(Wrocław) Spotkania planszówkowe

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
bazik
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Post autor: bazik »

po wakacjach coby ludzie w domach byli :-) jak chcialem zaczynac to bylo przed wakacjami, i by co chwila ktos wyjezdzal gdzies
Awatar użytkownika
Magma
Kontakt:

Post autor: Magma »

Panie i panowie :D Buźka mi się cieszy i każdy powinien się domyślać dlaczego, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca ... :wink: Jutro może dam rade przyjść już o 17, ale to się okaże. Co wezmę ? HA ! Maksiu tu będzie myśle duża niespodzianka dla Ciebie o ile wszystko pójdzie jak należy :twisted: Jeżeli chodzi o pociągi to ja się piszę, no chyba że nikt mnie tam niechce :roll: :P Goście z Pracowni ? 8) Oj chyba o czymś nie wiem :P Pozdrawiam i do jutra :wink:
Awatar użytkownika
steady

Post autor: steady »

Magma pisze: Maksiu tu będzie myśle duża niespodzianka dla Ciebie
Powiedz, powiedz, że to będzie coś kredkowego. Ostatnio mam fazę na pociągi i chcę, chcę grać we wszystko, o czym Bazik pisał w ŚGP. No może oprócz Mogula i TTR...

Magma pisze:Jeżeli chodzi o pociągi to ja się piszę, no chyba że nikt mnie tam niechce
Wydaje mi się, że powinno być jeszcze jedno miejsce, ale pewności nie mam. W każdym razie, będziesz na liście:)

A z Pracownią jest tak, że napisałem na ich forum i jakiś tam odzew był. Czyli jest całkiem OK. Nie wiem jak długo jutro zostanę, ale mam nadzieję trochę pograć.

PS, pisałem dziś maila do radia Luz, jak dobrze pójdzie to już od października będzie audycja o planszówkach prowadzona przez moją skromną osobę;P
Awatar użytkownika
Dusso
Has thanked: 2 times

Post autor: Dusso »

Hej hej witam wszystkich,
na urlop wyjeżdzam dopiero w tą niedzielę i planuję wrócić dopiero po 3 tyg 8)
niestety w związku z wyjazdem mam na głowie masę spraw do załatwienia, do tego musiałem niedawno zmienić samochód wiec z tych wszystkich powodów nie miałem ostatnio czasu na regularne granie

salę zmienić trzeba koniecznie choćby ze względu na oczy jak i dostępność stolików dla większej liczby osób
domy kultury wydają się najsensowniejszym rozwiązaniem, tym bardziej, że można krzewić planszową rozrywkę wśród młodzieży, co z pewnością jest zgodne z misją i celem istnienia takich domów; jest to też powód, dzięki któremu nie trzeba się przejmować obecną małą liczbą graczy, domy kultury mają własne panele informacyjno reklamowe, które mogą zapewnić świeży narybek ;)

Maks, trzymam kciuki za audycje, byłoby super :)
Awatar użytkownika
steady

Okej, sezon growy możemy uznać za otwarty:)

Było nas trochę- myślę, że ponad 15 osób. Grane były: El Grande, Pitchcar, Emira. Ja sam uczestniczyłem w dwóch partiach TuTa- pierwsza, dwuosobową z Kubą udało mi się w pięknym stylu wygrać, druga z Avim nie poszła już tak dobrze. Tzn mi nie poszła dobrze, bo Avi skończył całkiem zadowolony. Po tem dwa szybkie wyścigi w Pitchcara- ma gra potencjał, ale bez dodatków toto nie to. Jako, że głód planszy wzywał, nie wziąłem udziału w kolejnym wyścigu i wylądowałem przy karcianym Caylusie. Jako jedyny grałem już w tę grę, dzięki czemu byłem ostatni- przed Maćkiem i Kamilem. Później partia wieczoru- St Petersburg- gra ma MOC. Bardzo, ale to bardzo jestem nią urzeczony.

Sprawy organizacyjne: Maciek czeka na telefon od pana szefa Domu Kultury. Nie udało się chyba ustalić konkretnego nowego terminu, ja optuję za wtorkiem, miło byłoby poznać opinie reszty ludzi. Maciek odezwie się na forum, kiedy będzie coś wiadomo więcej.

