Jest lista osób z rabatami, możesz napisać i na pewno ktoś Ci pomoże

viewtopic.php?t=41807
Obserwując już kilka projektów AR, nie spotkałem się, żeby ich gry w sklepach były taniej niż na wspieraczce. Porównując zestaw z figurkami to na Gamefound po obecnym kursie to jakieś 440 zł plus wysyłka a we wspomnianym sklepie 500 (edit 540, źle spojrzałem). Różnica jest niewielka na samej podstawce, jak mamy rabaty. Dużo większe są różnice są w przypadku dodatków - akrylowych heksów, czy maty, na korzyść kupowania na Gamefound.
Nie wiem co rozumiesz przez klasztor? Ja jedynie sprawdzam w instrukcji żetony nauki ( żółte) i to w pojedynczych przypadkach tak 70% jest mi znana. Natomiast budynki są super rozpisane w tej wersji z przed kilkunastu lat obok planszy graczaLailonn pisze: ↑13 maja 2023, 00:59 Jestem po kolejnej rozgrywce w Zamki. Ostatnio ogrywałem inne tytuły ale chcieliśmy odświeżyć zasady. Może fakt, że już zdecydowałem się kupić nadchodzącą edycję na to wpływa ALE strasznie irytowało zaglądanie do instrukcji, co jaki klasztor robi. Przesuwające się kafelki na mapie też psuły trochę zabawę.
Sama gra naturalnie dalej wszystkim się podoba i to jedna z 2 pozycji w kolekcji z 10/10 ale już się nie mogę doczekać nowego wydania![]()
W Big Box te kafelki żółte nazwano klasztorami
Część kopii do wspierających niedługo będzie zapakowana na statki, więc premiera wersji sklepowej nie wcześniej niż koniec czerwca/lipiec.
Niestety na bga wygląd gry nie ma się za nic do wyglądu na żywo, a to jeden z najczęściej poruszanych tematów jeśli mówimy o zamkach.Dako pisze: ↑08 kwie 2023, 09:52"Po taniości" bo za darmo i dla sprawdzenia to zawsze można sobie zagrać na BGA
https://pl.boardgamearena.com/gamepanel ... ofburgundy
Big Box
W przypadku remisu zwycięża ten z remisujących, w którego posiadłości pozostało więcej pustych pól.
Edycja Specjalna:
W razie remisu, wygrywa gracz, który posiada również najmniej niewykorzystanych sześciokątnych pól w swoim księstwie.
I tak powinno być od początku napisane, bo to był babol zasad w bigboksie, który należało ignorować. Bo jeśli są trzy posterunki A, B i C a gra przewiduje trzy punktacje za połączenia AB, BC i AC, to jeśli nie jest wymagana linia prosta realizacja dwóch dowolnych połączeń sprawia, że automatycznie realizowane jest też trzecie.
raczej w drugą stronę - nieuwzględniono grubości plastikowych ramek na wydrukowanych planszach. Trochę dziwne, że tego nie wyłapano na etapie przygotowania/produkcji.
No zobacz. A jak skrytykowałem niedociągnięcia w nowym, drogim wydaniu Ra, to byłeś oburzon, że ktoś czepia się szczegółów zamiast cieszyć się grą
W trzech postach na tej stronie jest podana/zacytowana