[Lublin] MDK
-
- Been thanked: 1 time
Re: [Lublin] MDK
Witam,
w planszówki gram od niedawna i fajnie, że w Lublinie coś się w tych klimatach odbywa. Zamierzam wpaść z młodszym bratem jak nie jutro (nie wiem, czy damy radę), to pewnie za tydzień. Będę sprawdzał w tym temacie, co się będzie działo. Ciekawi mnie też, czy ktokolwiek zainteresowany jest wojennymi grami solitaire (fajnie by było zobaczyć kiedyś coś w akcji jakby ktoś miał, pomogłoby to w zastanowieniu się nad zakupem.). Ogólnie ile osób mniej więcej się tam zjawia?
w planszówki gram od niedawna i fajnie, że w Lublinie coś się w tych klimatach odbywa. Zamierzam wpaść z młodszym bratem jak nie jutro (nie wiem, czy damy radę), to pewnie za tydzień. Będę sprawdzał w tym temacie, co się będzie działo. Ciekawi mnie też, czy ktokolwiek zainteresowany jest wojennymi grami solitaire (fajnie by było zobaczyć kiedyś coś w akcji jakby ktoś miał, pomogłoby to w zastanowieniu się nad zakupem.). Ogólnie ile osób mniej więcej się tam zjawia?
-
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 23 times
Witam świeżutkie mięsko;) Co piątek zjawia się zazwyczaj od 3 do 6 osób. Zapraszamy serdecznie, im nas więcej tym lepiej:) Jeśli chodzi o gry wojenne to ja oraz Leviathan regularnie gramy w takie rzeczy choć raczej rzadko solo(choć ostatnio Michał lubi sam dla przyjemności pozrzucać trochę bomb na niewinną ludność muzułmańską). Do gier wojennych zapraszamy jeszcze chętniej:)
Co do jutra, będę z moją brzuchatą Małżonką;) Strzeżcie się bo to nie będzie jej pierwsza partia w AoS;)
Co do jutra, będę z moją brzuchatą Małżonką;) Strzeżcie się bo to nie będzie jej pierwsza partia w AoS;)
- Leviathan
- Has thanked: 458 times
- Been thanked: 1244 times
- Kontakt:
- Ink
- Administrator
- Has thanked: 132 times
- Been thanked: 207 times
- Kontakt:
Jak tam Wasze AoSy?
Co do nadchodzącego piątku, to mam takiego biznesa. Leży sobie u mnie recenzenckie pudełko Porto Carthago i bardzo by recenzji dobrze zrobiło, jakby się udało z Wami zagrać. 3-5 osób.
IMHO partia nie powinna zająć dłużej jak 2h, ale wicie - różnie to z nami bywa.
Co do nadchodzącego piątku, to mam takiego biznesa. Leży sobie u mnie recenzenckie pudełko Porto Carthago i bardzo by recenzji dobrze zrobiło, jakby się udało z Wami zagrać. 3-5 osób.
IMHO partia nie powinna zająć dłużej jak 2h, ale wicie - różnie to z nami bywa.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
- Leviathan
- Kontakt:
Powinienem być. Mogę zagrać.
Ze swojej strony mogę zaproponować:
El Caballero (do oporu i do skutku)
Galactic Emperor
Modern Naval Battles
Ze swojej strony mogę zaproponować:
El Caballero (do oporu i do skutku)
Galactic Emperor
Modern Naval Battles
- dumspirospero
Ja również zamierzam być. Porto Carthago chętnie spróbuję. Piszę się też na El Caballero.
Co do reszty, to jakoś bez szału. Czy ktoś jeszcze coś proponuje?
Co do reszty, to jakoś bez szału. Czy ktoś jeszcze coś proponuje?

Trochę ostudze wasz zapał co do wyboru gier, ponieważ do odwołania w piatki możemy przebywać do godziny 21. Jakieś oszczędności czy coś ze strony WOK-u.
AoS-a nie było. Znaczy były zasady ale nie było gry. Długa historia nie pytajcie
Tak wogóle to będe w piątek.
AoS-a nie było. Znaczy były zasady ale nie było gry. Długa historia nie pytajcie

Tak wogóle to będe w piątek.
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
Hmm, tak zaczynali obcinać godziny na granie w domu kultury na Grażyny - w końcu można było grać w sobotę między 11:30 a 13...
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
-
- Leviathan
- Kontakt:
Taaa...skorpion pisze:Trochę ostudze wasz zapał co do wyboru gier, ponieważ do odwołania w piatki możemy przebywać do godziny 21. Jakieś oszczędności czy coś ze strony WOK-u.
Czyli biorąc pod uwagę to, że schodzimy się w okolicach 17:30 zostaje 3,5 g. na grę.
Mało.
Trzeba będzie pomyśleć nad alternatywą.
- Ink
- Administrator
- Kontakt:
Nie pamiętam już, który z Was był zainteresowany Caravelas (Adrian?), ale w Rebelu się przeceniły właśnie ładnie.
http://www.rebel.pl/product.php/1,1597/ ... velas.html
http://www.rebel.pl/product.php/1,1597/ ... velas.html
- Leviathan
- Kontakt:
Ja byłem zaintereswany i widziałem tą promocję. Serce mi krwawi, ale postanowiłem wytrwać w noworocznym postanowieniu - NIE KUPIĘ TEJ GRY, NIE KUPIĘ TEJ GRY, NIE KUPIĘ TEJ GRY...

