Dlaczego utarło się hejtować Portal Games?
Re: Dlaczego utarło się hejtować Portal Games?
Czytając takie historie ludzi, którzy coś wsparli na którejkolwiek z platform i coś w tym wartym 500 czy 1000 zł procesie poszło nie tak, to zastanawia mnie kiedy zaczną się doniesienia do skarbówki o kredytowanie działalności prowadzonej przez wydawców przez konsumentów (a kredytu może udzielać tylko bank), tudzież do prokuratury o niekorzystne rozporządzenie mieniem. No bo koszty przesyłki to jedno, ale opłacenie konkretnego egzemplarza to drugie. Gdzie w tym wszystkim są prawa konsumenta i odpowiedzialność wydawców za powierzone im pieniądze, którymi obracają? Tym bardziej, że wspieraczki stały się właściwie sposobem na biznes dla niektórych firm.
- Bart Henry
- Has thanked: 155 times
- Been thanked: 948 times
Chodzi mi o te słowa autorki posta. Nie mam potwierdzenia poza tym i szukać nie zamierzam, więc warto podkreślić, że bazuję na słowach w tym przypadku.
Według informacji, które sami przedstawiali jeśli nie udało się dokończyć wysyłki to wsparcie zostanie anulowane i zostanie dokonany zwrot 91% wsparcia. To się nie wydarzyło, żadnych środków mi nie zwrócono.
Jeżeli nadal nie ma regulacji, a niemal na pewno nie ma, to powinno się to odbywać na zasadach zwykłej sprzedaży. Nie jestem biegły w tym aspekcie, więc mądrzyć się nie będę, ale do faktycznej sprzedaży dochodzi pewnie na poziomie pledge managera, a wcześniej jest wpłata środków na wzór depozytów Escrow. Sam chciałbym wiedzieć jak się z tego rozliczają.

Odróżniłbym trochę podejście weteranów, którzy świadomie poruszają się po portalu, od podejścia nowicjuszy, dla których platforma musi być czytelna. Ty wiesz, że płacisz za dostęp i możliwość zadecydowania w późniejszym terminie. Prawnie pewnie byłaby to sprawa ciągnięta miesiącami.japanczyk pisze: ↑26 sie 2024, 23:16 Tyle, ze nie musisz miec - ogolnie oczywiscie to nie kwestia portalu - ale nie zadam zwrotu np. 1$ czy nawet 5$, ktore wplacam czasem na dostep do PM. Oczywiscie, nie ma co sie oszukiwac - w przypadku planszowek, jest to semi-preorder, bo czasem kupujemy kota w worku, bo gra przy dalszym developmencie zmienia sie w stosunku do tej, ktora byla pierwotnie. No ale to temat na inna dyskusje