Aha, no i pozdrowienia dla Aviego, Jokera i ekipy z Pracowni- miło było poznać.
Awatar użytkownika
Magma
Kontakt:

Ja wróciłem dopiero godzine temu :D Zagraliśmy jeszcze z Kamilem w St.P i musze potwierdzić entuzjazm Maksa. Gra bardzo, ale to bardzo miodna :wink: Jeżeli chodzi o Pitchcar'a to w pierwszych nieoficjalnych "mistrzostwach" Wrocławia byłem pierwszy :twisted: Za mną Avi i ... ? Skleroza :roll: Kiedy zostaliśmy już tylko z Kamilem, zagraliśmy we dwóch po 4 bolidy każdy w mistrzostwa team'ów. Rzecz jasna Ferrari (ja) vs BMW Sauber (Kamil). No i muszę przyznać, że dostałem ostre bęcki :arrow: 25 : 14 :lol: Gratulacje dla Kamila oczywiście, ale czekam z niecierpliwością na rewanż :twisted: Poza tym większość czasu, zeszła mi na partii Emiry. Poprostu przeurocza gra z dużym potencjałem. Monika rozłożyła wszystkich na łopatki, ale to był tylko wypadek przy pracy :wink: Gratulacje oczywiście :) Było też Coloretto na dwie osoby i tu chwile się zatrzymam. IMO jest troszke trudniejsze niż przy większej liczbie osób. Trzeba się porządnie zastanowić, czy warto wyciągać następną kartę i zapełnić kupkę cz może wystarczy się zadowolić jedną - co jak do tej pory w naszym gronie żadko się zdarza :roll: Ahhh ta pazerność :lol:

Jeżeli chodzi o mdk to mam cichą nadzieję, że jutro odbiore telefon od Dyrektora i usłyszę jakieś konkrety. Będę o wszystkim na bierząco informował :wink:
Awatar użytkownika
Dusso
Has thanked: 2 times

Post autor: Dusso »

Odnośnie spotkań wolałbym poniedziałki lub środy :roll:
Awatar użytkownika
Rebel

Post autor: Rebel »

Jako gośc musze powiedzieć że bardzo fajnei mi sie grało ale miejsce nienajlepsze na planszówki bo światło dobija. Mam nadizeje ze wypali wam ten mdk.
Ufam ze jeszcze sie zobaczymy ;)
Awatar użytkownika
Magma
Kontakt:

Dusso pisze:Odnośnie spotkań wolałbym poniedziałki lub środy :roll:
Zobaczymy co da się zrobić :wink:
Rebel pisze:Jako gośc musze powiedzieć że bardzo fajnei mi sie grało ale miejsce nienajlepsze na planszówki bo światło dobija. Mam nadizeje ze wypali wam ten mdk.
Ufam ze jeszcze sie zobaczymy ;)
Cieszę się, że atmosfera się podobała. Jeżeli chodzi o światło to cały czas narzekamy :lol: Jakoś póki co trzeba to przeboleć. Co do mdk jest godzina 13:35 a mój telefon dalej milczy ... :roll: Oby w końcu się odezwał :wink:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
russ

Post autor: russ »

Sankt Petersburg podaba mi się też i chętnie zagram kiedyś jeśli będzie szansa.

Jeśli chcesz, możesz grać w St Petersburg komputerem, bo jest bezpłatna versja: http://www.westpark-gamers.de/ ("Downloads / Sankt Petersburg Game"...) Są pliki dla gry z różnymi językami... niestety nie ma polskiego, ale jest angielski i nawet Esperanto (więc Esperanto jest popularniejszy niż polski chyba) :) Ja używam tej wersji w Esperanto oczywiście! :)
Awatar użytkownika
Browarion
Has thanked: 19 times
Been thanked: 2 times

Post autor: Browarion »

Hello ponownie w miłym Wrocławskim kątku-wątku ;)

Na 99% będe 3.09 we Wrocku, a że mam pozałatwiać spraw formalnych parę, to wychodzi mi że zostanę co najmniej do wtorku (ta-dam :!:).
Kto chętny na jakies spotkanie??
Gumowa / park / ... - wszelkie lokalizacje do przyjęcia :P

Jakby co mogę coś zabrać ze swoich malutkich zapasów, gdyby była potrzeba.

