Czym wysłaliście 51?Portal Games pisze: ↑06 lut 2023, 15:10 Cześć w poniedziałek! Nowy tydzień zaczynamy od samych dobrych newsów, a mamy dla Was jeszcze więcej materiałów:
felieton Aeon's End: Nowy Początek
wywiad z Mistrzem Polski Neuroshimy Hex
podsumowanie aukcji WOŚP (już wiemy, że padł rekord!)
prezentacja Dead by Daylight
nowy update Thorgala
PS. Nasz magazyn wysyła egzemplarze gamefoundowe 51. Stanu Ultimate Edition. Oficjalnie możecie już wypatrywać kuriera!
(Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2023
Re: (Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2023
U mnie cisza od tygodnia w apce ..
Zwracam honor pół godziny temu dostałem info w InPost tylko powiadomienie nie przyszło.
Thx
Ale smutek odkąd pojawiła się informacja o przygotowaniu paczki, do tej pory nic się nie zmieniło, a myślałem, że w weekend karton odbiorę
- Portal Games
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 428 times
- Kontakt:
I jak? Jest update?

- Portal Games
- Kontakt:
Cześć! Wysyłamy Wam aktualizację i pełną informację prasową z akcji WOŚP!
Zespół wydawców gier planszowych połączył siły, by razem zdziałać więcej! Grupę utworzyły: wydawnictwo Portal Games wraz z zaprzyjaźnionymi wydawcami: Grupa Wydawnicza Foksal, Lacerta, Galakta, Egmont, Nasza Księgarnia, Awaken Realms oraz Lucky Duck Games. Na specjalne akcje grupa wystawiła zestawy unikatowych, trudnych do zdobycia, albo wzbogaconych o specjalne gadżety gier planszowych, akcesoriów, a także związane z grami wydarzenia. Całość zgromadzonych środków wędruje do Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy na walkę z sepsą.
Jak to się zaczęło?
W południe 26 stycznia zespół Portal uruchomił 30 aukcji na platformie Allegro, wśród których możemy wymienić: rozgrywkę w Thorgala wraz z zespołem Developmentu na rok przed premierą, wizytę w siedzibie Portal Games, figurkę Krasnala Cthulhu, masywne zestawy gier Aeon’s End, Ankh, Marvel United, Massive Darkness czy Eleven. A to był dopiero początek! Nasi partnerzy przekazali genialne tytuły, w tym wyprzedaną już w wydawnictwie Galakta Wieczną Zimą czy Talisman: Magia i Miecz. Wśród aukcji znalazł się potężny zestaw dla miłośników Diuny od Lucky Duck Games, premierowe oraz bestsellerowe planszówki od Naszej Księgarni, Grupy Wydawniczej Foksal i Egmont, limitowane puzzle z ilustracjami gier wydawnictwa Lacerta oraz zestawy rozszerzeń dla wszystkich graczy, którzy kochają Nemesis.
Co osiągnęliśmy?
We wszystkich trzydziestu aukcjach udało nam się wspólnie zebrać 25 909,22 zł. Dziękujemy!
Jednocześnie jesteśmy dumni, że aukcje Portal Games osiągnęły pułap ponad 13 tys. złotych, zaś wizyta w siedzibie naszej firmy okazała się najpopularniejszą licytacją, dzięki której zgromadziliśmy 3250 zł. Drugą pod względem popularności okazała się aukcja Ankh z zestawem dodatków (zgromadziła 2025 zł), zaś trzecią Nemesis Stretch Goal Box PL Sundrop, na którą zwycięzca aukcji przeznaczył 1725 zł.
Jeszcze raz składamy wielkie podziękowania dla Awaken Realms (zebrana kwota na aukcjach: 4791 zł), wydawnictwa Egmont (zebrana kwota 1349 zł), wydawnictwa Galakta (kwota z aukcji: 1580 zł), Lacerta (780,11 zł), Lucky Duck Games (zebrana kwota na aukcji: 1325), Grupy Wydawniczej Foksal (zebrana suma: 1435 zł) oraz wydawnictwa Nasza Księgarnia (suma z licytacji: 1597 zł). Razem zrobiliśmy dużo dobrego!
Charytatywny LIVE
Dodatkowo 29 stycznia zorganizowaliśmy 4-godzinny charytatywny LIVE na Youtube przeprowadzony przez samego Ignacego Trzewiczka, aby jeszcze bardziej wesprzeć Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Przeprowadziliśmy 32 aukcje na żywo, dzięki którym udało nam się zebrać ponad 14 tysięcy złotych. To jest nasz kolejny REKORD. Dziękujemy!
Zespół wydawców gier planszowych połączył siły, by razem zdziałać więcej! Grupę utworzyły: wydawnictwo Portal Games wraz z zaprzyjaźnionymi wydawcami: Grupa Wydawnicza Foksal, Lacerta, Galakta, Egmont, Nasza Księgarnia, Awaken Realms oraz Lucky Duck Games. Na specjalne akcje grupa wystawiła zestawy unikatowych, trudnych do zdobycia, albo wzbogaconych o specjalne gadżety gier planszowych, akcesoriów, a także związane z grami wydarzenia. Całość zgromadzonych środków wędruje do Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy na walkę z sepsą.
Jak to się zaczęło?
W południe 26 stycznia zespół Portal uruchomił 30 aukcji na platformie Allegro, wśród których możemy wymienić: rozgrywkę w Thorgala wraz z zespołem Developmentu na rok przed premierą, wizytę w siedzibie Portal Games, figurkę Krasnala Cthulhu, masywne zestawy gier Aeon’s End, Ankh, Marvel United, Massive Darkness czy Eleven. A to był dopiero początek! Nasi partnerzy przekazali genialne tytuły, w tym wyprzedaną już w wydawnictwie Galakta Wieczną Zimą czy Talisman: Magia i Miecz. Wśród aukcji znalazł się potężny zestaw dla miłośników Diuny od Lucky Duck Games, premierowe oraz bestsellerowe planszówki od Naszej Księgarni, Grupy Wydawniczej Foksal i Egmont, limitowane puzzle z ilustracjami gier wydawnictwa Lacerta oraz zestawy rozszerzeń dla wszystkich graczy, którzy kochają Nemesis.
Co osiągnęliśmy?
We wszystkich trzydziestu aukcjach udało nam się wspólnie zebrać 25 909,22 zł. Dziękujemy!
Jednocześnie jesteśmy dumni, że aukcje Portal Games osiągnęły pułap ponad 13 tys. złotych, zaś wizyta w siedzibie naszej firmy okazała się najpopularniejszą licytacją, dzięki której zgromadziliśmy 3250 zł. Drugą pod względem popularności okazała się aukcja Ankh z zestawem dodatków (zgromadziła 2025 zł), zaś trzecią Nemesis Stretch Goal Box PL Sundrop, na którą zwycięzca aukcji przeznaczył 1725 zł.
Jeszcze raz składamy wielkie podziękowania dla Awaken Realms (zebrana kwota na aukcjach: 4791 zł), wydawnictwa Egmont (zebrana kwota 1349 zł), wydawnictwa Galakta (kwota z aukcji: 1580 zł), Lacerta (780,11 zł), Lucky Duck Games (zebrana kwota na aukcji: 1325), Grupy Wydawniczej Foksal (zebrana suma: 1435 zł) oraz wydawnictwa Nasza Księgarnia (suma z licytacji: 1597 zł). Razem zrobiliśmy dużo dobrego!
Charytatywny LIVE
Dodatkowo 29 stycznia zorganizowaliśmy 4-godzinny charytatywny LIVE na Youtube przeprowadzony przez samego Ignacego Trzewiczka, aby jeszcze bardziej wesprzeć Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Przeprowadziliśmy 32 aukcje na żywo, dzięki którym udało nam się zebrać ponad 14 tysięcy złotych. To jest nasz kolejny REKORD. Dziękujemy!
Czekałem czekałem i się doczekałem! Dzisiaj w końcu kurier odebrał paczkęPortal Games pisze: ↑13 lut 2023, 00:40I jak? Jest update?![]()
- Portal Games
- Kontakt:
MEGA SUPER!Atk pisze: ↑13 lut 2023, 19:25Czekałem czekałem i się doczekałem! Dzisiaj w końcu kurier odebrał paczkę![]()
- Portal Games
- Kontakt:
Cześć w lutym! Oto krótki przejazd po tym, czego możecie się spodziewać w tym tygodniu:
premiera Bot Factory
premiera Aeon's End: Nowy Początek oraz dodatku Tajemnica Dziczy
update do gry Thorgal
piątkowe przedsprzedaże na Planszówkach TV
nowy felieton na weekend
walentynkowa niespodzianka na wieczór już hula po FB 
A to jest dopiero początek!

