Jak co roku, lajw będzie w pierwszy wtorek września. Wtedy powinno być już wiadomo mniej więcej wszystko, również co ew. się przesunie na 2025 rok. Teraz wakacje, czas urlopów.rand pisze: ↑24 cze 2024, 14:40 @Lucky Duck Games będziecie robić jakąś aktualizacje odnośnie gier zaplanowanych na rok 2024? Chodzi o to kiedy mniej więcej jakie gry wyjdą, czy jakieś już w tym momencie wiecie, że spadną na rok 2025. Może jakiś live na planszowe newsy? Niestety na Waszej stronie wszystkie zapowiedzi widnieją jako 2025.
(Oficjalny) Lucky Duck Games 2024
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 100 times
- Kontakt:
Re: (Oficjalny) Lucky Duck Games 2024
-
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 326 times
Szanowni LDG, odebrałem dziś Halo Wieza. Ze zdumieniem zauwazylem, że opakowanie jest.. niezafoliowane. Brawo! Dwa dyskretne plasterki gwarantują szczelność opakowania. W dobie masowej produkcji uniknięcie np 5k kawalow folii, których jedynym przeznaczeniem jest wyrzucenie, to ekstremalnie fajny pomysł. Kurde, niewielka rzecz, a robi robotę. Szacunek po całości!!
Ps. W środku papierowe woreczki, ale to już ktoś stosował. Natomiast rezygnacja z tej folii.. chapeau bas!
Ps. W środku papierowe woreczki, ale to już ktoś stosował. Natomiast rezygnacja z tej folii.. chapeau bas!
-
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 153 times
Dla mnie to minus, bo od jakiegos czasu zostawiam na wieku folie żeby pudełka się nie rysowały od wyciągania/przesuwania...Uncle_Grga pisze: ↑24 cze 2024, 20:13 Szanowni LDG, odebrałem dziś Halo Wieza. Ze zdumieniem zauwazylem, że opakowanie jest.. niezafoliowane. Brawo! Dwa dyskretne plasterki gwarantują szczelność opakowania. W dobie masowej produkcji uniknięcie np 5k kawalow folii, których jedynym przeznaczeniem jest wyrzucenie, to ekstremalnie fajny pomysł. Kurde, niewielka rzecz, a robi robotę. Szacunek po całości!!
Udostępnione na BGG polskie instrukcje, karty a czasem też żetony do:
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
Tytani,Path of Glory, Concordia: Rzym i Sycylia oraz Balearica i Cyprus
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
- yrq
- Has thanked: 378 times
- Been thanked: 446 times
To raczej nie decyzja LDG a oryginalnego wydawcy, coraz więcej gier tak wychodzi, np. od Ravensburgera, a Daybreak (a przynajmniej niemieckie wydanie) ma w ogóle te naklejki z papieru. Tylko coś za coś. Jak nie ma zewnętrznej folii na pudełku, to okleina na pudełku musi mieć dodatkowe uszlachetnienie, żeby wilgoć nie wchodziła.
- Hardkor
- Has thanked: 1567 times
- Been thanked: 1142 times
- Kontakt:
Może kup sobie koszulki na pudełka do gier?SeekerKuba pisze: ↑24 cze 2024, 22:07Dla mnie to minus, bo od jakiegos czasu zostawiam na wieku folie żeby pudełka się nie rysowały od wyciągania/przesuwania...Uncle_Grga pisze: ↑24 cze 2024, 20:13 Szanowni LDG, odebrałem dziś Halo Wieza. Ze zdumieniem zauwazylem, że opakowanie jest.. niezafoliowane. Brawo! Dwa dyskretne plasterki gwarantują szczelność opakowania. W dobie masowej produkcji uniknięcie np 5k kawalow folii, których jedynym przeznaczeniem jest wyrzucenie, to ekstremalnie fajny pomysł. Kurde, niewielka rzecz, a robi robotę. Szacunek po całości!!
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
podrzuć linka, ja bym chętnie sobie zakupiłHardkor pisze: ↑25 cze 2024, 07:55Może kup sobie koszulki na pudełka do gier?SeekerKuba pisze: ↑24 cze 2024, 22:07Dla mnie to minus, bo od jakiegos czasu zostawiam na wieku folie żeby pudełka się nie rysowały od wyciągania/przesuwania...Uncle_Grga pisze: ↑24 cze 2024, 20:13 Szanowni LDG, odebrałem dziś Halo Wieza. Ze zdumieniem zauwazylem, że opakowanie jest.. niezafoliowane. Brawo! Dwa dyskretne plasterki gwarantują szczelność opakowania. W dobie masowej produkcji uniknięcie np 5k kawalow folii, których jedynym przeznaczeniem jest wyrzucenie, to ekstremalnie fajny pomysł. Kurde, niewielka rzecz, a robi robotę. Szacunek po całości!!

MOJE ZASOBY
--------------------------------------
--------------------------------------
- Sarna
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 65 times
U to nie fajno. Myślałem, że może będą wrzucać do środka do każdego pudełka

