[Lublin] MDK

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Filip z Lublina
Has thanked: 30 times
Been thanked: 23 times

Re: [Lublin] MDK

Post autor: Filip z Lublina »

Myślę, że możemy uznać sprawę za zamkniętą. Ja zapraszam serdecznie na niedzielę do siebie. Może być z Cubą a może być z czymś jeszcze. Uzgodnijcie tytuły w piątek, ja wpadnę może na 5 minut do klubu to wszystko dogadamy.
optymalizator

NOwy gracz

Post autor: optymalizator »

Witam wszystkich. Wpadłem do Lublina na kikla dni by odwiedzić rodzinkę i zapragnałem zagrac w jakas plnaszowke.
Generalnie nie znam gier o ktrch piszecie, i szukalem grupy do M&M ale jezeli początkujacy gracz nie bedzie wam przeszkadzal, to chetnie bym dolaczyl.
pytanie gdzie i kiedy.
Czy moge prosic ewentualne info na maila? konto mam nainterii a nazwa uzytkownika: 02www
dostep do netu mam do godziny 16 (poprosze o pozostawienie jakiegos nr tel komorkowego do ewentualnego szybkiego kontaktu)

pozdrawiam
Dominik
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Has thanked: 132 times
Been thanked: 207 times
Kontakt:

Post autor: Ink »

Bierzcie pod uwagę, że dzisiaj przejazd przez centrum może być niełatwy: http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640, ... owymi.html
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
Awatar użytkownika
Leviathan
Has thanked: 458 times
Been thanked: 1244 times
Kontakt:

Post autor: Leviathan »

No więc zagraliśmy w Blackbearda.

I... tyle w temacie.
skorpion

Post autor: skorpion »

Leviathan pisze:No więc zagraliśmy w Blackbearda.

I... tyle w temacie.
Myślę że rozwinę myśl Michała i powiem że . . . ma rację.
Filip z Lublina

I jak, gra warta świeczki?
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

Filip Apostoł pisze:I jak, gra warta świeczki?
Myślę, że dobrze to ująłeś. Dosłownie.
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
Dabi
Been thanked: 1 time

Post autor: Dabi »

Hech sam byłem ciekaw jak to się w końcu potoczyło. Bo z tych krótkich chwil kiedy Was obserwowałem to wyglądaliście podczas gry jakby Wasze uczucia przechodziły od fazy zrezygnowania do fazy radosnej głupawki...
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

Dabi pisze:Hech sam byłem ciekaw jak to się w końcu potoczyło. Bo z tych krótkich chwil kiedy Was obserwowałem to wyglądaliście podczas gry jakby Wasze uczucia przechodziły od fazy zrezygnowania do fazy radosnej głupawki...
Bardzo celne spostrzeżenie. Znaczy u mnie było mniej więcej tak, u Michała chyba odwrotnie.
W każdym razie gdyby nie momenty głupawki, to gra byłaby trudna do dogrania.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Ink pisze:
Dabi pisze:Hech sam byłem ciekaw jak to się w końcu potoczyło. Bo z tych krótkich chwil kiedy Was obserwowałem to wyglądaliście podczas gry jakby Wasze uczucia przechodziły od fazy zrezygnowania do fazy radosnej głupawki...
Bardzo celne spostrzeżenie. Znaczy u mnie było mniej więcej tak, u Michała chyba odwrotnie.
W każdym razie gdyby nie momenty głupawki, to gra byłaby trudna do dogrania.
Potwierdzam. Diagnoza w 100 procentach prawidłowa.
Gdyby nie towarzystwo i imperatyw pt. "kiedy siadam do gry, to ją kończę", to rozgrywka nie dobiegłaby do finału...
Kimmo

Post autor: Kimmo »

Hi all,

I just moved to Lublin to study for the 2nd semester and found the forum via BoardGameGeek. I'm looking for any gaming groups still active in Lublin area. I play any boardgames really, but prefer ones requiring bit more strategy. For example Agricola and Through the Ages are some all time favorites.

I speak a bit of polish, but unfortunately not very much, so if any of you are interested in playing in english or a mix of polish and english, please let me know!

-Kimmo
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Kimmo pisze:Hi all,

I just moved to Lublin to study for the 2nd semester and found the forum via BoardGameGeek. I'm looking for any gaming groups still active in Lublin area. I play any boardgames really, but prefer ones requiring bit more strategy. For example Agricola and Through the Ages are some all time favourites.

I speak a bit of polish, but unfortunately not very much, so if any of you are interested in playing in English or a mix of polish and english, please let me know!

-Kimmo
Hello Kimmo!

I have already responded to your message on BGG so I am just copy/pasting right now:

We do have a gaming group and we too enjoy strategic games. We do have some big TTA fans here!

We gather on Fridays, from 5 PM to 10 PM in the House of Culture at Dolna Panny Marii 3 street (in Lublin of course). We play in the room 22.

Before coming to the club we always discuss what games we are going to play. By doing so we gain precious time. The discussion is always made in this topic.

We all speak English so gaming will not be a problem.
I learned some Finnish too but I do not know if I would dare to try to speak it :)

We sometimes play outside the club - it is all up to free time and the willingness to play something.