Nawet nie widziałem, że był opublikowany też na "głównej" grupie. Jak szukałem tam, to nic nie znalazłem, ale nawet mnie to nie dziwi, bo FB zszedł poniżej poziomu dna z możliwością dotarcia do treści. Dzięki.
Swoją drogą, to jest ciekawe jak słabo przędą ze wspieraczkami i jak bardzo większość z nich w jakiś sposób brudzi wizerunek firmy. Mam wrażenie, że to właśnie one najbardziej obnażyły problemy Portalu, w tym bardzo słabą komunikację. Powiedziałbym jednak, że to nie jest koniec przygody Portalu ze wspieraczkami, a raczej po prostu przymusowa przerwa. Excel prędzej, czy później popchnie ich ponownie w tym kierunku, a inne dramki w społeczności nieco przypruszą śniegiem dawne ślady, jakie Portal po sobie zostawił.japanczyk pisze: ↑26 sie 2024, 23:16 Portal mysle, ze wraz z Thorgalem raczej zakonczy swoje przygody ze wspieraczkami - watpie zeby jeszcze jakimkolwiek nowym projektem byli w stanie sciagnac ludzi do tej tonacej KSowo-Gamefoundounej Portalowej lodzi, ktora przeciekala juz od czasow zawyzonego cenowo na KSie Pret-a-Porter, problematycznego w dostawie Strongholda, poprzez niewydarzone i rozmielone na drobne Eleven, a konczac fiaskiem z Robinsonem i etiuda w postaci kiepsko zarabiajacego Thorgala
Wygląda na to, że ktoś nie upewnił się, czy Marta w ogóle zapłaciła 100% kwoty i potraktował ten przypadek standardowo. Kolejny kamyczek do ogródka Portalu, a przy okazji pojawiło się kolejnych kilka osób z problemami z Robinsonem. To jest niesamowite, że można w taki sposób sprzedać niemal gotowy produkt, który trzeba "tylko" wyprodukować.japanczyk pisze: ↑26 sie 2024, 23:16 W Portalu jak zwykle pomimo 25 lat na rynku wyszlo amatorsko, bo to ze ktos publikuje taki post musi byc efektem frustracji. oczywiscie p. Marta jest winna tego ze pledge;a nie dopilnowala, ale jesli ktos jej powiedzial, ze pledge'a wysla, a pozniej mowia, ze moga zrobic refunda - no to kurcze kiepsko. Ale moze to efekt tego ze nie udalo im sie odzyskac wszytskich blednie wyslanych pledge'y
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 377 times
- Been thanked: 764 times
A mnie najbardziej fascynuje w tej odpowiedzi Portalu fakt, że "skończył się nakład Księgi Przygód w wersji kampanijnej". To co, Portal nie zostawił już sobie żadnej nadwyżki na nieprzewidziane reklamacje, uszkodzenia w transporcie etc.? Aż nie chce mi się wierzyć w AŻ TAKĄ amatorkę Portalu. Co się stało z tymi egzemplarzami "nadwyżkowymi", które są standardem w branży, już wszystkie się rozeszły...? Gdzie? (Może pracownicy otrzymali jednak obiecane egzemplarze
).

- psia.kostka
- Has thanked: 563 times
- Been thanked: 1300 times
Roznie mozna na to patrzec. W temat tej Pani z fb i jej problemu sie nie zaglebialem. Brzmi jak mix starych problemow "szarej strefy" w swiecie wspieraczek i powracajacym jak bumerang rozczarowaniem poczatkujacych backerow, co nie ogarniaja kuwety, bo po co czytac regulamin. Ale Portal tez nie ogarnia, bo po co dbac o klienta, wiec luz 
Ale zabawiajac sie w adwokata diabla:
- Pan Areczek kupil prawilnie na wspieraczce, wplacil w terminie, podal adres, dopelnil wszystkich formalnosci.
- Pani Krysia cos tam nie dopatrzyla, nie dostala egzemplarza.
Portal oczywiscie ma nadwyzke na reklamacje. I teraz czy powinni "oddac" zapasowy egzemplarz, ktory trzymaja dla (zalozmy 5%) swych prawilnych klientow?
Mija rok, Areczek rozfoliowuje Robcia, ksiege ma zbindowana do gory nogami (jak np w Mandalorianie ktos ostatnio mial jedna strone bokiem
)
Areczek pisze do wydawcy, ktoremu zaplacil uczciwie i szanuja sie, i regulaminy. Prosi o wymiane ksiegi na zapasowa z zasobow Portalu.
A. Prosze bardzo Panie Areczku, oto pana zapasowa sztuka reklamacyjna. Zapraszamy ponownie.
B. Pana zapas poszedl do Pani Krysi, i ona smiga na nim od roku, a przy okazji troche beszta nas na fejsie.
Zlosliwie ktos moze powiedziec, ze skoro Portal ma takie "fakap ratio", to niech robia margines bledu 20%, a nie 5%
ale ja nie jestem zlosliwy. Bardziej tez bym byl za Areczkiem w tej konfrontacji roszczen. Ale socjale i "lanie żółci" musi wygrac, no bo jak inaczej w XXI wieku...
<jestem oburzony!> & <domagam sie!> 4life
PS
Powtarzam stara zasade: by miec prawa konsumenta - trzeba byc konsumentem, a nie wspieraczo-darczynca, na portalu rozdajacym nagrody, po wplacie datku i vatu
(a vat od sprzedazy, nie od datku
) <muzyczka z Benny Hilla>

