Kingdom Death: Monster (Adam Poots)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
krecilapka
Has thanked: 58 times
Been thanked: 254 times

Re: Kingdom Death: Monster (Adam Poots)

Post autor: krecilapka »

Lopek43 pisze: 03 mar 2024, 19:06 Czy ktoś z szanownych forumowiczów może poratować skanem karty : Leather Worker Settlement?
Człowiek w końcu się zabrał za granie a tutaj braki..ech
P.s
Ciekawe czy mam szansę na otrzymanie jednej karty (pewnie nie) może ktos ma doświadczenia z supportem . Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Proszę:

Obrazek
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3724 times
Been thanked: 3920 times

Post autor: japanczyk »

Mi doslali po kilku miesiacach spore braki, wiec spoko
Awatar użytkownika
Lopek43
Has thanked: 70 times
Been thanked: 40 times

Post autor: Lopek43 »

Gdyby ktoś z Was miał dostęp do urządzenia typu skaner - i byłby w stanie mi wysłać skan do druku byłbym bardzo wdzięczny bo pewnie trzeba będzie poczekać cierpliwie.. no i chyba pora jednak otworzyć wszystkie dodatki i posprawdzać zawczasu
Awatar użytkownika
Lopek43

Dzisiaj support odpowiedział mi że przygotowanie brakującej karty do wysyłki zajmie ok 10 dni bo są trochę zarobieni - ale dla mnie to i tak ok.
bosik111
Has thanked: 13 times
Been thanked: 61 times

Post autor: bosik111 »

Lopek43 pisze: 06 mar 2024, 22:42 Dzisiaj support odpowiedział mi że przygotowanie brakującej karty do wysyłki zajmie ok 10 dni bo są trochę zarobieni - ale dla mnie to i tak ok.
Przygotuj sobie jeszcze 14 zł na cło, bo wysyłają ze stanów i deklarują chyba dość wysoką wartość.
Awatar użytkownika
Lopek43

bosik111 pisze: 07 mar 2024, 07:08
Lopek43 pisze: 06 mar 2024, 22:42 Dzisiaj support odpowiedział mi że przygotowanie brakującej karty do wysyłki zajmie ok 10 dni bo są trochę zarobieni - ale dla mnie to i tak ok.
Przygotuj sobie jeszcze 14 zł na cło, bo wysyłają ze stanów i deklarują chyba dość wysoką wartość.
Dzięki zacznę już odkładać ;)
Thanes
Has thanked: 12 times
Been thanked: 4 times

Post autor: Thanes »

Czy ktoś z was dostał już black knighta albo killenium buchera?
Awatar użytkownika
upadly_bankowiec
Has thanked: 65 times
Been thanked: 128 times

Post autor: upadly_bankowiec »

Znajomy mieszkający w UK dostał Black Knight'a 28 lutego. Mam konkretną datę bo nie omieszkał się tym od razu pochwalić ;)
Mój kanał na youtube na którym możesz poznać/przypomnieć sobie zasady gier.
Awatar użytkownika
Ardel12
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 2935 times

Post autor: Ardel12 »

Thanes pisze: 08 mar 2024, 21:33 Czy ktoś z was dostał już black knighta albo killenium buchera?
Ja dostałem powiadomienie od DPD, że paka idzie wczoraj wieczorem dla Black Knighta.

Tak przy okazji jak rozmawiałem z kilkoma osobami, którzy wspierali grę na różnych etapach to wychodzi, że kupujący BlackestBundle nic nie dopłacają(ja miałem zero dopłat czy to za VAT czy koszt dostawy). Ciekawi mnie jak na końcu po tych wszystkich kosztach dodatkowych wyjdzie cena BB do zakupu na KS(a tam cena była bardzo, ale to bardzo niska).

