Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)
Moje w angielskiej wersji wyglądały podobnie od nowości.
Z TMB jest mega losowo jeśli idzie o jakość, przynajmniej takie mam wrażenie czytając BGG.

-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 12 times
Trochę szkoda zwłaszcza, że gra reklamuje się jako produkt premium. Na bgg głównie czytałem o problemach z kośćmi, na które ja akurat narzekać nie mogę.
A to też miałem.brucewayne0 pisze: ↑14 mar 2025, 20:52Trochę szkoda zwłaszcza, że gra reklamuje się jako produkt premium. Na bgg głównie czytałem o problemach z kośćmi, na które ja akurat narzekać nie mogę.

Miałem wrażenie, że po prostu jakąś słabą partie trafiłem. Dla odmiany dodatek Unbreakable nie miał tych problemów u mnie. Eh, no co poradzisz - zawsze coś.

CTG samo sobie strzeliło kiedyś w stopę, ponieważ nagrali m.in. fimik z rzucaniem kośćmi o ścianę, co miało pokazywać ich niezniszczalność. Niezniszczalność, której w sumie nigdy nie było (jeśli dosłownie ją rozumiemy). Większość partii jest faktycznie bez większych wtop (żetony bez większych zarysowań, kości dość wytrzymałe), ale są też ewidentnie słabe partie (np. partia kości do burncycle, które nie miały powłoki ochronnej, nadruk można było paznokciem zdzierać; mam taki cudny zestawik, ale mam też poprawiony). W ostatnich kilku latach co najmniej raz zmieniali chińskiego producenta komponentów i to też powodowało problemy z jakością (przynajmniej na początku). Moje doświadczenia są więc takie - gry CTG uznaję za produkty premium, jeśli chodzi o to z czego są wykonane komponenty i jak wyglądają, ale opowieści o cudnej ich wytrzymałości (wręcz niezniszczalnośći), to tylko "chłyt materkindody".
- Ayaram
- Has thanked: 263 times
- Been thanked: 866 times
Dla mnie to nie jest po prostu "chwyt marketingowy", tylko coś czym próbują uargumentować wysoką cenę (albo przynajmniej ja sobie próbuje uargumentować wysoką cenę).
U mnie żetony są ok, natomiast kilka kości wygląda jak w 15letniej grze. Biorąc to pod uwage cena/jakość TMB nie jest ok, bo ma komponenty premium - cena/jakość jest po prostu delikatnie mówiąc zła i trochę z większym dystansem będę podchodził do zakupów od CTG.
U mnie żetony są ok, natomiast kilka kości wygląda jak w 15letniej grze. Biorąc to pod uwage cena/jakość TMB nie jest ok, bo ma komponenty premium - cena/jakość jest po prostu delikatnie mówiąc zła i trochę z większym dystansem będę podchodził do zakupów od CTG.
"chłyt materkindody" to było nawiązanie do skeczu sprzed lat, w którym klient chińskiej restauracji wprowadzany jest w błąd co do oferowanego menu. Sądzę więc, że sprawę widzimy podobnie.
-
- Has thanked: 608 times
- Been thanked: 553 times
‘Dzupa chińska, ale robiona w Radomiu’ pamietam jakby to było wczoraj

- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3027 times
- Been thanked: 2654 times
- Kontakt:
Wyłącznie Chip Theory Games, oni wręcz piszą o tym, żeby nie zawracać tyłka partnerom, tylko walić od razu do nich. Uzyj tego linka:
https://support.chiptheorygames.com/support/tickets/new
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
- hamish
- Has thanked: 333 times
- Been thanked: 136 times
I od razu weź pod uwagę, że będzie do zapłaty cło. Zamienniki wysyłają z magazynu głównego. Tak przynajmniej miałem za każdym razem, jak coś reklamowałem.Curiosity pisze: ↑20 mar 2025, 21:41 Wyłącznie Chip Theory Games, oni wręcz piszą o tym, żeby nie zawracać tyłka partnerom, tylko walić od razu do nich. Uzyj tego linka:
Myślę, że hamish miał na myśli VAT od zadeklarowanej wartości przesyłki przez CTG. Teoretycznie od wymiany komponentów nie ma dodatkowego VAT (ten już został opłacony przy sprowadzeniu gry), ale wiele zależy na kogo trafi, a przede wszystkim jak będzie opisane. Ostatni raz prosiłem CTG o zaznaczenie, że jest to reklamacja "component replacement" i było bez VAT (i cła oczywiście, którego nie ma na gry planszowe i akcesoria do gier). Została tylko opłata pocztowa 8,5PLN.
W pudełku od Tinka jest podobno nowa karta dla Boomer z aktualnym opisem napalmu ktoś wie co chodzi jakiś błąd w tłumaczeniu był w pierwszym druku ?
- MataDor
- Has thanked: 445 times
- Been thanked: 115 times
Chciałem kupić mate ale w sklepie CTG się niestety skończyły. W związku z tym chciałem spytać czy ktoś jest w stanie polecić jakieś dobre, ładne alternatywne maty?
Take it easy (jak któś z Pragi Południe ma ochotę na w miarę regularne granie, proszę o PM)
kolekcja gier
kolekcja gier
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3027 times
- Been thanked: 2654 times
- Kontakt:
Kupuję od paru lat na playmaty.pl
Mam 6 mat 90x180cm i to nie jest moje ostatnie słowo. Polecam gumowe jednostronne.
Jak chcesz, żeby mata trzymała klimat TMB, to możesz im zlecić druk swojej własnej grafiki.
Mam 6 mat 90x180cm i to nie jest moje ostatnie słowo. Polecam gumowe jednostronne.
Jak chcesz, żeby mata trzymała klimat TMB, to możesz im zlecić druk swojej własnej grafiki.
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
-
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 3 times
Ostatnio zainteresowałem się stroną z profesjonalnymi matami. Jeszcze nie kupowałem ale wrzucam link może się przyda.
https://www.rollinmats.com/collections/all
Mam od nich kilka mat. Kolorystyka, jakość i ogólne wrażenie jest nieporównywalne do wszystkiego innego co mam/widziałem, a było/jest tego kilkadziesiąt. Tanio nie jest, ale polecam. I lepiej zamawiać bezpośrednio, niż przez ETSY (jest nieco taniej). Playmaty również polecam, ale intensywność barw w stosunku do Rollinmats jest wyraźnie widoczna (tzn. nie chodzi o to że maty od playmaty są blade, ale porównując wszystko inne do Rollinmats - jest bladePiter1991 pisze: ↑26 mar 2025, 11:47 Ostatnio zainteresowałem się stroną z profesjonalnymi matami. Jeszcze nie kupowałem ale wrzucam link może się przyda.

Moje projekty:
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
W pudełku z gearlokiem Tink znajduje się poprawiona karta referencyjna dla Boomer. Poprawiono skopany opis umiejętności Napalm. Szkoda jednak, że jak ktoś się zabrał za korektę to nie wyłapał, że w opisie dosłownie drugiej umiejętności także jest błąd.
.
Stary dobry PortalMateriał Wybuchowy (N/Z/Licz)– Znalazłeś X Materiałów Wybuchowy.

- Jiloo
- Has thanked: 623 times
- Been thanked: 531 times
- Kontakt:
Literówka to jeszcze nie taki duży problem. Gorzej jak zmieniają działanie umiejętności.radarek pisze: ↑27 mar 2025, 19:20 W pudełku z gearlokiem Tink znajduje się poprawiona karta referencyjna dla Boomer. Poprawiono skopany opis umiejętności Napalm. Szkoda jednak, że jak ktoś się zabrał za korektę to nie wyłapał, że w opisie dosłownie drugiej umiejętności także jest błąd.Stary dobry PortalMateriał Wybuchowy (N/Z/Licz)– Znalazłeś X Materiałów Wybuchowy..
Ankieta od Portalu, w której pytają o tytuły z serii TMB na które najbardziej czekamy. Można więc przypuszczać, że wynik ankiety mocno wpłynie na to co wyda Portal w następnej kolejności.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... w/viewform
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... w/viewform
Niby tak, ale z drugiej strony co jakiś czas można go normalnie kupić w sklepie CTG.
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."