(Warszawa) Agresor - Piątek WIBHiIŚ PW
Re: [Warszawa] AGRESOR Politechnika Inżynieria Środowiska
To jeszcze napisz, w której sali zamierzasz grać. Niestety takie informacje stają sie dla nas przykrą koniecznością. 

- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Cha! Nie chciałem wyskakiwać z Agricolą, bo już pewnie połowa forum uważa mnie za nawiedzonego kapłana tej religiiSztefan pisze:Czas w końcu sprawdzić kolejną talię do Agricoli. W piątek jestem od 16 z Agricolą i talią I.

Draco, myślę, że najlepiej trzymać się sal na 5. i 3. piętrze - zawsze można zrobić zwiad. A jak się chce grać w coś na cały wieczór, to iść do sali 17.
Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
Nie chce mi się brać udział w jałowych dyskusjach, o tym, czy jednak można zjadać nowonarodzone zwierzątka, albo czy logiczne jest, że rodzi się tylko jedno młode. Podziwiam Geko Twój nadmiar czasu 
Nie gram też już w Agricolę co najmniej raz w tygodniu (przez pierwszy miesiąc było to wręcz średnio 1 partia dziennie, łącznie z solo), ale gra mnie cały czas fascynuje i raz na 2 tygodnie bym chętnie grał. Oczywiście do 17 wytrzymam
Co do sali, to myślę, że 340. Jak mnie tam nie będzie to 548.
Jak mnie tam nie będzie to w mitycznej (choć już raz tam byłem, ona istnieje
sali 17. Ten algorytm chyba będzie działał do momentu następnego przetasowania sal 
Draco - czy Twoje pytanie o salę było tak po prostu, czy też się piszesz na Agricolkę?

Nie gram też już w Agricolę co najmniej raz w tygodniu (przez pierwszy miesiąc było to wręcz średnio 1 partia dziennie, łącznie z solo), ale gra mnie cały czas fascynuje i raz na 2 tygodnie bym chętnie grał. Oczywiście do 17 wytrzymam

Co do sali, to myślę, że 340. Jak mnie tam nie będzie to 548.

Draco - czy Twoje pytanie o salę było tak po prostu, czy też się piszesz na Agricolkę?
- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Ja też ostatnio grałem dwa tygodnie temu (w międzyczasie jeszcze raz solo). Ale talii I jeszcze nie próbowałem. Właśnie przejrzałem przykładowe karty i zapowiada się niezła masakra. Niektóre karty potrafią dużo namieszać na różne sposoby, w tym również są akcje mocno uzależnione od tego, co robią inni gracze.Sztefan pisze: Nie gram też już w Agricolę co najmniej raz w tygodniu (przez pierwszy miesiąc było to wręcz średnio 1 partia dziennie, łącznie z solo), ale gra mnie cały czas fascynuje i raz na 2 tygodnie bym chętnie grał. Oczywiście do 17 wytrzymam![]()
No i nawet Draco chce zagrać. Oj, będzie ciekawie.
Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
- Filippos
- Lokalizacja: Wawa, sercem w Wawie, nogą w wawie i innymi częściami ciała też;))
Ja będę w piatek ok. 17. Będę miał ze sobą Haciendę i Manoeuvre, oraz prototyp Warszawskich Dzieci na wszelki wypadek
Chętnie zagram w gry z podpisu, lub w te które przyniosę, lub nawet mogę postatystowac w Agricoli z rolniczymi mistrzami jeśli będa braki kadrowe na polach. (Zaznaczam, że do tej pory grałem raz w wersję rodzinną, niemiecką ponad rok temu więc jesli nie chcecie mięsa armatniego to się nie obrażę
)

cześć, mam prośbę, nie pojawiałam się przez dłuższy czas na grach i zauważyłam ze ominęło mnie parę premier
, czy w ten piątek macie zamiar grać w Agricole? jak tak, to ja bardzo proszę o uwzględnienie mnie w planach
będę po 17.
Do zobaczenia.

