(Warszawa) Agresor - Piątek WIBHiIŚ PW
-
Re: [Warszawa] AGRESOR Politechnika Inżynieria Środowiska
Hej
Byłbym chętny na AGoT, chociaż nigdy nie grałem, mniej więcej wiem o co chodzi ale mogę przeczytać dokladne zasady i parę strategii co by za bardzo nie odstawać. Jestem wolny cały weekend, więc jakby ktoś potrzebował kogoś do gry to zawsze jestem chętny ;] Nie grałem w wiele gier planszowych, ale mogę wcześniej przeczytać wszystkie zasady, więc nie będzie przymusu ich tłumaczenia. Z mojej strony mogę zaproponować Arkham Horror, ale to bardziej w Sobotę, Niedzielę. Czy ktoś byłby chętny? Będzie ktoś w weekend z osób co mają dostęp do kluczy?
Pozdrawiam,
Michał
Byłbym chętny na AGoT, chociaż nigdy nie grałem, mniej więcej wiem o co chodzi ale mogę przeczytać dokladne zasady i parę strategii co by za bardzo nie odstawać. Jestem wolny cały weekend, więc jakby ktoś potrzebował kogoś do gry to zawsze jestem chętny ;] Nie grałem w wiele gier planszowych, ale mogę wcześniej przeczytać wszystkie zasady, więc nie będzie przymusu ich tłumaczenia. Z mojej strony mogę zaproponować Arkham Horror, ale to bardziej w Sobotę, Niedzielę. Czy ktoś byłby chętny? Będzie ktoś w weekend z osób co mają dostęp do kluczy?
Pozdrawiam,
Michał
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
Proponuję zapytać w odpowiednim wątkuBrown_Jenkin pisze:Hej
Będzie ktoś w weekend z osób co mają dostęp do kluczy?
Pozdrawiam,
Michał

http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... &start=375
Będę (w piątek

P.S. Jak Trutu nie zdąży z załatwieniem sali, to w ten piątek mamy tylko 548 i 17. Dobrze, że akurat część osób będzie na Essen...
W ten piątek z chęcią dołączyłbym do rozgrywki Brassa i Osadników (ktoś o nich wspominał we wtorek na koszykowej)... Jeżeli te gry by nie wypaliły - z chęcią zapoznałbym się z Agricolą (dla nowicjuszy, if possible...)
Z powodu kryzysu finansowego światełko na końcu tunelu zostanie wyłączone...
- siepu
- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 408 times
Będę o 17, jak zawsze chętny na Agricolę.
Jakby się komuś chciało przynieść pada to (ponieważ będę bezpośrednio z uczelni) będę miał też lapka z nowym PESem ;P
Jakby się komuś chciało przynieść pada to (ponieważ będę bezpośrednio z uczelni) będę miał też lapka z nowym PESem ;P
- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Ja raczej powinienem być (choć małe ryzyko jest, że mogę jednak nie dotrzeć). W każdym razie mogę wziąć Agricolę dla nowicjuszy, a sam chętnie się podepnę pod agrowyścigi u Sztefana. Poza tym, pewnie coś jeszcze przytargam z mojej skromnej kolekcji.
Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Witam wszystkich po wakacyjnej przerwie! 
Zbieram chętnych na grę "Italia" wyd. Phalanx Games. Gra jest podobna do Brytanii wyd. Fantasy Flight Games chociaż jest nieco bardziej skomplikowana (ale tylko troszkę). Niestety pozycja jest dosyć długa (a z początkującymi graczami sporo dłuższa niż jej siostra z FFG) więc planowałbym rozpoczęcie o 16, a zakończenie nawet koło 23. Zależy mi bardzo aby grę rozegrać do końca (grałem już kilka razy i zawsze nie starczało czasu).
Brakuje mi 2 (ew.3) graczy do scenariusza upadku cesarstwa Wschodniorzymskiego. Dysponuję instrukcją po angielsku i chętnie ją podeślę chętnym do gry (ale innym też jakby mieli ochotę
).
Serdecznie pozdrawiam i czekam na las rąk

Zbieram chętnych na grę "Italia" wyd. Phalanx Games. Gra jest podobna do Brytanii wyd. Fantasy Flight Games chociaż jest nieco bardziej skomplikowana (ale tylko troszkę). Niestety pozycja jest dosyć długa (a z początkującymi graczami sporo dłuższa niż jej siostra z FFG) więc planowałbym rozpoczęcie o 16, a zakończenie nawet koło 23. Zależy mi bardzo aby grę rozegrać do końca (grałem już kilka razy i zawsze nie starczało czasu).
Brakuje mi 2 (ew.3) graczy do scenariusza upadku cesarstwa Wschodniorzymskiego. Dysponuję instrukcją po angielsku i chętnie ją podeślę chętnym do gry (ale innym też jakby mieli ochotę

Serdecznie pozdrawiam i czekam na las rąk

"Szlachetna gra posiada otchłanie, w których szlachetna dusza często przepada"
Moje gry
Moje gry
- Filippos
- Lokalizacja: Wawa, sercem w Wawie, nogą w wawie i innymi częściami ciała też;))
To ja jeszcze do Agricoli jako młodszy stajenny w ekipie starych sołtysów. Wersja bez kart już mnie nie kręci, chcę spróbować czegoś dla prawdziwych mężczyzn wróc: chłopów
Nie wiem jezscze czy wyrobię się na 17 ale jeśli nie to będę maks. 20 po.
Po Agricoli chciałbym baaardzo zagrać w A Touch of Evil, które przyniosę. Interesuje mnie tryb drużynowy, ewentualnie kooperacyjny. Najrozsądniej byłoby zasiąsć do gry we czwórkę - we wtorek gralismy na pięć i downtime był upierdliwy. Tak więc trzech chętnych do tropienia zła poszukiwanych!
Na koniec bym chętnie spróbował tej śmiesznej gry dla nastolatek, tej z książką. Anybody has it?

