No ladnie sie porobilo. To co - rezerwowy plan DoW?walkingdead pisze:Już w tygodniu mnie coś łapało, ale nie chciałam się poddać, kiedy wszystkich w pracy wkoło eliminowało![]()
Ale dopadło i mnie. Nie wiem co za zaraza, ale na wszelki wypadek powertuję Zombie Survival GuideJak to mawiają, just in case.
(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
- Wintermute
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
My z chęcią poturlamy w 3D z Sirweiami, a wy w Fire też spokojnie we trójkę zagracie. Mogę przygotować też R2R:-)
W sensie, że Fire też się rozchorował...
Mogę odstąpić swoje miejsce przy 3D, ale z chęcią zapoznałbym się z DoW
Mogę odstąpić swoje miejsce przy 3D, ale z chęcią zapoznałbym się z DoW
Będzie 7, mam 3D i R2R jakby co. Inne gierki też, ale z tematycznych tylko te dwie
- walkingdead
- Has thanked: 267 times
- Been thanked: 664 times
W 3D sukces bezproblemowy, miedzynarodowy korpus brytyjsko-francusko-nowozelandzki dopadł do niemieckiego bunkra i wgniótł go w piach (nie było amerykanów, może dlatego im tak łatwo poszło?
)
R2R - zgodnie z przewidywaniami wygrał Szadoł chociaż Awawa zaskakująco był o medal od remisu. Ja, hm, jako że grałem brytyjczykami nie miałem ciśnienia na zwycięstwo i jak to brytole - zwiedzałem kontynent:-)
Natomiast List Miłosny okazał się grą idealnie dla mnie. Księżniczka non stop wlazila mi do... ręki i wygrałem
Później chłopcy ścigali się na torze. Nie brałem udziału w wyścigu, ale cóż takie życie rekonwalescenta:-) Wygrał Sirwei, po długim i emocjonującym pojedynku:-)
Dzięki za wieczór

R2R - zgodnie z przewidywaniami wygrał Szadoł chociaż Awawa zaskakująco był o medal od remisu. Ja, hm, jako że grałem brytyjczykami nie miałem ciśnienia na zwycięstwo i jak to brytole - zwiedzałem kontynent:-)
Natomiast List Miłosny okazał się grą idealnie dla mnie. Księżniczka non stop wlazila mi do... ręki i wygrałem

Później chłopcy ścigali się na torze. Nie brałem udziału w wyścigu, ale cóż takie życie rekonwalescenta:-) Wygrał Sirwei, po długim i emocjonującym pojedynku:-)
Dzięki za wieczór

Ja(my) także dziękujemy za grę.
3D szybkie, łatwe(zasady). Ciekaw jestem trudniejszych misji, choć miałem trochę inne oczekiwania co do gry...
Władca pierścieni LCG trochę mnie odrzucił, miałem wrażenie chaosu, braku uporządkowania. Może to wynik gry zapoznawczej ale jakoś ogrom tekstu na kartach, pełno różnych sformułowań, i ogólne naciąganie zasad "przeciwko grze" to chyba nie to.
Czekam na prezent świąteczny, oby był trafiony
Co do wyścigów nascar to podobało mi się, chciałoby się więcej nietypowych kart, więcej zdarzeń losowych(częściej). No i jednak spory downtime, potrzeba poruszania się 4 samochodami drużynowo, zbyt wiele możliwości na myślenie.... Ale ogólnie gierka ok.
A na koniec PIZZA
Fajna gra familijna, łatwa i przyjemna. Dla mnie poproszę edycję sałatkową
Dzięki za wieczór
3D szybkie, łatwe(zasady). Ciekaw jestem trudniejszych misji, choć miałem trochę inne oczekiwania co do gry...
Władca pierścieni LCG trochę mnie odrzucił, miałem wrażenie chaosu, braku uporządkowania. Może to wynik gry zapoznawczej ale jakoś ogrom tekstu na kartach, pełno różnych sformułowań, i ogólne naciąganie zasad "przeciwko grze" to chyba nie to.
Czekam na prezent świąteczny, oby był trafiony

Co do wyścigów nascar to podobało mi się, chciałoby się więcej nietypowych kart, więcej zdarzeń losowych(częściej). No i jednak spory downtime, potrzeba poruszania się 4 samochodami drużynowo, zbyt wiele możliwości na myślenie.... Ale ogólnie gierka ok.
A na koniec PIZZA

