Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja bym nawet kupiła w przedsprzedaży, ale w tym trybie chyba brak możliwości uzgodnienia konkretnej daty dostawy?
Bywa, że przez kilka dni nie ma nikogo w domu.
Irka pisze: ↑25 paź 2023, 18:42
Ale fajnie, że Obsesje wzbudzają obsesję
Ja bym nawet kupiła w przedsprzedaży, ale w tym trybie chyba brak możliwości uzgodnienia konkretnej daty dostawy?
Bywa, że przez kilka dni nie ma nikogo w domu.
Spróbuję się, jeśli nie potrzeby tej przedsprzedaży, to na przyszłość, spytać, czy jest opcja, by móc sobie to ustawić. Teraz może być ciężko, bo, jak pisałem, wszyscy uwikłani po uszy.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Doceniam transparentność wydawnictwa. Odnośnie Darkest Dungeon i polskiej wersji,swieżutki mail z wydawnictwa:
Spoiler:
Przychodzimy z najnowszą aktualizacją dotyczącą polskiej wersji Darkest Dungeon, mamy również nadzieję, że rozwiejemy Wasze wątpliwości, które pojawiły się w ostatnim czasie.
Wydanie gry nadal jest w planach, my po swojej stronie kończymy przygotowywanie wszystkich niezbędnych plików do druku.
Termin druku nie jest znany - oryginalny wydawca (Mythic) przekazał nam, że będzie to październik, podczas gdy w aktualizacji na Kickstarterze termin który wskazali to przełom listopada i grudnia - miejmy nadzieję,
że jest to termin ostateczny.
Plotki o tym, że Mythic stracił licencję na Darkest Dungeon nie są prawdziwe, tak samo jak plotki o tym, że Mythic nie zamierza wydawać innych niż angielska wersji językowych - informacja ta dotyczy wyłącznie wersji dostępnych w trakcie kampanii Kickstarterowej, nie lokalizacji polskiej.
Trzymamy kciuki, żeby termin druku już się nie przesunął - dzięki temu będziemy mogli cieszyć się grami w połowie 2024.
pewnie ubiegłem Lesera, ale dobrymi wiadomościami trzeba się dzielić od razu
Gromb pisze: ↑08 lis 2023, 15:45
Doceniam transparentność wydawnictwa. Odnośnie Darkest Dungeon i polskiej wersji,swieżutki mail z wydawnictwa:
Spoiler:
Przychodzimy z najnowszą aktualizacją dotyczącą polskiej wersji Darkest Dungeon, mamy również nadzieję, że rozwiejemy Wasze wątpliwości, które pojawiły się w ostatnim czasie.
Wydanie gry nadal jest w planach, my po swojej stronie kończymy przygotowywanie wszystkich niezbędnych plików do druku.
Termin druku nie jest znany - oryginalny wydawca (Mythic) przekazał nam, że będzie to październik, podczas gdy w aktualizacji na Kickstarterze termin który wskazali to przełom listopada i grudnia - miejmy nadzieję,
że jest to termin ostateczny.
Plotki o tym, że Mythic stracił licencję na Darkest Dungeon nie są prawdziwe, tak samo jak plotki o tym, że Mythic nie zamierza wydawać innych niż angielska wersji językowych - informacja ta dotyczy wyłącznie wersji dostępnych w trakcie kampanii Kickstarterowej, nie lokalizacji polskiej.
Trzymamy kciuki, żeby termin druku już się nie przesunął - dzięki temu będziemy mogli cieszyć się grami w połowie 2024.
pewnie ubiegłem Lesera, ale dobrymi wiadomościami trzeba się dzielić od razu
No nie Mythic podał, że druk ma zacząć się w styczniu i tyle z update Lucrum i komunikacji między firmami.
Dla mnie to dobra mina do złej gry i niewiele wiadomo, oprócz tego, że wersja PL prawdopodobnie powstanie.
Swoją drogą to tyle opóźnień a pliki do druku jeszcze są przygotowywane ? to żart chyba ?
Zakładam, że wzięli się za to w momencie kiedy byli dostatecznie przekonani, że to wypali. Po co marnować czas i pieniądze, skoro Mythic mógłby się rakiem wycofać?
Urkeith pisze: ↑20 lis 2023, 16:44
Zakładam, że wzięli się za to w momencie kiedy byli dostatecznie przekonani, że to wypali. Po co marnować czas i pieniądze, skoro Mythic mógłby się rakiem wycofać?
Wzięliśmy się za to, kiedy dostaliśmy pliki od Mythica, czyli niedawno.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Harun pisze: ↑30 lis 2023, 18:42
Hej, czy Brazil automato będzie w sklepach przed świętami Bożego Narodzenia 2023?
Próbuję pilnować tematu. Generalnie nasz sklep wydawniczy ma zostać uruchomiony do 6 grudnia. Jeżeli jego klątwa zostanie przełamana, to Automato do niego trafi. Jeżeli nie, to będę apelował na forum firmowym, aby puścić je normalnie do sklepów.
