(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
Leser
Has thanked: 630 times
Been thanked: 1696 times

Re: (Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne

Post autor: Leser »

Morgon pisze: 02 gru 2024, 10:24 Jak wygląda postęp drukowania Darkest Dungeon?
Oficjalny apdejt powinien być w tym miesiącu. Jak będziemy mieli spotkanie wewnątrz wydawnictwa w tym tygodniu, to postaram się go przyśpieszyć. W tym momencie nie będę nikogo cisnął, bo z racji pory roku wszyscy mają roboty po sufit (a sam szczegółów nie zdradzę, bo ich zwyczajnie nie znam).
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
ShpakRoma
Has thanked: 1 time

Post autor: ShpakRoma »

Leser pisze: 27 lis 2024, 11:41
Manietu pisze: 27 lis 2024, 11:34 A czy rozważany jest Clank!: Catacombs – Lairs and Lost Chambers?
Biorę się za tłumaczenie jeszcze w tym miesiącu (o ile wcześniej nie padnę z wyczerpania sezonem;)

EDIT: Oczywiście w momencie pisania nawet nie zorientowałem się jaką mamy datę. No nie, w tym miesiącu już nie dam rady, ale z początkiem grudnia powinienem zacząć.
Ooo, fajnie wieści. Akurat się zastanawiam czy kupować dodatek po angielsku, czy poczekać na wersję po polsku. Hipotetycznie/pesymistycznie, a może i optymistycznie... tłumaczenie itd... jak długo trzeba będzie poczekać (tak życiowo) na wydanie dodatku po polsku? Kwestia parę miesięcy? Czy roku?
Awatar użytkownika
Leser

Produkcja ma ruszyć w lutym, więc do końca pierwszego półrocza powinien być.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Awatar użytkownika
kruker
Has thanked: 20 times
Been thanked: 56 times

Post autor: kruker »

Straszny bur... znaczy się bałagan macie tam w dziale sprzedaży. Zamawiałem dodatki do Obsesji w przedsprzedaży wraz z Odkrywcami nocnego nieba. No i przyszły same dodatki do Obsesji. Napisałem od razu maila i dostałem info, że blablabla przepraszamy i już zlecamy wysyłkę. I paczki nie ma i nie ma, więc napisałem jeszcze raz kiedy będzie. Dostaję właśnie odpowiedź, że gra się skończyła w magazynie i mi jej jednak nie wyślą, więc po prostu zwrócą mi pieniądze.
Kupując coś w PRZEDSPRZEDAŻY liczę jednak na to, że na pewno dostanę swój egzemplarz...
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3706 times
Been thanked: 3887 times

Post autor: japanczyk »

kruker pisze: 10 gru 2024, 11:23 Straszny bur... znaczy się bałagan macie tam w dziale sprzedaży. Zamawiałem dodatki do Obsesji w przedsprzedaży wraz z Odkrywcami nocnego nieba. No i przyszły same dodatki do Obsesji. Napisałem od razu maila i dostałem info, że blablabla przepraszamy i już zlecamy wysyłkę. I paczki nie ma i nie ma, więc napisałem jeszcze raz kiedy będzie. Dostaję właśnie odpowiedź, że gra się skończyła w magazynie i mi jej jednak nie wyślą, więc po prostu zwrócą mi pieniądze.
Kupując coś w PRZEDSPRZEDAŻY liczę jednak na to, że na pewno dostanę swój egzemplarz...
Nawet nie zartuj, ja czekam na dostawe Odkrywcow i dodatkow do Obsesji na premiere Beyond the Horizon, wiec mam nadzieje, ze nie doswiadcze tej samej rewelacji
Awatar użytkownika
Leser

Specjalnie wyciągałem spod ziemi Odkrywców, żeby odłożyć na potrzeby złożonych przed wyczerpaniem nakładu indywidualnych zamówień. Taka rezerwa zatem istnieje i powinna być na tę potrzebę wykorzystywana.
@kruker napisz do mnie na priv, gdzie wysłałeś maila i kto Ci odpisał. Postaram się ogarnąć temat.
Awatar użytkownika
kruker
Has thanked: 20 times
Been thanked: 56 times

