[POZNAŃ] Spotkania planszówkowe w Alibi Club

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
nixnicky

Re: [POZNAŃ] Spotkania planszówkowe w Alibi Club

Post autor: nixnicky »

lukaszpatula pisze:2. Grał ktoś z Was w Magię i Miecz? Jestem w posiadaniu i mogę przynieść
Ja nie grałem, ale chętnie bym spróbował. Być może na partię w MiMa znalazłbym jeszcze przynajmniej jednego gracza, który akurat jeszcze nie był ;) Sam byłem 2 razy na takich spotkaniach i powiem, że tłok jest, ale na szczęście można się porozchodzić po innych salach, bo oprócz nas nikogo tam raczej nie ma.
Yog

Post autor: Yog »

Dawno nie gralem w magie i miecz. Moge sie dołaczyc do parti, jesli sie uda ;)
I'm the Key | I'm the Gate | Let it be!
Awatar użytkownika
Pjaj

Post autor: Pjaj »

Widzę, że Nowy Rok zaczyna się od przypominania zaległości ze starego. To i ja się odezwę - komuś pożyczałem kiedyś na spotkaniach komiksy - Żywe Trupy. Niestety nie pamiętam już komu, a w sumie jestem do nich dość przywiązany :)
lukaszpatula

Post autor: lukaszpatula »

rokter: to zrozumiałe, że gołych facetów się nie głaszcze, zresztą moja dziewczyna mi nie pozwala. ;-)
Czy jest tam już jakiś skład, SKŁAD, The Skład, który wyróżnia się stabilnością frekwencji?
lukaszpatula

Post autor: lukaszpatula »

yog, nicknicxy: mam już jednego gracza zwerbowanego, więc z wami panowie byłoby na czworo, a to zdecydowanie wystarczy do podjęcia gry :-) aczkolwiek abym wprosił was w progi swego domostwa (bo jakoś jednak nie widzę tego w pubie, za dużo tych kart, pogubiłyby się) to musimy się wpierw przy piwie poznać, co można osiągnąć właśnie poprzez uczestnictwo w jednym z poniedziałkowych spotkań w Alibi!... czy będziecie obecni w ten lub następny poniedziałek? ja właśnie przymierzam się do swojej pierwszej obecności :-) (fanfary wykonywane przez zastęp diablic)
Yog

Post autor: Yog »

Ja bede na 100% chyba, ze pogoda bedzie tak straszna, ze sie przestrasze ;p
I zapewne nie skojaze twojej twarzy z nickiem jak cie zobacze ;D
I'm the Key | I'm the Gate | Let it be!
Awatar użytkownika
Itsuma Oki

Post autor: Itsuma Oki »

Witam!
W poniedziałek mam odnieść Bartkowe: Descenta i Formułę 1. Podobno jednak nie wiadomo czy Bartek będzie. Ktoś podobno miał pożyczyć te gry. Dajcie znać czy będziecie, bo mam kłopoty z dojazdem i jeśli nie trzeba to bym nie przyjeżdżał. Bartek, daj proszę znać czy mogę ewentualnie oddać w tygodniu jakoś lub za tydzień. Pozdrawiam.

Ps: Czy ktoś kiedyś grając w Descenta jako bohaterowie w drużynie wygrał? Ciekawi mnie to, bo powiem szczerze, że przy dobrym GM nie ma na to szans, moim zdaniem oczywiście. Chętnie bym kiedyś zagrał w jakimś bardziej doświadczonym gronie.
Nie szatan zdobi człowieka.

www.gramajda.pl
Awatar użytkownika
nixnicky

Według moich założeń powinienem być na spotkaniu już 5 stycznia, ale licho wie, czy z czymś nie wypalą na uczelni "na wtorek". Mnie też nie mylcie z panem na zdjęciu ^^ Pewnie będę w koszulce z ksywką na plecach i łapą na przedzie, więc mnie poznacie :)
Awatar użytkownika
Milijon

Post autor: Milijon »

Itsuma Oki pisze:Witam!
W poniedziałek mam odnieść Bartkowe: Descenta i Formułę 1. Podobno jednak nie wiadomo czy Bartek będzie. Ktoś podobno miał pożyczyć te gry. Dajcie znać czy będziecie, bo mam kłopoty z dojazdem i jeśli nie trzeba to bym nie przyjeżdżał. Bartek, daj proszę znać czy mogę ewentualnie oddać w tygodniu jakoś lub za tydzień. Pozdrawiam.

