(Oficjalny) Lucky Duck Games 2024

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
TTR_1983
Has thanked: 2 times
Been thanked: 100 times
Kontakt:

Re: (Oficjalny) Lucky Duck Games 2024

Post autor: TTR_1983 »

rand pisze: 24 cze 2024, 14:40 @Lucky Duck Games będziecie robić jakąś aktualizacje odnośnie gier zaplanowanych na rok 2024? Chodzi o to kiedy mniej więcej jakie gry wyjdą, czy jakieś już w tym momencie wiecie, że spadną na rok 2025. Może jakiś live na planszowe newsy? Niestety na Waszej stronie wszystkie zapowiedzi widnieją jako 2025.
Jak co roku, lajw będzie w pierwszy wtorek września. Wtedy powinno być już wiadomo mniej więcej wszystko, również co ew. się przesunie na 2025 rok. Teraz wakacje, czas urlopów.
Uncle_Grga
Has thanked: 93 times
Been thanked: 326 times

Post autor: Uncle_Grga »

Szanowni LDG, odebrałem dziś Halo Wieza. Ze zdumieniem zauwazylem, że opakowanie jest.. niezafoliowane. Brawo! Dwa dyskretne plasterki gwarantują szczelność opakowania. W dobie masowej produkcji uniknięcie np 5k kawalow folii, których jedynym przeznaczeniem jest wyrzucenie, to ekstremalnie fajny pomysł. Kurde, niewielka rzecz, a robi robotę. Szacunek po całości!!

Ps. W środku papierowe woreczki, ale to już ktoś stosował. Natomiast rezygnacja z tej folii.. chapeau bas!
SeekerKuba
Has thanked: 61 times
Been thanked: 153 times

Post autor: SeekerKuba »

Uncle_Grga pisze: 24 cze 2024, 20:13 Szanowni LDG, odebrałem dziś Halo Wieza. Ze zdumieniem zauwazylem, że opakowanie jest.. niezafoliowane. Brawo! Dwa dyskretne plasterki gwarantują szczelność opakowania. W dobie masowej produkcji uniknięcie np 5k kawalow folii, których jedynym przeznaczeniem jest wyrzucenie, to ekstremalnie fajny pomysł. Kurde, niewielka rzecz, a robi robotę. Szacunek po całości!!

Ps. W środku papierowe woreczki, ale to już ktoś stosował. Natomiast rezygnacja z tej folii.. chapeau bas!
Dla mnie to minus, bo od jakiegos czasu zostawiam na wieku folie żeby pudełka się nie rysowały od wyciągania/przesuwania...
Udostępnione na BGG polskie instrukcje, karty a czasem też żetony do:
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
Tytani,Path of Glory, Concordia: Rzym i Sycylia oraz Balearica i Cyprus
Awatar użytkownika
yrq
Has thanked: 378 times
Been thanked: 446 times

Post autor: yrq »

To raczej nie decyzja LDG a oryginalnego wydawcy, coraz więcej gier tak wychodzi, np. od Ravensburgera, a Daybreak (a przynajmniej niemieckie wydanie) ma w ogóle te naklejki z papieru. Tylko coś za coś. Jak nie ma zewnętrznej folii na pudełku, to okleina na pudełku musi mieć dodatkowe uszlachetnienie, żeby wilgoć nie wchodziła.
Largo
Has thanked: 162 times
Been thanked: 126 times

Post autor: Largo »

A jest w tych wersjach sklepowych w końcu ta promka z lądowaniem w Warszawie ;) ?
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1567 times
Been thanked: 1142 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

SeekerKuba pisze: 24 cze 2024, 22:07
Uncle_Grga pisze: 24 cze 2024, 20:13 Szanowni LDG, odebrałem dziś Halo Wieza. Ze zdumieniem zauwazylem, że opakowanie jest.. niezafoliowane. Brawo! Dwa dyskretne plasterki gwarantują szczelność opakowania. W dobie masowej produkcji uniknięcie np 5k kawalow folii, których jedynym przeznaczeniem jest wyrzucenie, to ekstremalnie fajny pomysł. Kurde, niewielka rzecz, a robi robotę. Szacunek po całości!!

