Będziesz może coś tłumaczył z 4 edycji?rzabcio pisze: ↑17 sie 2016, 10:15 Już dzieliłem się tym w wątku o Leaving Earth, ale wrzucę i tutaj tłumaczenie przewodnika z trzeciej edycji High Frontier (nie mylić z instrukcją). Jeszcze nie skończone, został kawałek. Jak zwykle w moim przypadku - link z prawami do komentowania, gdyby ktoś znalazł jakiś problem, czy błąd:
https://docs.google.com/document/d/1YqT ... sp=sharing
High Frontier / 3rd Edition /4 All (Phil Eklund)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: High Frontier
Re: High Frontier (Phil Eklund)
Nie wiem co to TTS, ale ja bardzo chętnie poczytam w pl
P.S Orientuje się ktoś czy https://3trolle.pl/16542-high-frontier-4-all.html jest wersją KS?
Wydaje mi się, że to zwykła gra, ale wolałbym się upewnić.
W poprzednich grach Ion Games design\Sierra madre nie było rozróżnienia na wersje KS i retail. Obie były takie same.
- Gizmoo
- Has thanked: 2834 times
- Been thanked: 2748 times
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Zoax się pewnie orientuje.bombastik pisze: ↑28 maja 2020, 11:54 (...) Orientuje się ktoś czy https://3trolle.pl/16542-high-frontier-4-all.html jest wersją KS?
Wydaje mi się, że to zwykła gra, ale wolałbym się upewnić.
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
także = też, również
Piszmy po polsku :)
Witam,
czy 4all jest, lub już niedługo będzie do dostania, w którymś ze sklepów w PL ?
czy 4all jest, lub już niedługo będzie do dostania, w którymś ze sklepów w PL ?
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 2 times
Jest w planszostrefie w przedsprzedaży, z tego co się orientuję premiera ma być opóźniona i gra pojawi się listopad/grudzień.
A gdzie zamówiłeś Pynio ? Napisałbyś na priv jesli umieszczanie tu nazwy sklepu łamie regulamin?
Tytuł w tym tygodniu powinien być rozsyłany do odbiorców. Ja zamówiłem na KS, możesz kupić HF4 all bezpośrednio, ponieważ wreszcie doszli do wniosku, że gra powinna być normalnie dostępna. Przynajmniej tak zapowiadali.
Jeden dodatek mi umknął po zamknięciu KS (HF4all War???) i widziałem go dostępnego na 3 Trolle w przedsprzedaży za około 60 zł (to jest niewielki dodatek).
Tam też widziałem chyba inne moduły dostępne.
- Dwntn
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 36 times
Cześć,
Gra dotarła do nas tuż przed weekendem, dzięki czemu na przestrzeni ostatnich kilku dni udało nam się rozegrać cztery partie. Ogrywaliśmy przy tym scenariusze wprowadzające, jako że sam ostatni kontakt z grą miałem jakieś 4 lata temu, przy okazji 2. edycji i sporą część zasad musiałem sobie przypomnieć. Tu muszę przyznać, że chylę czapkę z głowy autorom tutoriali, a Philowi za wykorzystanie ich w grze, ponieważ zasad w pełnej rozgrywce jest wiele, a ich opanowanie byłoby przynajmniej trudne, gdyby nie podzielić tego na kilka wygodnych etapów (tutaj scenariszy), które pozwalałyby zapoznawać się z coraz bardziej rozbudowanymi partiami zasad. Nie wspominając przy tym, jak onieśmielający może być pierwszy kontakt z grą i jej 5 opasłymi książeczkami z zasadami Na szczęście zasady są wyłożone w dosyć przejrzysty sposób i jeśli nie liczyć ich ilości - dosyć proste do zrozumienia.
W najbliższy weekend planujemy rozegrać "pełną" partię, ze wszystkimi zasadami z gry podstawowej + moduł 0. Przy tej okazji utworzyliśmy także grupę na Facebooku, której celem będzie zrzeszanie fanów HF z całej Polski i ułatwienie im komunikacji oraz umawiania się na rozgrywki. Załączam link do grupy poniżej wraz z zaproszeniem dla wszystkich entuzjastów gry
GRUPA NA FACEBOOK: HIGH FRONTIER - POLSKA
Pozdrawiam,
- K.
Gra dotarła do nas tuż przed weekendem, dzięki czemu na przestrzeni ostatnich kilku dni udało nam się rozegrać cztery partie. Ogrywaliśmy przy tym scenariusze wprowadzające, jako że sam ostatni kontakt z grą miałem jakieś 4 lata temu, przy okazji 2. edycji i sporą część zasad musiałem sobie przypomnieć. Tu muszę przyznać, że chylę czapkę z głowy autorom tutoriali, a Philowi za wykorzystanie ich w grze, ponieważ zasad w pełnej rozgrywce jest wiele, a ich opanowanie byłoby przynajmniej trudne, gdyby nie podzielić tego na kilka wygodnych etapów (tutaj scenariszy), które pozwalałyby zapoznawać się z coraz bardziej rozbudowanymi partiami zasad. Nie wspominając przy tym, jak onieśmielający może być pierwszy kontakt z grą i jej 5 opasłymi książeczkami z zasadami Na szczęście zasady są wyłożone w dosyć przejrzysty sposób i jeśli nie liczyć ich ilości - dosyć proste do zrozumienia.
W najbliższy weekend planujemy rozegrać "pełną" partię, ze wszystkimi zasadami z gry podstawowej + moduł 0. Przy tej okazji utworzyliśmy także grupę na Facebooku, której celem będzie zrzeszanie fanów HF z całej Polski i ułatwienie im komunikacji oraz umawiania się na rozgrywki. Załączam link do grupy poniżej wraz z zaproszeniem dla wszystkich entuzjastów gry
GRUPA NA FACEBOOK: HIGH FRONTIER - POLSKA
Pozdrawiam,
- K.
Doszło z Planszosfery ? Bo tam ciągle oznaczone jako przedsprzedaż, wysyłka w dniu premiery.
- Blugkolf
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 9 times
- orzeh
- Has thanked: 127 times
- Been thanked: 194 times
- Kontakt:
[Repost z FB]
Dzień dobry!
Dla utrwalenia zasad, jak to zwykle robię, napisałem skrypt do nauczania mocno inspirowany filmem HC. Prosze o opinie i czy iść dalej z modułami.
Wklejam link do GDocs (jest bezpieczny), można w pliku komentować, tutaj też o co bardzo proszę.
Moim zamysłem jest napisanie skryptu który można "przeczytać" graczom podczas tłumaczenia gry lub wręcz dać im przed rozgrywką, mam więcej planów z tym związanych ale najpierw mówię przysłowiowe "A"
Link do dokumentu
W powyższym dokumencie są wszystkie moduły razem.
Dzień dobry!
Dla utrwalenia zasad, jak to zwykle robię, napisałem skrypt do nauczania mocno inspirowany filmem HC. Prosze o opinie i czy iść dalej z modułami.
Wklejam link do GDocs (jest bezpieczny), można w pliku komentować, tutaj też o co bardzo proszę.
Moim zamysłem jest napisanie skryptu który można "przeczytać" graczom podczas tłumaczenia gry lub wręcz dać im przed rozgrywką, mam więcej planów z tym związanych ale najpierw mówię przysłowiowe "A"
Link do dokumentu
W powyższym dokumencie są wszystkie moduły razem.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2021, 13:30 przez orzeh, łącznie zmieniany 1 raz.
- louiscyphre
- Has thanked: 106 times
- Been thanked: 74 times
Kawał dobrej pracy. Dzięki Tobie mam szanse chociaż otworzyć pudełko i zabrać się za naukę