Co weźmiecie Ewentualnie do pogrania ?
(Opole) Planszowe Opole
-
- Been thanked: 6 times
Re: (Opole) Planszowe Opole
Ja raczej też być powinienem, choć na Dwoje babka wróżyła
-
Ja jednak odpadam
co poradzić urlop rządzi się własnymi prawami a szkoda.
Dajcie znać w co pograliście i do następnego
Dajcie znać w co pograliście i do następnego
-
-
- Has thanked: 593 times
- Been thanked: 295 times
Ludzie, ratunku, Ania już kompletnie w plastik poszła.
Jak zobaczyłem rok, czy dwa lata temu, u Niej tę malowaną wojenną łonderlandową Alicję... już wtedy mogło mi to dać do myślenia.
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 25 times
Mnie nie będzie, bo mam lekarza, Teresa da znać rano, co się będzie z nią działo.

i w pełnym marudzeniuGraliśmy w Terra Mistica i Puerto Rico w pełnym składzie czyli 5/5.

Heja wszystkim 
Sytuacja się wykrystalizowała - mnie jednak też nie będzie
mam dalej remont w domu, więc wrócę i przygotuję naszym budowlańcom (mój brat i moi kuzyni) jakąś obiado-kolację za cały dzień harówki - stawiamy nową szopę od podstaw - belki, kantówki, słupy, krokwie, łaty, itd. ............ wióry lecą przy cięciu - chcielibyśmy to skończyć do weekendu, wiec trzeba się poświęcić.
Za to za tydzień będę sama, bo Marcin będzie w górach - wtedy mogę w Civkę (jak Staszek wróci), Podwodne miast albo inne cudo
Miłej nauki i grania dzisiaj

Sytuacja się wykrystalizowała - mnie jednak też nie będzie

mam dalej remont w domu, więc wrócę i przygotuję naszym budowlańcom (mój brat i moi kuzyni) jakąś obiado-kolację za cały dzień harówki - stawiamy nową szopę od podstaw - belki, kantówki, słupy, krokwie, łaty, itd. ............ wióry lecą przy cięciu - chcielibyśmy to skończyć do weekendu, wiec trzeba się poświęcić.
Za to za tydzień będę sama, bo Marcin będzie w górach - wtedy mogę w Civkę (jak Staszek wróci), Podwodne miast albo inne cudo

Miłej nauki i grania dzisiaj

-
Mniam.
Naliczyłem 5 osób. Czarku - masz jakieś wieści o potencjalnych najeźdźcach z północy Opola, czy gdzie tam Wojtek z rodzinką mieszka. 2x3 mocno nie równa się 1x5.
-
No to wyszło, że w 3 osoby (Ania, Paweł, ja) sobie poankhowaliśmy. Po eleganckim wytłumaczeniu (nie ma lepszego tłumacza w Opolu niż Paweł, daję sobie 5 PZetów obciąć) w ok. 2 godz. uporaliśmy się z tym dość sprytnym tytułem. Nie to, żebym ogarniał, ale po połączeniu swoich sił z Anią w środku partii (taka mechanika gry), jakoś daliśmy radę Pawłowi. Prawdę pisząc to było na żyletki i można uznać, że był remis w tej nierównej walce dwojga na jednego. Sama gra nawet ok w swojej kategorii, a jej ogarnięcie w moim zasięgu (jakbym zagrał dwa razy pod rząd, z przypomnieniem zasad pomiędzy). Liczenie przewag w walce mniej skomplikowane niż np. w rajzingsanie, ale dochodzi do tego liczenie punktów zwycięstwa w konflikcie. Na szczęście Paweł ogarniał nam tę kwestię (jak i w sumie każdą inną).
Godzinka do końca została i pojechaliśmy sobie to tu, to tam, w familijnego laukatowego Roam'a. Za szybcy zawodnicy jak dla mnie. Pierwsza liga. Nie nadążałem z ogarnięciem stołu.
Jak zwykle było super. Dzięki za wyrozumiałość i przypominanie o różnych takich. Miło było poznać nowy tytuł.
Pozdrówka na nowy międzyplanszowy tydzień.
Godzinka do końca została i pojechaliśmy sobie to tu, to tam, w familijnego laukatowego Roam'a. Za szybcy zawodnicy jak dla mnie. Pierwsza liga. Nie nadążałem z ogarnięciem stołu.
Jak zwykle było super. Dzięki za wyrozumiałość i przypominanie o różnych takich. Miło było poznać nowy tytuł.
Pozdrówka na nowy międzyplanszowy tydzień.
Ja planuję jutro być - sama i ok 17:30.
Mogę zabrać od siebie Zamki Burgundii, Tzolkina lub Belforta - chyba, że ktoś nas uraczy czymś cięższym i dłuższym
Mogę zabrać od siebie Zamki Burgundii, Tzolkina lub Belforta - chyba, że ktoś nas uraczy czymś cięższym i dłuższym

-
Nie wiem czy akurat chciałbym być uraczony czymś dłuższym.
Co by to nie było, się dostosuję, ale fajnie jakby dziś wpadło konkretniejsze ostrzeżenie, abym mógł się jakoś przygotować.
Co by to nie było, się dostosuję, ale fajnie jakby dziś wpadło konkretniejsze ostrzeżenie, abym mógł się jakoś przygotować.
Czarek - zagrasz w Zamki Burgundii? czy przyniesiesz coś swojego? np. Podwodne miasta lub ..... 

- gafik
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 125 times