Ale zabawiajac sie w adwokata diabla:
- Pan Areczek kupil prawilnie na wspieraczce, wplacil w terminie, podal adres, dopelnil wszystkich formalnosci.
- Pani Krysia cos tam nie dopatrzyla, nie dostala egzemplarza.
Portal oczywiscie ma nadwyzke na reklamacje. I teraz czy powinni "oddac" zapasowy egzemplarz, ktory trzymaja dla (zalozmy 5%) swych prawilnych klientow?
Mija rok, Areczek rozfoliowuje Robcia, ksiege ma zbindowana do gory nogami (jak np w Mandalorianie ktos ostatnio mial jedna strone bokiem

Areczek pisze do wydawcy, ktoremu zaplacil uczciwie i szanuja sie, i regulaminy. Prosi o wymiane ksiegi na zapasowa z zasobow Portalu.
A. Prosze bardzo Panie Areczku, oto pana zapasowa sztuka reklamacyjna. Zapraszamy ponownie.
B. Pana zapas poszedl do Pani Krysi, i ona smiga na nim od roku, a przy okazji troche beszta nas na fejsie.
Zlosliwie ktos moze powiedziec, ze skoro Portal ma takie "fakap ratio", to niech robia margines bledu 20%, a nie 5%

<jestem oburzony!> & <domagam sie!> 4life

PS
Powtarzam stara zasade: by miec prawa konsumenta - trzeba byc konsumentem, a nie wspieraczo-darczynca, na portalu rozdajacym nagrody, po wplacie datku i vatu

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
I znów trzeba będzie wydzielić temat z tematu 
W Polskim prawie chyba nie ma terminu wspieraczka. Jest darowizna bez Vatu i sprzedaż z vatem tylko. Może być odroczona itd ale nadal to sprzedaż na odległość jeszcze teraz
co dla osoby fizycznej może oznaczać że sprzedający zabawki musi przyjąć zwrot mimo otwarcia itd.
Ciekawy ukryty temat coś czuję wybił.
Byłem ciekawy co gamefound ma w regulaminie i tutaj zdziwienie bo Polska firma ma regulamin tylko po angielsku? Wchodzisz do sekcji po polsku i jest spis po czym jak otworzysz jest po angielsku. Przynajmniej u mnie. Nie czytam w tym języku regulaminu, bo to język wielu nie domówień, a przy tłumaczeniu jeszcze większych.
Dobry przykład z Palikotem i jego wspieraczki ostatnio wybił jak oceniły to urzędy i sądy.

W Polskim prawie chyba nie ma terminu wspieraczka. Jest darowizna bez Vatu i sprzedaż z vatem tylko. Może być odroczona itd ale nadal to sprzedaż na odległość jeszcze teraz

Ciekawy ukryty temat coś czuję wybił.
Byłem ciekawy co gamefound ma w regulaminie i tutaj zdziwienie bo Polska firma ma regulamin tylko po angielsku? Wchodzisz do sekcji po polsku i jest spis po czym jak otworzysz jest po angielsku. Przynajmniej u mnie. Nie czytam w tym języku regulaminu, bo to język wielu nie domówień, a przy tłumaczeniu jeszcze większych.
Dobry przykład z Palikotem i jego wspieraczki ostatnio wybił jak oceniły to urzędy i sądy.
- psia.kostka
Ukryty to nie jest, bo przy kazdej polskiej wiekszej wspieraczce sie pojawia np "tzw Wiedzmin2", bo jest wtedy wiekszy szum wsrod poczatkujacych, ekspertow i "ekspertow"

Co najwyzej to jest on ukrywany, ale wcale nie przez wydawcow czy GF, ale przez wiernych klientow/backerow

Zwrot otwartej zabawki? moze i tak, a co powiesz o pelnym zwrocie kosztow, gdy wycofujesz sie z internetowego zakupu na odleglosc? Bez potracania prowizji dla KS/GF?

