Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PARANORMALNI DETEKTYWI ¦ imprezowo-dedukcyjna gra planszowa ¦ UNBOXING [2021]
"Paranormalni Detektywi" jest to gra imprezowa z elementami dedukcji od wydawnictwa Lucky Duck Games. Jeden gracz wciela się w ducha, a reszta stara się odgadnąć jak ta osoba zmarła! Gra jest bardzo ładnie wydana, a kreska Jochema van Goola dla mnie to najwyższa liga! Zapraszam na prezentację zawartości tego pudła!
Omówienie: LUPOS ¦ gra planszowa dla dzieci [2021]
W tym odcinku opowiem Wam o grze planszowej Lupos od wydawnictwa Piatnik. Mamy tutaj mocno wyczuwalny baśniowy klimat, a naszym głównym zadaniem jest przyzwanie ducha legendarnego wodza watahy tytułowego LUPOSA. Odpowiem na 7 pytań odnośnie tej gry, dzięki czemu będziecie mogli zdecydować czy jest to idealna gra dla Waszych Pociech! Zobaczycie również czy gra przejdzie przez moją kontrolę jakości
POD WROGIM NIEBEM ¦ rozgrywka solo ¦ zasady gry [2021]
Założenie tego cyklu jest proste - ja gram kilka rund w daną grę, dzięki czemu możecie zdecydować czy ten tytuł jest dla Was, a przy okazji uczymy się zasad. Nie przerabiam oczywiście całego rulebooka,(od tego są inne materiały) jednak akurat w dzisiejszym przypadku myślę, że praktycznie wszystko, poza setupem, udało mi się niechcący powiedzieć
Pierwszą grą będzie "Pod Wrogim Niebem" od wydawnictwa Rebel, która jest stworzona dla graczy lubiących rozgrywki solo!
Przedsprzedaże oraz premiery gier planszowych! Podsumowanie tego co się wydarzyło w sklepie ALEplanszówki w dniach 30.05-06.06.2021! Między innymi znajdziecie informacje o: premierze gry "Blood of the Northmen" od Czacha Games , przedsprzedaży kolejnej gry z rodziny gier na "T" - "Tawantinsuyu" od Portal Games, czy o nowym dodatku do Magic The Gathering: "Adventures in the Forgotten Realms"
Planszówkowy Święty Graal w Mystery Boxie od wydawnictwa Phalanx? [2021]
Z okazji Dnia Dziecka wydawnictwo Phalanx postanowiło zorganizować sprzedaż "Mystery boxów" z grami Martina Wallace'a. W puli były dwie sztuki Świata Dysku, czyli planszówkowego Białego Kruka. Zobaczcie czy byłem tym szczęśliwcem, a może dostałem coś innego?
Cytadela ¦ nowa edycja gry przetłumaczonej na 25 języków ¦ UNBOXING [2021]
Cytadela od wydawnictwa Galakta! Jest to druga, upiększona edycja tej znanej na całym świecie gry! Została wydana w 25 językach, a w samej grze budujemy królestwo godne Króla.
BLOOD OF THE NORTHMEN ¦ edycja KICKSTARTER ¦ UNBOXING [2021]
Gra Carla Chudyka Blood of the Northmen od Czacha Games zebrała na Kickstarterze 50 000$, a wsparło ją około 750 osób! Kierujemy w niej swój klan wikingów, walczymy z innymi klanami, podbijamy strategiczne osady, a wszystko to, aby zdobywać punkty zwycięstwa! Zapraszam na szczegółową prezentację komponentów oraz krótkie podsumowanie!