Do zobaczenia.
- Don Simon
- Moderator
- Been thanked: 1 time
Ja wpadne raczej pozniej niz wczesniej (21-22), zeby oddac Jackowi Pow-wow i przy okazji chetnie bym pozyczyl Wikinger. Czy ktos moglby sie z ta gra na tydzien rozstac?
Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
Ja chetnie sprobuje Galactic Emperor (ile to juz rozgrywek mnie ominelo w te gre
) i Senji, jak bedzie ktos mial.
Jak nic z powyzszego, to chetnie Agricola (moze nawet przyniose egz. zeby nie zabraklo miejsc). Tez z kolejna talia.
Przyniose tez samorobkowe hity Knizii: Polowanie na robale i zarabisty Sushizock im Gockelwok
Oczywiscie chetnie tez zagram w Duel in the Dark (nie znajacym: alianckie naloty na Niemcy podczas II WW; fajne i przyjemne z duzym udzialem blefu, zadna tam skomplikowana strategia).

Jak nic z powyzszego, to chetnie Agricola (moze nawet przyniose egz. zeby nie zabraklo miejsc). Tez z kolejna talia.
Przyniose tez samorobkowe hity Knizii: Polowanie na robale i zarabisty Sushizock im Gockelwok

Oczywiscie chetnie tez zagram w Duel in the Dark (nie znajacym: alianckie naloty na Niemcy podczas II WW; fajne i przyjemne z duzym udzialem blefu, zadna tam skomplikowana strategia).
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Mnie! Mnie! Mnie wybierz na Duel in the Dark! Jestem chętny na Wojny Ryżowe i Galactic Emperor. Przyniosę Nefertiti.
- jax
O, zacny rywal. Bedzie ciezka rozgrywka..Pancho pisze:Mnie! Mnie! Mnie wybierz na Duel in the Dark!

Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
G. B. Shaw
--
G. B. Shaw
jax, poproszę jeszcze raz o Tinners' Trail. Wiem, że jestem upierdliwy, ale ostatnio graliśmy w WN. Mogę przynieść Cubę. Wezmę też na pewno grę września wg Don Simona i Refugium, jeśli znajdą sie chętni do testowania.
-
Zgodnie z obietnicą potwierdzam, że przyniosę jutro Fury of Dracula. Będę ok. 17.00.
to ja może spróbuję przynieść tajemniczą grę o piratach, gdzie dosłownie "wiatr wieje w żagle" (kto zgadnie tytuł nie patrząc w moją kolekcję?)
właściwie mam jeszcze 2 gry pirackie, w które nie zagrałem, eh!
właściwie mam jeszcze 2 gry pirackie, w które nie zagrałem, eh!
Hej ho hej ho, też piszę się na Galactic Emperora. Ktoś będzie tłumaczył zasady mam nadzieję 

Jeżeli są jeszcze miejsca, to i ja chętnie bym się zapisał. Jak będę o 17.00 będzie ok?Sztefan pisze:Czas w końcu sprawdzić kolejną talię do Agricoli. W piątek jestem od 16 z Agricolą i talią I.
to ja też się pisze na Galactic Emperor ( o ile zarządca mojego zapracowanego zakątka galaktyki czegoś nie wymyśli w ostatniej chwili...). W której sali i o której możliwe wskoczenie na miejsce obok planszy? Zasady znam jako tako.
i w końcu chyba nie wezmę pirackiej gry (brak auta), za to piszę się na Tinner's Trail
- jax
Tinner's Trail bedzie, bo nie zapomnialem spakowac do auta. Moge wytlumaczyc przepisy.
siepu, Pancho - o której bedziecie?
siepu, Pancho - o której bedziecie?
--
G. B. Shaw
--
G. B. Shaw
Ja będę około 16:40.jax pisze:Pancho - o której bedziecie?
Czy ktoś wybiera się na Gratislavie, a jednocześnie będzie dzisiaj na Polibudzie?
- siepu
- Has thanked: 427 times
- Been thanked: 421 times
Będę na polibudzie od 16 do końca, na Gratislavię też się wybieram.
Co do Emperora: dla mnie priorytetem jest Agricola, więc grę wyciągnąłbym potem, na oko zaczynamy koło 19. Aha, gra imho działa tylko na 3-4 osoby.
Co do Emperora: dla mnie priorytetem jest Agricola, więc grę wyciągnąłbym potem, na oko zaczynamy koło 19. Aha, gra imho działa tylko na 3-4 osoby.