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- Ayaram
- Has thanked: 275 times
- Been thanked: 901 times
Margines wynosił w przybliżeniu 0%. Ja akurat miałem dogadane odkupienie pledga od 2giej osoby i historia była taka, że owa osoba (a przynajmniej z tego co twierdziła) przeprowadziła się, nie zmieniła adresu, kurier wydał paczkę w niewłaściwym adresem i też się kontaktował z Portalem w tej sprawie i wtedy od razu (tj. ~ 5 lipca zanim zakończyły się wysyłki w Polsce) już był komunikat, że nic z tym fantem nie zrobią, bo zapasu nie mają i jedynie może czekać na zwroty.psia.kostka pisze: ↑27 sie 2024, 02:38 Portal oczywiscie ma nadwyzke na reklamacje. I teraz czy powinni "oddac" zapasowy egzemplarz, ktory trzymaja dla (zalozmy 5%) swych prawilnych klientow?
- psia.kostka
Pozwol, ze sie z tym nie zgodze. Oczywiscie rozumiem Twoj punkt widzenia.
Ja widze to tak, ze margines na tracenie towaru "we frajerski sposob" Trzewik ustawil na 0% i chwala mu za to

Towar wyslano zgodnie z planem i umowa, zawinil klient nie zmieniajac adresu i mozliwe ze kurier, nie postepujac zgodnie z prawem pocztowym (nie znam sie, blefuje

Dwa "nieogary" (z ta pania z fb, to juz 3) maja kosztowac Portal jakies pieniadze, pochlaniac jakies rezerwy?? np moje swiete rezerwy, gdybym tez mial Robcia CE i moze potrzebowal wymiany defektu? Niedoczekanie!

btw wszyscy tylko licza skuchy Portalu (i dobrze! liczmy), a ktos liczy ilu nieogarow maja za klientow?

To jest bardzo, BARDZO optymistyczne założenie patrząc na to ile osób musiało zwracać dodatki do robinsona bo portal im je przypadkiem wysłał.
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
- Ayaram
- Has thanked: 275 times
- Been thanked: 901 times
Zupełnie nie o to chodziło w tym poście. Nie oceniam "ogarowości" klientów, ani "frajerowatości" wydawcy, czy to komu się należy, kogo wina itp. Chodziło tylko o to, że w odpowiedzi (podobno) wprost sami napisali, że nie wyślą dlatego, że fizycznie nie mają co wysłać, a było to na samym początku wysyłek, więc zapas (zakładając oczywiście, że ta osoba mówiła prawdę) był od początku żaden.psia.kostka pisze: ↑27 sie 2024, 07:37Pozwol, ze sie z tym nie zgodze. Oczywiscie rozumiem Twoj punkt widzenia.
Ja widze to tak, ze margines na tracenie towaru "we frajerski sposob" Trzewik ustawil na 0% i chwala mu za to![]()
Towar wyslano zgodnie z planem i umowa, zawinil klient nie zmieniajac adresu i mozliwe ze kurier, nie postepujac zgodnie z prawem pocztowym (nie znam sie, blefuje), wydajac paczke osobie nieuprawnionej.
Dwa "nieogary" (z ta pania z fb, to juz 3) maja kosztowac Portal jakies pieniadze, pochlaniac jakies rezerwy?? np moje swiete rezerwy, gdybym tez mial Robcia CE i moze potrzebowal wymiany defektu? Niedoczekanie!
btw wszyscy tylko licza skuchy Portalu (i dobrze! liczmy), a ktos liczy ilu nieogarow maja za klientow?(ja zaczynam liczyc, nie dziekujcie
)
- psia.kostka
Ale to jest tylko oswiadczenie:
"nie mamy czego panu wyslac" (bo prawdziwe rezerwy, sa na prawdziwe problemy)
Oczywiscie to sa tylko moje spekulacje (czyli wyssalem to z palca). Ale sprawe to rozwiazuje, nic nie kosztuje (poza potencjalnym pojazdem w socjalach, ale moze "gorzej juz byc nie moze", w temacie robcia

