Jes ibn Jester pisze: ↑09 sie 2023, 12:22
a) nie mogłeś teatru przed finałem - możesz dopiero po skończeniu cyklu
b) chcesz zrobić wyżej wymieniony bo pierwsza nagroda jest mega przydatna w cyklu drugim
c) widze ze miałeś
, a nie

d) MazeRunner to świetny evasion tank, ale nie masz jeszcze narzędzi żeby to uskutecznić w pełni
e) typ z nogą byka na VP to jest true win w późniejszych poziomach
f) na 99% ale nie jestem pewien bo nie mam książki przy sobie, nie możesz użyć Łzy w finale.
Teatr przed finałem nie jest zblokowany. Miałem IO 20/20 duuzo wczesniej, i jest podane, że można od chwili spokojnie już używać teatru. I w samych zasadach MT też jest wspomniane, że uzyskujemy tu dostęp już zbliżając się do końca cyklu a nie "dopiero po zakończeniu".
True/Good - pewnie tak, nie znam jeszcze różnicy. ALE POZNAM
Łzę nawet otrzymujemy przed samym Knossos. Nie otrzymywalibysmy jej gdyby nie była używalna. Wiem co ci tak sugeruje - fluff podany tam że nie ma ucieczek, nie ma wskrzeszeń, że to walka ostateczna itd . Tak jest - ucieczka nie możliwa a Temenos nie będzie miał wskrzeszeń. Ale to część fluffu. Poza tym Łzy syzyfa niczego nie wskrzeszają - są paracausalne a więc cofają czas i przy zasadach bitwy nic nie jest zabronione. Jestem tego pewny. Mam to pod ręką
edit:
Słowo od samych ItU:
The wording in the Introduction Segment is flavour text for the battle. Previously, Temenos has been able to re-manifest if you managed to beat it, but now it can't. It won't be coming back if you manage to beat it this time. Mechanical text for these battles is either in the Battle Setup segment, or in the white boxes.
Hope this clears things up!