-
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 153 times
Po co kupowac jak folie są od producenta?Hardkor pisze: ↑25 cze 2024, 07:55Może kup sobie koszulki na pudełka do gier?SeekerKuba pisze: ↑24 cze 2024, 22:07Dla mnie to minus, bo od jakiegos czasu zostawiam na wieku folie żeby pudełka się nie rysowały od wyciągania/przesuwania...Uncle_Grga pisze: ↑24 cze 2024, 20:13 Szanowni LDG, odebrałem dziś Halo Wieza. Ze zdumieniem zauwazylem, że opakowanie jest.. niezafoliowane. Brawo! Dwa dyskretne plasterki gwarantują szczelność opakowania. W dobie masowej produkcji uniknięcie np 5k kawalow folii, których jedynym przeznaczeniem jest wyrzucenie, to ekstremalnie fajny pomysł. Kurde, niewielka rzecz, a robi robotę. Szacunek po całości!!
Z pół roku temu jak przeczytałem tu na forum o zostawianiu foli na wieczku to nie pomyślałem sobie za dobrze o autorze tego posta, ale jak zobaczyłem jak szybko robią się przetarcia na niektórych pudełkach i ile zostaje tego na kallaxie to stwierdziłem że może warto spróbować. Oczywiście to jak to robią niektorzy woła o pomste do nieba... ale jak się troche postarać to wygląda całkiem spoko
Spoiler:
Udostępnione na BGG polskie instrukcje, karty a czasem też żetony do:
- miker
- Has thanked: 662 times
- Been thanked: 506 times
Serio?? Przecież LDG napisali, że promki są dodane również w wydaniach sklepowych… Ja też kupiłem w Tantis.pl…
To wprowadzenie w błąd… I co teraz Panie Premierze (@Lucky Duck Games )? Jak żyć bez tej promki???
- Hardkor
- Kontakt:
Jak już jest folia to oczywiście, że fajnie zostawić, by się nie rysowało, ale narzekanie na jej brak, gdy można ekologicznie to załatwić? Słaby ruch wg mnie.SeekerKuba pisze: ↑25 cze 2024, 09:31Po co kupowac jak folie są od producenta?Hardkor pisze: ↑25 cze 2024, 07:55Może kup sobie koszulki na pudełka do gier?SeekerKuba pisze: ↑24 cze 2024, 22:07
Dla mnie to minus, bo od jakiegos czasu zostawiam na wieku folie żeby pudełka się nie rysowały od wyciągania/przesuwania...
Z pół roku temu jak przeczytałem tu na forum o zostawianiu foli na wieczku to nie pomyślałem sobie za dobrze o autorze tego posta, ale jak zobaczyłem jak szybko robią się przetarcia na niektórych pudełkach i ile zostaje tego na kallaxie to stwierdziłem że może warto spróbować. Oczywiście to jak to robią niektorzy woła o pomste do nieba... ale jak się troche postarać to wygląda całkiem spokoSpoiler:
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
-
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 108 times
Wygląda na to, że nie dotyczy to tylko sklepu Tantis.pl , ale wszystkich. Właśnie się pojawiło info na fb kaczek.
Rabaty: Rebel 8%, Planszostrefa 10%, Mepel 4%.
- psia.kostka
- Has thanked: 563 times
- Been thanked: 1300 times
Żal.pl
dobrze ze nie kupilem 
to prosze trzymac jedna promke dla mnie na jakichs darmowych targach w stolicy! do zo!

to prosze trzymac jedna promke dla mnie na jakichs darmowych targach w stolicy! do zo!
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 418 times
- Been thanked: 363 times
Będzie dodatkowa motywacja, żeby się na jakąś imprezę przejść. Oby byli na czymś we Wrocławiu xD
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
- Hardkor
- Kontakt:
kaczki są chyba na wszystkich imprezach branżowych w kraju (oczywiście z tych największych)Seraphic_Seal pisze: ↑25 cze 2024, 14:24 Będzie dodatkowa motywacja, żeby się na jakąś imprezę przejść. Oby byli na czymś we Wrocławiu xD
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3732 times
- Been thanked: 3932 times
Troche bez znaczenia, bo na imprezy musisz sie wybrac - ty czy ja mamy benefit mieszkania w wiekszych maistach, ale nie kazdy tak ma
Najgorzej, ze nie mozna zakupic tej promki, tylko trzeba dymac po jakichs konwentach - szczerze byla to jedyna motywacja dlaczego zakupilem drugi raz te gre, tym razem w polskiej wersji, a niestetety pojdzie zwrot
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Zgarnąłem tą promke na pyrkonie, jak nie zapomnę to wrzucę skan
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
- scraber
- Has thanked: 300 times
- Been thanked: 141 times
Znajomy zjawił się po promkę na Pyrkonie i został odesłany z informacją, że jej nie dostanie, bo "wszystkie zakupione w przedsprzedaży egzemplarze tę promkę będą miały".japanczyk pisze: ↑25 cze 2024, 15:14Troche bez znaczenia, bo na imprezy musisz sie wybrac - ty czy ja mamy benefit mieszkania w wiekszych maistach, ale nie kazdy tak ma
Najgorzej, ze nie mozna zakupic tej promki, tylko trzeba dymac po jakichs konwentach - szczerze byla to jedyna motywacja dlaczego zakupilem drugi raz te gre, tym razem w polskiej wersji, a niestetety pojdzie zwrot
Ewentualnie promka by była, ale przy zakupie drugiego egzemplarza u nich na stoisku.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3732 times
- Been thanked: 3932 times
Ok, to juz bym nazwal malym skandalem

Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
- miker
- Has thanked: 662 times
- Been thanked: 506 times
I pomijając mieszkanie w dużym mieście, musisz jeszcze iść na konwent, których nie lubię…japanczyk pisze: ↑25 cze 2024, 15:14Troche bez znaczenia, bo na imprezy musisz sie wybrac - ty czy ja mamy benefit mieszkania w wiekszych maistach, ale nie kazdy tak ma
Ja osobiście mogę odebrać w Wawie, nawet od Michała H.
Bo niesmak pozostał…
A widzisz, ja dostałem 2 - jedna jak spytałem czy można kupić grę (w piątek ich nie było jeszcze) a druga jak grę kupiłem.
Mam nawet autograf autora scenariusza bo akurat był przy stoisku >:D
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."