Byl problem z dostawa i on sie wyjasni, jak gra wroci po blednym dostarczeniu. Czemu mieliby tracic pieniadze na gapciow i nadawac kolejna paczke natychmiast? Ten kto winny, ten musi konsekwencje poniesc. Widac nie bylo dobrej woli lub srodkow, by uruchomic rezerwe. A moze i rezerwa byla, ale spadla do morza... Niewazne, padlo oswiadczenie i moim zdaniem nawet jakby bylo tylko polprawda, to zamyka temat roszczeniowcow. Niech czekaja.
Dowodem byloby foto pustego magazynu, a tak to sa opowiesci lesnych dziadkow, z obu stron. A biznes musi sie krecic i realizacje zamowien musza robic na biezaco.
~~
Szukane sa dowody na januszex portalowy, a jak setka osob dostanie nienalezne im produkty i firma musi sie prosic o zwrot, bo to koszty, to po czyjej stronie jest januszowatosc? Czemu te niepoprawnie dostarczone elementy nie zostaly odeslane "z automatu" przez milych wspieraczy?

A nie wiem, to pytanie raczej do tych wspieraczy, mi na Olx mignął tylko raz ten dodatek.psia.kostka pisze: ↑27 sie 2024, 08:02 Szukane sa dowody na januszex portalowy, a jak setka osob dostanie nienalezne im produkty i firma musi sie prosic o zwrot, bo to koszty, to po czyjej stronie jest januszowatosc? Czemu te niepoprawnie dostarczone elementy nie zostaly odeslane "z automatu" przez milych wspieraczy?np na podstawie bezkosztowej etykiety z adresem w Knurowie.
Ja nie twierdzę że to źle że Portal prosił ich o zwrot - tylko to niezbyt dobrze świadczy o porządku w ich spedycji.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1697 times
- Been thanked: 1854 times
A jaka jest wartość tego dodatku który Portal przypadkowo rozsyłał?
"Znajomkom z forum" / "ulubionemu sklepowi" można taką "przysługę" wyświadczyć.
Firmie która grę wysyła ~2 lata po zadeklarowanym terminie (gdzie gra miała dotrzeć po roku) mniej chętnie się "pomaga".
Zapakowanie i nadanie gry jest umiarkowanie bezkosztowe - czas (pakowanie, wyskoczenie do paczkomatu - nie każdy ma paczkomat pod swoim blokiem), materiały (karton, wypełniacz/zabezpieczenie, taśma klejąca).psia.kostka pisze: ↑27 sie 2024, 08:02 Czemu te niepoprawnie dostarczone elementy nie zostaly odeslane "z automatu" przez milych wspieraczy?np na podstawie bezkosztowej etykiety z adresem w Knurowie.
"Znajomkom z forum" / "ulubionemu sklepowi" można taką "przysługę" wyświadczyć.
Firmie która grę wysyła ~2 lata po zadeklarowanym terminie (gdzie gra miała dotrzeć po roku) mniej chętnie się "pomaga".
- psia.kostka
OK, tylko tam gdzie Wy widzicie
1. nie maja rezerw
2. slaba organizacja
3. sami tak powiedzieli
moze prawda jest "zawoalowana"
1. mamy, ale nie damy (mielismy, ale zatonely)
2. kazdy grosz sie liczy, spedytor nawalil, ratujmy majatek firmy
3. powiedzmy cos na odczepnego, bo dzieciaki nas zamecza tym, "a kiedy doslecie na nowy adres, bo juz sobie przypomnialem, ze musze zmienic w PM, a tamto pudelko, to ukradl nowy lokator mego starego mieszkania"
Spedytor to zapewne podwykonawca, jego nedzna jakosc jest tez kleska wydawcy. Mozna dokuczac, mozna wspolczuc.
Ale zgoda, ze "duzy wydawca" moglby juz te straty jakos wchlonac, wziac na klate bez rozglosu, zrobic wiekszy margines itp Pudelko dodatku tez w produkcji kosztowalo pewnie grosze. Nie siedzimy w ksiegach, nie wiemy jaka jest sytuacja.
Anegdotycznie:
Zarzad wyssal rezerwy, bo dom/auto/urlop i teraz prikaz, by przez najblizsze 5lat wyciskac kazdy grosz, az uzbieramy znow wygodna poduszke. Czy to byloby smieszne? Chyba nie - zyciowe
mimo ze raczej marna decyzja dla zywotnosci przedsiebiorstwa.
Generalnie nie probuje tu stawac innym forumowiczom okoniem. Przemyslcie tylko ten aspekt "nieogarowosci" i postawcie sie na miejscu kogos, kto musi z tym dilowac
No klient Portalu powie, ze on nonstop sie konfrontuje z nieogarem wydawcy
ech... to tylko zabawki 
~~
@Mr_Fisq
Na papierze, to przytoczone argumenty sie zgadzaja. Ale otwierasz pudlo z nadmiarem. To masz i pudlo, i nadmiar do odeslania, i wypelniacze sa stare w pudle. No tylko ten spacerek do paczkomatu. Ale etykieta moglaby byc z odbiorem kurierskim spod drzwi. A dzis home office taki modny, to nie widze problemu, by wreczyc paczuche
1. nie maja rezerw
2. slaba organizacja
3. sami tak powiedzieli
moze prawda jest "zawoalowana"

