Smerfie, jakbyś porównał Peryklesa i Boże Igrzysko? w sensie mechaniki i wrażeń? bo może mylnie, ale mi się kojarzą.
Boże Igrzysko jest takie 'oskryptowane', to znaczy każda tura wygląda tak samo. W Peryklesie jest dużo więcej możliwości i dużo więcej 'móżdżenia'; BI w porównaniu z P. to gra, w której prawie nie podejmuje się decyzji.Veridiana pisze:Smerfie, jakbyś porównał Peryklesa i Boże Igrzysko? w sensie mechaniki i wrażeń? bo może mylnie, ale mi się kojarzą.
RoE jest bardzo podobne do Struggle of Empires.Veridiana pisze:No dobrze, ciągle mam dylemat![]()
A gdyby tak porównać te obie gry do innych? Perykles jest jak...? a RoE przypomina...? może to da mi jakiś punkt odniesienia.
Rzadko która. Rise of Empires ma. Waterloo i Gettysburg są dwuosobowe za definicji. Do Steama są mapy dwuosobowe. Steam Barons jakoś tam działa na dwie osoby. Reszta chyba średniawo.pan_satyros pisze:Ja zapytam z innej beczki, które gry pana W. mają sensowne warianty dla 2 graczy ? (że Brass ma wiem i korzystam ;D)
pan_satyros pisze:Ja zapytam z innej beczki, które gry pana W. mają sensowne warianty dla 2 graczy ? (że Brass ma wiem i korzystam ;D)
Wowjanekbossko pisze:Brass
Runebound!pan satyros pisze:Ja zapytam z innej beczki, które gry pana W. mają sensowne warianty dla 2 graczy ? (że Brass ma wiem i korzystam ;D)
pan_satyros pisze:Ja zapytam z innej beczki, które gry pana W. mają sensowne warianty dla 2 graczy ? (że Brass ma wiem i korzystam ;D)