Senthe pisze: ↑12 gru 2021, 17:46
Wracając do tematu wątku - które armie uważacie za najbardziej warte dokupienia do podstawki, zakładając, że będę grała z graczami średniozaawansowanymi, ale niekoniecznie hardkorowymi wyjadaczami? Nie zamierzam kupować wszystkich naraz, ale też nie wiem, które z nowszych wydanych armii mogą się sprawdzić. Póki co mam na liście Smart, Mephisto, Neodżunglę i Bestie. Jakoś do Vegas i Dancera jestem uprzedzona, chociaż już nie pamiętam dlaczego. Czy jest coś innego wydanego w ostatnich paru latach, co by było bardzo warte uwagi?
Uprzedzam, że to moje subiektywne opinie
Smart jest spoko bardzo fajny
Mephisto to pomysły z niewydanej gry Portalu, która chyba się nazywała "katastrofalnie złe pomysły" przypadkiem wydana jako armia do Neuroshimy, to samo się tyczy Dancera ale jeszcze bardziej bo to z niewydanej gry, która się miała nazywać "jak roz***/**lić fajną grę i jeszcze na tym zarobić"
Neodżungla jest najbardziej losowa i najmniej ciekawa armia z dodatków(Mephisto i Dancera nawet nie liczę bo to jak wspomniałem dodatki do innej gry przypadkiem wydane jako Army packi do Neuroshimy), w zależności jak idzie dociąg albo wygrywasz albo przegrywasz do 0 i nie masz na to wpływu żadnego bo jest jeden optymalny sposób zagrania dociągniętych żetonów
Bestii jeszcze nie grałem
Vegas też kiedyś nie trawiłem ale bardzo dużo pograłem i jest nawet spoko, jest trudny bo polega na znajomości obu armii i super optymalizacji a i tak jak już się wygrywa to 19-18 albo 20-19, armia ciekawa ale nie polecam
Z tych dodatkowych dodatkowych armii to polecam:
Missisipi - ogólnie najciekawsza dodatkowa armia, jeśli miałabyś dokupić tylko jeden Army Pack to musi to być Missisipi,
Sand Runners - druga najciekawsza armia dodatkowa, naprawdę ciekawe pomysły bardzo zbalansowana, na planszy to taki trochę posterunek ale bardziej polega na dziwnych sztuczkach
Sharash - to pewnie znasz, po prostu przypominam