Nie chce mi sie wertować całego live ale powiedział że na 100% w tym roku nie wydadzą tego. Wiec gdzie tu nadinterpretacja?Wender pisze: ↑29 sty 2024, 15:44Trochę to wolna (nad)interpretacja... Trzewik powiedział, że nie jest odpowiednią osobą do tego pytania i od tego są live z dyrektorem Grzegorzem P. Oraz, że jedyne co może powiedzieć to, że obecnie nie ma jej w katalogu wydawniczym na 2024.
Dokładnie 1:50 https://www.youtube.com/watch?v=lGjA7CeH8XE
(Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2024
- BOLLO
- Has thanked: 1302 times
- Been thanked: 1982 times
- Kontakt:
Re: (Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2024
Podałem dokładną czasówkę, całość wypowiedzi to jakaś minuta, nie ma czego szukaćBOLLO pisze: ↑29 sty 2024, 16:50 No i mamy oficjalne stanowisko Portalu że Zombicide White Death na 100% nie będzie wydane w 2024...o ile w ogóle zostanie wydane. Okazuję się ze linia wydawnicza Zombicide nieco siadła jeżeli chodzi o pomysły. Trochę szkoda bo właśnie na tę serię się napaliłem. No nic poczekamy zobaczymy.

Ja tam słyszę: "to pytanie nie do mnie, jedyne co wiem to, że na teraz nie jest zaklepane na 2024"
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1644 times
- Been thanked: 1827 times
Zboldowałem:
kreślisz wizję dużo bardziej pesymistyczną, niż Trzewik to przestawił (i nie jest to tylko moje odczucie jak widać powyżej).BOLLO pisze: ↑29 sty 2024, 14:29 No i mamy oficjalne stanowisko Portalu że Zombicide White Death na 100% nie będzie wydane w 2024...o ile w ogóle zostanie wydane. Okazuję się ze linia wydawnicza Zombicide nieco siadła jeżeli chodzi o pomysły. Trochę szkoda bo właśnie na tę serię się napaliłem. No nic poczekamy zobaczymy.
- psia.kostka
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 1284 times
Moze to sa wnioski z innego, kolejnego fragmentu (?), nie wiem, nie sluchalem jeszcze. No i nie napisal Bollo, ze sprzedaz siadla, tylko pomysly. Ja zrozumialem, ze moze cala gra sie opoznia, nie tylko zapowiedz PL, ale i KS. Nie sledze tego.
Ale to tylko taki moj odbior, bez uprzedzenia na starcie czytania
Caly cmon ma obnizke -30% od scd, wiec moze sie troche przytkali? Jak galakta z AH LCG. Pewnie cmon jednak ma swoje minima, ktore partner musi stale brac, chcial niechcial.
Ale to tylko taki moj odbior, bez uprzedzenia na starcie czytania

Caly cmon ma obnizke -30% od scd, wiec moze sie troche przytkali? Jak galakta z AH LCG. Pewnie cmon jednak ma swoje minima, ktore partner musi stale brac, chcial niechcial.
Ja słuchałem i nie przypominam sobie żadnych innych fragmentów na ten tematpsia.kostka pisze: ↑29 sty 2024, 18:40 Moze to sa wnioski z innego, kolejnego fragmentu (?), nie wiem, nie sluchalem jeszcze. No i nie napisal Bollo, ze sprzedaz siadla, tylko pomysly. Ja zrozumialem, ze moze cala gra sie opoznia, nie tylko zapowiedz PL, ale i KS. Nie sledze tego.
Ale to tylko taki moj odbior, bez uprzedzenia na starcie czytania![]()

- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1644 times
- Been thanked: 1827 times
Zaczynam coraz bardziej doceniać zapowiedź Voidfalla i tak się zastanawiam - jak Portal radzi sobie z tłumaczeniem tak złożonych gier ? Ostatni taki tytuł to chyba Weather Machine; Trickerion dalej w przygotowaniu, Barrage i Ark Nova to chyba jednak mimo wszystko nie ten kaliber.
- PytonZCatanu
- Has thanked: 2026 times
- Been thanked: 2626 times
Z tych tytułów znam Ark Nova na wylot i muszę powiedzieć, że nie pamiętam żeby tam był jakiś błąd w tłumaczeniu, czy to w instrukcji, czy na kartach.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
- BOLLO
- Has thanked: 1302 times
- Been thanked: 1982 times
- Kontakt:
Aby wyprostować bo nie lubie jak w usta mi sie wkłada cos czego nie powiedziałem. Przesluchaj sobie ponownie tego live i zobaczysz ze Ignacy jak i Zaku wyraźnie mówią że developmencie skonczyly się pomysły kreatywnosci i maja przestuj w projektowaniu tej wersji. Nigdzie nie napisalem ze sprzedaż siadła ze linia sie konczy itd....Mr_Fisq pisze: ↑29 sty 2024, 18:01Zboldowałem:kreślisz wizję dużo bardziej pesymistyczną, niż Trzewik to przestawił (i nie jest to tylko moje odczucie jak widać powyżej).BOLLO pisze: ↑29 sty 2024, 14:29 No i mamy oficjalne stanowisko Portalu że Zombicide White Death na 100% nie będzie wydane w 2024...o ile w ogóle zostanie wydane. Okazuję się ze linia wydawnicza Zombicide nieco siadła jeżeli chodzi o pomysły. Trochę szkoda bo właśnie na tę serię się napaliłem. No nic poczekamy zobaczymy.
- psia.kostka
Na starcie moze nietypowo dla mnie
Brawo Portal za 3godzinna sesje charytatywna aukcji dla WOSP!
A w zasadzie to odbylo sie rodzinnie - Ignac z corka

GP prawde Ci powie.
Cos o Bialej Smierci mowil GP tez na live portalconowym, jak odnajde, to wkleje. (Tez odnioslem wrazenie lekkiego zepchniecia w czasie gry)
A wracajac do samograjow sprzedazowych, to obecne promo na CMON troche jednak sugeruje, ze lepiej aby te gry sie ruszyly z magazynu predzej, niz pozniej
Choc oficjalnie to sie zwie Iron Maiden i jest uklonem pod Eddiego. (Z ktorego dosc nawet skorzystalem
Wjechal RS + DMD
) Ale to na marginesie, bo Bollo o tym nie mowil, natomiast ten wątek akurat wg mnie jest sluszny.
Technicznie mysle, ze jest podobnie jak z rebelem. Chcesz miec umowe hurt, to musisz co kwartal wypchnac (a w zasadzie zamowic, czy wypchniesz, to twoja broszka
) x egzemplarzy samograjow z listy evergreen.

Brawo Portal za 3godzinna sesje charytatywna aukcji dla WOSP!
A w zasadzie to odbylo sie rodzinnie - Ignac z corka

OK, to skoro zabralem glos, to odsluchalem ten fragment
Dla ciekawskich: godzina, minut pisiat. Nie minuta 50 sek

Tu pelna zgoda, wrecz bym powiedzial, ze moga sie zdarzyc jakies wpadki gdyby cos Prezes chlapnal, wiec raczej sluchac przez palce doradzam

Tu juz akcenty kazdy dobiera pod swoja teze, ja tam chyba podobnie jak Bollo, uslyszalem ze obecnie nie ma na 2024, a czy sie pojawi w 2025 to niewiadomo. Ale patrz punkt wyzej, nie wiadomo, bo zly adresat.Oraz, że jedyne co może powiedzieć to, że obecnie nie ma jej w katalogu wydawniczym na 2024.
Cos o Bialej Smierci mowil GP tez na live portalconowym, jak odnajde, to wkleje. (Tez odnioslem wrazenie lekkiego zepchniecia w czasie gry)
A wracajac do samograjow sprzedazowych, to obecne promo na CMON troche jednak sugeruje, ze lepiej aby te gry sie ruszyly z magazynu predzej, niz pozniej

Technicznie mysle, ze jest podobnie jak z rebelem. Chcesz miec umowe hurt, to musisz co kwartal wypchnac (a w zasadzie zamowic, czy wypchniesz, to twoja broszka

- sliff
- Has thanked: 368 times
- Been thanked: 422 times
Kto ma przestój w projektowaniu Zaku z Trzewikiem ?BOLLO pisze: ↑29 sty 2024, 20:45 Aby wyprostować bo nie lubie jak w usta mi sie wkłada cos czego nie powiedziałem. Przesluchaj sobie ponownie tego live i zobaczysz ze Ignacy jak i Zaku wyraźnie mówią że developmencie skonczyly się pomysły kreatywnosci i maja przestuj w projektowaniu tej wersji. Nigdzie nie napisalem ze sprzedaż siadła ze linia sie konczy itd....
Na 2024 nie ma bo dostarczenie kampani przewidziane jest na maj, więc pewnie gra będzie w październiku albo i w styczniu. No mogą się niewyrobić z wersją polską w tym roku

Czy będzie 2025 no niewiadomo, za wcześnie, nawet jak wiedzą że wydadzą to i tak jeszcze niepowiedzą.
CMON z samym planem wydawniczym zombicidedów to jest sporo do przodu aktualnie bo marvel dostał 2 podstawki a w 2023 były aż 2 kampanie (White death i DC), przy jednoczesnym zalewie CMD to może nawet lepiej by było jakby trochę zwolnili.
- psia.kostka
A moze ktos, kto jest blizej CMON (wydawca, influ itp) cos takiego chlapnal w kolejce do toalety na Portalconie, ze CMON ma opoznienie pol roku z japonskim zombie, bo zamulili w developmencie? No i nawet jak to jest swieta prawda, to raz ze nie masz na to papieru, a dwa, ze zrodlo "plotki" tego nie potwierdzi, bo nie moze. Nie wszystkie info, ktore nam sie nie podobaja, to sa idiotyzmy 
Ale to tylko adwokatowanie diabla, nie sledze gry i terminow KSa. I czy ten akurat zamula w dostawie. Ale gdyby to byla prawda, ze w CMON juz im to wychodzi bokiem wymyslanie kola na nowo, to bym sie nie zdziwil. Tylko, ze zlote jajo nie smierdzi, pomarudza i wykluja kolejne
PS fajnie jakby dla odmiany Diuna z CMON chwycila w PL, pojawily sie jakies dodatki itp (ale jak cos bylo KSEX, to pewnie nie ma zmiluj, by bylo w retail pl
) Jakis inny tor niz CMON=Zombicide i LochoPenetratory
chyba mile widziany.

Ale to tylko adwokatowanie diabla, nie sledze gry i terminow KSa. I czy ten akurat zamula w dostawie. Ale gdyby to byla prawda, ze w CMON juz im to wychodzi bokiem wymyslanie kola na nowo, to bym sie nie zdziwil. Tylko, ze zlote jajo nie smierdzi, pomarudza i wykluja kolejne

PS fajnie jakby dla odmiany Diuna z CMON chwycila w PL, pojawily sie jakies dodatki itp (ale jak cos bylo KSEX, to pewnie nie ma zmiluj, by bylo w retail pl

A ja tę promocję, może naiwnie, odbierałem jako efekt kolejnego etapu współpracy z CMON. Portal był nawet na tym CmonConie w jakiejś Tajlandii czy innych Indiach. Sporo stuffu od CMONa się pojawia ostatnio - Eddy, Marvel Zombies x2, dodatek Rio, Zombicide Dziki Zachód, cały Bloodborne, zapowiedzi nowego Marvela, Dune, CDMD3, Monty Python, mam wrażenie, że tego azjatyckiego po prostu potwierdzili... To więc się i ta promka znalazła, bo skoro tak szeroko Portal ich w Polsce niesie to się należy ekstra cena. Podobno MZ dobrze żre, oceny też niezłe... Choć wersja z docisksniem dystrybutorów też pasuje, bo wiem, że w innych branżach tak bywa.
Wierzę jednak w moją koncepcję
Wierzę jednak w moją koncepcję

- psia.kostka
Wzajemne relacje moga miec swietne, nie przecze. A nawet i ceny importowe do PL, tego im zycze

Nawet nie chodzi o docisk. Zwykle umowy na regularny zbyt. Gdy magazyn sie przytyka po swiezej dostawie gier(np przybylych z Eddiem), to wrota tamy otwiera sie czasowo szerzejwersja z docisksniem dystrybutorów też pasuje, bo wiem, że w innych branżach tak bywa.

No ale w empiku ceny nie spadlyWierzę jednak w moją koncepcję![]()

Tez -30%scd, to nie jest "za pol darmo", chwilowe zrownanie do konkurencyjnych cen rynkowych. Ja tez nie narzekam, ani nie protestuje. Wrecz przeciwnie, zachecam by nabywac, jesli sie oplaca. Nawet popelnilem o tym wpis w dziale zamowien grupowych & rabatach.
A jesli zadnego "otwarcia szerzej tamy" nie bylo, tylko karnawalowa fiesta w rytm Iron Maiden, aby chetniej zapoznac sie z oferta CMON, to przepraszam & dziekuje

