Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
ScorpZero
Has thanked: 209 times
Been thanked: 139 times

Re: Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)

Post autor: ScorpZero »

Moje w angielskiej wersji wyglądały podobnie od nowości. :cry: Z TMB jest mega losowo jeśli idzie o jakość, przynajmniej takie mam wrażenie czytając BGG.
brucewayne0
Has thanked: 6 times
Been thanked: 12 times

Post autor: brucewayne0 »

ScorpZero pisze: 14 mar 2025, 18:43 Moje w angielskiej wersji wyglądały podobnie od nowości. :cry: Z TMB jest mega losowo jeśli idzie o jakość, przynajmniej takie mam wrażenie czytając BGG.
Trochę szkoda zwłaszcza, że gra reklamuje się jako produkt premium. Na bgg głównie czytałem o problemach z kośćmi, na które ja akurat narzekać nie mogę.
Awatar użytkownika
ScorpZero
Has thanked: 209 times
Been thanked: 139 times

Post autor: ScorpZero »

brucewayne0 pisze: 14 mar 2025, 20:52
ScorpZero pisze: 14 mar 2025, 18:43 Moje w angielskiej wersji wyglądały podobnie od nowości. :cry: Z TMB jest mega losowo jeśli idzie o jakość, przynajmniej takie mam wrażenie czytając BGG.
Trochę szkoda zwłaszcza, że gra reklamuje się jako produkt premium. Na bgg głównie czytałem o problemach z kośćmi, na które ja akurat narzekać nie mogę.
A to też miałem. :D Część nawet wymieniałem, bo od nowości były zryte albo już miały jakieś defekty. Az się zastanawiałem wtedy o co biega z tym high quality u CTG.

Miałem wrażenie, że po prostu jakąś słabą partie trafiłem. Dla odmiany dodatek Unbreakable nie miał tych problemów u mnie. Eh, no co poradzisz - zawsze coś. :wink:
Awatar użytkownika
bajbaj
Has thanked: 982 times
Been thanked: 701 times

Post autor: bajbaj »

CTG samo sobie strzeliło kiedyś w stopę, ponieważ nagrali m.in. fimik z rzucaniem kośćmi o ścianę, co miało pokazywać ich niezniszczalność. Niezniszczalność, której w sumie nigdy nie było (jeśli dosłownie ją rozumiemy). Większość partii jest faktycznie bez większych wtop (żetony bez większych zarysowań, kości dość wytrzymałe), ale są też ewidentnie słabe partie (np. partia kości do burncycle, które nie miały powłoki ochronnej, nadruk można było paznokciem zdzierać; mam taki cudny zestawik, ale mam też poprawiony). W ostatnich kilku latach co najmniej raz zmieniali chińskiego producenta komponentów i to też powodowało problemy z jakością (przynajmniej na początku). Moje doświadczenia są więc takie - gry CTG uznaję za produkty premium, jeśli chodzi o to z czego są wykonane komponenty i jak wyglądają, ale opowieści o cudnej ich wytrzymałości (wręcz niezniszczalnośći), to tylko "chłyt materkindody".
Awatar użytkownika
Ayaram
Has thanked: 263 times
Been thanked: 866 times

Post autor: Ayaram »

Dla mnie to nie jest po prostu "chwyt marketingowy", tylko coś czym próbują uargumentować wysoką cenę (albo przynajmniej ja sobie próbuje uargumentować wysoką cenę).

U mnie żetony są ok, natomiast kilka kości wygląda jak w 15letniej grze. Biorąc to pod uwage cena/jakość TMB nie jest ok, bo ma komponenty premium - cena/jakość jest po prostu delikatnie mówiąc zła i trochę z większym dystansem będę podchodził do zakupów od CTG.
Awatar użytkownika
bajbaj

Ayaram pisze: 15 mar 2025, 06:22 Dla mnie to nie jest po prostu "chwyt marketingowy", tylko coś czym próbują uargumentować wysoką cenę (albo przynajmniej ja sobie próbuje uargumentować wysoką cenę).
Spoiler:
"chłyt materkindody" to było nawiązanie do skeczu sprzed lat, w którym klient chińskiej restauracji wprowadzany jest w błąd co do oferowanego menu. Sądzę więc, że sprawę widzimy podobnie.
Dhel
Has thanked: 608 times
Been thanked: 553 times