Po Agricoli chciałbym baaardzo zagrać w A Touch of Evil, które przyniosę. Interesuje mnie tryb drużynowy, ewentualnie kooperacyjny. Najrozsądniej byłoby zasiąsć do gry we czwórkę - we wtorek gralismy na pięć i downtime był upierdliwy. Tak więc trzech chętnych do tropienia zła poszukiwanych!
Na koniec bym chętnie spróbował tej śmiesznej gry dla nastolatek, tej z książką. Anybody has it?
to spróbuję przynieść coś dla chłopców i dziewczynek 

- Franek Strzała
Clagus pisze:Witam wszystkich po wakacyjnej przerwie!
Brakuje mi 2 (ew.3) graczy do scenariusza upadku cesarstwa Wschodniorzymskiego. Dysponuję instrukcją po angielsku i chętnie ją podeślę chętnym do gry (ale innym też jakby mieli ochotę).
Serdecznie pozdrawiam i czekam na las rąk![]()
jak nie zbierze si ekipa do Gota to chetnie bym zagral. Moze byc 1630?
Ok, superFranek Strzała pisze:jak nie zbierze si ekipa do Gota to chetnie bym zagral. Moze byc 1630?

To mam już 2 osoby, które zagrają, jeśli coś innego nie wypali... wstyd trzymać kciuki

Brakuje jeszcze tylko/aż jednego gracza

Moje gry
Moje gry
Przyjadę jutro z Reef Encounter, Santy Anno i nieśmiertelnymi Pędzącymi Żółwiami ninja.
- MichalStajszczak
- Has thanked: 545 times
- Been thanked: 1607 times
- Kontakt:
Pod nieobecność Don Simona to żadna sztuka propagować Pędzące żółwikidraco pisze:Przyjadę jutro z nieśmiertelnymi Pędzącymi Żółwiami
- Geko
Ach ta polska skłonność do zdrabnianiaMichalStajszczak pisze:Pod nieobecność Don Simona to żadna sztuka propagować Pędzące żółwikidraco pisze:Przyjadę jutro z nieśmiertelnymi Pędzącymi Żółwiami

A wracając do tematu posta - wszystko wskazuje na to, że będę jutro z Agricolą i chyba jeszcze wezmę Blue Moon City. Sztefan, czekaj na mnie, bo inaczej przyjdę nocą i Ci warzywa wykopię z pola

Będę koło 17, otwarty na wszystkie opcje w tym Agricolę dla nowicjuszy. Choć ciągnie mnie na coś wojennego, żeby tak komuś spalić chaty, podłożyć świnię, albo przyłożyć marchewką... 

Ja też się dzisiaj zjawię - taka jest przynajmniej nadzieja. Niestety nie mam pojęcia o której, więc na nic się nie umawiam. Zobaczy się na miejscu.
Wpieriod! - niekoniecznie efektywnie, ale efektownie.
Chetnie bym zagrała w Agricolę z kartami, ale będę po 18tej, więc ewentualnie zapraszam do Brass'a.
Dziedzic cukrowej pamięci 

To może i ja sie pojawie tylko do 21 
Geko ja bym się pisał na naukę pasania krówek .

- Geko
Nie ma sprawy. Tylko pamiętaj o odpowiednim obuwiuPolaros pisze:To może i ja sie pojawie tylko do 21

Da się zrobić, jeśli masz na myśli to Byzantium. W piątek pewnie będę. Najlepiej się sprawdza dla 3 osób.jax pisze:zagram natychmiast gdy ktoś przyniesie: Byzantium
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, 20:58 przez Clagus, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje gry
Moje gry
- yosz
- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 495 times
- Kontakt:
że co, że niby ja? :>
Raczej chodziło o jaxa (ma to u siebie podpisie
). Ja w piątek będę pewnie od początku. Z chęcią zagram w Essenowe nowości, a ze swojej strony przyniosę Senji +coś jeszcze
Agricoli i Brassa nie odmówię (o ile Essen nie uderzy
)
Raczej chodziło o jaxa (ma to u siebie podpisie

ZnadPlanszy | YouTube
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
To wszystko dlatego, że macie podobne (powiedzy) nicki, ale przede wszystkim dlatego, że do Ciebie też chciałem się zwrócić, w związku z War of the Ringyosz pisze:że co, że niby ja? :>
Raczej chodziło o jaxa (ma to u siebie podpisie)

Moje gry
Moje gry
Czas chyba zacząć błagalne modły o nowości z Essen
Poproszę o przyniesienie i zagranie ze mną w: Cavum i Diamonds Club. Sam zamierzam przynieść Space Alert z laptopem i głośnikami.

Poproszę o przyniesienie i zagranie ze mną w: Cavum i Diamonds Club. Sam zamierzam przynieść Space Alert z laptopem i głośnikami.
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
Tak, o to Byzantium chodzi. I bardzo chętnie zagram.Clagus pisze:Da się zrobić, jeśli masz na myśli to Byzantium. W piątek pewnie będę. Najlepiej się sprawdza dla 3 osób.jax pisze:zagram natychmiast gdy ktoś przyniesie: Byzantium
Nie planuję operacji 'zmasowane uderzenie z Essen', więc czas się powinien znaleźć

Podaj koordynaty czasowe kiedy możemy zaczynać to jakoś tak poplanuję żeby być wolny w tym czasie.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw