1989: Dawn of Freedom / Jesień Narodów (Jason Matthews, Ted Torgerson)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
Re: 1989 Dawn of Freedom
Wysyłka w poniedziałek. Przypominam również, że już jutro o godzinie 19:00 podczas Festiwalu Komiksów i Historycznych Gier Planszowych w Warszawie odbędzie się pokaz premierowy 1989 Jesień Narodów.
Adres:
Przystanek Historia
Marszałkowska 21/25, 00-628 Warsaw, Poland
Pokaz odbędzie się o godzinie 19:30 i do około godziny 21:00
Podczas imprezy będzie również możliwość zakupienia 1989 Jesień Narodów w cenie 119,90 zł (oraz pozostałych gier naszego wydawnictwa)
Zapraszam
Adres:
Przystanek Historia
Marszałkowska 21/25, 00-628 Warsaw, Poland
Pokaz odbędzie się o godzinie 19:30 i do około godziny 21:00
Podczas imprezy będzie również możliwość zakupienia 1989 Jesień Narodów w cenie 119,90 zł (oraz pozostałych gier naszego wydawnictwa)
Zapraszam

-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
- Atamán
- Has thanked: 628 times
- Been thanked: 296 times
Wczoraj byłem, prelekcji się nie doczekałem, ale grę kupiłem i zagrałem już w domu. Plansza leży płasko, więc to jest na plus. Karty są ok (zdaje się, że jakościowo identyczne z tymi w Zimnej Wojnie PL - mi to pasuje).
Nie obyło się niestety bez głupiego błędu na planszy:

Dlaczego Bard zawsze musi coś spie***yć?

- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1325 times
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
można wrzucić foto polskiego toru "wyścigu kosmicznego?" jak żetony? są jakieś JESCZE błędy na mapie/w instrukcji?
- gafik
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 125 times
Nie noooo... Rili?!?!?!Atamán pisze:Wczoraj byłem, prelekcji się nie doczekałem, ale grę kupiłem i zagrałem już w domu. Plansza leży płasko, więc to jest na plus. Karty są ok (zdaje się, że jakościowo identyczne z tymi w Zimnej Wojnie PL - mi to pasuje).

To jest po prostu niesamowite!!!
Ile razy było mówione by konsultować przynajmniej tutaj layouty... zawsze ktoś coś wyłapie. Dammit!
Kupiłem grę w preorderze... ale już mi się nie chce w nią grać i ją wypuszczę po kosztach...

Usrój... pfff...
- Vester
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 45 times
Żenada, szkoda gadać. Jak powiedział kiedyś Materna o polskich piłkarzach: nie wymagajmy od nich zbyt wiele, bo to trudna dyscyplina.
Jasne. Jak USRÓJ to GRÓJ (czyt: graj)hancza123 pisze:ech, usra... ta polityka! no w sumie racja!
paczka już niemal w drodze więc trzeba będzie zagrać. ktoś reflektuje? Majek skusisz się?
To wszystko przez pośpiech. Chcieli wydać grę zaraz po jej angielskiej premierze
Żenada...

Żenada...
-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 33 times
Z tym zdjęciem to niezła akcja, bo że coś spieprzą to było chyba wiadome...
epic! wiedziałem żeby nie kupować pierwszej edycji. chociaż premiera początkowo miała być wcześniej więc myślałem, że czegoś takiego nie będzie i prawie się skusiłem.
Spoiler:
-
- Has thanked: 108 times
- Been thanked: 216 times
tu na forum z pewnością znaleźli by się ludzie którzy nawet za darmo z chęcią sprawdzili by tą grę przed drukiem - planszę, karty, tłumaczenie instrukcji, wszystko
no ale zamiast poprosić o pomoc to lepiej kolejny raz wypuścić coś takiego... rozumiem że raz można się pomylić ale gdy wszyscy są już wyczuleni, wszyscy mówią " na pewno będą błędy!" to B. wypuszcza coś takiego, no nie potrafię B. zrozumieć
jak się raz kompromitujesz to potem cholernie się starasz aby zrobić coś idealnie, tak przecież robi większość ludzi (?)
no ale zamiast poprosić o pomoc to lepiej kolejny raz wypuścić coś takiego... rozumiem że raz można się pomylić ale gdy wszyscy są już wyczuleni, wszyscy mówią " na pewno będą błędy!" to B. wypuszcza coś takiego, no nie potrafię B. zrozumieć

- Munchhausen
- Has thanked: 169 times
- Been thanked: 139 times
Aż wrzuciłem odpowiednie znalezisko na Wykop.pl, bo sprawa jest tragikomiczna :D
- clown
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 13 times
Było zostawić "Plan Tian'anmen" mądrale?
zachciało się poprawiać oryginał pod egidą IPN'u, a teraz żenada na maksa.
Dlatego właśnie twierdzę, że lepiej się podszkolić w angielskim i grać w oryginały, zamiast dawać zarabiać fuszerom.

Dlatego właśnie twierdzę, że lepiej się podszkolić w angielskim i grać w oryginały, zamiast dawać zarabiać fuszerom.
"Cała kraina gier jest oczywiście krainą maniactwa, a jednak rejon gier naśladowczo-wojennych jest w tej krainie bardziej maniacki niż inne rejony. Jak na mój gust, jest to już 'konik' posunięty zbyt daleko, hermetyczny, bez przyszłości."
w angielskim wydaniu GMT też się rąbnął gdzieś na torze. A poza tym po co taki Bard ma się starać skoro i tak mu wszyscy tą grę kupią. Ja po epizodzie z ZW (błędy, pogniecione pomoce w pudełku + źle przycięta plansza przez co nie dało się jej równo rozłożyć bo jeden element planszy nachodził na drugi) bardzo sceptycznie podchodziłem do LWOT ale o dziwo obeszło się bez większych błędów. 1989 kupiłem angielską bo ile można czekać na spolszczenie a poza tym od firmy z taką "renomą" można spodziewać się jakości jak na przedstawionym obrazku.
W sumie nawet mnie to specjalnie nie zdziwiło.
W sumie nawet mnie to specjalnie nie zdziwiło.
najlepsze jest to, że gdyby dać to do przeczytania żonie/dziewczynie/synowi/praktykantowi w drukarni to 80% błędów można uniknąć. jak na polskie płace gry nie są tanie (jak na studencki budżet to już w ogóle, pierwszą grę (Le Havre) kupiłem za 160pln i też były wielbłądy na planszy.) więc chociaż podstawowe zwroty i akcje w grze mogłyby być sprawdzone dwa razy.
- walkingdead
- Has thanked: 254 times
- Been thanked: 638 times