciu pomalowane figurki. Poszlo duzo lepiej niz sie spodziewalem i jakosc malowania mi pasuje. Na podstawki nie patrzcie bo jeszcze testuje co i jak Kwestia jest taka co zrobić zeby przyspieszyc proces. Malowanie zajęło mi 55min/figurka. Zrobilem szybki underpaint, pozniej contrasty i rozwodnione farby, drybrush i odrobina highlightow. Pytanie czy to wlasciwa droga zeby robić to szybko? Wiem ze duzo moge zyskać odwazniej poslugujac sie pedzlem ale znowu przy tej technice czasochlonne jest poprawic gdy najedzie sie na inna strefe. Jakies pomysly co zmienić w podejściu lub moze cos dodac co polepszy efekt a jest bardzo szybkie?
Spoiler:
Sprzedam:ATO, Oathsworn, Lords of Ragnarok,eurasy, inne
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
Świetnie wyszło. Gdyby już były contrasty jak ja swojego Blood Rage malowałem to też na pewno bym tak malował. Całą grę malowałem zdecydowanie za długo.brazylianwisnia pisze: ↑07 sty 2021, 08:05 Pierwsze w zyciu pomalowane figurki. Poszlo duzo lepiej niz sie spodziewalem i jakosc malowania mi pasuje. Na podstawki nie patrzcie bo jeszcze testuje co i jak Kwestia jest taka co zrobić zeby przyspieszyc proces. Malowanie zajęło mi 55min/figurka. Zrobilem szybki underpaint, pozniej contrasty i rozwodnione farby, drybrush i odrobina highlightow. Pytanie czy to wlasciwa droga zeby robić to szybko? Wiem ze duzo moge zyskać odwazniej poslugujac sie pedzlem ale znowu przy tej technice czasochlonne jest poprawic gdy najedzie sie na inna strefe. Jakies pomysly co zmienić w podejściu lub moze cos dodac co polepszy efekt a jest bardzo szybkie?Spoiler:
Chcesz podziękować za wykonaną pracę? Postaw kawkę :) https://buycoffee.to/13thson
Jak patrzę na figsy z legionu to najchętniej bym podmienił moje figurki z Imperium Atakuje na te z legionu.
Chcesz podziękować za wykonaną pracę? Postaw kawkę :) https://buycoffee.to/13thson
- RUNner
- Has thanked: 640 times
- Been thanked: 1106 times
Batman na kontrastach i lekkim cieniowaniu. Nie wiem ile mi to czasu zabrało, ale coś między 4-5 godzin. Maluję kontrastami od 1,5 roku i po prostu kocham te farby
Pomalowane figurki na wymianę: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic ... 3#p1148253
Sprzedam: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic.php?t=64690
Sprzedam: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic.php?t=64690
-
Wrzucam zdjęcia ukończonej drużyny ludzi z nowego startera do Blood Bowl.
Middenheim Moguls, szlachta z Miasta Ulryka, wielu z nich to byli i obecni Rycerze Białego Wilka. Drużyna nazywana przez fanów pieszczotliwie Middenheim Mittens, ze względu na futrzane rękawice, które zakładają by trenować nawet przy najbardziej siarczystych mrozach
Chciałem mieć ich gotowych w miarę szybko więc była to dobra okazja by przetestować farbki Contrast, z którymi nie miałem jeszcze do czynienia. Zakupiłem dwie (drogie są, bydlaki), Akhelian Green i Wyldwood i zrobiły one faktycznie ogromną cześć roboty błyskawicznie i bezproblemowo, dużym pędzlem prosto z pojemniczka. Dobry produkt, na pewno zaopatrzę się w kolejne.
Middenheim Moguls, szlachta z Miasta Ulryka, wielu z nich to byli i obecni Rycerze Białego Wilka. Drużyna nazywana przez fanów pieszczotliwie Middenheim Mittens, ze względu na futrzane rękawice, które zakładają by trenować nawet przy najbardziej siarczystych mrozach
Chciałem mieć ich gotowych w miarę szybko więc była to dobra okazja by przetestować farbki Contrast, z którymi nie miałem jeszcze do czynienia. Zakupiłem dwie (drogie są, bydlaki), Akhelian Green i Wyldwood i zrobiły one faktycznie ogromną cześć roboty błyskawicznie i bezproblemowo, dużym pędzlem prosto z pojemniczka. Dobry produkt, na pewno zaopatrzę się w kolejne.
- brazylianwisnia
- Has thanked: 278 times
- Been thanked: 988 times
Co to za fajna trawka?