SCD u wydawcy rozumiem. Zarówno psucie rynku jak i forma biznesu - nie zarabiają wydawcy na detalu ale na hurcie. Lepiej puścić paletę towaru niż pojedyncze pudełko, jednak Portal dość ten detal ma rozbudowany moim zdaniem. Może dlatego tak to widzę, że bywam tam po odbiory osobiste 
Zastanawia ten czas promocji, bo chyba był ustawiony na miesiac czy dłużej, ale zbiegło się z promocją na nowy content. Więc strasznie długo. Sam mam z CMONa kilka gier do których Eddy by pasował i trochę mi się podniosło ciśnienie również na promocję by coś dobrać, ale rozsądek (i brak miejsca w szafie) zwyciężył.
Linia CMON jest szeroka więc może przy tej okazji Eddiego do kontenera faktycznie dopchali resztę pudełek i teraz magazyn pełny. Na pewno mają jakieś umowy w tym względzie, choć moim zdaniem CMON ostatnio nie ma słabych gier (nie wiem czy Portal wydaje jak leci?), no jedynie ta wykreślanka była dla mnie zaskoczeniem i jakimś dziwactwem. Pozostałe myślę że Portal odbiera na zasadzie sukcesów wydawniczych.

Zastanawia ten czas promocji, bo chyba był ustawiony na miesiac czy dłużej, ale zbiegło się z promocją na nowy content. Więc strasznie długo. Sam mam z CMONa kilka gier do których Eddy by pasował i trochę mi się podniosło ciśnienie również na promocję by coś dobrać, ale rozsądek (i brak miejsca w szafie) zwyciężył.
Linia CMON jest szeroka więc może przy tej okazji Eddiego do kontenera faktycznie dopchali resztę pudełek i teraz magazyn pełny. Na pewno mają jakieś umowy w tym względzie, choć moim zdaniem CMON ostatnio nie ma słabych gier (nie wiem czy Portal wydaje jak leci?), no jedynie ta wykreślanka była dla mnie zaskoczeniem i jakimś dziwactwem. Pozostałe myślę że Portal odbiera na zasadzie sukcesów wydawniczych.
- psia.kostka
A gdzie sie sprawdza date premiery, pomozecie? Bo promo CMON trwa do 15. lutego, czyli ponoc premiery zestawow Iron Maiden. Ale to info pewnie da sie pozyskac z odwrotnej strony
np w sprawie Ery Innowacji?

Ani właśnie. Nikt nie zapytał. Pewnie jednak chodziło o Iron Maiden...
Premiery podane są na Planszeo i tam śledzę. Eddy 15.02.
tak może być.
zakładam, że niski przepływ informacji.
Teraz ja i parę osób zastanawiało się jak to dodatek jeszcze zostanie "niedługo" ogłoszony, w momencie jak wiadomo o Iron Maiden i jego zawartości.
zakładam, że niski przepływ informacji.
Teraz ja i parę osób zastanawiało się jak to dodatek jeszcze zostanie "niedługo" ogłoszony, w momencie jak wiadomo o Iron Maiden i jego zawartości.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- psia.kostka
Dotyczy planow na wydanie Zombicide White Death
czyli lajw WOSPowy od 1:50:00 do 1:54:00
1:52:25
ploteczka:
Czyli info zaraportowane przez Bollo sie zgadza. Dalej trzeba brac poprawke, ze IT nie zajmuje sie juz tematami produkcyjnymi, ale tu mowi dosc jednoznacznie. Czy Bollo nadinterpretowal?
Dwa: Bollo pisze, ze poczeka-zobaczy, a nie ze wieszczy koniec linii produkcyjnej, (jak co druga osoba w watku Galakty i HwA LCG
). Tylko zauwaza, ze: "oho, cos sie nie garna do tego, a wlasnie chcialem kupic..."
Odnosnie lajwa troche jeszcze tutaj:
viewtopic.php?p=1622780#p1622780
Ale psikus, bo to co napisal Bollo pada 3 minuty pozniej

czyli lajw WOSPowy od 1:50:00 do 1:54:00
1:52:25
Tom Pyrakles
odnośnie Zombicide White Death Grzegorz odpowiadał w planszowych newsach, jeszcze nie dostali plików, więc nie wiadomo czy to będzie w 2024 ale kiedyś będzie
link:komentarz IT:
nie bedzie w 2024, czy bedzie w 2025? nie wiem, nie gralem, nie moge powiedziec, jest w kregu zainteresowan.
Spoiler:
Spoiler:
Raz: Wg obecnej wiedzy, to IT nie gral (no niby nie musi, ktos inny tez moze ograc), a tylko ograne gry trafiaja do ich katalogu (jak glosi legenda). Wiec nie ma komunikatu, ze "ograne, kochamy, czekamy zeby tlumaczyc".
Dwa: Bollo pisze, ze poczeka-zobaczy, a nie ze wieszczy koniec linii produkcyjnej, (jak co druga osoba w watku Galakty i HwA LCG

Odnosnie lajwa troche jeszcze tutaj:
viewtopic.php?p=1622780#p1622780
- Portal Games
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 419 times
- Kontakt:
Czekamy na długo obiecany dodruk przez wydawcę wersji EN. Miał być pod koniec zeszłego roku ale się przeciąga.Irka pisze: ↑23 sty 2024, 21:44 @Portal Games
To jeszcze ja z pytaniem o "starocie": czy planujecie sprowadzić znowu metalowe monety do Wyprawy Darwina? Bo chciałabym je polecić (edit: z pewnymi małymi uwagami, o których może kiedyś napiszę i dodam zdjęcia) jako uniwersalne do kilku gier, ale trudno je teraz kupić.
Na chwilę obecną mogliśmy domówić maty, ponoć żywicznych znaczników już nie będzie.
II kwartał najbardziej prawdopodobny na tę chwilę.Fiacik pisze: ↑24 sty 2024, 11:34Czy jest już jakiś przybliżony termin wydania?Portal Games pisze: ↑23 sty 2024, 18:37Polska wersja miała elementy językowo niezależne (w tym planszę) drukowaną równocześnie z EN - taka wymiana nie wchodzi w grę. Ale nie taka śrubka straszna, jak ją malują - spokojnie można ją dokręcić i odkręcić palcami.
Postęp prac nad plikami wskazuje, że 2024 jest bardzo mało prawdopodobny. Tak czy owak czekamy na test jak każdej wydawanej pozycji, niemniej Zombicide z głównych linii do tej pory nie zawodziły, a wręcz przeciwnieBOLLO pisze: ↑29 sty 2024, 14:29 No i mamy oficjalne stanowisko Portalu że Zombicide White Death na 100% nie będzie wydane w 2024...o ile w ogóle zostanie wydane. Okazuję się ze linia wydawnicza Zombicide nieco siadła jeżeli chodzi o pomysły. Trochę szkoda bo właśnie na tę serię się napaliłem. No nic poczekamy zobaczymy.

Premiera Eddiego w każdej postaci 15.02, premiera Ery Innowacji tydzień wcześniej. Promocja na CMON w sklepie jest efektem zmian w polityce cenowej - będzie więcej promocji towarzyszących premierom, z ciągłą wymianą gier i dodatków nimi objętymi. Co też oznacza, że takie ceny na CMON u nas w sklepie szybko nie wrócą:)...psia.kostka pisze: ↑30 sty 2024, 08:40 A gdzie sie sprawdza date premiery, pomozecie? Bo promo CMON trwa do 15. lutego, czyli ponoc premiery zestawow Iron Maiden. Ale to info pewnie da sie pozyskac z odwrotnej stronynp w sprawie Ery Innowacji?
-
- Has thanked: 521 times
- Been thanked: 607 times
Portal Games pochwalcie się jak tylko coś ustalicie w sprawie dodatkow do Shards of Infinity.
- rand
- Has thanked: 145 times
- Been thanked: 137 times
Czy Portal ma zamiar wydać dodatek do Reavers of Midgard? Co prawda dużo o nim jeszcze nie wiadomo, ale gre bardzo lubię, wiec z chęcią zaopatrzyłbym się w polską wersję jak już wyjdzie.
- Zodd
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 16 times
A jak sytuacja z Too many bones?
Nie zauważyłem żadnej informacji na ten temat poza pierwszym półroczem (gdzieś na tym forum jak się nie mylę).
Szkoda, że nie udało się planowo (trochę zawód był... nie powiem) i nie będę ukrywał, że to gra na którą najbardziej obecnie czekam.
Nie zauważyłem żadnej informacji na ten temat poza pierwszym półroczem (gdzieś na tym forum jak się nie mylę).
Szkoda, że nie udało się planowo (trochę zawód był... nie powiem) i nie będę ukrywał, że to gra na którą najbardziej obecnie czekam.
Voronwe (BGG)
MMarki (bga)
MMarki (bga)