Z początkowymi materiałami i po przeszukaniu stert spokojnie można już 1 deski wystawić. W kolejnym dniu robisz następne.
a czy w podstawce są takie scenariusze ? Czy dopiero w dodatkach ?
Kupując same SG za dużo nie zyskasz:
Też chciałbym wiedzieć jak podstawkę z dodatkami ludzie trzymają. Szukam możliwości dobrej
Przed wejściem ostatniego dodatku jeszcze się mieściło. Teraz chyba się nie da bez wyrzucania oryginalnego insertu. Pewnie będę trzymał w 2 pudłach bo i tak na raz nie zagram zwykłej gry i 3 aktowej historii. Zdjęcie poglądowe:
Ja grałem na PC parę razy i mocno wciągała, ale planszowa rozwiązuje kilka problemów gry komputerowej - np. możliwość przynoszenia surowców (np. wody) jak nie ma jej w dostępnych miejscach normalnie, albo w ogóle zbieranie nowych surowców w odkrytych już miejscach (na PC można się było zablokować gdy nowe miejsca były niedostępne przez walki, a stare już puste).Dhel pisze: ↑05 paź 2020, 16:00 Bardzo ciekawa jest to gra, zagrałem trochę w wersję PC, ale odstawiłem, potem kupiłem planszówkę i mi się bardzo spodobało, wczoraj spróbowałem raz jeszcze PC i stwierdzam, że jest to taka gra komputerowa, w którą najlepiej mi się gra w wersji na rozłożonej planszy dociągając karty![]()
Co do wypraski- jeżeli planujesz zakoszulkować karty - to da się to wszystko pomieścić ale będzie trzeba pokombinować (karty pod kątem itp). O dodatkach można zapomnieć - tutaj wymagany jest insert - a ten pomieści jeden dodatek. Szukałem opcji, która pomieści wszystko w jednym pudełku ale na rynku nie udało mi się takiej znaleźć.misiencjusz pisze: ↑24 lis 2020, 19:44 Przymierzam się do zakupu (na razie samej podstawki). Podpowiedzcie jak sprawdza się wypraska w pudełku? Warto inwestować w insert (w tym wypadku eraptora)? Czy usprawni on jakoś istotnie setup czy sama wypraska daje radę?
Duża część Ci powie ze wystarczy. Przetestuj sobie, insert zawsze zdążysz kupićmisiencjusz pisze: ↑24 lis 2020, 19:44 Przymierzam się do zakupu (na razie samej podstawki). Podpowiedzcie jak sprawdza się wypraska w pudełku? Warto inwestować w insert (w tym wypadku eraptora)? Czy usprawni on jakoś istotnie setup czy sama wypraska daje radę?
Fabryczna wypraska sprawdza się bardzo dobrze. Mieści karty w koszulkach, pierwszy dodatek i drobnicę z Kikstartera(KS-SG). Wyjmuje się z niego łatwo karty i tekturowe żetony - nawet te najmniejsze z samego dna. Oddzielne pudło przeznaczam na drugi dodatek , bo przed trzyaktową kampanią trzeba wywalić sporą część podstawowej gry i sporo podokładać . Wtedy w pudełko podstawowe wkładasz elementy z których aktualnie korzystasz a te odrzucone żeby się nie myliły leżą w oddzielnym. Tak łatwiej jest to zapisywać i odtwarzać z zapisu -bo nie licz że zrobisz 3 akty w 1 dzieńmisiencjusz pisze: ↑24 lis 2020, 19:44 Przymierzam się do zakupu (na razie samej podstawki). Podpowiedzcie jak sprawdza się wypraska w pudełku? Warto inwestować w insert (w tym wypadku eraptora)? Czy usprawni on jakoś istotnie setup czy sama wypraska daje radę?