1. mamy, ale nie damy (mielismy, ale zatonely)
2. kazdy grosz sie liczy, spedytor nawalil, ratujmy majatek firmy
3. powiedzmy cos na odczepnego, bo dzieciaki nas zamecza tym, "a kiedy doslecie na nowy adres, bo juz sobie przypomnialem, ze musze zmienic w PM, a tamto pudelko, to ukradl nowy lokator mego starego mieszkania"
Spedytor to zapewne podwykonawca, jego nedzna jakosc jest tez kleska wydawcy. Mozna dokuczac, mozna wspolczuc.
Ale zgoda, ze "duzy wydawca" moglby juz te straty jakos wchlonac, wziac na klate bez rozglosu, zrobic wiekszy margines itp Pudelko dodatku tez w produkcji kosztowalo pewnie grosze. Nie siedzimy w ksiegach, nie wiemy jaka jest sytuacja.
Anegdotycznie:
Zarzad wyssal rezerwy, bo dom/auto/urlop i teraz prikaz, by przez najblizsze 5lat wyciskac kazdy grosz, az uzbieramy znow wygodna poduszke. Czy to byloby smieszne? Chyba nie - zyciowe

Generalnie nie probuje tu stawac innym forumowiczom okoniem. Przemyslcie tylko ten aspekt "nieogarowosci" i postawcie sie na miejscu kogos, kto musi z tym dilowac

No klient Portalu powie, ze on nonstop sie konfrontuje z nieogarem wydawcy

~~
@Mr_Fisq
Na papierze, to przytoczone argumenty sie zgadzaja. Ale otwierasz pudlo z nadmiarem. To masz i pudlo, i nadmiar do odeslania, i wypelniacze sa stare w pudle. No tylko ten spacerek do paczkomatu. Ale etykieta moglaby byc z odbiorem kurierskim spod drzwi. A dzis home office taki modny, to nie widze problemu, by wreczyc paczuche

