[Lublin] MDK

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Lord of the Void
Been thanked: 1 time

Re: [Lublin] MDK

Post autor: Lord of the Void »

Witam,
w planszówki gram od niedawna i fajnie, że w Lublinie coś się w tych klimatach odbywa. Zamierzam wpaść z młodszym bratem jak nie jutro (nie wiem, czy damy radę), to pewnie za tydzień. Będę sprawdzał w tym temacie, co się będzie działo. Ciekawi mnie też, czy ktokolwiek zainteresowany jest wojennymi grami solitaire (fajnie by było zobaczyć kiedyś coś w akcji jakby ktoś miał, pomogłoby to w zastanowieniu się nad zakupem.). Ogólnie ile osób mniej więcej się tam zjawia?
Filip z Lublina
Has thanked: 30 times
Been thanked: 23 times

Post autor: Filip z Lublina »

Witam świeżutkie mięsko;) Co piątek zjawia się zazwyczaj od 3 do 6 osób. Zapraszamy serdecznie, im nas więcej tym lepiej:) Jeśli chodzi o gry wojenne to ja oraz Leviathan regularnie gramy w takie rzeczy choć raczej rzadko solo(choć ostatnio Michał lubi sam dla przyjemności pozrzucać trochę bomb na niewinną ludność muzułmańską). Do gier wojennych zapraszamy jeszcze chętniej:)
Co do jutra, będę z moją brzuchatą Małżonką;) Strzeżcie się bo to nie będzie jej pierwsza partia w AoS;)
Awatar użytkownika
Leviathan
Has thanked: 458 times
Been thanked: 1244 times
Kontakt:

Post autor: Leviathan »

Nie będzie mnie jutro...
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Has thanked: 132 times
Been thanked: 207 times
Kontakt:

Post autor: Ink »

Jak tam Wasze AoSy?

Co do nadchodzącego piątku, to mam takiego biznesa. Leży sobie u mnie recenzenckie pudełko Porto Carthago i bardzo by recenzji dobrze zrobiło, jakby się udało z Wami zagrać. 3-5 osób.
IMHO partia nie powinna zająć dłużej jak 2h, ale wicie - różnie to z nami bywa.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Powinienem być. Mogę zagrać.

Ze swojej strony mogę zaproponować:
El Caballero (do oporu i do skutku)
Galactic Emperor
Modern Naval Battles
Awatar użytkownika
dumspirospero

Post autor: dumspirospero »

Ja również zamierzam być. Porto Carthago chętnie spróbuję. Piszę się też na El Caballero.
Co do reszty, to jakoś bez szału. Czy ktoś jeszcze coś proponuje? :)
skorpion

Post autor: skorpion »

Trochę ostudze wasz zapał co do wyboru gier, ponieważ do odwołania w piatki możemy przebywać do godziny 21. Jakieś oszczędności czy coś ze strony WOK-u.

AoS-a nie było. Znaczy były zasady ale nie było gry. Długa historia nie pytajcie :D

Tak wogóle to będe w piątek.
Awatar użytkownika
kwiatosz
Has thanked: 143 times
Been thanked: 423 times
Kontakt:

Post autor: kwiatosz »

Hmm, tak zaczynali obcinać godziny na granie w domu kultury na Grażyny - w końcu można było grać w sobotę między 11:30 a 13...
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Filip z Lublina

Ja będę i AoS będzie ze mną. A zagram w to, co wszyscy.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

skorpion pisze:Trochę ostudze wasz zapał co do wyboru gier, ponieważ do odwołania w piatki możemy przebywać do godziny 21. Jakieś oszczędności czy coś ze strony WOK-u.
Taaa...
Czyli biorąc pod uwagę to, że schodzimy się w okolicach 17:30 zostaje 3,5 g. na grę.
Mało.

Trzeba będzie pomyśleć nad alternatywą.
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

Nie pamiętam już, który z Was był zainteresowany Caravelas (Adrian?), ale w Rebelu się przeceniły właśnie ładnie.
http://www.rebel.pl/product.php/1,1597/ ... velas.html
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Ja byłem zaintereswany i widziałem tą promocję. Serce mi krwawi, ale postanowiłem wytrwać w noworocznym postanowieniu - NIE KUPIĘ TEJ GRY, NIE KUPIĘ TEJ GRY, NIE KUPIĘ TEJ GRY...
:lol:
Krzyś-Miś

Post autor: Krzyś-Miś »

Można się zbierać wcześniej - po 16 sala 22 jest już wolna. W czwartek będę jeszcze gadał z dyrektorem, żeby jednak dało się do 22 siedzieć na miejscu.
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

