Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Fajne, ale wydaje mi się, że zbyt duże do rzucania nimi z ręki. Może pasują do wież.
Nie wiem jakie macie doświadczenia, ale kupiłem te dedykowane kości do arkham, jednak nie da się nimi rzucać z ręki, bardzo słabo się turlają, prawie w ogóle.
Fajne, ale wydaje mi się, że zbyt duże do rzucania nimi z ręki. Może pasują do wież.
Nie wiem jakie macie doświadczenia, ale kupiłem te dedykowane kości do arkham, jednak nie da się nimi rzucać z ręki, bardzo słabo się turlają, prawie w ogóle.
Tam są dwa rozmiary: 16 i 18 mm. Jeśli chodzi o te Q-Workshop to mnie się nieźle rzuca.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2016, 14:35 przez Bary, łącznie zmieniany 3 razy.
Tam są dwa rozmiary: 16 i 18 mm. Jeśli chodzi o te Q-Workshop to mnie się nieźle rzuca.
W przypadku blessed patrzymy na niebieskie wyniki, cursed na czerwone, a normal na zielone. Cyfry informują nas o wartości na kości w zależności od naszego stanu (zielone- zielona cyfra itd.) Funkcjonalne i eleganckie, wystarczy jeden zestaw 12 kości na każdą okazję.
W przypadku blessed patrzymy na niebieskie wyniki, cursed na czerwone, a normal na zielone. Cyfry informują nas o wartości na kości w zależności od naszego stanu (zielone- zielona cyfra itd.) Funkcjonalne i eleganckie, wystarczy jeden zestaw 12 kości na każdą okazję.
Czołem. Mam takie pytanie. Czy jest gdzieś w necie strona na której można przeczytać o wszystkich Poszukiwaczach występujących w grze? Zarówno tych z podstawki i dochodzących w kolejnych dodatkach? Chodzi mi o statystyki i zdolności.
raiden25 pisze:Tak 12 sztuk, brałem mniejsze 16.
Za przesyłkę jest sporo ale nie wiem ile to wyszło finalnie.
Z tego co widzę przesyłka 8$. Szkoda że nie dałeś znać, że będziesz brał bo bym chętnie się dorzucił do jednego zestawu i za przesyłkę wyszło by mniej. Jakbyś chciał jeden sprzedać to możemy się dogadać
raiden25 pisze:Używacie jakiś podajników do kart? Tych "Stanów" jest tyle ze wszystko się rozsypuje ze wszystkimi dodatkami.
Maxxx76 pisze:Na żetony pojemniki mam, ale podajniki bardzo by się przydały, tak więc, czekam na ofertę
Ja mam zamiar zrobić sobie coś takiego na małe karty, tyle że z płyty kartonowo piankowej. Koszty samej plyty są niewielkie a obrabia się ją szybko i sprawnie. Podajnik zrobię tylko dla małych kart (około 7 slotów, żeby podzielić na 2 sloty karty stanów), duże w moim odczuciu nie wymagają podajnika, ale też można pomyśleć o jakimś piętrowym.
Tutaj jest ciekawa propozycja wypraski do Eldritch. Pewnie trzeba by ten projekt trochę zmodyfikować, bo wyszło od tego czasu kilka dodatków, ale sam zamysł podajników na karty, które wyciągamy z pudełka i karty są gotowe do gry, jest świetny.
@Bary
Robiłem taką wypraskę do Descenta. Minusem tego rozwiązania jest to, że w miarę dokupowania dodatków już nie będzie spełniał swojej roli a wycinanie i posklejanie wszystkich elementów znowu pod kolejne dodatki jest bardzo pracochłonne. Trochę szukałem zanim znalazłem idealne dla mnie rozwiązanie dla Eldritcha i wybrałem taki sposób organizacji kart. Zrobiłem sobie pudełka tylko na przedwiecznych (bo i tak nie wykorzystuje się wszystkich na raz) i na małe karty, duże karty mam ułożone w jednym długim pojemniku. Na żetony oczywiście organizer wędkarski.