Oryginalnej korespondencji nie widzieliśmy, więc ciężko się odnieść do tego jak zostało sformułowane, ale znając historię Portalu (i ogólnie tendencję ludzi do wypowiadania się nieprecyzyjnie) zakładam, że nie mieli co wysłać na ten moment dla tego rodzaju reklamacji.
Wspieraczki w których brałem udział zazwyczaj komunikowały, że w czasie trwania fullfilmentu nie rozsyłają reklamacji właśnie ze względu na to, że przeliczą ile tego mają po zakończeniu. Wtedy spłyną reklamacje, roześlą zastępniki i będą wiedzieć ile im zostało na czysto. Dostarczenie pudełka na adres pod którym wspierający już nie mieszka to raczej ostatni case do rozpatrzenia
Aczkolwiek zakładam, że w mailach to PG ma teraz mega kocioł, więc pewnie na szybko leci jedna narracja do wszystkich.
I tutaj należy zauważyć, że ogarnianie KS/GF to nie jest dodatkowe zadanie na miesiąc dla jednego działu w firmie - nie bez powodu są całe firmy, które stoją tylko KSami/GFami i mają roboty pod korek. Dziwi mnie, że Portal tak 'lekką ręką' podszedł do tych wszystkich wspieraczek.
Wspieraczki w których brałem udział zazwyczaj komunikowały, że w czasie trwania fullfilmentu nie rozsyłają reklamacji właśnie ze względu na to, że przeliczą ile tego mają po zakończeniu. Wtedy spłyną reklamacje, roześlą zastępniki i będą wiedzieć ile im zostało na czysto. Dostarczenie pudełka na adres pod którym wspierający już nie mieszka to raczej ostatni case do rozpatrzenia

Aczkolwiek zakładam, że w mailach to PG ma teraz mega kocioł, więc pewnie na szybko leci jedna narracja do wszystkich.
I tutaj należy zauważyć, że ogarnianie KS/GF to nie jest dodatkowe zadanie na miesiąc dla jednego działu w firmie - nie bez powodu są całe firmy, które stoją tylko KSami/GFami i mają roboty pod korek. Dziwi mnie, że Portal tak 'lekką ręką' podszedł do tych wszystkich wspieraczek.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1697 times
- Been thanked: 1854 times
@psia.kostka
Jak oddam im pudło w którym przyszła gra, to będę musiał zorganizować drugie, jak będę ją sprzedawał.¯\_(ツ)_/¯
ja np. mam obecnie deficyt kartonów do dużych paczkomatów. (zaraz zacznę z mojego ulubionego lokalnego sklepu zamawiać gry do paczkomatu, żeby mieć więcej kartonów
)
Chyba, że dodatek ma swój dedykowany karton - to rzeczywiście problem się redukuje.
(o którym dodatku mowa?)
Jak oddam im pudło w którym przyszła gra, to będę musiał zorganizować drugie, jak będę ją sprzedawał.¯\_(ツ)_/¯
ja np. mam obecnie deficyt kartonów do dużych paczkomatów. (zaraz zacznę z mojego ulubionego lokalnego sklepu zamawiać gry do paczkomatu, żeby mieć więcej kartonów

Chyba, że dodatek ma swój dedykowany karton - to rzeczywiście problem się redukuje.
(o którym dodatku mowa?)
Sailor & Gamer pack, nie pamiętam tylko w której wersji (goła, sundrop czy obie)
psia.kostka nie zrozumie tego, bo przecież jak to może zabraknąć kartonów? Kartony po prostu są w pokoju, przedpokoju, kuchni, łazience i u kolegi w pawlaczuMr_Fisq pisze: ↑27 sie 2024, 08:42 @psia.kostka
ja np. mam obecnie deficyt kartonów do dużych paczkomatów. (zaraz zacznę z mojego ulubionego lokalnego sklepu zamawiać gry do paczkomatu, żeby mieć więcej kartonów)
(o którym dodatku mowa?)