Otwieram paczkę od Widza ¦ karton pełen dobroci! [2021]
Zobaczcie co kryje się w tajemniczej paczce, którą postanowił mi wysłać Widz mojego kanału - Tytus! Muszę przyznać, że jestem pod mega wrażeniem zwłaszcza jednej, bardzo klimatycznej rzeczy
ALHAMBRA ¦ edycja odświeżona ¦ UNBOXING [2021]
Alhambra, gra która zdobyła bardzo wiele nagród (między innymi w 2003 Spiel des Jahres) doczekała się edycji odświeżonej. Została ona wydana na jej 15 lecie, a polską edycję przygotowało nam wydawnictwo Piatnik. Ogólnie to zatrudniamy budowniczych i osoba, która zbuduje najcenniejszą Alhambrę wygrywa! W tym wydaniu dostajemy bardzo przydatną wieżę na kafle!
Najnowsze gry planszowe ¦ PREMIERY ¦ PRZEDSPRZEDAŻE [13.06-20.06.2021]
Premiery, nowości oraz przedsprzedaże gier planszowych! Podsumowanie tego co się wydarzyło w sklepie ALEplanszówki w dniach 13.06-20.06.2021! Między innymi znajdziecie informacje o: premierze gry "Najlepsza gra o psach" od FoxGames , przedsprzedaży "Władcy Nocy" od Galakty czy dodruku "Pięć Klanów" wraz z nowymi dodatkami od wydawnictwa Rebel.
WSIĄŚĆ DO POCIĄGU: EUROPA 15.ROCZNICA ¦ porównanie edycji ¦ UNBOXING [2021]
Jubileuszowe wydanie jednej z najpopularniejszych gier planszowych - Wsiąść do Pociągu: Europa od wydawnictwa Rebel! Zobacz czy dasz się oczarować tej przepięknie wydanej edycji czy jednak zostaniesz przy klasyce. Szczegółowy przegląd zawartości pudła wraz z porównaniem komponentów.
Omówienie w 5 minut: AQUATICA ¦ gra planszowa o unikalnej mechanice! [2021]
W tym odcinku opowiem Wam o grze planszowej "Aquatica" od wydawnictwa Portal Games. Unikalna mechanika, bardzo ładne ilustracje oraz osadzenie tej gry w podwodnym Świecie fantasy tworzy z niej tytuł warty zainteresowania! W 5 minut odpowiem na 7 pytań odnośnie tej gry, dzięki czemu będziecie mogli zdecydować czy jest to gra dla Was! Zobaczycie również czy Aquatica przejdzie przez moją kontrolę jakości
DIUNA IMPERIUM ¦ gra planszowa o melanżu na Arrakisie ¦ UNBOXING [2021]
Macie ochotę na MELANŻ? Połączenie dwóch z moich ulubionych mechanik czyli budowanie talii wraz z wysyłką robotników na planszę, a wszystko w uniwersum Diuny. Nareszcie jest - polska wersja językowa "Diuna Imperium" od Lucky Duck Games! Przed wyruszeniem w poszukiwaniu Melanżu zapraszam na szczegółowy przegląd tego pięknie wyglądającego i stylowego pudła - od planszy po każdą kartę, krótki opis gry i podsumowanie!
KONSPIRACJA: UNIWERSUM ABYSS ¦ UNBOXING [2021]
"Konspiracja: Uniwersum Abyss" to samodzielna gra rozgrywająca się w królestwie Głębi znanym z Abyss. W tej małej puszce skrywa się karcianka, której praktycznie każda partia jest inna poprzez wiele różnych czynników składających się na możliwości punktowania. Zapraszam na przegląd zawartości.
INFORMACJE ZE ŚWIATA GIER PLANSZOWYCH - Waste Knights ¦ Black Rose Wars ¦ Wsiąść do Pociągu: Europa
To już 14 odcinek, gdzie pokazuję Wam premiery, nowości oraz przedsprzedaże gier planszowych! Podsumujmy co się wydarzyło w ostatnim tygodniu w sklepie ALEplanszówki.
W tym filmie między innymi znajdziecie informacje o: premierze gry "Diuna Imperium" od Lucky Duck Games , przedsprzedaży sklepowej wersji "Waste Knights: Druga edycja" od Galakty czy nowościach w sklepie ze stajni Games Workshop.
WASTE KNIGHTS: DRUGA EDYCJA ¦ przykładowa rozgrywka ¦ zasady gry [2021]
Kolejna przykładowa rozgrywka! Tym razem na stole wylądowała druga edycja "Waste Knights"od Galakty, która swoją sklepową premierę będzie miała 7 lipca!. Zapraszam na kilka rund w pierwszy scenariusz - "Droga do Zguby", gdzie grając jako Johnny Taylor pokażę wam o co w tej grze chodzi, a na końcu opowiem wam co o tym tytule sądzę!
INFORMACJE ZE ŚWIATA GIER PLANSZOWYCH - Najeźdzcy ze Scytii, Miodek, Praga Caput Regni, Kakao[2021]
Kolejny odcinek gdzie pokazuję Wam premiery, nowości oraz przedsprzedaże gier planszowych! Podsumujmy co się wydarzyło w ostatnim tygodniu w sklepie ALEplanszówki.
W tym filmie między innymi znajdziecie informacje o: premierze gry "Miodek" od Awaken Realms , przedsprzedaży "Praga Caput Regni" od Portal Games czy dodruku Kakao od G3.
RALLYMAN GT z dodatkami! ¦ Mistrzostwa ¦ GT5 ¦ UNBOXING [2021]
W tym filmie szczegółowo prześwietlę dla was pudło polskiej edycji gry Rallyman GT od Czacha Games. Według wielu recenzentów jest to jedno z najlepszych przenesień wyścigów na planszę, gdzie ze świecą szukać negatywnych opinii! Do zestawu dorzucam dodatek Mistrzostwa, GT5 oraz dodatkowe kości! Zapraszam!
INFORMACJE ZE ŚWIATA GIER PLANSZOWYCH - Nowe dodatki do Everdell, PpŚ: Zarzewie wojny[2021]
W tym filmie szczegółowo prześwietlę dla was pudło polskiej edycji gry Rallyman GT od Czacha Games. Według wielu recenzentów jest to jedno z najlepszych przenesień wyścigów na planszę, gdzie ze świecą szukać negatywnych opinii! Do zestawu dorzucam dodatek Mistrzostwa, GT5 oraz dodatkowe kości! Zapraszam!
INFORMACJE ZE ŚWIATA GIER PLANSZOWYCH -MikroMakro, Projekt L, On Mars: Alien Invasion, Kakao[2021]
Premiery, nowości oraz przedsprzedaże gier planszowych! W tym filmie między innymi znajdziecie informacje o: premierze gry MikroMakro: Na tropie zbrodni od Luckyduckgames, przedsprzedaży Diuna: Sekrety Rodu od Portalu, dodruku gry Pory roku wraz z dwoma dodatkami od Rebel.pl
Omówienie w 4 minuty: To jest NAPAD! ¦ kompaktowa karcianka z mechaniką blefu [2021]
W tym odcinku opowiem Wam o dynamicznej grze karcianej "To jest NAPAD!" od wydawnictwa Nasza Księgarnia. W tym małym pudełku znajdziemy grę w klimacie dzikiego zachodu, z przyjemną dla oka oprawą graficzną, sporą dawką emocji oraz mechaniką blefu - a wszystko to za około 30 zł Zobaczycie również czy "To jest NAPAD!" przejdzie przez moją kontrolę jakości
INFORMACJE ZE ŚWIATA GIER PLANSZOWYCH - Unmatched, World of Warcraft: WotLK, Karak Goblin
Cześć! nowy odcinek premier i przedsprzedaży! W tym filmie między innymi znajdziecie informacje o: premierze gry Unmatched: Bitwa Legend od Ogry Games, przedsprzedaży World of Warcraft: Wrath of the Lich King od Rebel czy przedsprzedaży kilku nowych gier od Albi.