(Warszawa) Agresor - Piątek WIBHiIŚ PW
Re: [Warszawa] AGRESOR Politechnika Inżynieria Środowiska
widzę, że nie widzę odzewu co do HIS w najbliższy piątek... czy mam szukać wrażeń przy innych planszach? Leo, Pędrak -over!
Jeżeli znajdzie się jeszcze jedno miejsce przy Steel Driver, to poprosiłbym o rezerwację miejsca... A jak byłbym już w jednym streamie z kilkoma innymi graczami, to oczywiście z chęcią zobaczyłbym pozostałe nowości
.

Z powodu kryzysu finansowego światełko na końcu tunelu zostanie wyłączone...
- Don Simon
- Moderator
- Been thanked: 1 time
Wydaje mi sie, ze na gry Wallace'a juz jest komplet.
Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
- Filippos
- Lokalizacja: Wawa, sercem w Wawie, nogą w wawie i innymi częściami ciała też;))
To ja tylko pozwolę sobie przypomnieć że w ten piątek w małej sali prowadzimy akcję "Prototypy" i serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do testowania rodzimych produkcji! Będzie Basilica Stalkera, Refugium Draco, Niskie Ciśnienie Kmiernika i moje Warszawskie Dzieci! Zapraszamy od 17.30!
- yosz
- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 495 times
- Kontakt:
Steel Driver jest do 6 osób chyba?Don Simon pisze:Wydaje mi sie, ze na gry Wallace'a juz jest komplet.
ZnadPlanszy | YouTube
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Tak, teoretycznie na 6, ale w pierwszej grze spróbowałbym na 4, bo powyżej prawdopodobnie jest chaos (jak w tego typu grach) i może lepiej na początek spróbować w mniejszym składnie. Ale proponuję kompletować drugi skład, jeśli są chętni, gra będzie dostępna przez cały wieczór.
- Don Simon
- Moderator
Rozumiem, ze planujemy zagrac w 4 osoby.yosz pisze: Steel Driver jest do 6 osób chyba?
melee pisze:Za to w Steel Driver'a pewnie najlepiej się gra w 4 osoby
Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
- Mały brzydki pędrak
- Been thanked: 12 times
Niestety ja się nie pisze tym razem na HIS. Mam grac z Raubritterem w nowośc, czyli w cudowne bliskowchodnie Scieżki Chwały. Tytuł właśnie wyleciał mi z głowy.dezerter pisze:widzę, że nie widzę odzewu co do HIS w najbliższy piątek... czy mam szukać wrażeń przy innych planszach? Leo, Pędrak -over!
Tak zaproponowałem, ale jeśli nie będzie chętnych na drugi oddzielny skład, to możemy zagrać w większym gronie.Don Simon pisze:Rozumiem, ze planujemy zagrac w 4 osoby.
Pursuit of GloryMały brzydki pędrak pisze:Niestety ja się nie pisze tym razem na HIS. Mam grac z Raubritterem w nowośc, czyli w cudowne bliskowchodnie Scieżki Chwały. Tytuł właśnie wyleciał mi z głowy.dezerter pisze:widzę, że nie widzę odzewu co do HIS w najbliższy piątek... czy mam szukać wrażeń przy innych planszach? Leo, Pędrak -over!
A przeczytałeś już instrukcję - trochę zajmuje...
No dobra, przeczytałem pierwszy raz instrukcję do After the Flood i już dawno tak bardzo nie wiedziałem jak grać i o co chodzi po lekturze 
instrukcje są dla lamerów!
dziś chyba drugie podejście, już z planszą
EDIT: swoją drogą gdzieś na BGG zalecają rozegrać 2 pierwsze etapy, zobaczyć o co chodzi i zacząć jeszcze raz. Ale to by nam zeszło ze 4,5 godziny

instrukcje są dla lamerów!
dziś chyba drugie podejście, już z planszą
EDIT: swoją drogą gdzieś na BGG zalecają rozegrać 2 pierwsze etapy, zobaczyć o co chodzi i zacząć jeszcze raz. Ale to by nam zeszło ze 4,5 godziny

Mowisz, ze instrukcje Wallace'a trzylaja zwykly wysoki poziom? 

właśnie chyba wyjątkowo dobra, tylko tekst nie przekłada się zupełnie na rozgrywkę, ok - coś tam zbieram, gdzieś handluję, gdzieś rozwijam imperium - ale o co chodzi? 

- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Żeby zbierać, handlować, rozwijać imperium...melee pisze:właśnie chyba wyjątkowo dobra, tylko tekst nie przekłada się zupełnie na rozgrywkę, ok - coś tam zbieram, gdzieś handluję, gdzieś rozwijam imperium - ale o co chodzi?
A wracając do spotkań, to czy ktoś planuje przynieść Le Havre, bo było dużo chętnych i ciekawe, czy będzie na tyle gier?
Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Wezmę swój egzemplarz Le Havre, jeśli miałoby braknąć.
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
Ja bym zagrał w coś z listy: Comuni, Chicago Express, Sylla, Giants. Sam przynoszę Witchcrafta. Będę standardowo od 16.
- Geko
I to jest obywatelska postawa. A nie "- czytałem, że ty bierzesz, to ja nie wziąłem - o kurczę, ja też"melee pisze:Wezmę swój egzemplarz Le Havre, jeśli miałoby braknąć.

Z ostatniej chwili: Ghost Stories powinno mi się udać jutro odebrać, więc powinienem mieć. Draco, piszesz się?
- Geko
To jakaś nowość z Essen? Czarny ko.. kruk?Polaros pisze:A ja przyjdę na sępa
Na piątek przyniosę BSG, więc jeżeli są ochotnicy do niszczenia tosterów to zapraszam 

- Don Simon
- Moderator
Ha, ja bardzo chetnie. Jak tylko starczy czasu po After the Flood i Steel Driver to bierz mnie pod uwage.Wladek pisze:Na piątek przyniosę BSG, więc jeżeli są ochotnicy do niszczenia tosterów to zapraszam
Ja nie zmieniam swoich planow i pisze sie na Le Havre
A potem, jesli starczy czasu to pewnie jedynie na jakis filler... Moge przyniesc cos ze swojej kolekcji, jesli ktos chce (link w podpisie).

- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
Przyniose dodatkowe egzemplarze Le Havre i Steel Driver, zeby nie zabraklo. W to drugie chetnie zagram w skladzie >3 osobowym. Preferuje 5 osob.
Byc moze wezme jeszcze Diamonds Club, ale generalnie poza Steel Driverem mam nadzieje pograc w gry innych, typu Dominion, Comuni czy BSG.
Byc moze wezme jeszcze Diamonds Club, ale generalnie poza Steel Driverem mam nadzieje pograc w gry innych, typu Dominion, Comuni czy BSG.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
To do Comuni jest już nasz dwóch. Potrzeba jeszcze gry, zasad i kolejnych graczyjax pisze:mam nadzieje pograc w gry innych, typu Comuni .

- yosz
- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 495 times
- Kontakt:
Mnie nie będzie jutro ale chciałbym już zacząć zbierać chętnych na za tydzień na Diunę. Najlepiej 6 graczy. Na pewno ja, Jax, waffel o ile będzie mu pasowąć godzina. Najlepiej pewnie zacząć o 18 (chyba że damy radę zacząć wcześniej), a tłumaczenie zasad najpóźniej o 17:30 (jest trochę wyjątków dla każdej z nacji).
ZnadPlanszy | YouTube