Ja na Czarnego Rycerza w sumie się nie cieszą w ogóle, bo ziomeczka długo na stole i tak nie zobaczę. Miał ktoś w ogóle okazję odpalić GCE i pograć coś więcej? Ja na razie nawet nie otworzyłem swojego i póki nie ogram podstawki a potem 12 dodatków to GCE nie tknę. Nie chcę za szybko polecieć do przodu a nacieszyć się produktem, który zapewnił wielu wiele godzin grania.
Awatar użytkownika
Lopek43

Lopek43 pisze: 07 mar 2024, 07:22
bosik111 pisze: 07 mar 2024, 07:08
Dzięki zacznę już odkładać ;)
Dzisiaj karta dotarła - około miesiąc czekania. Listonosz skasował mnie 11,5zł ;)
gogovsky
Has thanked: 524 times
Been thanked: 592 times

Post autor: gogovsky »

Gry nie są objęte cłem.
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
Awatar użytkownika
raphaell7
Has thanked: 146 times
Been thanked: 83 times
Kontakt:

Post autor: raphaell7 »

gogovsky pisze: 12 kwie 2024, 12:07 Gry nie są objęte cłem.
Ale VATem już tak. +8,50 zł opłata pocztowa.
(S)przedam, (K)upię, Wishlista (BGG)
Rabaty: 3Trolle 7%, Mepel 5%, Rebel 5%, Planszostrefa 5%, Portal Games 4%, GryGrora 3%
Shurikeen
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Shurikeen »

Cześć. Szukam do kupienia nowego Dung Beetle ale chyba nikt już takiego nie ma, dlatego pewnie wezmę ze sklepu Pootsa. Pytanie - ile idzie przesyłka?

Dzięki za odpowiedzi, jeśli jakieś się pojawią ;-)

Podrzucam link do dysku Google z instrukcjami. Zebrane z internetu. GC moja robota na domowym skanerze ale do tabletu/ telefonu jak znalazł.
Jest też plik .rar do aplikacji Scribe for KD:M - zdjęcia przedmiotów CORE/GC/GORM/SUNSTALKER/SLENDERMAN/
MANCHUNTER/LION GOD

https://drive.google.com/drive/folders/ ... dyxUVCodgJ
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2024, 22:42 przez Shurikeen, łącznie zmieniany 1 raz.
QuBek
Has thanked: 32 times
Been thanked: 18 times

Post autor: QuBek »

Shurikeen pisze: 17 kwie 2024, 18:47
Podrzucam link do dysku Google z instrukcjami. Zebrane z internetu. GC moja robota na domowym skanerze ale do tabletu/ telefonu jak znalazł.
Jest też plik .rar do aplikacji Scribe for KD:M - zdjęcia przedmiotów.

https://drive.google.com/drive/folders/ ... dyxUVCodgJ
Rozumiem, że to po prostu zdigitalizowana zawartość podreczników?
Shurikeen
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Shurikeen »

Spoiler:
Tak. Wszystko to co udało mi się znaleść do tej pory. Gdyby ktoś posiadał jeszcze jakieś skany, np. Black Knight to mogę trochę je obrobić i dodać.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2024, 19:19 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: cytowanie
Awatar użytkownika
Yorvell
Has thanked: 5 times
Been thanked: 34 times

Post autor: Yorvell »

Obrazek

No i rozwiązałem problem z organizacją elementów gry (pomijam temat figurek).

Generalnie dorobiłem się zestawu: core, GC i pełne Expansions of Death vol.1.
Oczywiście pojawił się problem, ponieważ trzymanie tego wszystkiego w dwóch pudłach o ile jest możliwe, to jest mega niewygodne przy użytkowaniu. Nauczony doświadczeniem z AT:O, gdzie wszystkie karty cyklu trzymam w osobnym pudełku, tak postanowiłem jeszcze zadziałać z KDM. Efekt widać na załączonym zdjęciu. To co mamy w skrzyni, to wszystkie karty z core boxa w koszulkach premium. Praktycznie wszystko co jest niezbędne, plus zostaje jeszcze sporo miejsca. Gdybym nie trzymał kart przedmiotów w segregatorze, to pewnie bym jeszcze dociął twardą gąbkę, żeby zmniejszyć głębokość jednej z przegródek i tam bym wstawił karty ekwipunku.
Dzięki takiemu rozwiązaniu, mogę sobie jakkolwiek sensownie posegregować pozostałe elementy gry w core boxie, które używam w danej kampanii, w jakiś sensowny sposób.
Jedyną wadą, która może mierzić niektórych jest to, że separatory kart są zbyt szerokie i mają tendencję do wyginania w przegródkach. Pewnie dobrze byłoby je dociąć nieco albo zastąpić customowymi.
Są też pojemniczki w tym wariancie, gdzie powrzucałem różnego rodzaju elementy dodatkowe (tutaj aktualnie używam kosteczek z Diuny Imperium, póki nie wymyślę docelowych trackerów).

