Kurka nawet nie wiedziałem ze jest taka opcja ....od dziś Tomcio nawijasz x1.5...ale polecam też przesłuchanie z prędkoscią 0.25

Kurka nawet nie wiedziałem ze jest taka opcja ....od dziś Tomcio nawijasz x1.5...ale polecam też przesłuchanie z prędkoscią 0.25
Nie, to akurat kwestia tego, że normalnie filmy mają 24 klatki na sekundę, a w telewizji miałeś (i w sumie masz) 25, więc ta różnica szybkości wynika z tego, że ten oryginalny film się puszcza szybciej, żeby nie tracić jakości. To tak z grubsza, w detale wchodzić nie będę, bo to nie to forumMajkPascal pisze: ↑17 wrz 2020, 16:43 Raz z ciekawości porównałem tempo filmu jaki miałem w swojej kolekcji do równocześnie lecącego w telewizji. Ten drugi w porównaniu do DVD był ok. 1,1-1,2x szybszy więc nie zdziwiłbym się gdyby to był sposób niektórych stacji na minimalną kompresję czasu by zmieściło się więcej reklam.
Dokładnie do tego odniosłem się jedno zdanie później.feniks_ciapek pisze: ↑17 wrz 2020, 19:01 Nie, to akurat kwestia tego, że normalnie filmy mają 24 klatki na sekundę, a w telewizji miałeś (i w sumie masz) 25, więc ta różnica szybkości wynika z tego, że ten oryginalny film się puszcza szybciej, żeby nie tracić jakości. To tak z grubsza, w detale wchodzić nie będę, bo to nie to forum. Z kolei w USA mieli (mają) w TV 30 (a tak naprawdę 29.95) klatek na sekundę i tam robili taki myk, że co 6 była powielana, więc różnicy aż takiej nie było. To ma związek z częstotliwością sieci energetycznej (59.95Hz w USA, 50Hz w Europie) i jeszcze zaszłość z czasów telewizorów analogowych.
A daj spokój, po tym co ostatnio robi to aż szkoda na niego marnować czas. Jak zobaczyłem materiał o Wojnie o pierścień to ręce mi opadły.
A tak, Piotr potwierdził, że ambitne gry typu Wojna o Pierścień, całkowicie go przerastają.
Ja w przypadku, gdy komentuję takie potencjalnie "ulotne" akcje zawsze robię sobie screenarav126 pisze: ↑17 wrz 2020, 23:23 Game Troll TV saga ciąg dalszy.
Wczoraj na fanpage'u wydawnictwa Lacerta Piotr Jasik, Game troll no1, w wątku "Jakie informacje powinna zawierać recenzja gry planszowej?(a co jest zbędne?)" żartobliwym tonem zarzucił Agacie, że wrzucając takie kontrowersyjne tematy robi to tylko dla nabijania wyświetleń, przy czym wspomniał w jakimś zdaniu o forum gry planszowe. No to ja napisałem, że skoro wspomina o forum, to może odniesie się do wątku "Recenzenci gier których oglądamy/czytamy", w którym zarzuca mu się kasowanie merytorycznych a jednocześnie niewygodnych komentarzy pod ich filmami na yt. I tak samo wspomina się o tym, że to właśnie na ich kanale liczy się liczba wyświetleń. Po czym wkleiłem link do tego wątku.
Mojego posta nie mógł skasować. Ale zrobił to, kasując swój, na który ja odpowiedziałem![]()
![]()
![]()
Jako że Piotr ma za sobą posadę nauczyciela smuci to tym bardziej
A to już przestał nieść kaganek oświaty?pan_satyros pisze: ↑18 wrz 2020, 11:33Jako że Piotr ma za sobą posadę nauczyciela smuci to tym bardziejMarny to przykład.
Koledzy napisali: teraz goni za kasą
Kurde to chyba zaraz będę się musiał leczyćMajkPascal pisze: ↑17 wrz 2020, 16:43 Gdzieś ostatnio widziałem zalążek badania w temacie oglądania YouTube z przyspieszeniem. Nie pamiętam już czy takie zachowanie miało być objawem nerwic, czy wręcz przeciwnie do nerwicy prowadziło (teraz tego nie znajdę, ewentualnie poszukam później).
A to nie byli radzieccy naukowcy?
Kosiarka również posiada funkcję regulacji prędkości. Można to zsynchronizować z długością podcastu. Da się obliczyć. Wtedy ostatnia kępka koszonej trawy przypadnie na słowa:"Mówili dla Was..."
Czasem się nie da, zwłaszcza kiedy mam jeden trzydziestominutowy odcinek do przesłuchania, a dwie godziny koszenia. Chyba bym musiał do kosiarki nalać ruskiego bimbru, żeby czterokrotnie przyśpieszyłakonradstpn pisze: ↑20 wrz 2020, 10:42Kosiarka również posiada funkcję regulacji prędkości. Można to zsynchronizować z długością podcastu. Da się obliczyć. Wtedy ostatnia kępka koszonej trawy przypadnie na słowa:"Mówili dla Was..."
Skoro w wolnym przekładzie, to też powinni go puścić x2.
Problemy są dwa. Pierwszy jest taki, że ja z natury mówię raczej cicho. Drugi to prozaiczny fakt, że siedziałem najdalej od mikrofonu.