Dla mnie to minus, bo od jakiegos czasu zostawiam na wieku folie żeby pudełka się nie rysowały od wyciągania/przesuwania...
Może kup sobie koszulki na pudełka do gier?
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Retro
Has thanked: 34 times
Been thanked: 31 times

Post autor: Retro »

Hardkor pisze: 25 cze 2024, 07:55

podrzuć linka, ja bym chętnie sobie zakupił ;)
MOJE ZASOBY
--------------------------------------
Awatar użytkownika
Sarna
Has thanked: 138 times
Been thanked: 65 times

Post autor: Sarna »

Largo pisze: 25 cze 2024, 07:46 A jest w tych wersjach sklepowych w końcu ta promka z lądowaniem w Warszawie ;) ?
Ja nie dostałem, zamawiałem na tantis.pl
Largo

Sarna pisze: 25 cze 2024, 09:00
Largo pisze: 25 cze 2024, 07:46 A jest w tych wersjach sklepowych w końcu ta promka z lądowaniem w Warszawie ;) ?
U to nie fajno. Myślałem, że może będą wrzucać do środka do każdego pudełka :(
SeekerKuba
Has thanked: 61 times
Been thanked: 153 times

Post autor: SeekerKuba »

Po co kupowac jak folie są od producenta?
Z pół roku temu jak przeczytałem tu na forum o zostawianiu foli na wieczku to nie pomyślałem sobie za dobrze o autorze tego posta, ale jak zobaczyłem jak szybko robią się przetarcia na niektórych pudełkach i ile zostaje tego na kallaxie to stwierdziłem że może warto spróbować. Oczywiście to jak to robią niektorzy woła o pomste do nieba... ale jak się troche postarać to wygląda całkiem spoko
Spoiler:
Udostępnione na BGG polskie instrukcje, karty a czasem też żetony do:
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
Tytani,Path of Glory, Concordia: Rzym i Sycylia oraz Balearica i Cyprus
Awatar użytkownika
miker
Has thanked: 662 times
Been thanked: 506 times

Post autor: miker »

Sarna pisze: 25 cze 2024, 09:00
Serio?? Przecież LDG napisali, że promki są dodane również w wydaniach sklepowych… Ja też kupiłem w Tantis.pl…
To wprowadzenie w błąd… I co teraz Panie Premierze (@Lucky Duck Games )? Jak żyć bez tej promki???
Awatar użytkownika
Hardkor
Kontakt:

SeekerKuba pisze: 25 cze 2024, 09:31

Po co kupowac jak folie są od producenta?
Z pół roku temu jak przeczytałem tu na forum o zostawianiu foli na wieczku to nie pomyślałem sobie za dobrze o autorze tego posta, ale jak zobaczyłem jak szybko robią się przetarcia na niektórych pudełkach i ile zostaje tego na kallaxie to stwierdziłem że może warto spróbować. Oczywiście to jak to robią niektorzy woła o pomste do nieba... ale jak się troche postarać to wygląda całkiem spoko
Spoiler:
Jak już jest folia to oczywiście, że fajnie zostawić, by się nie rysowało, ale narzekanie na jej brak, gdy można ekologicznie to załatwić? Słaby ruch wg mnie.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Yappen
Has thanked: 140 times
Been thanked: 108 times

Post autor: Yappen »

miker pisze: 25 cze 2024, 09:38 Serio?? Przecież LDG napisali, że promki są dodane również w wydaniach sklepowych… Ja też kupiłem w Tantis.pl…
To wprowadzenie w błąd… I co teraz Panie Premierze (@Lucky Duck Games )? Jak żyć bez tej promki???
Wygląda na to, że nie dotyczy to tylko sklepu Tantis.pl , ale wszystkich. Właśnie się pojawiło info na fb kaczek.

Rabaty: Rebel 8%, Planszostrefa 10%, Mepel 4%.
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1300 times

Post autor: psia.kostka »

Żal.pl :| dobrze ze nie kupilem :P
to prosze trzymac jedna promke dla mnie na jakichs darmowych targach w stolicy! do zo!
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Awatar użytkownika
Seraphic_Seal
Has thanked: 418 times
Been thanked: 363 times

Post autor: Seraphic_Seal »

Będzie dodatkowa motywacja, żeby się na jakąś imprezę przejść. Oby byli na czymś we Wrocławiu xD
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Largo

Fajno jakby dało się to chociaż zamówić na stronie
Awatar użytkownika
Hardkor
Kontakt:

Seraphic_Seal pisze: 25 cze 2024, 14:24 Będzie dodatkowa motywacja, żeby się na jakąś imprezę przejść. Oby byli na czymś we Wrocławiu xD
kaczki są chyba na wszystkich imprezach branżowych w kraju (oczywiście z tych największych)
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3732 times
Been thanked: 3932 times

Post autor: japanczyk »

Hardkor pisze: 25 cze 2024, 14:38 kaczki są chyba na wszystkich imprezach branżowych w kraju (oczywiście z tych największych)
Troche bez znaczenia, bo na imprezy musisz sie wybrac - ty czy ja mamy benefit mieszkania w wiekszych maistach, ale nie kazdy tak ma
Najgorzej, ze nie mozna zakupic tej promki, tylko trzeba dymac po jakichs konwentach - szczerze byla to jedyna motywacja dlaczego zakupilem drugi raz te gre, tym razem w polskiej wersji, a niestetety pojdzie zwrot
Awatar użytkownika
daro69
Has thanked: 129 times
Been thanked: 13 times

Post autor: daro69 »

ale nie ma tej promki w pdfie udostepnionek ? żeby można sobie samemu wydrukować ?
Pomnik
Has thanked: 419 times
Been thanked: 296 times

Post autor: Pomnik »

daro69 pisze: 25 cze 2024, 15:26 ale nie ma tej promki w pdfie udostepnionek ? żeby można sobie samemu wydrukować ?
Zgarnąłem tą promke na pyrkonie, jak nie zapomnę to wrzucę skan
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Awatar użytkownika
scraber
Has thanked: 300 times
Been thanked: 141 times

Post autor: scraber »

japanczyk pisze: 25 cze 2024, 15:14
Hardkor pisze: 25 cze 2024, 14:38 kaczki są chyba na wszystkich imprezach branżowych w kraju (oczywiście z tych największych)
Troche bez znaczenia, bo na imprezy musisz sie wybrac - ty czy ja mamy benefit mieszkania w wiekszych maistach, ale nie kazdy tak ma
Najgorzej, ze nie mozna zakupic tej promki, tylko trzeba dymac po jakichs konwentach - szczerze byla to jedyna motywacja dlaczego zakupilem drugi raz te gre, tym razem w polskiej wersji, a niestetety pojdzie zwrot
Znajomy zjawił się po promkę na Pyrkonie i został odesłany z informacją, że jej nie dostanie, bo "wszystkie zakupione w przedsprzedaży egzemplarze tę promkę będą miały".
Ewentualnie promka by była, ale przy zakupie drugiego egzemplarza u nich na stoisku.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3732 times
Been thanked: 3932 times

Post autor: japanczyk »

scraber pisze: 25 cze 2024, 16:17 Znajomy zjawił się po promkę na Pyrkonie i został odesłany z informacją, że jej nie dostanie, bo "wszystkie zakupione w przedsprzedaży egzemplarze tę promkę będą miały".
Ewentualnie promka by była, ale przy zakupie drugiego egzemplarza u nich na stoisku.
Ok, to juz bym nazwal malym skandalem :P
Awatar użytkownika
miker
Has thanked: 662 times
Been thanked: 506 times

Post autor: miker »

japanczyk pisze: 25 cze 2024, 15:14
I pomijając mieszkanie w dużym mieście, musisz jeszcze iść na konwent, których nie lubię…
Ja osobiście mogę odebrać w Wawie, nawet od Michała H.
Bo niesmak pozostał…
Pomnik
Has thanked: 419 times
Been thanked: 296 times

Post autor: Pomnik »

scraber pisze: 25 cze 2024, 16:17 Znajomy zjawił się po promkę na Pyrkonie i został odesłany z informacją, że jej nie dostanie, bo "wszystkie zakupione w przedsprzedaży egzemplarze tę promkę będą miały".
A widzisz, ja dostałem 2 - jedna jak spytałem czy można kupić grę (w piątek ich nie było jeszcze) a druga jak grę kupiłem.
Mam nawet autograf autora scenariusza bo akurat był przy stoisku >:D
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Awatar użytkownika
scraber
Has thanked: 300 times
Been thanked: 141 times

Post autor: scraber »

Tak tylko zostawię :?

Obrazek
Zablokowany