Krzyś-Miś pisze:Można się zbierać wcześniej - po 16 sala 22 jest już wolna. W czwartek będę jeszcze gadał z dyrektorem, żeby jednak dało się do 22 siedzieć na miejscu.
Ludzie do pracy chodzą.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Ink pisze:
Krzyś-Miś pisze:Można się zbierać wcześniej - po 16 sala 22 jest już wolna. W czwartek będę jeszcze gadał z dyrektorem, żeby jednak dało się do 22 siedzieć na miejscu.
Ludzie do pracy chodzą.
Nom. Na tym polega problem, że większość z nas jednak pracuje. 17:00 była optymalną porą, a 5 godzin starczało na grę w zasadzie w większość tytułów (czasem w dwie gry, a w porywach i w trzy). Przy grze do 21:00 będziemy w zasadzie skazani na jeden tytuł...
Filip z Lublina

Ja również uważam, że zmniejszenie nam czasu do 4 godz. to fatalny pomysł i strzał w stopę dyrekcji;)
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Leviathan pisze: Przy grze do 21:00 będziemy w zasadzie skazani na jeden tytuł...
I tak właśnie było w miniony piątek.
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

Od razu powiem (po przeprowadzeniu testu w weekend) że w 4h będziemy musieli bardzo się sprężać, żeby Cywilizację dograć do końca. No i stół by się jakiś większy przydał, bo na standardowym będzie ciężko...
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Ink pisze:Od razu powiem (po przeprowadzeniu testu w weekend) że w 4h będziemy musieli bardzo się sprężać, żeby Cywilizację dograć do końca. No i stół by się jakiś większy przydał, bo na standardowym będzie ciężko...
To u kogo się spotykamy zamiast w MDK?
Filip z Lublina

Panowie, delikatna sprawa. Zależy mi na tym, żeby zamówić grę w preorderze, ale obecne finanse mi na to nie pozwalają. Później gra pewnie prędko dostępna nie będzie, a patrząc na ceny gier tego wydawnictwa w Polsce musiałbym za nią zapłacić sporo więcej. Czy któryś z Was byłby skłonny użyczyć mi wymaganą kwotę? Koszt takiej przyjemności to około 210zł. Szczegóły do ustalenia już poza forum. Z góry dzięki za zainteresowanie.
Oto owe cudeńko:
http://boardgamegeek.com/boardgame/2399 ... hout-spain
http://compassgames.com/show/product/no ... hout_spain

Ps.Co z piątkiem?
Dabi

Post autor: Dabi »

Od razu powiem (po przeprowadzeniu testu w weekend) że w 4h będziemy musieli bardzo się sprężać, żeby Cywilizację dograć do końca. No i stół by się jakiś większy przydał, bo na standardowym będzie ciężko...
Nom dokładnie :) Trzeba byłoby gonić. Nam się w 4 h nie udało za pierwszym razem gry skończyć. Blisko końca było ale nie dało rady.
Za to akurat gra jest bardzo przyjemna i fajnie byłoby kiedyś w klubie zagrać :)
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

To może umówmy się jednak na to, że każdy zapozna się do jutra z instrukcją? Ink wiadomo, że ją zna, Adrian czytał, ja mogę dzisiaj albo jutro przeczytać. Filip? Łukasz?
Awatar użytkownika
dumspirospero

Post autor: dumspirospero »

Leviathan pisze:To może umówmy się jednak na to, że każdy zapozna się do jutra z instrukcją? Ink wiadomo, że ją zna, Adrian czytał, ja mogę dzisiaj albo jutro przeczytać. Filip? Łukasz?
Jeśli o mnie chodzi, to jak już mówiłem, w piątek mnie nie będzie. Boję się, że za tydzień również.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

dumspirospero pisze:
Leviathan pisze:To może umówmy się jednak na to, że każdy zapozna się do jutra z instrukcją? Ink wiadomo, że ją zna, Adrian czytał, ja mogę dzisiaj albo jutro przeczytać. Filip? Łukasz?
Jeśli o mnie chodzi, to jak już mówiłem, w piątek mnie nie będzie. Boję się, że za tydzień również.
Szkoda...
Filip? Dasz radę przeczytać instrukcję? Bardzo by to przyspieszyło całą zabawę.
Dabi

Post autor: Dabi »

Ja niestety nie będę obecny :(

A szkoda bardzo bo w Cywilizację nawet grałem raz i mam niedosyt więc wiedziałbym o co chodzi ;)

Ale instrukcję przeczytajcie wcześniej bo bez tego to naprawdę ciężko będzie dograć coś więcej.
ODPOWIEDZ