Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
My zgodnie z planem potłajlajciliśmy i moi Sowieci dostali lanie. Nie powiem, że grałem świetnie, ale fatalnie też raczej nie. Z takimi kartami, jakie dostawałem, to niewiele można było zdziałać
Zagrałem dzisiaj kolejny raz w Automobile, tym razem na 3 osoby. Zgodnie z przewidywaniami grało się inaczej, konkurencja była istotniejsza, chociaż skłamałbym pisząc, że skakaliśmy sobie do gardeł. Kafle popytu faktycznie dawały trochę więcej informacji.
Z rzeczy, które wypadły zupełnie inaczej:
Durant był bardzo pożądaną rolą (w klubowej partii ani razu nikt go nie wziął).
Nikt nie wybrał ani razu akcji wzięcia kostek R&D (nie było na to czasu).
Wygrał zawodnik, który na końcu miał chyba 10 kostek strat.
Brałem pożyczkę, a i tak w ostatniej rundzie zabrakło mi kilkuset dolarów na produkcję.
A co do rozterek, czy fabryka części się opłaca, to chyba wynikały one z nieogarnięcia reguł. Bo przecież buduje się ją za 500, ale na końcu gry jest warta... 500. Więc wszystko, co oszczędzi, to zysk na czysto, fabryka wcale nie musi się zwrócić. Byle tylko akcji na jej wystawienie starczyło.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
Ink pisze:
A co do rozterek, czy fabryka części się opłaca, to chyba wynikały one z nieogarnięcia reguł. Bo przecież buduje się ją za 500, ale na końcu gry jest warta... 500. Więc wszystko, co oszczędzi, to zysk na czysto, fabryka wcale nie musi się zwrócić. Byle tylko akcji na jej wystawienie starczyło.
No tak. Wstyd się przyznać, ale zupełnie przeoczyłem ten "nuians"
Turniej Mare Nostrum sie ostatecznie odbył. Było nas czterech w tym dwóch grających pierwszy raz. Wygrał Adam. Ja przeoczyłem dość istotną regułę cudu i ułatwiłem Adamowi zadanie. Szanse miał i tak największe na wygraną ale kto wie co by sie działo.
Jeśli chcecie mogę przynieść 20th Century.
Jak nie chcecie, to mogę przynieść coś innego.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
skorpion pisze:Ink to może weźmiesz ze sobą Twilight Struggle. Kwiatosz się nie zapowiada a ja chetnie bym zagral. Ja wezmę Le Havra jakby wiecej nas bylo.
Właśnie wczoraj zamówiłem TS bezpośrednio z GMT. Edycję Deluxe rzecz jasna.
Potwierdzam TS i ewentualnie Havre.
Brudnego Wora nie potwierdzam.
Czy w ten piątek są jakieś plany i widoki na Urbana?
Ile Urban zajmuje? Bo chętnie się pojawię i sprawdzę temat Natomiast sam mam propozycje Eaten by Zombies (godzinka), Masters of Economy (30 minut, ale ze 6 osób by się przydało), a jak nic z tego to chociaż Get Bit (20 minut). Może być na koniec Tak czy siak - do grania mnie liczcie.
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
Nie grałem jeszcze
Na BGG stoi 180 minut, ale każdy z nas będzie grał po raz pierwszy, do tego trzeba doliczyć tłumaczenie zasad. Myślę, że z 4 godziny zejdzie...
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
Informacyjnie - od 22 w piątek do 7 rano w sobotę Grimuar robi Akademikon w Chatce Żaka, więc jak kto chętny to po graniu w WOKu można się tam przenieść