(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3712 times
- Been thanked: 3897 times
Re: (Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
Troche nie rozumiem co twoj post mial na celu - mógłbym, phalanx zreszta robi print on demand, co to wnosi do tematu?
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Leser
- Has thanked: 631 times
- Been thanked: 1700 times
Mi brzmi to na niestety dość klasyczną konkluzję, że wydawcy są źli, bo nie mają ochoty bankrutować. Lucrum obsługuje zewnętrzna księgowa i nie uczestniczy w żadnych procesach decyzyjnych dotyczących kwestii wydawniczych (nie znam praktyk u innych, lecz podejrzewam, że księgowi generalnie nie mają w tym zakresie zbyt wiele do powiedzenia). Nie zmienia to niestety dość podstawowych zasad ekonomii - firma, aby się utrzymać, musi cokolwiek zarabiać.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
- Shodan
- Has thanked: 520 times
- Been thanked: 484 times
Proces wydawniczy Obsesji przebiega bez zakłóceń? Jest realny termin listopadowy? Celuję z tym na prezent urodzinowy i zastanawiam się czy poszukiwać alternatywy.
- Leser
Na razie wszystko idzie zgodnie z planem. Dokładnego terminu nie podam, bo zaraz gdzieś wypłynie, a na tym etapie jeszcze nie chcemy go deklarować, ale sądzę, że możesz nadal celować z Obsesjami na prezent.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
- rand
- Has thanked: 145 times
- Been thanked: 137 times
A z tematem Merchants od The dark Road, ruszyło się cokolwiek? Rozumiem, że ewentualna premiera to 2024 rok?
- Ezekiel
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 133 times
Podepnę się pod pytanie o Merchants oraz o to czy jeśli się uda, co jak rozumiem nie jest oczywiste, to będzie tylko i wyłącznie wersja retail czy jest jakaś szansa na wyrwanie elementów Deluxe? 

- Leser
Tak jak pisałem wyżej, właśnie zamykamy epopeję związaną z Honey Buzz i bierzemy się za sprawę kupców.
Nie jest elegancką praktyką mówić źle o partnerach biznesowych, ale w tej sytuacji po prostu nie ma innego wyjścia. Elf Creek odpisuje na maile, kiedy chce, a konkrety w nich umieszcza jeszcze rzadziej. Tym samym naprawdę nie mam pojęcia, jak ułoży się sprawa z tą grą. Na pewno premiery nie będzie w tym roku. Sądzę też, choć jest to wyłącznie moja własna konstatacja, a nie samego Lucrum, że jeżeli nie nastąpi ona w 2024, to nie będzie jej w ogóle. Na wszelki wypadek podkreślam, że wciąż naprawdę chcemy Merchantsów wydać. Bo to fajna gra jest...
Nie jest elegancką praktyką mówić źle o partnerach biznesowych, ale w tej sytuacji po prostu nie ma innego wyjścia. Elf Creek odpisuje na maile, kiedy chce, a konkrety w nich umieszcza jeszcze rzadziej. Tym samym naprawdę nie mam pojęcia, jak ułoży się sprawa z tą grą. Na pewno premiery nie będzie w tym roku. Sądzę też, choć jest to wyłącznie moja własna konstatacja, a nie samego Lucrum, że jeżeli nie nastąpi ona w 2024, to nie będzie jej w ogóle. Na wszelki wypadek podkreślam, że wciąż naprawdę chcemy Merchantsów wydać. Bo to fajna gra jest...
Zawsze chcemy mieć jakieś deluxy, bo zawsze są osoby, które grę w takiej wersji chciałyby posiadać (sam bym chciał). Natomiast, jak wyżej, nic na ten moment nie mogę obiecać ani niczego kategorycznie wykluczyć.
- 8janek8
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 28 times
Beznadziejny partner
Collection
Sprzedam
Kupię dodatki do: Runewars (Banners of War), Warhammer: Inwazja (Ukryte Królestwa), Battle Star Galactica (Świt), Revolution! (The Palace), Fresco, Scoville
Sprzedam
Kupię dodatki do: Runewars (Banners of War), Warhammer: Inwazja (Ukryte Królestwa), Battle Star Galactica (Świt), Revolution! (The Palace), Fresco, Scoville
- Leser
O istnieniu tej gry oczywiście wiem. A co z tego wyniknie, to jeszcze pojęcia nie mam

- BOLLO
- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 1997 times
- Kontakt:
Pytanie do Lucrum .Czy rozwarstwiające się zetony z Brzdeka Katakumby będziecie wymieniać czy tak zostanie już?