Post autor: Dhel »

bajbaj pisze: 15 mar 2025, 16:30
Ayaram pisze: 15 mar 2025, 06:22 Dla mnie to nie jest po prostu "chwyt marketingowy", tylko coś czym próbują uargumentować wysoką cenę (albo przynajmniej ja sobie próbuje uargumentować wysoką cenę).
Spoiler:
"chłyt materkindody" to było nawiązanie do skeczu sprzed lat, w którym klient chińskiej restauracji wprowadzany jest w błąd co do oferowanego menu. Sądzę więc, że sprawę widzimy podobnie.
‘Dzupa chińska, ale robiona w Radomiu’ pamietam jakby to było wczoraj :D
19Kamil94
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post autor: 19Kamil94 »

Jak wygląda reklamowanie kości? Reklamujemy konkretne sztuki czy jako całość? I robimy to do Portalu czy CTG?
Awatar użytkownika
Curiosity
Administrator
Has thanked: 3027 times
Been thanked: 2654 times
Kontakt:

Post autor: Curiosity »

Wyłącznie Chip Theory Games, oni wręcz piszą o tym, żeby nie zawracać tyłka partnerom, tylko walić od razu do nich. Uzyj tego linka:

https://support.chiptheorygames.com/support/tickets/new
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Awatar użytkownika
hamish
Has thanked: 333 times
Been thanked: 136 times

Post autor: hamish »

19Kamil94 pisze: 20 mar 2025, 21:19 Jak wygląda reklamowanie kości? Reklamujemy konkretne sztuki czy jako całość? I robimy to do Portalu czy CTG?
Curiosity pisze: 20 mar 2025, 21:41 Wyłącznie Chip Theory Games, oni wręcz piszą o tym, żeby nie zawracać tyłka partnerom, tylko walić od razu do nich. Uzyj tego linka:

https://support.chiptheorygames.com/support/tickets/new
I od razu weź pod uwagę, że będzie do zapłaty cło. Zamienniki wysyłają z magazynu głównego. Tak przynajmniej miałem za każdym razem, jak coś reklamowałem.
Crivens! Whut aboot us, ye daftie!?
Sprzedam
Kupię
Awatar użytkownika
bajbaj

Myślę, że hamish miał na myśli VAT od zadeklarowanej wartości przesyłki przez CTG. Teoretycznie od wymiany komponentów nie ma dodatkowego VAT (ten już został opłacony przy sprowadzeniu gry), ale wiele zależy na kogo trafi, a przede wszystkim jak będzie opisane. Ostatni raz prosiłem CTG o zaznaczenie, że jest to reklamacja "component replacement" i było bez VAT (i cła oczywiście, którego nie ma na gry planszowe i akcesoria do gier). Została tylko opłata pocztowa 8,5PLN.
Muszczu
Has thanked: 12 times
Been thanked: 23 times

Post autor: Muszczu »

W pudełku od Tinka jest podobno nowa karta dla Boomer z aktualnym opisem napalmu ktoś wie co chodzi jakiś błąd w tłumaczeniu był w pierwszym druku ?
Awatar użytkownika
Ayaram
Has thanked: 263 times
Been thanked: 866 times

Post autor: Ayaram »

Muszczu pisze: 23 mar 2025, 13:49 W pudełku od Tinka jest podobno nowa karta dla Boomer z aktualnym opisem napalmu ktoś wie co chodzi jakiś błąd w tłumaczeniu był w pierwszym druku ?
okolice 39 minuty
Awatar użytkownika
MataDor
Has thanked: 445 times
Been thanked: 115 times

Post autor: MataDor »

Chciałem kupić mate ale w sklepie CTG się niestety skończyły. W związku z tym chciałem spytać czy ktoś jest w stanie polecić jakieś dobre, ładne alternatywne maty?
Take it easy (jak któś z Pragi Południe ma ochotę na w miarę regularne granie, proszę o PM)
kolekcja gier
Awatar użytkownika
Curiosity
Administrator
Has thanked: 3027 times
Been thanked: 2654 times
Kontakt:

Post autor: Curiosity »

Kupuję od paru lat na playmaty.pl
Mam 6 mat 90x180cm i to nie jest moje ostatnie słowo. Polecam gumowe jednostronne.

