No i rozwiązałem problem z organizacją elementów gry (pomijam temat figurek).
Generalnie dorobiłem się zestawu: core, GC i pełne Expansions of Death vol.1.
Oczywiście pojawił się problem, ponieważ trzymanie tego wszystkiego w dwóch pudłach o ile jest możliwe, to jest mega niewygodne przy użytkowaniu. Nauczony doświadczeniem z AT:O, gdzie wszystkie karty cyklu trzymam w osobnym pudełku, tak postanowiłem jeszcze zadziałać z KDM. Efekt widać na załączonym zdjęciu. To co mamy w skrzyni, to wszystkie karty z core boxa w koszulkach premium. Praktycznie wszystko co jest niezbędne, plus zostaje jeszcze sporo miejsca. Gdybym nie trzymał kart przedmiotów w segregatorze, to pewnie bym jeszcze dociął twardą gąbkę, żeby zmniejszyć głębokość jednej z przegródek i tam bym wstawił karty ekwipunku.
Dzięki takiemu rozwiązaniu, mogę sobie jakkolwiek sensownie posegregować pozostałe elementy gry w core boxie, które używam w danej kampanii, w jakiś sensowny sposób.
Jedyną wadą, która może mierzić niektórych jest to, że separatory kart są zbyt szerokie i mają tendencję do wyginania w przegródkach. Pewnie dobrze byłoby je dociąć nieco albo zastąpić customowymi.
Są też pojemniczki w tym wariancie, gdzie powrzucałem różnego rodzaju elementy dodatkowe (tutaj aktualnie używam kosteczek z Diuny Imperium, póki nie wymyślę docelowych trackerów).
Cena: 180pln za skrzynie z wkładką w reDrewno + 20 kilka złotych za bejce + miałem pędzle i złotą farbę akrylową dla efektu.
Jak znajdę więcej czasu to jeszcze strzele sobie jakieś logo na wieku skrzyni.
Patrząc jeszcze w przyszłość, mam do was dwa pytania:
1. Czy ktoś miał doświadczenie z tymi playmatami:
https://www.rollinmats.com/products/kin ... -mat-70108
2. Robił ktoś swój własny insert na mniejsze figurki? Na bosów mam aktualnie wysoko powieszoną półkę w biurze i mogą sobie tam aktualnie stać, ale małych jest za dużo żeby od tak je trzymać na wierzchu. Myślałem nad jakąś pianką modelarską i docinać ją pod rozmiar figurki.