[Lublin] MDK

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Leviathan
Has thanked: 458 times
Been thanked: 1244 times
Kontakt:

Re: [Lublin] MDK

Post autor: Leviathan »

Informacyjnie:
przyjdę razem z Bratem.
Eddy

Post autor: Eddy »

Ilu Was ostatnio bylo? My z ziomkiem będziemy już 30.09 ale raczej nie zdążymy przyjść, więc najbliższy termin dla nas to 7.10. I nie wiem, czy za pierwszym rzutem przeprowadzki weźmiemy SC, mógłby ktoś wziąć? Dabi?
Delfin

Post autor: Delfin »

Chłopaki moje drogie.

W ten weekend jest 24 h z Bitewniakami. Więc serdecznie zapraszam was jakbyście chcieli podpatrzeć i ew pograć w takie gry.

Ale od razu informuje jakby ktoś miał ochotę, to może przyjść i pograć w planszówki.

Impreza trwa od 16 w sobotę do 16 w niedzielę. Więc nocka na planszówki to nie jest głuuupi pomysł.

Dodatkowo umawiamy się na Ressistance na wieczór ok 21-22 więc jak ktoś chce nam towarzyszyć to zapraszamy!
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Proponuję, tak jak wstępnie ustaliliśmy w ubiegłym tygodniu, zagrać w Space Empires. Wezmę też The Kaiser’s Pirates więc to taki mini wieczór z GMT
:)
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Has thanked: 132 times
Been thanked: 207 times
Kontakt:

Post autor: Ink »

Czy jest jeszcze miejsce przy Space Empires? Może bym się zmusił i wybrał.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Ink pisze:Czy jest jeszcze miejsce przy Space Empires? Może bym się zmusił i wybrał.
Z wielką chęcią powitałbym Cię znowu przy planszy, ale… Space Empires chadza na 4 osoby i mamy już ustalony wstępny skład – ten sam, który grał w ostatni piątek (ja, Adrian, Kwiatosz, Piotrek). No chyba, że ktoś zadeklaruje, że go nie będzie, wtedy masz pierwszeństwo.

PS: Miło widzieć, że żyjesz.
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Has thanked: 132 times
Been thanked: 207 times
Kontakt:

Post autor: Ink »

Leviathan pisze:
Ink pisze:Czy jest jeszcze miejsce przy Space Empires? Może bym się zmusił i wybrał.
PS: Miło widzieć, że żyjesz.
Co do tego ostatniego nie byłbym do końca pewien.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
skorpion

Post autor: skorpion »

No faktycznie dobrze wiedzieć że istniejesz Ink :D

Ja miejsca nie zwolnię i będę w piatek. :mrgreen:
Awatar użytkownika
kwiatosz
Has thanked: 143 times
Been thanked: 423 times
Kontakt:

Post autor: kwiatosz »

Wszystko wskazuje na to, że również przybędę w pt :) King of Tokyo niestety po imprezie zostawiłem u znajomego i pewnie nie odzyskam do piątku...
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Brat też zapowiedział, że będzie więc mamy "skład".

Co do KoT, to nie przejmuj się Kwiatosz. Jakoś przeżyjemy bez niego jeden wieczór :mrgreen:
Awatar użytkownika
kwiatosz
Kontakt:

Jakaś zaraza mnie rozkłada - Ink, w dalszym ciągu reflektujesz na miejsce przy Space Empires? Bo jak tak to bez wyrzutów sumienia ustąpię miejsca i spokojnie swoje w domku odleżę.
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

kwiatosz pisze:Jakaś zaraza mnie rozkłada - Ink, w dalszym ciągu reflektujesz na miejsce przy Space Empires? Bo jak tak to bez wyrzutów sumienia ustąpię miejsca i spokojnie swoje w domku odleżę.
Szybki SMS do Kuby i mam odpowiedź:

"Będę".

Kuruj się Kwiatosz, a Ty Ink szykuj się na kosmiczną batalię
;)
Awatar użytkownika
Shonsu

Post autor: Shonsu »

No to hop :wink:

Obrazek

24h na planszy
Już 30 września zapraszamy wszystkich miłośników gier planszowych na imprezę 24h na planszy. Wielkie granie odbędzie się w Wojewódzkim Ośrodku Kultury przy ul. Dolnej Marii Panny 3 w Lublinie. Startujemy w piątek o godzinie 18:00 i bawimy się nieprzerwanie do 18:00 dnia następnego.

W programie:

Piątek:
19:00 - turniej gry Gilotyna
20:00 - Wydawnictwo Ifryt: prezentacja Teomachii
21:00 - Wydawnictwo Ifryt: prezentacja gry Supermarket
21:00 - turniej gry Boże Igrzysko
24:00 - nocny turniej gry Sid Meier's Civilization: Gra planszowa

Sobota:
10:00 - turniej Szlacheckiej Gry Karcianej Veto! (Wpisowe: 10PLN, Format: Warchoły i Pijanice, Rozmiar: Klasyczny, Standard: Magnacki)
12:00 - prezentacja projektu Fabryki Gier Historycznych
13:00 - prezentacja projektu gry Lubelski Lipiec ‘80
13:30 - prezentacja projektu gry Zygmunt August
15:00 - turniej gry Dywizjon 303
16:00 - turniej gry Mare Nostrum

Dla najlepszych przewidujemy nagrody w postaci gier planszowych i książek!