Steady --> ja znam trochę 18AL, ale nie wiem czy uda się nam zagrać podczas mojego pobytu (i czy w ogóle dasz radę do tego czasu wszsytko sobie przygotowac).
Tak czy inaczej mogę wtedy trochę LIVE wyjaśnić co i jak.

pozdro
i MAM NADZIEJĘ do zobaczyska
niby stary koń, a jednak z ogromnym sentymentem do zabaw i uciech wszelakich
Awatar użytkownika
steady

Eeeee Browarion, klasa klasa:-) 18AL zdążę przygotować, jeżeli będzie czas i będziesz miał ochotę, no to jazda i gramy! Mamy nadzieję, że wpadniesz!

Russ: a widziałeś kiedyś BSW? Na Brettspielwelt.de można pograć w parę gierek, i z tego co pamiętam, St Petersburg też tak jest wśród dostępnych.
Awatar użytkownika
Magma
Kontakt:

russ pisze:Jeśli chcesz, możesz grać w St Petersburg komputerem, bo jest bezpłatna versja: http://www.westpark-gamers.de/ ("Downloads / Sankt Petersburg Game"...)
Napewno skorzystam :twisted:
Browarion pisze:Na 99% będe 3.09 we Wrocku, a że mam pozałatwiać spraw formalnych parę, to wychodzi mi że zostanę co najmniej do wtorku (ta-dam :!:).
Kto chętny na jakies spotkanie??
Gumowa / park / ... - wszelkie lokalizacje do przyjęcia :P
No cóż za zaskakująco miła wiadomość :D Ja w poniedziałek będę wolny gdzies od 16 najpóźniej, więc chętnie umówie się na jakieś granie :wink: Wtorek tak samo. Jeżeli chodzi o gry to nie wiem czy jest sens żebyś coś targał ze sobą, no chyba że jedziesz autem to możesz coś zabrać 8) Jakby co telefon jest, więc dzwoń - dogadamy się :wink:
Awatar użytkownika
Browarion

Magma pisze:Ja w poniedziałek będę wolny gdzies od 16 najpóźniej, więc chętnie umówie się na jakieś granie :wink: Wtorek tak samo.
Super. Ja zapewne dojadę w poniedziałek popołudniem do Wrocka, via auto, więc jak dam radę (będę widział w poniedziałek dopiero :(, to jestem na DUŻE TAK :).
Telefony - ot to!

Jakby była większa ekipa na któryś z dni to chętnie się dostosuję, bo mocno obawiam się, że dwóch dnie nie wyrwę... ale będe się starał :P

Magma pisze:Jeżeli chodzi o gry to nie wiem czy jest sens żebyś coś targał ze sobą, no chyba że jedziesz autem to możesz coś zabrać 8)
jadę autkiem, więc noł kłopot.
Wezmę ze sobą Filary, bo chcę i tak rodzince pokazać, wezmę Gizę, mojego nowego fillerka, taki na 15-25 minut ;), jak ktoś chce to moge jeszcze wziąc np. Aton - ale to dwuosobówka, za to mało znana.
Inne tytuły - to jak wspominałem powyżej

Steady --> 18AL. Kurcze jakby dało się uwrać dwa dni na granie to byłoby SUPER... i wtedy mamy szansę pyknąć (Kuba będzie?)

pozdro
8)
Awatar użytkownika
steady

Bombowo!

Asia i ja jesteśmy wolnie cały dzień, więc możemy zacząć tak naprawdę o dowolnej godzinie (i o dowolnej skończyć:). Co do miejsca do grania- na luzie możemy się spotkać u nas- mamy spory pokój i wielki, idealny do grania stół.
Co do gier, właściwie dużo jest u nas i nie musisz nic brać, chociaż bardzo chętnie zagrałbym w Himalayę.
I mam nadzieję, że uda się 18AL pyknąć!!
Awatar użytkownika
Browarion

Spoko.
Jak dam radę to wpadnę do Was ten stół "ocenić" :lol:

