[Lublin] MDK

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Dabi
Been thanked: 1 time

Re: [Lublin] MDK

Post autor: Dabi »

Cyklady pamiętam, że miałem zabrać i oczywiście biorę.
Dungeonlords nie ma sprawy - dawno nie grałem a więc chętnie odświeżę.

Starcraft oczywiście, że z dodatkiem :mrgreen: Jak jeszcze ze 2 graczy się znajdzie to byłaby fajna wojenka.
Twilight Imperium z Shattered Empire nie będę targał bo to troszkę za dużo.

Zamawiam miejsce przy Cywilizacji :-)

Jak ktoś byłby też chętny i byłby czas to w Boże Igrzysko chętnie zagram.
Awatar użytkownika
sugai
Has thanked: 3 times

Post autor: sugai »

W takim razie zosało tylko jedno miejsce wolne przy Civce. Dobrze by było gdyby się Kwiatosz określił. Wedy mielibyśmy dobry hejtowy sklad :D
Dabi

Było syto... :twisted:

Tylko kuuurde ta Fauna o już pominę której mnie rozwaliła 0_o

No i kurcze fajnie się gra w Civkę... opcja z tymi 3 monetami moim zdaniem dobra.
Liczę na kolejną grę z Adrianem ;)

Ja niestety już byłem zbyt warzywniacki + układ planszy przez to troszkę straciła na dynamice ta rozgrywka.

Fajne to Polskie wydanie bo to fajna gra tylko kurcze tłumaczenie części wynalazków mi nie leży.

Boże Igrzysko jest fajne tylko kuuurde... to trzeba przeczytać jeszcze solidnie instrukcję. I najlepiej aby jeszcze inny gracz i przeanalizować wszystkie przykłady. Gra jest zdecydowanie bardziej złożona i ciężka niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Podoba mi się jej klimat i idea gry "kooperacyjnej".
No i cieszy, że wstrętny zdrajca Rzeczypospolitej nie wygrał :D

Cyklady - w pełnym składzie - grało się super :) Multum interakcji, multum możliwości, najazdy Spartan ^^ i hordy kapłanów u graczy.

No i przegrałem, przez Dagoberta ^^ Ale grało się miodnie i gra była bardzo wyrównana.

Age of Empire III - gra mnie zaskoczyła bo przeciwnicy podeszli do tematu zupełnie inaczej niż inni z którymi grałem. No więc do wygranej zabrakło. Wygrał ten który wydawał się osłabiony i przetrzebiony. Ale konsekwentnie nieustępliwy. Dość powiedzieć, że do końca gry nie odkryliśmy całej mapy ^^.

No i jeszcze prototyp kolegi... niestety imienia nie pamiętam no i Adasia.
Całkiem to fajnie działa i może być bardzo przyjemna gra z tego. Odejść od pewnych rzeczy tylko aby przykryć to większą dozą klimatu i będzie bardzo fajne.
Jeśli w dobrej cenie to wchodzę w to.
Jak będę miał okazję chętnie pogram jeszcze.

Oby więcej tego typu wydarzeń :)

Żałuję, że nie zagrałem żadnej kobyły :( Ani nie zagrałem w Civkę raz drugi. (albo chociaż wcześniej)
No i muszę postudiować tą instrukcję do Bożego Igrzyska.
Awatar użytkownika
sugai

Było świetnie.

Jedna partia w Boże Igrzysko, jedna w Cyklady, dwie w Civkę i jedna w Faunę.

Bożę Igrzysko Bardzo dobra gra, ale jak to zauważył Dagobert strasznie nie intuicyjna. Bez nauki przebiegu tur na pamięć nie ma co do tego siadać.

Cyklady świetne. Mimo, iż zostałem pojechany najpierw przez Dagoberta a później dobity przez Dąbiego, uważam że jest to bardzo bobry, lekki tytuł.

Fauna... Tragedia. Może dlatego, że grana o 6.00 nad ranem, a może dlatego, że niestety nie czuję pociągu do takich gier.

Na koniec Civilization. Pierwsza partia we czterech. Dosyć łatwe zwycięstwo Adriana. Ani jednej bitwy pomiędzy graczami. Wyszło również moje lamerstwo i nie umiejętność gry. W ogóle nie eksplorowałem, bardzo słabo się rowijałem. Zrzucam to na karb tego, że to była moja pierwsza gra.
Druga z Adrianem i o dziwo moje zwycięstwo. Technologiczne. Co prawda mam wrażenie, że Adrian trochę dawał mi fory (graliśmy tylko we dwóch) ale się udało. Partia bardzo ciekawa mocno agresywna. Duża ilość bitew, w tym jedna bomba atomowa która, zniszczyła mi miasto. Plus samoloty w akcji.
Zdecydowanie czekam na kolejne partie :D

Ktoś chętny w najbliższy piątek?
Delfin

Post autor: Delfin »

Ja jestem chetny z wami coś zagrać jakby ktoś coś przynosił i miał miejsce to napiszcie mi :)
Awatar użytkownika
sugai

Możemy się wstępnie umówić. Na pewno na Civkę. Chyba, że ktoś będzie miał ochotę na Władcę Pierścieni LCG.
Awatar użytkownika
kwiatosz
Has thanked: 143 times
Been thanked: 423 times
Kontakt:

Post autor: kwiatosz »

Ja bym miał ochotę na Władcę Pierścieni - Kasia zapewne też, ale to bliżej piątku się zdeklaruję czy damy radę przybyć.
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Awatar użytkownika
Leviathan
Has thanked: 458 times
Been thanked: 1244 times
Kontakt:

Post autor: Leviathan »

Ups. Skoro Władca opanowuje klub, to marne moje szanse na to by zagrać w coś "normalnego".
Na Civilization mogę się pisać w razie czego.