Ps: Czy ktoś kiedyś grając w Descenta jako bohaterowie w drużynie wygrał? Ciekawi mnie to, bo powiem szczerze, że przy dobrym GM nie ma na to szans, moim zdaniem oczywiście. Chętnie bym kiedyś zagrał w jakimś bardziej doświadczonym gronie.
Dzięki za pamięć, nie musisz się stresować Descentem, gdyż ekipa do gry się rozpadła i będziemy chcieli pożyczyć dopiero za 3 tygodnie. Przy okazji czy to Ty jeździsz z Komornik, bo ja jestem z Poznania - Świerczewo, czyli blisko i mógłbym od czasu do czas Cię podrzucić lub jakąś grę odebrać.
"A jeśli niedojrzałej wiosny słotna pora
Lub skwar nas w domu zamknie, albo chłód wieczora,
Czyż kto piękną zabawkę wynaleźć zabroni ?
Niechaj się czasem umysł i do gry nakłoni."
Awatar użytkownika
Itsuma Oki

Post autor: Itsuma Oki »

Milijon pisze: Dzięki za pamięć, nie musisz się stresować Descentem, gdyż ekipa do gry się rozpadła i będziemy chcieli pożyczyć dopiero za 3 tygodnie. Przy okazji czy to Ty jeździsz z Komornik, bo ja jestem z Poznania - Świerczewo, czyli blisko i mógłbym od czasu do czas Cię podrzucić lub jakąś grę odebrać.
Tak to ja :) Chwilowo jestem bez transportu, po spotkaniu mojego samochodziku z Hummerem :cry: Ale mam nadzieję, że to ostatni tydzień. Dzięki za propozycję, może kiedyś skorzystam, chociaż to kawałek :). Pozdrawiam

Ps: Bartek, będziesz jutro? Daj znać, czy jutro musisz mieć gry. Pozdrawiam
Nie szatan zdobi człowieka.

www.gramajda.pl
Awatar użytkownika
Milijon

Wiem co czujesz, mój bolid kiedyś się spotkał z Nissanem Navarrą. Pytanie do towarzystwa, czy ktoś dysponuje planszowym Starcraftem do obejrzenia?
Awatar użytkownika
Senaszel

Post autor: Senaszel »

JA
Mam przyniesc?
Wlasciwie ostatnio mielismy grac...

Ostatnie 2 tygodnie zapisow na Gipfa
w tym tygodniu ( nadchodzacym ) regulamin
bo ostatnich konsultacjach

msm
Wingmakers
Awatar użytkownika
Gourry19

Post autor: Gourry19 »

O nie:( Bedzie starcraft a ja nie moge przyjechac:(:(
And the song will rise to their graves ...
---------------------------------------
Moja Kolekcja
Awatar użytkownika
Milijon

Jeśli mógłbym Cię prosić to zabierz Starcrafta, z chęcią sobie obejrzę.
Awatar użytkownika
Senaszel

Post autor: Senaszel »

Bez pudelka bo jest niepotrzebnie zaduze (tak tylko uprzedzam)
Wingmakers
Awatar użytkownika
rokter

Post autor: rokter »

nie będzie mnie niestety.
itsuma - z Descentem nie ma problemu. pozostałe osoby też nie muszą oczywiście przynosić moich gier (no, chyba, że nie byłoby w co grać ;-) )
miłego wieczoru.
zagraj w najlepsze planszówki w Poznaniu (każdy poniedziałek od 18.00 do 24.00; klub Alibi - Al.Niepodległości 8 (wejście od Taylora): http://www.gramajda.pl
Awatar użytkownika
Milijon

rokter pisze:nie będzie mnie niestety.
itsuma - z Descentem nie ma problemu. pozostałe osoby też nie muszą oczywiście przynosić moich gier (no, chyba, że nie byłoby w co grać ;-) )
miłego wieczoru.
Szkoda, bo liczyłem na partyjkę Wikingów na rozszerzonych zasadach.
Awatar użytkownika
Squirrel

Post autor: Squirrel »

Prezes, Ty sobie po prostu nie przyjdziesz a moja siostra to sobie oczy chyba wypłacze! Cały wyjazd mnie męczyła czy zdążymy od dziadków z drugiego końca Polski tak wrócić żeby do Alibi wpaść :) Zdążyłyśmy - będziemy miedzy 19-20.

Wszyscy, którzy pierwszy raz -> zapraszamy w KAŻDY poniedziałek (ewentualne zmiany są zwykle anonsowane na czerwono i trudno ich nie przeoczyć)

Nie martwcie się, ze jesteście ”nowi” w planszówkach -> zawsze jest miejsce i osoby, które chętnie przyjmą do stołu, z wielką chęcią pokażą gry, wytłumaczą zasady i z Wami zagrają.