Jak chcesz, żeby mata trzymała klimat TMB, to możesz im zlecić druk swojej własnej grafiki.
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Piter1991
Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Post autor: Piter1991 »

Ostatnio zainteresowałem się stroną z profesjonalnymi matami. Jeszcze nie kupowałem ale wrzucam link może się przyda.

https://www.rollinmats.com/collections/all
Awatar użytkownika
qreqorek
Has thanked: 213 times
Been thanked: 630 times

Post autor: qreqorek »

Piter1991 pisze: 26 mar 2025, 11:47 Ostatnio zainteresowałem się stroną z profesjonalnymi matami. Jeszcze nie kupowałem ale wrzucam link może się przyda.

https://www.rollinmats.com/collections/all
Mam od nich kilka mat. Kolorystyka, jakość i ogólne wrażenie jest nieporównywalne do wszystkiego innego co mam/widziałem, a było/jest tego kilkadziesiąt. Tanio nie jest, ale polecam. I lepiej zamawiać bezpośrednio, niż przez ETSY (jest nieco taniej). Playmaty również polecam, ale intensywność barw w stosunku do Rollinmats jest wyraźnie widoczna (tzn. nie chodzi o to że maty od playmaty są blade, ale porównując wszystko inne do Rollinmats - jest blade :o ). Oczywiście zastrzegam, że to moje subiektywne odczucie i ktoś może mieć odmienne zdanie.
pawianlsm
Has thanked: 27 times
Been thanked: 49 times

Post autor: pawianlsm »

Portal dzisiaj wysłał dzisiaj zamówione u nich dodatki 🙂.
radarek
Has thanked: 28 times
Been thanked: 116 times

Post autor: radarek »

W pudełku z gearlokiem Tink znajduje się poprawiona karta referencyjna dla Boomer. Poprawiono skopany opis umiejętności Napalm. Szkoda jednak, że jak ktoś się zabrał za korektę to nie wyłapał, że w opisie dosłownie drugiej umiejętności także jest błąd.
Materiał Wybuchowy (N/Z/Licz)– Znalazłeś X Materiałów Wybuchowy.
Stary dobry Portal ;).
Awatar użytkownika
Jiloo
Has thanked: 623 times
Been thanked: 531 times
Kontakt:

Post autor: Jiloo »

radarek pisze: 27 mar 2025, 19:20 W pudełku z gearlokiem Tink znajduje się poprawiona karta referencyjna dla Boomer. Poprawiono skopany opis umiejętności Napalm. Szkoda jednak, że jak ktoś się zabrał za korektę to nie wyłapał, że w opisie dosłownie drugiej umiejętności także jest błąd.
Materiał Wybuchowy (N/Z/Licz)– Znalazłeś X Materiałów Wybuchowy.
Stary dobry Portal ;).
Literówka to jeszcze nie taki duży problem. Gorzej jak zmieniają działanie umiejętności.
| keep-disco-evil |
mam | szukam | oddam
radarek

Ankieta od Portalu, w której pytają o tytuły z serii TMB na które najbardziej czekamy. Można więc przypuszczać, że wynik ankiety mocno wpłynie na to co wyda Portal w następnej kolejności.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... w/viewform
Pomnik
Has thanked: 392 times
Been thanked: 267 times

Post autor: Pomnik »

Zdecydowanie brakuje Riffle xD
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
radarek

No tak, ale Riffle chyba nigdy po polsku nie zostanie wydany z uwagi na to w jakim modelu jest on wydawany przez CTG.
Pomnik
Has thanked: 392 times
Been thanked: 267 times

Post autor: Pomnik »

Niby tak, ale z drugiej strony co jakiś czas można go normalnie kupić w sklepie CTG.
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Muszczu
Has thanked: 12 times
Been thanked: 23 times

Post autor: Muszczu »

Najbardziej liczę na 40 Days in Daelore a resztę niech wydają jak im pasuje
ODPOWIEDZ