I wszystko jasne

Niestety uwzględniając rabat stałego klienta i kupon z okazji Nowego Roku, taniej było na trollach. Wyszło mi 119 z przesyłką kurierem.ENDryu pisze:a tu wychodzi jeszcze taniejhttp://aleplanszowki.pl/ekonomiczne/134 ... marsa.html
A co jest dokładnie nie tak z obecnymi? Mają jakieś defekty czy chodzi tylko o kwestię większej grubości?Yavi pisze:Nie. Rebel rozmawia na temat jakichś zmian z oryginalnym wydawcą, może uda się to ogarnąć przy okazji późniejszych druków.fumi pisze:Jak mowa o dodruku to zapytam od razu. Podobno miały być "poprawione", nie pamiętam dokładnie trwalsze czy z wycięciami planszetki graczy. Ten dodruk obejmuję tę zmianę?
Chodzi o narzekania niektórych, że są cienkie i kosteczki po nich latają. W listopadzie pisali, że:Bary pisze:A co jest dokładnie nie tak z obecnymi? Mają jakieś defekty czy chodzi tylko o kwestię większej grubości?Yavi pisze:Nie. Rebel rozmawia na temat jakichś zmian z oryginalnym wydawcą, może uda się to ogarnąć przy okazji późniejszych druków.fumi pisze:Jak mowa o dodruku to zapytam od razu. Podobno miały być "poprawione", nie pamiętam dokładnie trwalsze czy z wycięciami planszetki graczy. Ten dodruk obejmuję tę zmianę?
Grubsze planszetki graczy są w opracowaniu i albo staną się integralną częścią kolejnych edycji prawdopodobnie zwiększając koszt gry (naciskamy na Fryx Games także o przygotowanie "improve packa" do zakupienia osobno - dziękujemy za wasze głosy w tej sprawie, są dla nas dodatkowym argumentem), albo staną się integralną częścią drugiego dodatku, nad którym pracuje Fryx Games (pierwszy dodatek to tak naprawdę mini rozszerzenie, wydawca przygotowuje 2 karty, które w USA zostaną wykorzystane jako promówki, udało nam się wyprosić, aby były dostępne także dla polskich odbiorców).
Jak najbardziej sprawdzi się dla 2 jak i 4 graczy. Nawet w pojedynkę sobie pograszannak2 pisze:1). Czy gra sprawdzi się w wariancie 2-osobowym, jak i 4-osobowym?
2). Podobno występują problemy z jakością niektórych komponentów gry. Wg informacji na stronie Rebel.pl na początek lutego 2017 r. planowany jest dodruk. Czy uwzględni on ewentualne poprawki problematycznych elementów? Jeżeli nie, to kiedy można się spodziewać w pełni poprawionego wydania?
Pozdrawiam
Link: http://www.fryxgames.se/terraforming-mars-expansion/The first expansion to Terraforming Mars will be released this summer, and consists of a double-sided game board presenting 2 new areas of Mars.
Elysium takes the players almost to the opposite side of Mars’ equator, vast lowlands for oceans in the north and a dry, mineral-rich south. Place a tile on Olympus Mons, the highest peak in the solar system, to get 3 free cards!
Hellas, the southern wild, includes Mars’ south pole and the enormous 7-hex Hellas crater that just begs to become a giant lake. Building around the pole will give you new placement bonuses in form of heat and even water.
Each of these maps consists of complete new sets of Milestones and Awards with relevance for that particular map. Put 3 tiles around the south pole to be a Polar Explorer, or race for having the most estates beside water on Elysium!
O tym to akurat mówił już Kuba podczas ostatnich Rozmów.ZP, bo sam autor o tym wspominał na GramyTony23 pisze:Newsem to jest fakt, że wczoraj podczas live transmisji na dice tower, Steve Buonocore że stronghold games powiedział że w tym roku ukarza się 2 dodatki do terraformacji Marsa!!!
Ten drugi jest dopiero w fazie produkcji, ale ma być gotowy na Essen
To musi być straszna kara, że się ukarzą.Tony23 pisze:Newsem to jest fakt, że wczoraj podczas live transmisji na dice tower, Steve Buonocore że stronghold games powiedział że w tym roku ukarza się 2 dodatki do terraformacji Marsa!!!
Rebel pewnie wyda stosownego newsaTomzaq pisze:Rozumiem, że będzie również po polsku?
Ostatnio coraz więcej gier sado-maso...Jiloo pisze:To musi być straszna kara, że się ukarzą.Tony23 pisze:Newsem to jest fakt, że wczoraj podczas live transmisji na dice tower, Steve Buonocore że stronghold games powiedział że w tym roku ukarza się 2 dodatki do terraformacji Marsa!!!
Tapnięte | keep-disco-evil
Jeśli liczyć mikro dodatki to tych rozszerzeń w tym roku pewnie będzie ze 4tomb pisze:Rebel pisał, że dwa dodatki owszem, ale jednym z nich ma być mikrododatek w postaci darmowej karty (kart?) dokładanej do zbliżającego się dodruku. Gdzieś też czytałem, że Fryxelius zamierza wypuszczać po jednym rozszerzeniu rocznie.
Jeśli to testujecie to mam nadzieję, że będziecie ich wstrzymywać, póki wszystko nie zostanie wypolerowane na błysk. Dodatki mile widziane, byleby były tak dopieszczone, jak balans podstawki.REBEL.pl pisze:Jeśli liczyć mikro dodatki to tych rozszerzeń w tym roku pewnie będzie ze 4tomb pisze:Rebel pisał, że dwa dodatki owszem, ale jednym z nich ma być mikrododatek w postaci darmowej karty (kart?) dokładanej do zbliżającego się dodruku. Gdzieś też czytałem, że Fryxelius zamierza wypuszczać po jednym rozszerzeniu rocznie.Na pewno dodatek z planszą i na pewno duży dodatek z garścią nowych zasad (czadowy!). Do tego dwa małe (mikroskopijne) rozszerzenia w postaci kart, które pojawią się w różnych miejscach jako promówki, a których także zażyczyliśmy sobie w wersji PL. Te będą dostępne w sprzedaży za parę złociszy.
Podobno Fryxy siedzą nad nimi już od jakiegoś czasu, więc sądzę, że ogarniają temattomb pisze:Jeśli to testujecie to mam nadzieję, że będziecie ich wstrzymywać, póki wszystko nie zostanie wypolerowane na błysk. Dodatki mile widziane, byleby były tak dopieszczone, jak balans podstawki.REBEL.pl pisze:Jeśli liczyć mikro dodatki to tych rozszerzeń w tym roku pewnie będzie ze 4tomb pisze:Rebel pisał, że dwa dodatki owszem, ale jednym z nich ma być mikrododatek w postaci darmowej karty (kart?) dokładanej do zbliżającego się dodruku. Gdzieś też czytałem, że Fryxelius zamierza wypuszczać po jednym rozszerzeniu rocznie.Na pewno dodatek z planszą i na pewno duży dodatek z garścią nowych zasad (czadowy!). Do tego dwa małe (mikroskopijne) rozszerzenia w postaci kart, które pojawią się w różnych miejscach jako promówki, a których także zażyczyliśmy sobie w wersji PL. Te będą dostępne w sprzedaży za parę złociszy.
Ej, no napiszcie już coś więcej niż tylko czadowy.REBEL.pl pisze:Jeśli liczyć mikro dodatki to tych rozszerzeń w tym roku pewnie będzie ze 4tomb pisze:Rebel pisał, że dwa dodatki owszem, ale jednym z nich ma być mikrododatek w postaci darmowej karty (kart?) dokładanej do zbliżającego się dodruku. Gdzieś też czytałem, że Fryxelius zamierza wypuszczać po jednym rozszerzeniu rocznie.Na pewno dodatek z planszą i na pewno duży dodatek z garścią nowych zasad (czadowy!). Do tego dwa małe (mikroskopijne) rozszerzenia w postaci kart, które pojawią się w różnych miejscach jako promówki, a których także zażyczyliśmy sobie w wersji PL. Te będą dostępne w sprzedaży za parę złociszy.
Wolałbym nie. Nie chcę płacić za coś, co już mam.Bary pisze:Rozumiem także, że w jednym z tych dużych dodatków będą dołączone bardziej wypasione wersje planszetek?
A mikrododatek z poprawionymi kartami będzie?REBEL.pl pisze: Do tego dwa małe (mikroskopijne) rozszerzenia w postaci kart, które pojawią się w różnych miejscach jako promówki, a których także zażyczyliśmy sobie w wersji PL. Te będą dostępne w sprzedaży za parę złociszy.
Właśnie miałem pytać o to samo. Osobiście wciąż na to liczę, bo mając pierwsze wydanie ciągle nie mogę pogodzić się z faktem, że są błędy na kartach...A mikrododatek z poprawionymi kartami będzie?
Podpisuje się pod tym obiema ręcami.Moonday pisze:Właśnie miałem pytać o to samo. Osobiście wciąż na to liczę, bo mając pierwsze wydanie ciągle nie mogę pogodzić się z faktem, że są błędy na kartach...A mikrododatek z poprawionymi kartami będzie?