Cena: 180pln za skrzynie z wkładką w reDrewno + 20 kilka złotych za bejce + miałem pędzle i złotą farbę akrylową dla efektu.
Jak znajdę więcej czasu to jeszcze strzele sobie jakieś logo na wieku skrzyni.

Patrząc jeszcze w przyszłość, mam do was dwa pytania:
1. Czy ktoś miał doświadczenie z tymi playmatami: https://www.rollinmats.com/products/kin ... -mat-70108
2. Robił ktoś swój własny insert na mniejsze figurki? Na bosów mam aktualnie wysoko powieszoną półkę w biurze i mogą sobie tam aktualnie stać, ale małych jest za dużo żeby od tak je trzymać na wierzchu. Myślałem nad jakąś pianką modelarską i docinać ją pod rozmiar figurki.
Awatar użytkownika
krecilapka
Has thanked: 58 times
Been thanked: 254 times

Post autor: krecilapka »

W skrzynce masz wszystkie karty tylko z CoreBoxa? A Gambler + dodatki to jakoś zupełnie osobno trzymasz?
Awatar użytkownika
Yuri
Has thanked: 376 times
Been thanked: 1398 times

Post autor: Yuri »

Yorvell pisze: 28 cze 2024, 12:08 ...
1. Czy ktoś miał doświadczenie z tymi playmatami: https://www.rollinmats.com/products/kin ... -mat-70108
...
Ja mam od nich kilka mat i jestem zachwycony. Dla mnie bomba i nie mam sie do czego przyczepić.
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Yuri1984
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
Awatar użytkownika
Yorvell
Has thanked: 5 times
Been thanked: 34 times

Post autor: Yorvell »

krecilapka pisze: 28 cze 2024, 15:03 W skrzynce masz wszystkie karty tylko z CoreBoxa? A Gambler + dodatki to jakoś zupełnie osobno trzymasz?
To jest dokładnie zawartość core boxa. Dodatki są posegregowane w pudełku core boxa i GC. Zakładam, że skrzynia będzie służyła do tych kart, które będą używane w ramach rozgrywanej kampanii. Podstawowa kampania służy mi tutaj jako punkt odniesienia
Dazir
Has thanked: 76 times
Been thanked: 68 times
Kontakt:

Post autor: Dazir »

hej, czy ktoś jest może patronem na CCG i próbował drukować ich rzeczy w MPC np. https://www.patreon.com/posts/tracks-of-death-33552861 ?
Za cholerę nie mogę sobie z tym poradzić, bo MPC wyrzuca błąd: Sorry this design cannot be modified ... Mieliście podobnie?
Może liniki są zepsute? nie wiem.
MisioKret
Has thanked: 33 times
Been thanked: 22 times

Post autor: MisioKret »

Wygląda świetnie, wcześniej o tym nie słyszałem. Mam dostęp do plików, natomiast nigdy nie drukowałem nieoficjalnych materiałów - może drukarnia MBPrint?

EDIT: linki nie działają, na oficjalnym discordzie są jakieś instrukcje obejścia problemu, ale na razie żaden u mnie nie zadziałał.
QuBek
Has thanked: 32 times
Been thanked: 18 times

Post autor: QuBek »

MisioKret pisze: 04 sie 2024, 10:40 Wygląda świetnie, wcześniej o tym nie słyszałem. Mam dostęp do plików, natomiast nigdy nie drukowałem nieoficjalnych materiałów - może drukarnia MBPrint?
MBPrint najlepsza opcja na fanowskie dodatki, znają siena rzeczy. Tylko dobrze byłoby zebrać grupkę bo optymalizować koszty na wielkości nakladu
MisioKret

Dostałem informację z MB Print, że mogą wydrukować Tracks of Death przy minimalnym zamówieniu 20 sztuk. Wątpię, żeby się tyle osób uzbierało.
HeWhoSawTheDeep
Has thanked: 20 times
Been thanked: 20 times

Post autor: HeWhoSawTheDeep »

Warto próbować - pytania jaka cena? Bo wstępnie mój głos byś miał. I rozumiem to są oficjalne dodatki, które trzeba sobie wydrukować?
MisioKret

Mówimy o dodatku nieoficjalnym, rozbudowującym fazę polowania w KDM.
ODPOWIEDZ