Feel free to contact us here, on BGG or via private messages.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 18:15 przez Leviathan, łącznie zmieniany 1 raz.
Kimmo

Thank you for the info. This is great news for me, I feared if I have to be without board games for the whole half a year I stay here! I don't know about my plans for the next friday yet for sure, but I will definitely meet you there at some point.

Leviathan pisze:
Kimmo pisze:Hi all,

I just moved to Lublin to study for the 2nd semester and found the forum via BoardGameGeek. I'm looking for any gaming groups still active in Lublin area. I play any boardgames really, but prefer ones requiring bit more strategy. For example Agricola and Through the Ages are some all time favourites.

I speak a bit of polish, but unfortunately not very much, so if any of you are interested in playing in English or a mix of polish and english, please let me know!

-Kimmo
Hello Kimmo!

I have already responded to your message on BGG so I am just copy/pasting right now:

We do have a gaming group and we too enjoy strategic games. We do have some big TTA fans here!

We gather on Fridays, from 5 PM to 10 PM in the House of Culture at Dolna Panny Marii 3 street (in Lublin of course). We play in the room 22.

Before coming to the club we always discuss what games are we going to play. By doing so we gain precious time. The discussion is always made in this topic.

We all speak English so gaming will not be a problem.
I learned some Finnish too but I do not know if I would dare to try to speak it :)

We sometimes play outside the club - it is all up to free time and the willingness to play something.

Feel free to contact us here, on BGG or via private messages.
skorpion

At last, someone new. I'v had enough playing with the same faces all the time :D

Welcome in Lublin Kimmo. As Leviatan said we are playing every friday and almoust every time a new game. Just tell us that you'll come so we could prepare some appropriate game.

One more thing. I won't be playing this friday unfortynately. Good game guys.
Filip z Lublina

So, from now on everybody must write in english;P That would be very didactic;)
On friday I suggest Tinners' Trail. Unexpectedly good game indeed!
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Filip Apostoł pisze:So, from now on everybody must write in english;P That would be very didactic;)
Nie przesadzajmy :)
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

Filip Apostoł pisze:So, from now on everybody must write in english;P That would be very didactic;)
Most hilarious rather.
I'm in.
Awatar użytkownika
kwiatosz
Has thanked: 143 times
Been thanked: 423 times
Kontakt:

Post autor: kwiatosz »

Ha, jak gra moja, ale nie ja tłumaczę, to nie może być udana rozgrywka :lol: :lol: Ech, a że słabe to smutne, ale cóż, i tak bym nie zagrał pewnie, więc tylko ta świadomość, że jakiś crap się kurzy na półeczce...
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Kimmo

Please don't worry about that :), I manage to comprehend enough with google translate.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

kwiatosz pisze:Ha, jak gra moja, ale nie ja tłumaczę, to nie może być udana rozgrywka :lol: :lol: Ech, a że słabe to smutne, ale cóż, i tak bym nie zagrał pewnie, więc tylko ta świadomość, że jakiś crap się kurzy na półeczce...
Przykro mi to mówić bo naprawdę lubię gry GMT i nie lubię nikomu sprawiać przykrości, ale Blackbeard jest po prostu słabe...
Gdyby nie to, że ma wersję solo i faktycznie dostrzegam w niej jakiś potencjał i możliwość samotnego poturlania kośćmi, to myślę, że to byłaby najgorsza gra, z jaką miałem do czynienia...

NIE MA MNIE DZISIAJ.
Idę pić.
:mrgreen:
Awatar użytkownika
kwiatosz
Has thanked: 143 times
Been thanked: 423 times
Kontakt:

Post autor: kwiatosz »

Z kolei dziwi mnie, że nikt nie ma uwag do tłumaczenia zasad przed Adriana, ale zakładam, że nikomu po partii nie chciało się czytać poprawnych zasad :lol: :lol:
Mnie dzisiaj naturalnie też nie będzie, nawet nie wiem po co to piszę...
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

kwiatosz pisze:zakładam, że nikomu po partii nie chciało się czytać poprawnych zasad :lol: :lol:
Ze wszech miar słuszne założenie, zasady do M&M czytałem w perspektywnie ponownej rozgrywki, tu perspektywy zdecydowanie brak.
NIE MA MNIE DZISIAJ.
To mamy problemik.

@Kimmo: going to visit us today?
skorpion

kwiatosz pisze:Z kolei dziwi mnie, że nikt nie ma uwag do tłumaczenia zasad przed Adriana
Sugerujesz Kwiatoszu że źle tłumaczę zasady? No nieładnie, jak możesz, chyba się zamknę w sobie :(

Co do Blackbearda i tak chyba nikomu nie chciało by się kontrolowac tego, bo musiałbym chyba skopać całe tłumaczenie, biorąc pod uwagę rozgrywkę.
skorpion

Panowie zdaje mi się że dzis od 19 są LDF-y. Wydaje mi się że w WOK-u. Tak więc upewniejcie się jeśli chcecie grać.
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

skorpion pisze:Panowie zdaje mi się że dzis od 19 są LDF-y. Wydaje mi się że w WOK-u. Tak więc upewniejcie się jeśli chcecie grać.
Ok, w takim razie, po uzgodnieniu z Filipem, olewamy dzisiaj WOK (skoro i tak miałoby nas być dwóch tylko) i gramy prywatnie.
ODPOWIEDZ