Fajna gra familijna, łatwa i przyjemna. Dla mnie poproszę edycję sałatkową

Dzięki za wieczór

3D i trudniejsze misje - bardzo proszę:)
Władca Pierścieni - no, tak to jest gdy się instrukcję czyta podczas grania:) Gra jest do opanowania i po dwóch grach znasz zasady oraz role kart na tyle, że można się w niej dość swobodnie poruszać:)
No, pizza jest bezapelacyjnym hitem:) Nie wiem czy zauważyłeś, że uczy w miarę zdrowego odżywiania:)
Władca Pierścieni - no, tak to jest gdy się instrukcję czyta podczas grania:) Gra jest do opanowania i po dwóch grach znasz zasady oraz role kart na tyle, że można się w niej dość swobodnie poruszać:)
No, pizza jest bezapelacyjnym hitem:) Nie wiem czy zauważyłeś, że uczy w miarę zdrowego odżywiania:)
Niestety mimo medali w RtR nie udało mi się po raz kolejny przekroczyć Renu. Słodko gorzkie zwycięstwo.
Thunder Ally - gra fajna ale trochę się dłużyła mimo że graliśmy tylko 2 okrążenia i tylko w 3 graczy. Po za tym jeśli ktoś nie ma szczęścia i dociągnie za wiele kart z permanentnymi uszkodzeniami to do mety może nie dojechać
Thunder Ally - gra fajna ale trochę się dłużyła mimo że graliśmy tylko 2 okrążenia i tylko w 3 graczy. Po za tym jeśli ktoś nie ma szczęścia i dociągnie za wiele kart z permanentnymi uszkodzeniami to do mety może nie dojechać

Hej,
Widzę, że nieźle się bawiliście:). Ja wczoraj miałem pierwsza imprezę w nowym domku. Troche granę było, ale raczej gry euro-imprezowe
(Panic Lab, Dixit, Osadnicy). W Styczniu was pewnie do siebie już zaproszę:). A, no i dotarł do mnie Imperial Assault, także dzisiaj w ramach odpoczynku od przeprowadzki będziemy z żoną testować grę (skirmisha, kampanie zostawimy sobie jak się znajdą chętni;]).
btw. Jak to jest w końcu z tegorocznym Sylwestrem?
Pozdro,
Ludwi$
Widzę, że nieźle się bawiliście:). Ja wczoraj miałem pierwsza imprezę w nowym domku. Troche granę było, ale raczej gry euro-imprezowe
(Panic Lab, Dixit, Osadnicy). W Styczniu was pewnie do siebie już zaproszę:). A, no i dotarł do mnie Imperial Assault, także dzisiaj w ramach odpoczynku od przeprowadzki będziemy z żoną testować grę (skirmisha, kampanie zostawimy sobie jak się znajdą chętni;]).
btw. Jak to jest w końcu z tegorocznym Sylwestrem?
Pozdro,
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Ja stol dostane dopiero 15 stycznia, wiec u mnie w tym roku odpada.
Chetnie jednak przyjde z planszowkami i procentami;)
Chetnie jednak przyjde z planszowkami i procentami;)
Jeśli chodzi o Sylwestra (niezależnie czy u nas czy u Sirweiów), to proszę o zapisy w dwóch kategoriach: na pewno i być może
Oraz liczbę osób proszę podawać 
Pozwolę sobie wpisać dotychczasowe zgłoszenia
Na pewno:
Sirwei (2)
Max (2)
Rocy (3)
Być może:
Winter (3)
Awawa (1)

Pozwolę sobie wpisać dotychczasowe zgłoszenia

Na pewno:
Sirwei (2)
Max (2)
Rocy (3)
Być może:
Winter (3)
Awawa (1)
W razie czego czy planujecie przykładowo w 2 dzień świąt lub między świętami jakieś rozgrywki na Tarchominie?
- walkingdead
- Has thanked: 267 times
- Been thanked: 664 times
Kochani Współgracze!
W najbliższym czasie będę miała niewiele czasu na internet i forum, więc piszę dziś
Chciałam Wam serdecznie życzyć fajowych prezentów pod choinką, fantastycznej atmosfery i wiele radości!
Obyście zawsze byli pełni zapału do grania

W najbliższym czasie będę miała niewiele czasu na internet i forum, więc piszę dziś

Chciałam Wam serdecznie życzyć fajowych prezentów pod choinką, fantastycznej atmosfery i wiele radości!
Obyście zawsze byli pełni zapału do grania

♀
Droga Współgraczko, dziękując za Twoje życzenia, składam Ci życzenia ode mnie: by się kostki od Ciebie nie odwracały, by Ci karty zawsze podchodziły, by Cię promocje nie omijały, by współgracze dopisywali, by czas był z gumy oraz by... no, w ogóle zajebiście było 
Do życzeń dołączam piosenkę
(Tzn. dołączyłbym, ale nie mam bladego pojęcia jak, więc zanucę: mmm, mmm, mmmm:-))

Do życzeń dołączam piosenkę

(Tzn. dołączyłbym, ale nie mam bladego pojęcia jak, więc zanucę: mmm, mmm, mmmm:-))
- Rocy7
Moi drodzy wspoluzaleznieni;P
Ja z okazji Świąt życze wam WIĘCĘJ.
Więcej czasu na granie.
Więcej zdrowia by chorobska nie utrudnialy nam spotkań.
Więcej dobrych gier na stole.
Oraz przede wszystkim więcej dobrej zabawy;)
Ja z okazji Świąt życze wam WIĘCĘJ.
Więcej czasu na granie.
Więcej zdrowia by chorobska nie utrudnialy nam spotkań.
Więcej dobrych gier na stole.
Oraz przede wszystkim więcej dobrej zabawy;)
- Rocy7
W kwestii Sylwestra u mnie troche sie sytuacja zmienila i jest 2 + 2 znaczy 2 osoby pewne na 100%, kolejne dwie jesli znalazloby sie dla nich miejsce... (nic na siłe jeśli nie bedzie miejsca przy innej okazji je zaproszę;)