Board Game Arena
- lacki2000
- Has thanked: 426 times
- Been thanked: 237 times
Re: Board Game Arena
nie działa? Teraz aktualnie 21:00 i tylko strona początkowa jest...
Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
:: Moja kolekcja (BGG) :: Chciałbym do kolekcji (BGG) :: Chętnie kupię (BGG) ::
Co oznacza: "czas rzeczywisty niska szybkość"
"czas rzeczywisty wysoka szybkość"
Chodzi mi oczywiście o szybkości.
"czas rzeczywisty wysoka szybkość"
Chodzi mi oczywiście o szybkości.
- BartP
- Administrator
- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 936 times
Chodzi o to, ile masz czasu na ruch. Im szybciej, tym masz mniej czasu na ruch. To i tak jest w minutach bardziej niż w sekundach, więc nie bój się, że kichniesz, a Twoja tura minie ;].
Sprzedam nic
BartP pisze:Chodzi o to, ile masz czasu na ruch. Im szybciej, tym masz mniej czasu na ruch. To i tak jest w minutach bardziej niż w sekundach, więc nie bój się, że kichniesz, a Twoja tura minie ;].
A jakie te czasy są ?
- BartP
- Administrator
- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 936 times
Raczej zależy od gry. Od minuty do pewnie i z 15 minut. Nigdy na to uwagi nie zwracałem, więc nie jestem najlepszym źródłem informacji. Jeśli zależy Ci na zamulaniu, to wybierz wersję turową ;]. Nikt raczej nie lubi, jak ktoś długo myśli w grze rzeczywistej na BGA.
Sprzedam nic
- Firenski
- Has thanked: 3 times
- Kontakt:
- sqb1978
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 149 times
Hej, może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z licencjami takich gier online? Czy te serwisy płacą właścicielom licencji jakieś tantiemy za udostępnianie gier?
Sprzedam: nic
- Bea
- Been thanked: 6 times
Zaczęłam grać w Seasons z dodatkiem Enchanted Kingdom, ale nie widzę tam nic nowego prócz nowych kart. Z opisu na BGG:
Seasons: Enchanted Kingdom, the first expansion for Seasons, includes two copies each of 20 new power cards, 10 enchantment cards, 12 special ability tokens that fit into the hole on a player board
Nie zaimplementowali tego, czy jak?
Seasons: Enchanted Kingdom, the first expansion for Seasons, includes two copies each of 20 new power cards, 10 enchantment cards, 12 special ability tokens that fit into the hole on a player board
- Trampon
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Od jakiegoś czasu na BGA jest dostępny Lord of Xidit. Jeszcze nie grałem, ale jest w kolejce.
"W świecie kolekcjonerów nader często dochodzi do zbrodni. Kolekcjonerzy to szaleńcy albo fanatycy na granicy szaleństwa, zaślepieni żądzą posiadania zdolni są do najgorszych przestępstw".
E. Niziurski, Nowe Przygody Marka Piegusa.
E. Niziurski, Nowe Przygody Marka Piegusa.
Tak, chyba z powodu ustaleń z wydawcą, wstawili tylko karty.Bea pisze:Zaczęłam grać w Seasons z dodatkiem Enchanted Kingdom, ale nie widzę tam nic nowego prócz nowych kart. Z opisu na BGG:
Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka
Mało pisząc Dużo czytam ;)
-
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 21 times
Szacun dla BGA, gram od miesiąca i jest naprawdę super ale Troyes to kompletna porażka, bug na bugu, a mówię to ja, który nie czytałem nawet instrukcji. Przykadowo: karta dziesięcina w ogóle nie działa, nie da się nijak użyc kostek na niej położonych. Inna karta zwiększała wartość żółtej kości o 3 (maksymalnie 6 zgodnie z opisem karty na BGA). Jednak w praktyce gra nalicza 5+3=8 i dwóch kości mam 14. Dzisiaj nie mogłem wziąć swojego robotnika bo stał za innym robotnikiem a żeby go wziąć muszę kliknąć go przy sam stopie, która była zasłonięta (brzmi dziwnie ale kto grał to wie). Polecam BGA, nie polecam Troyes.
- lacki2000
- Has thanked: 426 times
- Been thanked: 237 times
Hmm grałem kilka razy w "Trła" na BGA i bardzo wątpię by, aż tak oczywiste bugi tam były, bo w tej grze były już turnieje. Poza tym ekipa BGA aktywnie odpowiada na wszelkie zgłoszenia bugów i w miarę powagi sytuacji naprawia na bieżąco. To zbyt stara gra na BGA by miała takie błędy. Trzeba nauczyć się ją obsługiwać, ja też na początku nie ogarniałem interfejsu, zwłaszcza używania kostek z kart (ale szczegółów nie pamiętam, trzeba jakoś je klikać). Jak problemy będą się powtarzać to zawsze można zgłosić buga kanałami oficjalnymi.Fuser.exe pisze:Szacun dla BGA, gram od miesiąca i jest naprawdę super ale Troyes to kompletna porażka, bug na bugu, a mówię to ja, który nie czytałem nawet instrukcji. Przykadowo: karta dziesięcina w ogóle nie działa, nie da się nijak użyc kostek na niej położonych. Inna karta zwiększała wartość żółtej kości o 3 (maksymalnie 6 zgodnie z opisem karty na BGA). Jednak w praktyce gra nalicza 5+3=8 i dwóch kości mam 14. Dzisiaj nie mogłem wziąć swojego robotnika bo stał za innym robotnikiem a żeby go wziąć muszę kliknąć go przy sam stopie, która była zasłonięta (brzmi dziwnie ale kto grał to wie). Polecam BGA, nie polecam Troyes.
Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
-
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 21 times
zgłosiłem buga i nie dostałem odpowiedzi ale dzisiaj w takiej samej sytuacji już mogłem kliknąć ludzika więc chyba naprawili/moja przegladarka wtedy nie ogarnela. karta dziesięcina mowi o tym, ze po rzucenia kostkami mozesz zabrac kazdemu zawodnikowi jedna zolta kosc. probowalem na wszelkie sposoby to zrobic, dokladnie obserwowalem ten moment i po prostu w ułamku sekundy kosci sie rozchodzily. zaznaczalem wczesniej/pozniej kostki i nic.
- DarkSide
- Has thanked: 621 times
- Been thanked: 252 times
Nie do końca. Zależy w ilu graczy grasz. Użycie "Dziesięciny" polega na zaznaczeniu do max. 2 żółtych kostek (po jednej od innych graczy, w tym również neutralnego) + ewentualnie 1 kostka własna. W grze obowiązuje zasada użycia do trzech kości we własnym ruchu.Fuser.exe pisze:zgłosiłem buga i nie dostałem odpowiedzi ale dzisiaj w takiej samej sytuacji już mogłem kliknąć ludzika więc chyba naprawili/moja przegladarka wtedy nie ogarnela. karta dziesięcina mowi o tym, ze po rzucenia kostkami mozesz zabrac kazdemu zawodnikowi jedna zolta kosc. probowalem na wszelkie sposoby to zrobic, dokladnie obserwowalem ten moment i po prostu w ułamku sekundy kosci sie rozchodzily. zaznaczalem wczesniej/pozniej kostki i nic.
Co więcej nie można użyć w tym czasie uzywać innej karty modyfikującej wyniki na kościach.
W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry
Moje zniżki Planszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
Sprzedam gry
Moje zniżki Planszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
-
- gafik
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 125 times
-
- splocki
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Ja często. nick dante77, ale z reguły rano.Konioczynka pisze:Ktoś jeszcze gra? Puerto real time?
- warlock
- Has thanked: 1230 times
- Been thanked: 2383 times
Gdyby ktoś był chętny na Caylusa, Troyes albo Jaipura real time to szukajcie mnie na BGA
Nick: bushibayushi

- Bea
Czy ktoś nie zagrałby ze mną turowo w Keyflower? Obejrzałam filmik z zasadami i będę podczytywała instrukcje w trakcie gry, ale to będzie moja pierwsza rozgrywka i liczyłabym na pomoc w ogarnięciu zasad. Jeśli ktoś jest chętny to proszę o zaproszenia, mój nick BeaBea
-
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 16 times
wchodzę -> jestem na takim samym poziomie zaawansowania (chociaż Keyflower się kurzy na półce)Bea pisze:Czy ktoś nie zagrałby ze mną turowo w Keyflower? Obejrzałam filmik z zasadami i będę podczytywała instrukcje w trakcie gry, ale to będzie moja pierwsza rozgrywka i liczyłabym na pomoc w ogarnięciu zasad. Jeśli ktoś jest chętny to proszę o zaproszenia, mój nick BeaBea
ale z tego co kumam, to przydałaby się jeszcze co najmniej jedna osoba (w końcu to pewna forma licytacji)
(ps. login na BGA też cezaras)
- Bea
No to czekamy na kolejną osobę, która nas zaprosicezaras pisze:wchodzę -> jestem na takim samym poziomie zaawansowania (chociaż Keyflower się kurzy na półce)Bea pisze:Czy ktoś nie zagrałby ze mną turowo w Keyflower? Obejrzałam filmik z zasadami i będę podczytywała instrukcje w trakcie gry, ale to będzie moja pierwsza rozgrywka i liczyłabym na pomoc w ogarnięciu zasad. Jeśli ktoś jest chętny to proszę o zaproszenia, mój nick BeaBea
ale z tego co kumam, to przydałaby się jeszcze co najmniej jedna osoba (w końcu to pewna forma licytacji)
(ps. login na BGA też cezaras)

- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1326 times
we dwóch też chodzi świetnie ... to bardzo specyficzna licytacja, bo jakby na kilka walut ( kolorów meepli) rozłożona więc brak 3 gracza nie przeszkadza.