Nie lepiej reklamację skierować bezpośrednio do wydawnictwa
https://lucrumgames.pl/kontakt/
zamiast na forum, gdzie wypowiada się pracownik nie zajmujący się reklamacjami...?
- BOLLO
- Kontakt:
Sorry temat brzmi jakby prowadziło go wydawnictwo a nie randomowy pracownik. (Oficjalne).eveni pisze: ↑12 wrz 2023, 19:16Nie lepiej reklamację skierować bezpośrednio do wydawnictwa
https://lucrumgames.pl/kontakt/
zamiast na forum, gdzie wypowiada się pracownik nie zajmujący się reklamacjami...?
W sensie, że to jakiś twór ze sztuczną inteligencją, który założył konto na forum? A nie pracownik, który jest odpowiedzialny za kontakty w social mediach? Wogóle co to za określenie "randomowy pracownik"? Czasami Bollo jak coś napiszesz...
- Leser
Temat założył ówczesny kierownik wydawniczy. Czasy się zmieniły. Obecnie forum niestety jest marginalną platformą promocyjną i wydawnictw tu niewiele. Ja w marketingu nie siedzę i nikogo od siebie nie będę uczył, czy ma tu pisać, czy nie. Póki nie pisze, robię to z własnej woli i poza służbowymi obowiązkami, bo uważam się za forumowicza, a swoją firmę lubię i chcę, żeby związane z nią sprawy były w miarę możliwości jasne dla postronnych.
A reklamacje zdecydowanie zawsze najlepiej jest kierować stosownymi kanałami (zazwyczaj mailowo), nie na forum, insta, czy gdzie tam jeszcze ludzie się udzielają.
EDIT: Obecnie figuruję jako założyciel tematu, bo został on edytowany. Przypomniało mi to, że powinienem edytować kalendarz wydawniczy w pierwszym poście. Postaram się to zrobić jutro.
Jak się znowu zapomnę w przyszłości, to nie obrażę się, jeżeli ktoś mnie szturchnie.
A reklamacje zdecydowanie zawsze najlepiej jest kierować stosownymi kanałami (zazwyczaj mailowo), nie na forum, insta, czy gdzie tam jeszcze ludzie się udzielają.
EDIT: Obecnie figuruję jako założyciel tematu, bo został on edytowany. Przypomniało mi to, że powinienem edytować kalendarz wydawniczy w pierwszym poście. Postaram się to zrobić jutro.
Jak się znowu zapomnę w przyszłości, to nie obrażę się, jeżeli ktoś mnie szturchnie.
@bollo uważaj na słowa. "randomowy pracownik" wg mnie ma pejoratywne konotacje.
rozumiem, że można być sfrustrowany żetonem/żetonami (stąd pewnie ten toksyczny jad w wypowiedzi) - w końcu od tego zależy pokój na świecie - dokładniej to pokój bollego. jednak można mieć lepszy styl nawiązywania kontaktu.
śmiem twierdzić, że można zrobić to oficjalną drogą, która została wskazana przez eveni. Jest pierwszą i najrozsądniejsza drogą do rozwiązania sprawy.
rozumiem, że można być sfrustrowany żetonem/żetonami (stąd pewnie ten toksyczny jad w wypowiedzi) - w końcu od tego zależy pokój na świecie - dokładniej to pokój bollego. jednak można mieć lepszy styl nawiązywania kontaktu.
śmiem twierdzić, że można zrobić to oficjalną drogą, która została wskazana przez eveni. Jest pierwszą i najrozsądniejsza drogą do rozwiązania sprawy.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- Losiek
- Has thanked: 350 times
- Been thanked: 213 times
Owszem tak, a teraz przeczytaj wolno i dokładnie:
W temacie nie ma słowa o reklamacjach, te jak wiemy najlepiej jest zgłaszać bezpośrednio w wydawnictwie. Ale Ty jesteś forumowym mistrzem w zbaczaniu z tematów i jakoś mnie Twój post nie dziwi.(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
A określenie Lesera mianem randomowego pracownika jest co najmniej niezręczne, żeby nie napisać chamskie.