Cześć, bardzo ucieszyła mnie wiadomość o planowanym przez Was wydaniu Wasabi w przyszłym roku. Czy jest choć cień szansy że wydacie również inną grę z KTBG - Diced Veggies? W połowie grudnia chyba trafia na retail. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Koklusz pisze: ↑03 gru 2023, 21:22
Cześć, bardzo ucieszyła mnie wiadomość o planowanym przez Was wydaniu Wasabi w przyszłym roku. Czy jest choć cień szansy że wydacie również inną grę z KTBG - Diced Veggies? W połowie grudnia chyba trafia na retail. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Niestety, o ile się orientuję Diced Veggies, nie jest rozpatrywane pod kątem wydania. Gdyby doszło do mnie, że może być inaczej, to oczywiście poinformuję.
@Leser
Czy możesz zdradzić czy będziecie polonizować Imperium: Horizons?
Na bgg piszą coś o lutym 2024, ale zakładam, że i tak będzie obsuwa. Nie mniej warto wiedzieć czy czekać na polską wersję czy kupować angielską.
tomp pisze: ↑04 gru 2023, 20:30
@Leser
Czy możesz zdradzić czy będziecie polonizować Imperium: Horizons?
Na bgg piszą coś o lutym 2024, ale zakładam, że i tak będzie obsuwa. Nie mniej warto wiedzieć czy czekać na polską wersję czy kupować angielską.
Trwają wewnętrzne rozmowy. Temat jest trudny, ponieważ dotychczasowa sprzedaż Imperium jest zarazem dobra i zła (poszło naprawdę dużo, jak na grę tego kalibru, ale wciąż mniej niż zakładaliśmy), niemniej jestem dobrej myśli.
Fajnie było Was odwiedzić na WaWaGra. Pozdrowienia dla kolegi, który w kilku zwięzłych zdaniach usystematyzował mi cały asortyment Brzdęków i uprzejmie wybił mi z głowy europodobność tego tytułu. Juz rozumiem, czemu tak "dziwnie" mi się w to grało
Irka pisze: ↑04 gru 2023, 21:58
Fajnie było Was odwiedzić na WaWaGra. Pozdrowienia dla kolegi, który w kilku zwięzłych zdaniach usystematyzował mi cały asortyment Brzdęków i uprzejmie wybił mi z głowy europodobność tego tytułu. Juz rozumiem, czemu tak "dziwnie" mi się w to grało
Hm, Imperium wydaliście dość późno po premierze anglojęzycznej, do tego ono szybko było dostępne w bardzo przystępnych cenach po angielsku (wiem, bo sam tak kupiłem). Jak ktoś był mocniej grą zainteresowany to mógł ją mieć za jakieś 120 zł (chyba z amazona) zanim nawet ogłosiliście jej wydanie (ja tak zrobiłem).
Jakie macie doświadczenia z działem reklamacyjnym Lucrum?
Przyjechał do mnie Brzdęk z promocją Planszeo i niestety, kurierzy się nie cackali i pudełko podstawki jest lekko uszkodzone.
Nie jest to duże uszkodzenie ale zależało mi na ładnym pudełku od niej (pal licho dodatki bo i tak je do podstawki spakuje xD).
A widzę na ich stronie przerwę do 08.01 to uznałem że podpytam tutaj na co się mogę szykować
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Pomnik pisze: ↑19 gru 2023, 13:01
Jakie macie doświadczenia z działem reklamacyjnym Lucrum?
Przyjechał do mnie Brzdęk z promocją Planszeo i niestety, kurierzy się nie cackali i pudełko podstawki jest lekko uszkodzone.
Nie jest to duże uszkodzenie ale zależało mi na ładnym pudełku od niej (pal licho dodatki bo i tak je do podstawki spakuje xD).
A widzę na ich stronie przerwę do 08.01 to uznałem że podpytam tutaj na co się mogę szykować
Jak nie pracują do stycznia to pewnie będą mieć kumulację po powrocie
Ja we wrześniu miałem u nich reklamację, nie mam nic do zarzucenia. Kontakt był bardzo dobry, szybko odpisywali. Szybko wysłali elementy na podmianę.
No niestety urlopy. Gdyby chodziło o coś innego niż pudełko, to mógłbym sam zadziałać, ale w tym aspekcie nie poradzę.
Tak czy siak, na pewno sprawa zostanie załatwiona, ale z racji momentu w roku pięknie proszę o cierpliwość.
Leser pisze: ↑19 gru 2023, 15:15
No niestety urlopy. Gdyby chodziło o coś innego niż pudełko, to mógłbym sam zadziałać, ale w tym aspekcie nie poradzę.
Tak czy siak, na pewno sprawa zostanie załatwiona, ale z racji momentu w roku pięknie proszę o cierpliwość.
Spoko, czas oczekiwania to nie problem bo Brzdęki kupiłem w sumie dla ekipy która się i tak pewnie jeszcze trochę nie zbierze
Czy reszta zawartości jest cała to nie wiem, zostawiłem w folii póki co.
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Mevlex pisze: ↑27 gru 2023, 11:32
Kiedy jakieś nowe zapowiedzi od Was? Dużo ich planujecie?
Na facebookowej stronie Planszowych Newsów już zapowiedzieli: W oparach miłości (Fog of Live), Zamiast nas (After us), Kraken (Feed the Kraken) i Inkling.
"Jego zdaniem fakt, że osoba nieznająca ani jednej reguły gry zawsze wygrywa, oznaczał, że same te zasady zawierają jakiś poważny błąd"
To na razie przypomnienia tytułów, do których przyznaliśmy się rok temu, a które dopiero teraz wyjdą.
Na dniach powinny wjechać zapowiedzi "prawdziwych"nowości