Post autor: kruker »

Leser pisze: 10 gru 2024, 11:42 Specjalnie wyciągałem spod ziemi Odkrywców, żeby odłożyć na potrzeby złożonych przed wyczerpaniem nakładu indywidualnych zamówień. Taka rezerwa zatem istnieje i powinna być na tę potrzebę wykorzystywana.
@kruker napisz do mnie na priv, gdzie wysłałeś maila i kto Ci odpisał. Postaram się ogarnąć temat.
Dziękuję za szybkie i pozytywne załatwienie sprawy. Jednak coś tak archaicznego jak forum wciąż się przydaje 😁
Awatar użytkownika
Niewodnik
Has thanked: 128 times
Been thanked: 302 times

Post autor: Niewodnik »

kruker pisze: 10 gru 2024, 12:45 Dziękuję za szybkie i pozytywne załatwienie sprawy. Jednak coś tak archaicznego jak forum wciąż się przydaje 😁
Leser napisał tylko, że postara się ogarnąć temat. Równie dobrze może to być dożywotni ban dla Ciebie i podwyżka dla pracownika za uważność :P
Awatar użytkownika
Leser

Niewodnik pisze: 10 gru 2024, 14:15
kruker pisze: 10 gru 2024, 12:45 Dziękuję za szybkie i pozytywne załatwienie sprawy. Jednak coś tak archaicznego jak forum wciąż się przydaje 😁
Leser napisał tylko, że postara się ogarnąć temat. Równie dobrze może to być dożywotni ban dla Ciebie i podwyżka dla pracownika za uważność :P
Chciałbym dostawać podwyżki za takie działania ;P
Jdn
Has thanked: 75 times
Been thanked: 62 times

Post autor: Jdn »

Leser pisze: 10 gru 2024, 14:39
Niewodnik pisze: 10 gru 2024, 14:15
Chciałbym dostawać podwyżki za takie działania ;P
Chyba ciśnienia:)
Awatar użytkownika
walkingdead
Has thanked: 252 times
Been thanked: 638 times

Post autor: walkingdead »

A ja chciałam podpytać jak tam idzie Darkest Dungeon? To będzie moja pierwsza gra z Lucrum btw. :D
Awatar użytkownika
Leser

walkingdead pisze: 11 gru 2024, 20:27 A ja chciałam podpytać jak tam idzie Darkest Dungeon? To będzie moja pierwsza gra z Lucrum btw. :D
Wedle posiadanych przez nas danych figurki się produkują. Na razie szacowałbym premierę na okolice połowy przyszłego roku (raczej ciut po niż ciut przed) - oficjalny, mniej oparty na spekulacjach, apdejt zapewne zostanie wystosowany, gdy już dostaniemy te figurki do rąk. Po tym będziemy mogli (oby, marzę o nastaniu tego dnia) zapomnieć o Mythicu i reszta będzie zależała wyłącznie od nas samych.
Awatar użytkownika
rand
Has thanked: 144 times
Been thanked: 133 times

Post autor: rand »

A jak tam Merchant of The Dark Road. Domyślam się, że brak kontaktu, bo koleś zapadł się pod ziemię. Przynajmniej tak to wygląda czytając komentarze na gamefound. Sytuacja chyba dosyć ciężka, ale macie jakieś plany awaryjne?
Awatar użytkownika
Leser

rand pisze: 12 gru 2024, 00:16 A jak tam Merchant of The Dark Road. Domyślam się, że brak kontaktu, bo koleś zapadł się pod ziemię. Przynajmniej tak to wygląda czytając komentarze na gamefound. Sytuacja chyba dosyć ciężka, ale macie jakieś plany awaryjne?
Mamy plan awaryjny, ale sytuacja jest biznesowo dość delikatna, więc na razie mogę napisać tylko, że jesteśmy dobrej myśli, że projekt zostanie dowieziony.
krx1988
Has thanked: 3 times

Post autor: krx1988 »

Dziś odkryłem, że istnieje coś takiego, jak wydane przez DireWolf metalowe monety i metalowe kostki do Brzdęka. Koszt dość spory, bo całość około 500 PLN kosztuje.