Specjalną nagrodę przygotowaliśmy dla najlepszego gracza imprezy! Dzięki uprzejmości wydawnictwa Phalanx Games Polska, osoba, która osiągnie najlepsze wyniki w naszym rankingu stanie się posiadaczem gry "First World War"!

Wstęp wolny!
Serdecznie zapraszamy!
Lubelskie Stowarzyszenie Fantastyki „Cytadela Syriusza”
Awatar użytkownika
Shonsu

Kolejne atrakcje na 24h na planszy! W piątek wieczorem swoje dwie gry przedstawi nam Wydawnictwo Ifryt! Czekają nas prezentacje Teomachii oraz Supermarketu! W sobotę będziecie mogli się dowiedzieć czym jest projekt Fabryka Gier Historycznych, a także zobaczyć projekty gier: Lubelski Lipiec ‘80 oraz Zygmunt August! Serdecznie zapraszamy! ;)
Filip z Lublina
Has thanked: 30 times
Been thanked: 23 times

Post autor: Filip z Lublina »

W piątek 7 października będę w Lublinie, ale wstępnie nie planuję clubbingu. Chyba, że komuś wyjątkowo zależy na zagraniu w Age of Industry to mogę zmienić plany.
Delfin

Heja.

Na 24 h z planszówkami będę miał Wędrowycza karciankę do rozkminienia, jak ktoś ma ochotę pograć to zapraszam :)
Awatar użytkownika
Shonsu

Miło nam poinformować, że sponsorem naszej imprezy będzie Kuźnia Gier! Podczas 24h na planszy odbędą się dwa turnieje Veto i turniej gry planszowej Wolsung (dla zwycięzcy gra Inwigilacja)! Do tego na imprezie będziecie mogli zajrzeć na stoisko Kuźni Gier, a ta między innymi zagrać w prototyp gry Alcatraz! Serdecznie zapraszamy!
Awatar użytkownika
Shonsu

Impreza już za chwilę, więc uzupełniliśmy informacje o nagrodach! Do wygrania będą książki od Wydawnictwa Ifryt (Mój prywatny demon x2), gry od Kuźni gier (Lis pustyni, Inwigilacja)! Dzięki uprzejmości IPN będziecie mogli wygrać też grę Kolejka, i to dwa egzemplarze! Phalanx Games Polska to sponsor nagrody dla najlepszego gracza imprezy - gry First World War! My dokładamy gry: Talisman i Wysokie napięcie! Warto spędzić z nami 24h na planszy! Serdecznie zapraszamy! :)

http://www.facebook.com/event.php?eid=292452264103865
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

I już po imprezie! Wracamy do cotygodniowych spotkań, a skoro mamy już środę, to zadaję podstawowe pytanie:

Kto będzie?

Ink, Kwiatosz, Adrian? Zdeklarujcie się, to ustalimy w co gramy.

Warianty dla 3 i 4 graczy: Shipyard, Dominant Species, Le Havre
Warianty dla 2 graczy: Sekigahara, Nighfighter
Awatar użytkownika
kwiatosz
Kontakt:

O, same ciężary :) Ja będę, ale dopiero ok 18:30 znowuż... Le Havre mógłbym poznać, Shipyard mnie nie kusi specjalnie ale też da radę. DS przerżnę sromotnie znowu, ale od biedy mogę zagrać ;) Od razu mówię, że jeśli mi dotrze Drachendelta w wersji Kajko i Kokosz to wezmę i będę Was dręczył :) Jak od 18:30 nie wystarczy czasu na kobyły z tłumaczeniem to nie obrażę się bardzo jak się dogadacie na granie beze mnie, wyszła beta Battlefielda 3 i będę miał się czym zająć w razie czego :) Niemniej jak się uda coś zmieścić to chętnie przybędę, dawno nie grałem nic innego niż King of Tokyo :)

Delfin

A mnie nie będzie, kino jest :)

Kwiatosz masz zamiar w BF3 grać? Ja w betę cisnę i mi się podoba bardzo :)
Awatar użytkownika
kwiatosz
Kontakt:

Na razie pograłem 10 minut - zginąłem parę razy, nie wiem którzy to moi a do kogo mam strzelać, o co chodzi właściwie i czemu te odrzutowce latają jak Hariery przy starcie, ale jeszcze pewnie pocisnę :)

Delfin

A to ty grałeś na mapce z samolotami tak? Ja tylko operacja metro. Ginie się w becie co chwile :P a strzelasz do każdego kto idzie chyba że jest na niebiesko(nick) a jak ma czerwony nick to bij! Tak samo strzelać do kazdego światła czerwonego, białego itp. Światła się odbijają od ekwipunku i można strzelać. Ale chaos w grze jest kozacki, przynajmniej odzwierciedla chaos na polu walki:)
Awatar użytkownika
kwiatosz
Kontakt:

Ha, dzięki mojemu nieukrytemu sprytowi będę jutro najpewniej o 17 (a na pewno bliżej 17 niż 18) :)

Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

OK!

Ink, Adrian?

Zdeklarujcie się bo najpóźniej jutro o 7:00 muszę wiedzieć co mam wziąć z domu!
ODPOWIEDZ