Tłumaczenie jest w toku, ale na takie tempo moim zdaniem nie ma szans.
Spolszczenie do Oathsworn: Into the Deepwood rozdziały 1-14 i Dziennik
Re: Spolszczenie do Oathsworn: Into the Deepwood rozdziały 1-13 i Dziennik
Moje projekty:
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
Re: Spolszczenie do Oathsworn: Into the Deepwood rozdziały 1-13 i Dziennik
Prace są prowadzone, ale szans na nadążenie nie ma. Jeden rozdział to 40-50 stron tekstu, jego tłumaczenie zajmuje około miesiąca, czasem więcej.
Re: Spolszczenie do Oathsworn: Into the Deepwood rozdziały 1-14 i Dziennik
Przetłumaczyłem kolejne 10 stron Dziennika. Uaktualniony plik (strony 4-20) już udostępniony. Z tego co widzę po wpisach w nim, można teraz rozegrać w całości po polsku pierwszą Księgę Opowieści, czyli rozdziały od 1 do 11.
Doszły kolejne strony Dziennika. Teraz sięga do rozdziału 15, czyli... wyprzedził tłumaczenie księgi opowieści, bo rozdział 15 dopiero w tłumaczeniu.
U nas tempo trochę zwolniło, chwilowo zacięliśmy się na bossie z 7 rozdziału i póki co przerwa na leczenie nerwów 
Dzięki @Gribbler za Twoją pracę, póki co wszystko było bardzo dobrze przetłumaczone. Kawał dobrej roboty!

Dzięki @Gribbler za Twoją pracę, póki co wszystko było bardzo dobrze przetłumaczone. Kawał dobrej roboty!
Dzięki. Jeżeli znajdziesz jakieś błędy, pisz śmiało na PW. Zachęcam do tego również wszystkich grających z tym tłumaczeniem.
Siema, o takie tłumaczenie nic nie zrobiłem i teraz wiem, że kupuję tą grę.
Pytanko: twoja ostatnia aktualizacja była jakiś czas temu, będziesz kontynuował ten projekt?

Świetna robota! Gratuluję samozaparcia i pasji

Czy aktualne tłumaczenie uwzględniające ostatnie treści są dostępne pod linkiem z pierwszej strony forum?
Zwolniłem, bo chwilowo gry planszowe trochę poszły u mnie w odstawkę, przeżywam taki można powiedzieć kryzys grania solo. Nie chce mi się grać samemu (ATO, Łowcy, Vanguard - wszystko leży odłogiem i zbiera kurz). W rodzinie nikt nie chce grać w ameri, a jeśli już kogoś uda mi się namówić na grę planszową, to tylko w eurasy. Przerzuciłem się więc na konsolę. Projektu jednak nie olewam, będę go kontynuował. Czekam po prostu na wenę, która popchnie mnie do dalszej pracy nad nim. Czasem tak mam. Nawet nie muszę wracać do grania w tę grę (został mi już ostatni 21. scenariusz), raczej znowu poczuć potrzebę tłumaczenia czegoś.
A dojechał ktoś chociaż do 15 rozdziału?

- choczkins
- Has thanked: 128 times
- Been thanked: 46 times
Ja jeszcze nie, jestem na 5 ale szybko idzie bo w końcu zaczęliśmy grać. Przyznaję, że gdybym musiał przebrnąć przez cześć fabularną po angielsku mogłoby być ciężko z tłumaczeniem tego innym graczom
-
- Has thanked: 726 times
- Been thanked: 104 times
My z kumplem natomiast grubo się zastanawiamy czy odpalić wpierw KDM czy jednak Oathsworn.
Na co nie postawimy to i tak nam się to bardzo przyda Twoja praca więc już teraz MEGA dzięki za to
Na co nie postawimy to i tak nam się to bardzo przyda Twoja praca więc już teraz MEGA dzięki za to

Ja jestem na 10

Moje projekty:
Mam wynotowanych około 10 błędów. Dostaniesz w zbiorczym pakiecie

Moje projekty:
-
Witam,
Mam pytanie, czy ma ktoś info gdzie można dorwać spolszczenie instrukcji?
- choczkins
- Has thanked: 128 times
- Been thanked: 46 times
Chyba nie ma czegoś takiego. Ściągnij apke tam masz tutoriale (filmy) z zasadami, moim zdaniem warto bo dużo wyjaśniają. Ewentualnie jak oglądasz jakiś film na youtube z rozgrywki przez stronę nie aplikacje można ustawić polskie napisy co na pewno pomoże.Fremen1970 pisze: ↑19 lut 2025, 14:45 Witam,
@Gribbler
Wow! Imponująca praca!
Podchodziłam do Oathsworna dwa razy, za każdym razem doszłam tylko do 3 rozdziału. To co zrobiłeś sprawia, że mam ochotę wrócić do tematu. Na razie mamna tapecie jeszcze 3 inne kampanie (Tainted Grail - Czerwony Mór, ISS Vanguard, The Edge Dawnfall Demons vs. Chapters). Jak mi się zwolni jeden slot na kampanię to wrócę do Oathsworna - z Twoim tłumaczeniem. Będę dawać znać jak poszło!
Wow! Imponująca praca!
Podchodziłam do Oathsworna dwa razy, za każdym razem doszłam tylko do 3 rozdziału. To co zrobiłeś sprawia, że mam ochotę wrócić do tematu. Na razie mamna tapecie jeszcze 3 inne kampanie (Tainted Grail - Czerwony Mór, ISS Vanguard, The Edge Dawnfall Demons vs. Chapters). Jak mi się zwolni jeden slot na kampanię to wrócę do Oathsworna - z Twoim tłumaczeniem. Będę dawać znać jak poszło!

Mnie tak samo przekonało te tłumaczenie! Jestem po 2 rozdziale i super się gra! Jeszcze raz dzięki @Gribbler!
Siema,
My po 13 rozdziale. Wszystko z tłumaczenia Gribbler. Fenomenalna robota, czekamy na dalsze tłumaczenie. Dzięki wielkie za ogrom pracy. Pozdrowiam!
My po 13 rozdziale. Wszystko z tłumaczenia Gribbler. Fenomenalna robota, czekamy na dalsze tłumaczenie. Dzięki wielkie za ogrom pracy. Pozdrowiam!
Ja również przesyłam pozytywną energię
i szacun za nakład twojej pracy czekam oczywiście na więcej i więcej 
! Trzymaj się!