- BOLLO
- Kontakt:
Ehhh... skąd mialem wiedzieć że Leser jest jedyną osobą która reprezentuje tutaj Lucrum? Pisząc randomowy miałem na myśli dokładnie to co oznacza to słowo. Leser wszystko wyjaśnił opisał i jest ok zrozumiałem. Za to standardowo horda i tak ruszyła....a tak było dobrze jak się tu nie logowalemLosiek pisze: ↑12 wrz 2023, 23:35Owszem tak, a teraz przeczytaj wolno i dokładnie:W temacie nie ma słowa o reklamacjach, te jak wiemy najlepiej jest zgłaszać bezpośrednio w wydawnictwie. Ale Ty jesteś forumowym mistrzem w zbaczaniu z tematów i jakoś mnie Twój post nie dziwi.(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
A określenie Lesera mianem randomowego pracownika jest co najmniej niezręczne, żeby nie napisać chamskie.

Ostatnio zmieniony 13 wrz 2023, 14:27 przez seki, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wulgaryzmy - Bollo opanuj się
Powód: wulgaryzmy - Bollo opanuj się
- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1326 times
Przepraszam za off-top. @BOLLO reklamujesz swój kanał yt, konto na fb itd. Nie wpadłeś na to, że wpisami takimi jak powyższe zniechęcasz do siebie nas, potęcjalnych odbiorców?
- psia.kostka
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 1284 times
Ale to chyba dobrze, ze jest spojny i generalnie "jeden Bollo". Pisze to co uwaza, jasne ze i konsekwencje tego zbiera. Lepsze to niz dwulicowosc i usmieszki dla podbicia lajkow.
Tak sie sklada, ze ogladalem przypadkiem unboxing Katakumb u Bolla i wykazal tam rozne wady wykonania. Kolejnym krokiem spytal na forum wydawce, czy cos bedzie z tym robil. Moze i zle miejsce, ale jakas logika w tym jest.
Tak sie sklada, ze ogladalem przypadkiem unboxing Katakumb u Bolla i wykazal tam rozne wady wykonania. Kolejnym krokiem spytal na forum wydawce, czy cos bedzie z tym robil. Moze i zle miejsce, ale jakas logika w tym jest.
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- Irr3versible
- Has thanked: 723 times
- Been thanked: 682 times
Leser, a nie lepiej wspomnieć w pierwszym poście o temacie planszowkowych newsów, który aktualizuję Sydonia? Wiem, że nieco tracisz kontrolę oraz odsyłasz do wszystkich premier (a nie tylko wydawnictwa, w którym pracujesz), ale mam wrażenie że większość osób i tak korzysta z dedykowanego tematu dla wszystkich premier.
Ja osobiście chyba nie zaglądałem w pierwsze posty żadnego wydawnictwa od lat - nawet za czasów gdy tu jeszcze aktywnie pisali.
- Leser
Dzięki za dobrą podpowiedź. Sądzę, że od siebie informację też napiszę, bo w niektórych kwestiach będę mógł dać ciut więcej szczegółów, ale odnośnik też dodam.Irr3versible pisze: ↑13 wrz 2023, 17:17Leser, a nie lepiej wspomnieć w pierwszym poście o temacie planszowkowych newsów, który aktualizuję Sydonia? Wiem, że nieco tracisz kontrolę oraz odsyłasz do wszystkich premier (a nie tylko wydawnictwa, w którym pracujesz), ale mam wrażenie że większość osób i tak korzysta z dedykowanego tematu dla wszystkich premier.
Ja osobiście chyba nie zaglądałem w pierwsze posty żadnego wydawnictwa od lat - nawet za czasów gdy tu jeszcze aktywnie pisali.
EDIT: A temat Bolla już, proszę, zostawmy. Miewam krótki lont, ale "randomowy pracownik" mnie nic a nic nie boli, więc nie wałkujmy tego tutaj dalej.
Dzień dobry, kiedy można się spodziewać całkowitego spolszczenia w aplikacji oficjalnej Dire Wolf Game Room gry Brzdęk Katakumby. Jest to u mnie niestety zależne od kupna tej gry pod solo. Pozdrawiam
- Leser
Spolszczenie będzie, ale terminu nie znam. I znając praktykę pewnie się nie dowiem z żadnym wyprzedzeniem. Dire Wolf po prostu wypuści aktualizację i będzie. Z naszej strony apka jest przetłumaczona, więc po prostu czekamy na jej zaimplementowanie.