Można się zbierać wcześniej - po 16 sala 22 jest już wolna. W czwartek będę jeszcze gadał z dyrektorem, żeby jednak dało się do 22 siedzieć na miejscu.
- Ink
- Administrator
- Kontakt:
Ludzie do pracy chodzą.Krzyś-Miś pisze:Można się zbierać wcześniej - po 16 sala 22 jest już wolna. W czwartek będę jeszcze gadał z dyrektorem, żeby jednak dało się do 22 siedzieć na miejscu.
- Leviathan
- Kontakt:
Nom. Na tym polega problem, że większość z nas jednak pracuje. 17:00 była optymalną porą, a 5 godzin starczało na grę w zasadzie w większość tytułów (czasem w dwie gry, a w porywach i w trzy). Przy grze do 21:00 będziemy w zasadzie skazani na jeden tytuł...Ink pisze:Ludzie do pracy chodzą.Krzyś-Miś pisze:Można się zbierać wcześniej - po 16 sala 22 jest już wolna. W czwartek będę jeszcze gadał z dyrektorem, żeby jednak dało się do 22 siedzieć na miejscu.
-
Ja również uważam, że zmniejszenie nam czasu do 4 godz. to fatalny pomysł i strzał w stopę dyrekcji;)
- Leviathan
- Kontakt:
I tak właśnie było w miniony piątek.Leviathan pisze: Przy grze do 21:00 będziemy w zasadzie skazani na jeden tytuł...
- Ink
- Administrator
- Kontakt:
Od razu powiem (po przeprowadzeniu testu w weekend) że w 4h będziemy musieli bardzo się sprężać, żeby Cywilizację dograć do końca. No i stół by się jakiś większy przydał, bo na standardowym będzie ciężko...
- Leviathan
- Kontakt:
To u kogo się spotykamy zamiast w MDK?Ink pisze:Od razu powiem (po przeprowadzeniu testu w weekend) że w 4h będziemy musieli bardzo się sprężać, żeby Cywilizację dograć do końca. No i stół by się jakiś większy przydał, bo na standardowym będzie ciężko...
-
Panowie, delikatna sprawa. Zależy mi na tym, żeby zamówić grę w preorderze, ale obecne finanse mi na to nie pozwalają. Później gra pewnie prędko dostępna nie będzie, a patrząc na ceny gier tego wydawnictwa w Polsce musiałbym za nią zapłacić sporo więcej. Czy któryś z Was byłby skłonny użyczyć mi wymaganą kwotę? Koszt takiej przyjemności to około 210zł. Szczegóły do ustalenia już poza forum. Z góry dzięki za zainteresowanie.
Oto owe cudeńko:
http://boardgamegeek.com/boardgame/2399 ... hout-spain
http://compassgames.com/show/product/no ... hout_spain
Ps.Co z piątkiem?
Oto owe cudeńko:
http://boardgamegeek.com/boardgame/2399 ... hout-spain
http://compassgames.com/show/product/no ... hout_spain
Ps.Co z piątkiem?
Nom dokładnieOd razu powiem (po przeprowadzeniu testu w weekend) że w 4h będziemy musieli bardzo się sprężać, żeby Cywilizację dograć do końca. No i stół by się jakiś większy przydał, bo na standardowym będzie ciężko...

Za to akurat gra jest bardzo przyjemna i fajnie byłoby kiedyś w klubie zagrać

- Leviathan
- Kontakt:
To może umówmy się jednak na to, że każdy zapozna się do jutra z instrukcją? Ink wiadomo, że ją zna, Adrian czytał, ja mogę dzisiaj albo jutro przeczytać. Filip? Łukasz?
- dumspirospero
Jeśli o mnie chodzi, to jak już mówiłem, w piątek mnie nie będzie. Boję się, że za tydzień również.Leviathan pisze:To może umówmy się jednak na to, że każdy zapozna się do jutra z instrukcją? Ink wiadomo, że ją zna, Adrian czytał, ja mogę dzisiaj albo jutro przeczytać. Filip? Łukasz?
- Leviathan
- Kontakt:
Szkoda...dumspirospero pisze:Jeśli o mnie chodzi, to jak już mówiłem, w piątek mnie nie będzie. Boję się, że za tydzień również.Leviathan pisze:To może umówmy się jednak na to, że każdy zapozna się do jutra z instrukcją? Ink wiadomo, że ją zna, Adrian czytał, ja mogę dzisiaj albo jutro przeczytać. Filip? Łukasz?
Filip? Dasz radę przeczytać instrukcję? Bardzo by to przyspieszyło całą zabawę.
Ja niestety nie będę obecny 
A szkoda bardzo bo w Cywilizację nawet grałem raz i mam niedosyt więc wiedziałbym o co chodzi
Ale instrukcję przeczytajcie wcześniej bo bez tego to naprawdę ciężko będzie dograć coś więcej.

A szkoda bardzo bo w Cywilizację nawet grałem raz i mam niedosyt więc wiedziałbym o co chodzi

Ale instrukcję przeczytajcie wcześniej bo bez tego to naprawdę ciężko będzie dograć coś więcej.