ZAPRASZAMY!
Robert (Harkonnen)

Post autor: Robert (Harkonnen) »

- nigdy nie przewidywałem, że będę musiał grać w moje coloretto przez 2h (gdzie ten lud wybrany z wielkimi siatkami :) na szczęscie Kasia w samą porę przybyła z odsieczą i nawet w mojego Bucaanera zagrano, szok ! hehe
- pozdrawiam wszystkich którzy wdali się ze mną w dyskusje i cały czas mają mnie za normalnego :twisted: :)
- przepraszam Martę, że musiała siedzieć obok mnie i słuchać zbyt wysokiej częstotliwości mojego głosu
- gry: Red October - zatopić na dno! :) nie przypadła mi do gustu może z powodu zbyt dużej kooperatywności
Antique - good :) coś co może zamęczyć i człowiek się cieszy - aczkolwiek Marek bez problemu rozpykal przeciwników i wykazał się fachową pokerową twarzą :) przy tym jednocześnie zwyciężył w grę "zaklaszcz całą salę " - gra chyba w sam raz na zimne zimowe wieczory
- było miło
- idę spać bo tylko 4h do pobudki :)
'Uratować kogoś przed omyłką to podarować mu raj.' Frank Herbert "Diuna"
Awatar użytkownika
rokter

Post autor: rokter »

sprzedam sporo gier (muszę zrobi miejsce na nowe ;-) ):
http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... 43#p103443

w związku z tym, że nienawidzę łazić na pocztę, w przypadku odbioru w Alibi możecie odjąć dodatkowe 10% od ceny.
zagraj w najlepsze planszówki w Poznaniu (każdy poniedziałek od 18.00 do 24.00; klub Alibi - Al.Niepodległości 8 (wejście od Taylora): http://www.gramajda.pl
Awatar użytkownika
Chireadan

Post autor: Chireadan »

Squirrel pisze:Prezes, Ty sobie po prostu nie przyjdziesz a moja siostra to sobie oczy chyba wypłacze!

Ja nie wiem, jak ja mam tu w jakikolwiek sposób zaistnieć skoro wlasna siostra mowi o mnie takie rzeczy. Ale teraz, wszystko bede juz kontrolowac i w razie czego prostowac, gdyby Squirrelowi przyszlo do glowy jakies wydumane sady tutaj publikowac. Oczywiscie, bez urazy Bartku- szkoda ze nie przyszedles, ale zeby od razu oczy wyplakiwac... :P

Tak po za tym chcialam wszystkich serdecznie powitac! Dla niewtajemniczonych- mam na imię Zosia, jestem siostra Kasi (Squirrela). Byłam na 2 ostatnich spotkaniach, bardzo mi sie podobalo. Mam zamiar uczeszczac czesciej (na tyle ile mi czas i zdrowie na to pozwoli). Chcialabym bardzo podziekowac za mile przyjecie i cieple slowa na forum :)

Pozdrawiam!
Świat bez wariatów?
Byłby nienormalny.
Awatar użytkownika
nixnicky

Trochę się naczekałem wczoraj (byłem, o dziwo, pierwszy), przyszedłszy o 17:50. Przeważnie o tej porze już były przynajmniej dwie ekipy grające, a tu cichooo. Gdyby nie kartki z napisem "Gry planszowe" w nieco innej sali niż zwykle, to w ogóle chyba bym do domu wrócił :P Na szczęście po pół godzinie przyszedł Robert z Coloretto i jednak udało się w coś pograć.
Chireadan pisze:Mam zamiar uczeszczac czesciej
Pamiętajcie, że jesteśmy umówieni na Agricolę ;)
Awatar użytkownika
Milijon

Wniosek z zaistniałej sytuacji jest taki, że każdy powinien ze sobą jakąś grę (najlepiej taką, której zasady potrafi wytłumaczyć) przytaszczyć.
Robert (Harkonnen)

Post autor: Robert (Harkonnen) »

Panie Miljon :) jak będzie okazja zaklepuję sobie miejsce powrotne w kierunku Świerczewa - rzadko spotykam kogos kto przejeżdża przez mój ukochany Dębiec :)
'Uratować kogoś przed omyłką to podarować mu raj.' Frank Herbert "Diuna"
Awatar użytkownika
Squirrel

Post autor: Squirrel »

nixnicky pisze:Pamiętajcie, że jesteśmy umówieni na Agricolę ;)
Jak mogłabym zapomnieć :)

Ale się zdjęciowo na forum zrobiło -> jak już w końcu ruszy strona (czy ja to już od miesiąca powtarzam?) - znów będą zdjęcia z podpisami who is who - czyli imię + nick z forum (jednym słowem nixnicky, Tobie niczego nie brakuje, ale elf był super :P)
ODPOWIEDZ