Jestem wstanie na "lapsusiki" nie zwracac uwagi w grze za 50 zl. Nie sadze zeby TS tyle kosztowalmaciejo pisze: Wszelkie lapsusiki i niedopatrzenia językowe zejdą na dalszy plan

Jestem wstanie na "lapsusiki" nie zwracac uwagi w grze za 50 zl. Nie sadze zeby TS tyle kosztowalmaciejo pisze: Wszelkie lapsusiki i niedopatrzenia językowe zejdą na dalszy plan
Na temat planszy nic jeszcze nie wiemy.surmik pisze:Czy macie jakieś info czy plansza też będzie zmieniona?
Nie jest zle.Tycjan pisze:Na stronie ŚGP przykładowe karty z polskiej wersji TS od Barda: http://sgp.wydawnictwoportal.pl/2011/10 ... owe-karty/
Też to zauważyłemB pisze: No i CHINY mają wartość operacyjną 1, dobry dowcip
Jasne, zamiast oryginalnych zdjęć kolorowy rysunek Wujaszka Stalina by Metzel i wszyscy będą zachwyceniVeridiana pisze:Boże, znowu czarno-biała graJa wiem, że realizm... Ale mnie się nie podoba
+1Jasne, zamiast oryginalnych zdjęć kolorowy rysunek Wujaszka Stalina by Metzel i wszyscy będą zachwyceni
To już bardziej jest nią ciągłe uogólnianie.bams pisze: To nasza nowa dyscyplina narodowa.
Toś niewygimnastykowany!bams pisze: Teraz ja narzekam na narzekanie - jakby się nie odwrócić to dupa zawsze z tyłu![]()
dokładnie tak-trafiłeś w sedno tarczypiton pisze:W sumie powielę Wasze zdanie, wyrażając swoje: świetnie, że gra No1 będzie wydana po polsku, jest ze wszech miar tego warta. Po podejściu ludzi do języków obcych widać, że jest to potrzebne i więcej ludzi zainteresuje się tematem, ba może grami GMTDobrze, że najlepsza pozycja będzie wydana w PL - to dla mnie największy plus decyzji Barda.
Dla mnie jednak oryginał jest nie do przebicia. Pewne teksty jak już widać po dyskusji są trudno/nie -przetłumaczalne. Wygląd zaprezentowanych kart(grafika) dla mnie tez jest "niefajna" - jednak wolę "proste" bez ozdobników karty oryginału. To pewnie kwestia przyzwyczajenia do wydania org. którego osoby nie znające gry nie będą miały. Po wydaniu gry i pograniu, trzeba popytać nowych grających o wrażenia.
maciejo pisze:dokładnie tak-trafiłeś w sedno tarczypiton pisze:W sumie powielę Wasze zdanie, wyrażając swoje: świetnie, że gra No1 będzie wydana po polsku, jest ze wszech miar tego warta. Po podejściu ludzi do języków obcych widać, że jest to potrzebne i więcej ludzi zainteresuje się tematem, ba może grami GMTDobrze, że najlepsza pozycja będzie wydana w PL - to dla mnie największy plus decyzji Barda.
Dla mnie jednak oryginał jest nie do przebicia. Pewne teksty jak już widać po dyskusji są trudno/nie -przetłumaczalne. Wygląd zaprezentowanych kart(grafika) dla mnie tez jest "niefajna" - jednak wolę "proste" bez ozdobników karty oryginału. To pewnie kwestia przyzwyczajenia do wydania org. którego osoby nie znające gry nie będą miały. Po wydaniu gry i pograniu, trzeba popytać nowych grających o wrażenia.![]()
Dla osób nie znających oryginału nie będzie miało absolutnie znaczenia czy karta ma tytuł-rządy socjalistów czy socjalistyczne rządy czy też socjaliści przejmują władze czy być może era socjalistów![]()
Powtórzę:Kochani znacie angielski to zostańcie przy oryginale i nie obrzydzajcie innym nieukom zakupu polskiej wersji![]()
Co prawda z punktacją karty "Chiny" to przesadzili ale nie znaczy to jeszcze,że cały projekt jest do dupy.
Moim zdanie dopóki nie pomylą Muru Berlińskiego z Chińskim nie ma powodów do obaw![]()
I ludziska- trzymajcie kciuki za odważną ekipę Barda
Narzekać można na każde wydanie czy jest to kontynuacja wielkiego przeboju,czy też debiut planszówkowy.Każdy ma do tego prawo.Ale nie o to w tym wszystkim chodziInk pisze:maciejo pisze:dokładnie tak-trafiłeś w sedno tarczypiton pisze:W sumie powielę Wasze zdanie, wyrażając swoje: świetnie, że gra No1 będzie wydana po polsku, jest ze wszech miar tego warta. Po podejściu ludzi do języków obcych widać, że jest to potrzebne i więcej ludzi zainteresuje się tematem, ba może grami GMTDobrze, że najlepsza pozycja będzie wydana w PL - to dla mnie największy plus decyzji Barda.
Dla mnie jednak oryginał jest nie do przebicia. Pewne teksty jak już widać po dyskusji są trudno/nie -przetłumaczalne. Wygląd zaprezentowanych kart(grafika) dla mnie tez jest "niefajna" - jednak wolę "proste" bez ozdobników karty oryginału. To pewnie kwestia przyzwyczajenia do wydania org. którego osoby nie znające gry nie będą miały. Po wydaniu gry i pograniu, trzeba popytać nowych grających o wrażenia.![]()
Dla osób nie znających oryginału nie będzie miało absolutnie znaczenia czy karta ma tytuł-rządy socjalistów czy socjalistyczne rządy czy też socjaliści przejmują władze czy być może era socjalistów![]()
Powtórzę:Kochani znacie angielski to zostańcie przy oryginale i nie obrzydzajcie innym nieukom zakupu polskiej wersji![]()
Co prawda z punktacją karty "Chiny" to przesadzili ale nie znaczy to jeszcze,że cały projekt jest do dupy.
Moim zdanie dopóki nie pomylą Muru Berlińskiego z Chińskim nie ma powodów do obaw![]()
I ludziska- trzymajcie kciuki za odważną ekipę Barda
Właśnie jest odwrotnie - jeśli ludzie poczekają na wydanie, a potem będą narzekać, to będzie to tylko niekonstruktywne jęczenie które niczego nie zmieni.
To, że zgłasza się błędy i proponuje poprawki przed wydaniem jest chyba znacznie sensowniejsze - bo ma szansę wpłynąć na jakość końcowego produktu. I moim zdaniem to fajnie, że ludziom na tej jakości zależy, nawet tym, co od lat grają w wersję angielską i pewnie przy niej pozostaną.
Za Menzelem też nie przepadam. Natomiast pomiędzy czernią i bielą a cukierkowatymi ilustracjami jest jeszcze spektrum pośrednieKrólik pisze:Jasne, zamiast oryginalnych zdjęć kolorowy rysunek Wujaszka Stalina by Metzel i wszyscy będą zachwyceni