A to jest dopiero początek!
Portal Games Czy jest szansa na same Collector Box do gry Wojownicy Midgardu? Tak jak pudełko do Paladynów w Waszym sklepie 
- Kwestor
- Has thanked: 186 times
- Been thanked: 90 times
Będzie Jarl Edition, od razu z oboma dodatkami w środku. BGGeveni pisze: ↑13 lut 2023, 22:29 Portal Games Czy jest szansa na same Collector Box do gry Wojownicy Midgardu? Tak jak pudełko do Paladynów w Waszym sklepie![]()
- Kwestor
Na samo pudło w sprzedaży bym nie liczył, wożenie powietrza z Chin jest bardzo mało opłacalne, nie mówiąc już o aspektach środowiskowych i tym, że one się strasznie niszczą puste.
Ale może zostaną jakieś rozebrane na części zamienne, warto napisać na support Portalu jak gra wyjdzie

- garg
- Has thanked: 1809 times
- Been thanked: 1301 times
Gra z obydwoma dodatkami i jeszcze promkami wchodzi w insercie do pudełka od podstawki. Jest na styk, ale wszystkie się ładnie mieści. Dlatego ja bym nie sugerował czegoś większego.
Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
Kupiłam używaną podstawkę i sprzedający "zapomniał" wspomnieć że rogi są zniszczone. Następnie kupiłam insert e-raptor, nie doczytałam że pudełko się nie domyka (u mnie dość sporo odstaje). Stąd moje pytania o możliwość zakupu samego pudełka