Pytanie, czy w Lucrum też planujecie je wydać razem z drugą czescią legacy, czy nowym nakładem katakumb? Jak tak, to poczekam, a jak nie to będę z rynku wtórnego ściągał.

Pozdro krx.
Awatar użytkownika
Leser

krx1988 pisze: 21 gru 2024, 10:29 Pytanie, czy w Lucrum też planujecie je wydać razem z drugą czescią legacy, czy nowym nakładem katakumb? Jak tak, to poczekam, a jak nie to będę z rynku wtórnego ściągał.
Dire Wolf niestety nie jest wydawnictwem, które pisze maile w stylu "Hej, mamy coś takiego w ofercie, chcecie to u Was?"

Innymi słowy ja też dopiero teraz się dowiedziałem, że istnieje taki produkt. Cena nie jest szczególnie zachęcająca, ale może uda się ogarnąć. Po świętach przekażę temat reszcie naszej ekipy.
Mevlex
Has thanked: 43 times
Been thanked: 36 times

Post autor: Mevlex »

Planszowe Newsy podali info że Merchants of The Dark Road to I kwartał. Prawda li to?
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3706 times
Been thanked: 3887 times

Post autor: japanczyk »

Mevlex pisze: 30 gru 2024, 10:02 Planszowe Newsy podali info że Merchants of The Dark Road to I kwartał. Prawda li to?
Za to w 2025 roku w końcu ukażą się Kupcy z Nocnego Traktu! 🐎
Dokładna data Kupców nie jest jeszcze znana - zakładamy, że wydarzy się to w pierwszym półroczu. Wielbłądy nie doczekają się dodruku.
Ze strony Lucrum:
TTR_1983
Has thanked: 2 times
Been thanked: 99 times
Kontakt:

Post autor: TTR_1983 »

Mevlex pisze: 30 gru 2024, 10:02 Planszowe Newsy podali info że Merchants of The Dark Road to I kwartał. Prawda li to?
Chyba I półrocze :)
Awatar użytkownika
PytonZCatanu
Has thanked: 2018 times
Been thanked: 2619 times

Post autor: PytonZCatanu »

Obrazek

O Cię Bolek!
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1302 times
Been thanked: 1981 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

PytonZCatanu pisze: 15 sty 2025, 06:43 Obrazek

O Cię Bolek!
Ehh...i znowu ktoś wjeżdża mi w sentyment.... :wink:
Awatar użytkownika
Leser

Wziąłem tę grę na Essen do sprawdzenia na zasadzie "ale jaja, ciekawe jaki to będzie krapik". Okazało się, że to naprawdę fajna gierka o piłce nożnej.
Awatar użytkownika
JollyRoger90
Has thanked: 1308 times
Been thanked: 309 times

Post autor: JollyRoger90 »

Leser pisze: 15 sty 2025, 10:09 Wziąłem tę grę na Essen do sprawdzenia na zasadzie "ale jaja, ciekawe jaki to będzie krapik". Okazało się, że to naprawdę fajna gierka o piłce nożnej.
I masz moją uwagę :)

Gier o piłce nożnej, wartych uwagi, jest jak na lekarstwo niestety
Awatar użytkownika
PytonZCatanu
Has thanked: 2018 times
Been thanked: 2619 times

Post autor: PytonZCatanu »

Niemal na bank to kupię 🙂
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
Awatar użytkownika
czarny kapelusz
Has thanked: 84 times
Been thanked: 80 times

Post autor: czarny kapelusz »

No ja wczoraj jak puszczałem do kumpla informację o tym, że to wyjdzie u nas to z dopiskiem, że nawet nie będę wnikał czy to jest grywalne. Biorę za same grafiki :D Fajnie zatem wiedzieć, że oprócz oglądania można w toto zagrać :D
ODPOWIEDZ