Himalaya - kurcze, nie mam dodatku który PODOBNO ;) sporo ulepsza grę, ale jak chcesz to mogę zabrać ze sobą.
Tyle że znów czuję że czasu będzie O WIELE za mało :P

Do zobaczyska
Awatar użytkownika
Magma
Kontakt:

steady pisze: wielki, idealny do grania stół.
True :twisted:
Browarion pisze:Himalaya - kurcze, nie mam dodatku który PODOBNO ;) sporo ulepsza grę, ale jak chcesz to mogę zabrać ze sobą.
Tyle że znów czuję że czasu będzie O WIELE za mało :P
Weź, ja tez chętnie zobacze cóż to za wynalazek :wink:

Czasu zawsze będzie nam za mało :lol: :wink:
Awatar użytkownika
steady

Heja!

No jak tam: po pierwsze, czy wiadomo coś o domu kultury, czy pan dyrektor jeszcze się nie odzywał? Nas we wtorek raczej nie będzie, ale jeżeli ktoś wpadnie, to napiszę chłopakom z Pracowni.

Po drugie: jak tam Browarionie z Twoją wizytą? Nadal aktualne, będzie czas na 18AL? Wczoraj grałęm pierwszy raz z dwoma znajomymi, którzy raczej nie grali nigdy w poważniejsze planszówki (najcięższy był chyba TuT:)) i wszyscy jesteśmy zachwyceni. Daj znaka!
Awatar użytkownika
Magma
Kontakt:

Niestety dyrekcja mdk milczy ... :( Jutro o ile znajdę czas po pracy, to przejadę się tam i spróbuje im jeszcze raz sprzedać temat :twisted: Trzymajcie kciuki.

Jutro jest nieoficjalne spotkanie dla chętnych - pub Czeski Film ul.Kiełbaśnicza 2 (wejście w bramę). Zapraszam wszystkich zainteresowanych na godzine 17 :wink:
Awatar użytkownika
steady

Jutro jest nieoficjalne spotkanie dla chętnych
A które są oficjalne:-)

Co do jutra, to ja spróbuję się skontaktować z Bro, może będzie miał czas wcześniej, wtedy można by jakieś miejsce obczaić.
Awatar użytkownika
Magma
Kontakt:

steady pisze: A które są oficjalne:-)
Te w Róży z tego co mi wiadomo :roll:
steady pisze:wtedy można by jakieś miejsce obczaić.
Z tego co wiem to miejsce już jest "obczajone" :wink: Czas powinien mieć z tego co mi przynajmniej mówił :)
Avandrel
Kontakt:

Post autor: Avandrel »

A to jutrzejsze spotkanie dojdzie do skutku? (w którymkolwiek z miejsc)
Awatar użytkownika
macike
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: macike »

Avandrel pisze:A to jutrzejsze spotkanie dojdzie do skutku? (w którymkolwiek z miejsc)
Jak napisał magma:
Magma pisze:Jutro jest nieoficjalne spotkanie dla chętnych - pub Czeski Film ul.Kiełbaśnicza 2 (wejście w bramę). Zapraszam wszystkich zainteresowanych na godzine 17 :wink:
BTW ja chyba poczekam na MDK. O ile ciemność daje się rozproszyć świecami, o tyle dym papierosowy daje się we znaki.
Si vis pacem, para bellum.
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
Avandrel
Kontakt:

Post autor: Avandrel »

macike pisze: Jak napisał magma:
Magma pisze:Jutro jest nieoficjalne spotkanie dla chętnych - pub Czeski Film ul.Kiełbaśnicza 2 (wejście w bramę). Zapraszam wszystkich zainteresowanych na godzine 17 :wink:
Ale on to napisał w niedzielę, więc zakładam, że chodzi mu o poniedziałek. A ja pytam o wtorek.
Awatar użytkownika
Browarion

Bry.

Ad spotkanie w Czeskim... będę jak sie umowilem dzis ze Steadym juz od 16.30

Jakbyscie potrzebowali jakiego brodatego kolesia do pogaduszek z Dyrekcja to spoko moge pomoc ;P... oczywiscie o ile uda sie zorganizowac spotkanie di jutra, bo w srode wyjezdzam

do zobaczyska za pare godzin
8)
ODPOWIEDZ