The Lord of the Rings / Władca Pierścieni LCG - zasady, pytania, wątpliwości
- preshiq
- Has thanked: 365 times
- Been thanked: 127 times
Re: Władca Pierścieni: Gra Karciana LCG (Nate French)
W decku i na ręce mogą być ich kopie. Nie mogą tylko być równocześnie w grze.
Moja kolekcja: https://tinyurl.com/y82mq9dr
- warlock
- Has thanked: 1237 times
- Been thanked: 2385 times
Re: Władca Pierścieni: Gra Karciana LCG (Nate French)
Każdą kartę możesz mieć w talii 3 razy (o ile na samej karcie nie masz napisane "Limit 1 na talię"). Symbol unikalności oznacza, że jak ktokolwiek przy stole ma tę kartę w grze, to nie można zagrać innej karty o tej samej nazwie. Tyczy się to dokładnej kopii tej samej karty, albo np. sojusznika o tej samej nazwie co bohater (albo nawet Sprzymierzeniec-Cel z talii scenariusza)
.

Re: The Lord of the Rings / Władca Pierścieni LCG - zasady, pytania, wątpliwości
Mam pytanie dotyczące karty nr 36 "Gąszcz Włóczni" albo Thicket of Spears, karta jest wydarzeniem ze sfery taktyki i mówi, że jej koszt trzeba zapłacić zasobami z puli trzech różnych bohaterów. Rozumiem, że jeżeli gram solo na 1 rękę, czyli z trzema bohaterami w grze to w przypadku ich mieszanych sfer (2 taktyka, 1 przywództwo) tych kart nie można zagrać, bo nigdy nie będę miał trzech zasobów taktyki od 3 różnych bohaterów?
- scraber
- Has thanked: 297 times
- Been thanked: 137 times
Re: The Lord of the Rings / Władca Pierścieni LCG - zasady, pytania, wątpliwości
Dokładnie tak, musisz mieć 3 bohaterów ze sfery taktyki.asymetri pisze: ↑23 sty 2024, 09:40 Mam pytanie dotyczące karty nr 36 "Gąszcz Włóczni" albo Thicket of Spears, karta jest wydarzeniem ze sfery taktyki i mówi, że jej koszt trzeba zapłacić zasobami z puli trzech różnych bohaterów. Rozumiem, że jeżeli gram solo na 1 rękę, czyli z trzema bohaterami w grze to w przypadku ich mieszanych sfer (2 taktyka, 1 przywództwo) tych kart nie można zagrać, bo nigdy nie będę miał trzech zasobów taktyki od 3 różnych bohaterów?
Ewentualnie jeśli dodasz w jakiś sposób taki symbol do jednego z bohaterów ze sfery przywództwa np. poprzez Song of Battle
Spoiler:
- Robin Wood
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 11 times
Szybkie pytanie:
w podstawce zauważyłem (w pierwszym scenariuszu), że co najmniej jedna karta z tych, które mają być wtasowane w talię Encounter ma napis "burden". Teraz rozpakowywałem tylko dodatek kampanijny Ered Mithrin i tam takich kart zauważyłem sporo więcej.
Czy te karty mam wtasować do encounter deck, czy mam je odłożyć do gry w kampanię, tak jak karty typu Boon.
Karta o której wspominam (nie mam teraz gry pod ręką) miała normalną treść, nie różniącą się od pozostałych. Wtasowałem do talii i graliśmy z nią.
edit: karta to lingering venom
w podstawce zauważyłem (w pierwszym scenariuszu), że co najmniej jedna karta z tych, które mają być wtasowane w talię Encounter ma napis "burden". Teraz rozpakowywałem tylko dodatek kampanijny Ered Mithrin i tam takich kart zauważyłem sporo więcej.
Czy te karty mam wtasować do encounter deck, czy mam je odłożyć do gry w kampanię, tak jak karty typu Boon.
Karta o której wspominam (nie mam teraz gry pod ręką) miała normalną treść, nie różniącą się od pozostałych. Wtasowałem do talii i graliśmy z nią.
edit: karta to lingering venom
- warlock
- Has thanked: 1237 times
- Been thanked: 2385 times
Wszystkie karty typu "burden/boon" tyczą się kampanii, nie grasz z nimi w normalnym trybie
.