Tak dokładnieLeviathan pisze:Miło było Cię poznać!Filip Apostoł pisze:Chętnie wstępnie zarezerwuję miejscówkę przy stole. Z tym, że nie bierzcie mnie jako pewniaka bo termin tuż tuż;)

Ja się dopisuję do piatku na Dominant Species
Tak dokładnieLeviathan pisze:Miło było Cię poznać!Filip Apostoł pisze:Chętnie wstępnie zarezerwuję miejscówkę przy stole. Z tym, że nie bierzcie mnie jako pewniaka bo termin tuż tuż;)
I'd say in Kraków - Bard is a place to go to.Kimmo pisze:I will be in Krakow for the weekend, so can't attend the games unfortunately.
By the way, I tried to buy some games from Rebel, but had problems with the fact that I had foreign bank account. Do any of you know Krakow enough to recommend me any good gaming store I should visit? Of course I can buy the games from internet with different payment methods, but it would be nice to be able to browse around in an actual shop.
Przeczytaj zasady do DS - będzie sprawniej i nie będziemy się spieszyć.Filip Apostoł pisze:Wygląda na to, że szansa jest spora, że wpadnę w piątek. Wezmę też swojego nowego Knizię:) Kuba, nie krzyw się, gra jest naprawdę fajniutka;) Zresztą razem z tłumaczeniem nie zejdzie nam dłużej niż 30 minut.
Ależ nie muszę się krzywić, wiem, ile trwa partia DS, czuję się całkowicie bezpieczny.Filip Apostoł pisze:Wygląda na to, że szansa jest spora, że wpadnę w piątek. Wezmę też swojego nowego Knizię:) Kuba, nie krzyw się, gra jest naprawdę fajniutka;) Zresztą razem z tłumaczeniem nie zejdzie nam dłużej niż 30 minut.
a dużo tego? trudne?;PLeviathan pisze:Przeczytaj zasady do DS - będzie sprawniej i nie będziemy się spieszyć.Filip Apostoł pisze:Wygląda na to, że szansa jest spora, że wpadnę w piątek. Wezmę też swojego nowego Knizię:) Kuba, nie krzyw się, gra jest naprawdę fajniutka;) Zresztą razem z tłumaczeniem nie zejdzie nam dłużej niż 30 minut.
Wierzymy w Ciebie!
Nie. Fajnie napisane i przejrzyste (zupełnie jak nie GMT).Filip Apostoł pisze:a dużo tego? trudne?;PLeviathan pisze:Przeczytaj zasady do DS - będzie sprawniej i nie będziemy się spieszyć.Filip Apostoł pisze:Wygląda na to, że szansa jest spora, że wpadnę w piątek. Wezmę też swojego nowego Knizię:) Kuba, nie krzyw się, gra jest naprawdę fajniutka;) Zresztą razem z tłumaczeniem nie zejdzie nam dłużej niż 30 minut.
Wierzymy w Ciebie!
Na początku też tak myślałem, ale same bazowe kości też zdają się świetnie działać. Kupując same dodatki możesz dostać mieszaninę nie pasujących do siebie kości - a sama podstawka śmiga! Poza ty rare'y nie są wcale takie wypasione...skorpion pisze:Jest jeden szkopuł jednak. Zestaw podstawowy do Irontide to 9 kości w tym samym kolorze, a to oznacza że nie da się cieszyć pełnia mozliwości tej gry, chyba że każdy byłby skłonny pójść na wymiany. Druga opcja, chyba lepsza, to kupienie 3 boosterów. Da to w sumie 9 kości. Cena ta sama, a mozna rary trafić, tyle że kości mogą się powtórzyć ale za to różnokolorowe będą.
OK.kwiatosz pisze:To jak i tak zamawiasz to najpierw przetestujęA tak poważnie, to przez najbliższe 4 tygodnie wydatki mam obcięte do 0 praktycznie, więc chwilowo i tak nic z tego. Ale jak przyniesiesz do klubu to nie jest powiedziane, że nie zyskasz współuzależnionego
Jakby to napisano na BGG: Good catch!Ink pisze:Przeczytałem sobie jeszcze raz zasady do DS.
Te zasady, co by nie było wątpliwości co do wersji: http://www.gmtgames.com/domspecies/DomS ... _FINAL.pdf
Chciałem w związku z tym zauważyć, że Food Chain NIE jest tie-breakerem przy dominacji. Nigdy.
Food Chain JEST tie-breakerem w dwóch sytuacjach: przy punktowaniu terenów w fazie dominacji, i w przypadku remisu w punktach na końcu gry.
Howgh.
Widziałem grę już wczoraj. Poczytałem, obejrzałem zdjęcia i... dodałem do wishlisty. ZobaczęInk pisze: BTW: Michał, nie jesteś zainteresowany taką grą? http://www.boardgamegeek.com/boardgame/63027/leviathans