-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 7 times
Wczoraj na Planszówkach TV Ignacy odpowiadał na to pytanie i stwierdził, że jest to mało prawdopodobne.
- tomuch
- Has thanked: 173 times
- Been thanked: 208 times
A czy było coś ostatnio wspominiane o dodatkach do Mystic Vale?
kolekcja
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
- Kwestor
Patrząc na to, jak Big Box trafia na wyprzedaże, to nie liczyłbym na nic więcej.
- Hardkor
- Has thanked: 1568 times
- Been thanked: 1142 times
- Kontakt:
Retail już wypuszczają (tzn jest przedsprzedaż), więc szanse na to bardzo małe.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Widziałam na fb, że Grzesiek pisał o próbach pozyskania. Ale nic pewnego na tę chwilę.
- Portal Games
- Kontakt:
Wszelkie pytania logistyczne, produkcyjne, wszelkie wątpliwości o dodruki, daty premier i powroty Waszych ukochanych gier, kierujcie bezpośrednio na Planszówkach TV - to dobry moment na zadawanie pytań bezpośrednio do Prezesa lub... jeżeli nie możecie się doczekać to, uderzajcie do Działu Supportu 
Cieszy nas ogromnie takie zainteresowanie! Miniony tydzień stał pod znakiem premier: Bot Factory, Aeon's End: Nowy Początek oraz dodatku Tajemnica Dziczy, zaś piątek to kolejne lutowe preordery. A tak szczerze, byliście zaskoczeni?
PS. W międzyczasie nie zapomnijcie zajrzeć na nasz fanpage, gdzie dzielimy się genialnymi ilustracjami z dodatku do 51. Stanu Ultimate Edition, czyli Ziemia Niczyja oraz paroma zagranicznymi opiniami o grze: https://bit.ly/3Iy8Dyh Dodatkowo niedawno zamieściliśmy galerię odjechanych stworzeń z Mindbuga, a i przy piątku znalazł się nowy felieton: https://portalgames.pl/pl/bot-factory-felieton/
Miłego!

Cieszy nas ogromnie takie zainteresowanie! Miniony tydzień stał pod znakiem premier: Bot Factory, Aeon's End: Nowy Początek oraz dodatku Tajemnica Dziczy, zaś piątek to kolejne lutowe preordery. A tak szczerze, byliście zaskoczeni?
PS. W międzyczasie nie zapomnijcie zajrzeć na nasz fanpage, gdzie dzielimy się genialnymi ilustracjami z dodatku do 51. Stanu Ultimate Edition, czyli Ziemia Niczyja oraz paroma zagranicznymi opiniami o grze: https://bit.ly/3Iy8Dyh Dodatkowo niedawno zamieściliśmy galerię odjechanych stworzeń z Mindbuga, a i przy piątku znalazł się nowy felieton: https://portalgames.pl/pl/bot-factory-felieton/
Miłego!
-
- Has thanked: 183 times
- Been thanked: 195 times
Hej Portal, taka prośba techniczna: byłaby możliwość uporządkowania zapowiedzi na Waszych stronach?
https://portalgames.pl/pl/statusy-nowosci/
(chyba do zamknięcia ta strona)
https://sklep.portalgames.pl/zapowiedzi
(informacja, że ostatnia aktualizacja 7 lutego, co nie wydaje się prawdą)

https://portalgames.pl/pl/statusy-nowosci/
(chyba do zamknięcia ta strona)
https://sklep.portalgames.pl/zapowiedzi
(informacja, że ostatnia aktualizacja 7 lutego, co nie wydaje się prawdą)

- Portal Games
- Kontakt:
Co przynosi kolejny lutowy tydzień? Na pewno sporo ciekawych materiałów, bo pomimo, że potrzebujemy dużo kawy, to nadal nie zwalniamy tempa:
przypomnienie pełnej kolekcji Aeon's End
nowy update do gry Thorgal
prezentacja zasad Dead by Daylight
felieton o grze Eleven
piątkowe Planszówki TV
a to dopiero początek!
PS. Przypominamy, że od minionego piątku możecie w przedsprzedaży upolować Dead by Daylight (do której to gry dziś przygotowaliśmy fiszkę na naszym FB) i 51. Stan Ultimate Edition ☢
PS2. Tak, wszystko będzie uporządkowane na tip top! Dzięki
PS. Przypominamy, że od minionego piątku możecie w przedsprzedaży upolować Dead by Daylight (do której to gry dziś przygotowaliśmy fiszkę na naszym FB) i 51. Stan Ultimate Edition ☢
PS2. Tak, wszystko będzie uporządkowane na tip top! Dzięki

- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1702 times
- Been thanked: 1857 times
Gradanie wrzuciło omówienie zapowiedzi Portalu na ten rok: