(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Hej,
Rocy7 stworzył osobny topic EotE. Tam się przenosimy jeżeli chodzi o sprawy/info RPG czy to tylko była relacja z sesji i tutaj wszystko omawiamy?.
Pozdro,
Ludwi$
PS: Czwartek u mnie niestety odpada jakby co.
Ok. Imperial Assault next time (chociaż i tak w niedziele mam Team I na karku:])Piehoo pisze:Niestety nie mogę w piątek.
To się okażę, jak mi/nam pójdzie na manewrach. A i tak będę dojeżdżał z Raszyna co może trochę zająć + po 10 h maszerowania mogę naprawdę zachowywać się jak droid:).sirwei pisze:Ludwi$ dołączysz o 19, może ciut wcześniej?
Rocy7 stworzył osobny topic EotE. Tam się przenosimy jeżeli chodzi o sprawy/info RPG czy to tylko była relacja z sesji i tutaj wszystko omawiamy?.
Pozdro,
Ludwi$
PS: Czwartek u mnie niestety odpada jakby co.
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
Ktoś chętny na Cthulhu Wars?
Wojny są w Planszomanii, z maxymalną zniżką 100 zł taniej 

- awawa
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 38 times
Ja niestety nie. Ale w SoB znaleźliśmy właśnie pistolet przedwiecznego ;)
Wczorajsze SoB (pomimo ze nie wyrzuciłem żadnej pary jedynek ;) ) zaowocowało kolejnym zgonem. Ponieważ levelowalismy sie na poziom 3 to potwory zyskały 1 stopień elite. Trzeba pomyśleć nad pancerzem czy innym ustrojstwem zwiększającym health. Sam nabyłem harmonijke, wiec bede leczyl teraz d3+1 sanity + kilka bandazy.
Mam nadzieje, ze spotkamy się wszyscy w sobotę na EoE. Ludwi$, w Raszynie to bierz udział w rekonstrukcji?
Wczorajsze SoB (pomimo ze nie wyrzuciłem żadnej pary jedynek ;) ) zaowocowało kolejnym zgonem. Ponieważ levelowalismy sie na poziom 3 to potwory zyskały 1 stopień elite. Trzeba pomyśleć nad pancerzem czy innym ustrojstwem zwiększającym health. Sam nabyłem harmonijke, wiec bede leczyl teraz d3+1 sanity + kilka bandazy.
Mam nadzieje, ze spotkamy się wszyscy w sobotę na EoE. Ludwi$, w Raszynie to bierz udział w rekonstrukcji?
Hej,
Pozdro,
Ludwi$
Można tak powiedzieć:). Manewry (trening) dywizji przed Waterloo. Na terenie Pałacu w Falentach.awawa pisze:Ludwi$, w Raszynie to bierz udział w rekonstrukcji?
Pozdro,
Ludwi$
Moje gry
Moje gry
- walkingdead
- Has thanked: 262 times
- Been thanked: 659 times
Ja się zastanawiamMaxxx76 pisze:Ktoś chętny na Cthulhu Wars?Wojny są w Planszomanii, z maxymalną zniżką 100 zł taniej

Czy w tym wydaniu są wszystkie te figurki, które były pokazane w Essen(chyba, jeśli się nie mylę?)?

♀
Też nie wiem po ile chodzą, ale gierka sama w sobie to właściwie taki Chaos w Starym, tyle że bez kart czarów, za to z większą liczbą zdolności jednostek. Dobra ale bez szału. A 600 za kolekcję figurek ... hmm
Po obejrzeniu recenzji jak dla mnie to autorzy stwierdzili że za gameplay gra nie zwojuje rynku więc wpadli na pomysł żeby sprzedać zasady jako dodatek do figurek.Szadoł pisze:Też nie wiem po ile chodzą, ale gierka sama w sobie to właściwie taki Chaos w Starym, tyle że bez kart czarów, za to z większą liczbą zdolności jednostek. Dobra ale bez szału. A 600 za kolekcję figurek ... hmm
Reklama dźwignią handlu 
Ktoś może ma ochotę na wyprawę do Ursusa i grę w Colt Express?:)

Kiedy ?Maxxx76 pisze:Reklama dźwignią handlu
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Troche sie martwie, czy z Blood Rage podobnie nie bedzie choc mechanika wydaje sie w porzadku.balif pisze:Po obejrzeniu recenzji jak dla mnie to autorzy stwierdzili że za gameplay gra nie zwojuje rynku więc wpadli na pomysł żeby sprzedać zasady jako dodatek do figurek.Szadoł pisze:Też nie wiem po ile chodzą, ale gierka sama w sobie to właściwie taki Chaos w Starym, tyle że bez kart czarów, za to z większą liczbą zdolności jednostek. Dobra ale bez szału. A 600 za kolekcję figurek ... hmm
Blood Rage będzie przynajmniej tak dobry jak chaosRocy7 pisze:Troche sie martwie, czy z Blood Rage podobnie nie bedzie choc mechanika wydaje sie w porzadku.balif pisze:Po obejrzeniu recenzji jak dla mnie to autorzy stwierdzili że za gameplay gra nie zwojuje rynku więc wpadli na pomysł żeby sprzedać zasady jako dodatek do figurek.Szadoł pisze:Też nie wiem po ile chodzą, ale gierka sama w sobie to właściwie taki Chaos w Starym, tyle że bez kart czarów, za to z większą liczbą zdolności jednostek. Dobra ale bez szału. A 600 za kolekcję figurek ... hmm

Za tą cenę liczył bym na coś więcej niż tylko całkiem porządna graMaxxx76 pisze:Podobno Cthulhu Wars to całkiem porządna gra, ale cena kosmiczna

- walkingdead
- Has thanked: 262 times
- Been thanked: 659 times
Dokładnie, dlatego poczekam aż ktoś kupi i zagra:)
Figurki fajne, no ale nie one są najważniejsze. Prawda? PRAWDA?

Figurki fajne, no ale nie one są najważniejsze. Prawda? PRAWDA?

♀
Do Respubliki przychodzi gość który to kupił na kickstarterze i czasem przynosi. Grałem że tak powiem w rozgrywkę "premierową".walkingdead pisze:Dokładnie, dlatego poczekam aż ktoś kupi i zagra:)
Figurki fajne, no ale nie one są najważniejsze. Prawda? PRAWDA?![]()
Figurki faktycznie robią wrażenie, zarówno rozmiarem jak i ciężarem (to plastikowe nie wydmuszki)
Co do zasad wrażenia pozytywne ale jaj nie urwało. Core rozgrywki to odpowiednie manewrowanie i wykorzystywanie zdolności jednostek, które dochodzą w miarę uzyskiwania "achievmentów".
Pierwsze skojarzenie jest oczywiście z Chaosem, ale blisko ma też do BattleLore 2.
Hej,
Ok, A ja się pytam kiedy Imperial Assault?:) (Przyszły weekend odpada).
Pozdro,
Ludwi$
Ok, A ja się pytam kiedy Imperial Assault?:) (Przyszły weekend odpada).
Pozdro,
Ludwi$
Moje gry
Moje gry