Swoja droga nikt tu nic nie doradził jak jeszcze uciac czas. Dzieki odważniejszym ruchom pedzlem udało mi sie zejsc do 45min/figurka i malo mam pomysłow jak jeszcze to troszke uciac. Contrasty i rozwodnione farbki ograniczaja szybkosc malowania w miejscach gdzie duzo pasków itp bo ponowne przejechanie wraithbonem najechanego paska zajmuje ekstra czas. Zastanawiam sie czy underpaint nie uproscic i jaki to bedzie mialo wplyw na detale i highlighty.
Sprzedam:ATO, Oathsworn, Lords of Ragnarok,eurasy, inne
-
Niestety nie wiem skąd mam tę trawkę, chyba ją dostałem od kogoś dawno temu.brazylianwisnia pisze: ↑14 sty 2021, 00:26
Co to za fajna trawka?
Swoja droga nikt tu nic nie doradził jak jeszcze uciac czas. Dzieki odważniejszym ruchom pedzlem udało mi sie zejsc do 45min/figurka i malo mam pomysłow jak jeszcze to troszke uciac. Contrasty i rozwodnione farbki ograniczaja szybkosc malowania w miejscach gdzie duzo pasków itp bo ponowne przejechanie wraithbonem najechanego paska zajmuje ekstra czas. Zastanawiam sie czy underpaint nie uproscic i jaki to bedzie mialo wplyw na detale i highlighty.
Co do szybkości kontrastami - może nie przejmuj się tak bardzo tym, że gdzieś najechałeś? Inny kontrast może to pokryje tak, że nie będzie widać. Przy pracy samymi kontrastami malowanie powinno być błyskawiczne, co widać na tym filmiku (który już linkowałem na początku tematu o ekspresowym malowaniu): https://www.youtube.com/watch?v=cIEtAlMSndQ
- sitfun
- Administrator
- Has thanked: 106 times
- Been thanked: 49 times
- Kontakt:
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem spróbowania swoich sił w malowaniu. Szczerze to mnie taki efekt z tego filmiku bardzo zadowala. Nie wiem czy to dobrze zaczynać od malowania tylko kontrastami ale bardzo mnie to zachęciło, żeby chociaż się z tym zmierzyć.Cyel pisze: ↑14 sty 2021, 11:41Co do szybkości kontrastami - może nie przejmuj się tak bardzo tym, że gdzieś najechałeś? Inny kontrast może to pokryje tak, że nie będzie widać. Przy pracy samymi kontrastami malowanie powinno być błyskawiczne, co widać na tym filmiku (który już linkowałem na początku tematu o ekspresowym malowaniu): https://www.youtube.com/watch?v=cIEtAlMSndQSpoiler:
Ja w tamtym roku zacząłem od contrastów i nadal głównie z nich korzystam (oczywiście z różnych powodów doszło parę innych farbek).
Mimo że fajnie się nimi maluje, raczej poćwicz wcześniej na figurkach, na których ci nie zależy, bo nawet z contrastami to nie takie hop siup dla niewprawionej ręki.
Sprzedaję: Astrominers / Astrogórnicy PL; Etherfields - Dreamwalker Pledge Sundrop + Thorn + Funeral Witch + Sphinx + Creatures PL
-
- Has thanked: 101 times
- Been thanked: 348 times
Contrasty są bardzo trudne do malowania, ale efekt jest fajny i szybko się nimi maluje, też maluję nimi najwięcej. Trudność z nimi jest następująca, po pierwsze poprawki, jeżeli chlapnie nam coś na contrast, lub coś niedomalujemy na płaskiej powierzchni, trzeba się nagimnastykować żeby z tego wyjść. Natomiast w samym malowaniu nim problemem jest czas, trzeba malować bardzo szybko aby nie było widać łączeń, jeżeli farba zaschnie to robi nam się druga ciemniejsza warstwa w miejscu łączenia.
- BOLLO
- Has thanked: 1159 times
- Been thanked: 1816 times
- Kontakt:
Wyszlo bardzo dobrze.....ale znowu te glowy...albo cos mam zoczami albo zle fokusujesz albo......one naprawde maja wielkie glowy
- Gromb
- Has thanked: 875 times
- Been thanked: 384 times
Tak, ewidentnie ogniskowa w aparcie jest źle ustawiona. No chyba, że to jednak głowy. (Głowy Lenina z nas pianina ) Del Mekko wyszedł bardzo fajnie.
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
Część Ekipy z Descenta. Malutkie są te figurki, ale bardzo szczegółowe jak na taki rozmiar i przyjemnie się je maluje. Niestety mają trochę nadlewek, a ja nie cierpię tego usuwać.
Świetnie wyszły, chyba wzorowałeś się na filmikach od Sorasto ?
-
Kontynuacja prac nad drużynami z nowej podstawki do Blood Bowl: Ogr (w kolorach powyższej drużyny z Middenheim) oraz mniejsza połowa drużyny zielonoskórych - gobliny.