A jeżeli ktoś chce coś z tego co mam, to tym chętniej przyniosę.
Awatar użytkownika
sugai

kwiatosz pisze:Ja bym miał ochotę na Władcę Pierścieni - Kasia zapewne też, ale to bliżej piątku się zdeklaruję czy damy radę przybyć.
Fajnie. W takim razie czekam na deklarację do czwartku wieczorem.
Jak nie wyjdzie to pewnie Civkę pocisnę.

~Leviathan
Najchętniej to Mississipi Queen. O ile reszta będzie chciała...
Dabi

Mnie nie będzie na 90 %.
Pewnie będę na wyjeździe. Wyjazd rzecz fajna ale w Civkę bym zagrał. :-(
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Has thanked: 132 times
Been thanked: 207 times
Kontakt:

Post autor: Ink »

Leviathan pisze:Ups. Skoro Władca opanowuje klub, to marne moje szanse na to by zagrać w coś "normalnego".
Spoko, spoko, we mnie masz ostoję grania w normalne gry. Nawet jak Władca (wreszcie) do mnie dotrze, to raczej do klubu go nosił nie będę.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
Awatar użytkownika
sugai

Ink pisze:
Leviathan pisze:Ups. Skoro Władca opanowuje klub, to marne moje szanse na to by zagrać w coś "normalnego".
Spoko, spoko, we mnie masz ostoję grania w normalne gry. Nawet jak Władca (wreszcie) do mnie dotrze, to raczej do klubu go nosił nie będę.
Ink, czyżbyś się złamał i zamówił LotR LCG?
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

sugai pisze:
Ink pisze:
Ink, czyżbyś się złamał i zamówił LotR LCG?
Się nie musiałem łamać, zamówiłem już ponad miesiąc temu. Nieopatrznie jednak zamówiłem razem z Gollumem, a FFG sobie w kulki leci z datą jego wydania.
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
Awatar użytkownika
sugai

Zestawy już podobno płyną. Znając politykę naszych sklepów to anglojęzyczne wydanie pewnie będzie miało ok. miesiąca opóźnienia w stosunku do polskiego wydania.

Ja już mam Golluma, Adrian również. Mogę przynieść w piątek to sobie przejrzysz.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Ink pisze:
Wybawco!
Dabi

Jakbym cześciej przychodził, to też byłbym taką ostoją. ;)

Jakoś mnie Lotry nie pociągają wcale ^^

No chyba, żebyście grali w jakieś paskudne, aklimatyczne euro bez interakcji. :mrgreen:
skorpion

Post autor: skorpion »

Ja bede. Civke bardzo chetnie ale jak bedziesz Patryku po pracy to w 4 osoby nie zdążymy, na 3 będzie pewnie na styk. Lotra też wezmę.
Awatar użytkownika
kwiatosz
Has thanked: 143 times
Been thanked: 423 times
Kontakt:

Post autor: kwiatosz »

No i dupa, zapomniałem że na pt mamy bilety do teatru... Scuzare, jednak mnie nie będzie :evil:
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Awatar użytkownika
sugai

kwiatosz pisze:No i dupa, zapomniałem że na pt mamy bilety do teatru... Scuzare, jednak mnie nie będzie :evil:
Dziadu... :evil:
skorpion pisze:Ja bede. Civke bardzo chetnie ale jak bedziesz Patryku po pracy to w 4 osoby nie zdążymy, na 3 będzie pewnie na styk. Lotra też wezmę.
Myślę, że jednak bardziej Władcę pyknąć. Dobrze by było sprawdzić ten nowy dodatek. Jeśli jednak się będziesz upierał to możemy i Civkę pyknąć :twisted:
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Nie pojawię się.
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

To ja pewnie też nie, bo w LOTRa bawić się nie planuję.
Delfin

Post autor: Delfin »

A ja przyjdę i przyniosę własną civkę, ale mogę mieć graczy więc bierzcie swoja i cały dzień załadujemy civkami ;P
skorpion

Post autor: skorpion »

Ja jestem za tym żeby bawiło się jak najwięcej osób. Ink może dasz się skusić na Civkę? We trzech zdążymy tymbardziej że znamy zasady.
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

skorpion pisze:Ja jestem za tym żeby bawiło się jak najwięcej osób. Ink może dasz się skusić na Civkę? We trzech zdążymy tymbardziej że znamy zasady.
We trzech od 18:30 czy od której?
Awatar użytkownika
sugai

Od 18.35-45. Z tymże dam Adrianowi Civkę co by ją wcześniej rozłożył. Dzięki temu zaoszczędzimy trochę czasu na setupie.

Mam nadzieję, że do 22 się wyrobimy.
ODPOWIEDZ