Pierogralnia Bielsko-Biała [SPOTKANIE ZAMKNIĘTE]
Re: Pierogarnia Bielsko-Biała [SPOTKANIE ZAMKNIĘTE]
Ja będę, w zasadzie dziś też będę w Bielsku.
Małpa nie żyje. Przedstawienie skończone.
Moja skromna kolekcja: matoozik
Relacja z pojedynku w Mondo: 2:0, pas mistrzowski nie zmienił właściciela ;p
Padła propozycja, by w tym tygodniu pograć nie w planszówki, ale w kalambury / kartki na czole / Czarne historie (pożyczyłem ze sklepu Planszowe). Co Wy na to?^^ Jeśli kalambury, to dobrze byłoby się jakoś przygotować - ustalić tematykę, format i każdy by już sobie powymyślał jakieś hasła.
Padła propozycja, by w tym tygodniu pograć nie w planszówki, ale w kalambury / kartki na czole / Czarne historie (pożyczyłem ze sklepu Planszowe). Co Wy na to?^^ Jeśli kalambury, to dobrze byłoby się jakoś przygotować - ustalić tematykę, format i każdy by już sobie powymyślał jakieś hasła.
Bool widzę, że podłapałeś kalamburową gorączkę. Teraz ty jesteś Mr. Kalambur 
Proponuję jakąś planszówkę na wstępniaka ( mamy kupione przecież Pokolenia) a potem na koniec dla rozluźnienia, którąś z wspomnianych przez Boola gierek.
Jak kalambury to dobrym rozwiązaniem jest to z pierwszych kalamburów ( łącznie losowego przymiotnika z losowym rzeczownikiem i dodanie losowej czynności)

Proponuję jakąś planszówkę na wstępniaka ( mamy kupione przecież Pokolenia) a potem na koniec dla rozluźnienia, którąś z wspomnianych przez Boola gierek.
Jak kalambury to dobrym rozwiązaniem jest to z pierwszych kalamburów ( łącznie losowego przymiotnika z losowym rzeczownikiem i dodanie losowej czynności)
Kalambury rulez!
Jestem za, wszystkimi kończynami.
Jestem za, wszystkimi kończynami.
Dobrze też, żeby te przymiotniki i rzeczowniki były o w miarę tej samej trudności, by nie było takich różnic jak przykladowo 'silny' i 'przereklamowany'. Jak więc robimy - jedna osoba przygotowuje hasla i prowadzi cała rozgrywkę czy tradycyjnie - każdy wymyśla?
Ja myślę żeby zrobić cos takiego. Umówmy się na jakąś kategorię np. film. I każdy przyniesie przygotowane 3 hasła. Na spotkaniu podzielimy sie na drużyny. Ludziki z każdej drużyny wrzucą swoje hasła do jednego słoika, a z drugiej do drugiego słoika. Każdy bęfdzie pokazywał i losował hasło ze słoika druzyny przeciwnej. Tym sposobem nie bedzie gracza prowadzącego, wszyscy będą mogli pokazywać i zgadywać. A czas będzie miezyć drużyna przeciwna. Myslę, że to jest słuszna koncepcja. Jeżeli wam pasi po podajcie klategorię w którą będziemy grać. Np. cytaty z Misia :łubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu" 

Git. To drużyny najlepiej dziewczyny kontra chłopaki
:P
A kategoria musi być trochę szersza niż cytaty z Misia. Nie róbmy hardkoru
Zostańmy przy tym, co Krzysiek proponował, a sprawdzilo się nieźle na konwencie - przymiotniki i rzeczowniki, osobno, potem losuje się po jednym i wychodzi dziwny zlepek 

A kategoria musi być trochę szersza niż cytaty z Misia. Nie róbmy hardkoru

Ja raczej wolę planszowki środa jeden stolik już umówiony na pokolenia Łukasz, Rafał, Krzysiek,Maciek potem propozycja Cyklady. A i jest propozycja tz.klubowa koszulka. Musimy wymysle nazwę i powiedzmy logo/grafikę myślę ze kosz takiej koszulki to granica ok 30-40 zl co o tym myślicie?
Propozycja dobra, może coś w stylu "Pierogi" albo "Bielskie pierogi" - na górze obrazek pieroga, pod spodem półkolisty napis 

Coś wymyślę i przyniosę na środę 

"Pierogi przy planszy"
"crazy dumplings"
"pierogowy rajd morski"
"crazy dumplings"

"pierogowy rajd morski"
Co się tyczy kalamburow za tydzien mogę załatwić activity
nie trzeba będzie nic wymyślać podzielimy się na dwa zespoły i..... Niech wygrają najlepsi 
Propozycja do konkursu "Bielskie pierogi przy planszy "

Propozycja do konkursu "Bielskie pierogi przy planszy "

Pierogowy rajd morski - dobre, uczcimy słynny rajd morski
Tylko czy nie za długie? Wg mnie 2 słowa max. A może jakiś miks, np. pierogralnia, pierogracze?
Pomysł z activity bardzo dobry:)
Przypominam też, że mam już pożyczone Czarne historie http://www.czarne-historie.pl/, więc fajnie byłoby w to choć raz zagrać, bo wkrótce muszę oddać.

Pomysł z activity bardzo dobry:)
Przypominam też, że mam już pożyczone Czarne historie http://www.czarne-historie.pl/, więc fajnie byłoby w to choć raz zagrać, bo wkrótce muszę oddać.
świetneBoolgrzyb pisze: A może jakiś miks, np. pierogralnia

pierogralnia - dokładnie o tym myślałem, tylko dodałem jeszcze jedno g i zarejestrowałem domenę 
pieroggralnia.pl
Logo się tworzy, jak i stronka.

pieroggralnia.pl
Logo się tworzy, jak i stronka.
A w czarne historie chcę zagrać, chcę bardzo o jak ja bardzo chcę...
Re: Pieroggralnia Bielsko-Biała [SPOTKANIE ZAMKNIĘTE]
Jednak lepsze pierogralnia bo to podwójne GG źle w logotypie wygląda 

Re: Pieroggralnia Bielsko-Biała [SPOTKANIE ZAMKNIĘTE]
Dorzuć czapeczkę konduktora i będzie git
Logo omówimy na spotkaniu w środę i sprawy koszulek.
Logo omówimy na spotkaniu w środę i sprawy koszulek.
Re: Pierogralnia Bielsko-Biała [SPOTKANIE ZAMKNIĘTE]
Witam witam witam - dla nie wtajemniczonych maciek z tej strony
.
Bardzo mi sie podoba pomysl koszulel, i chociaż minimalnego sformalizowania naszej grającej ekipy.
Widziałem się dzisiaj z Romkiem i Leszkiem - Nowy sklep ma ruszyć w tym tygodniu na 70% a juz na 100% w przyszłym. Co myślicie o tym by, zorganizować tam jakieś planszówkowe pokazy, naukę gry w różne ciekawe rzeczy??
Można by o ile chłopaki się zgodzą robić jakieś nocki przy planszy itd.itp - są to luźne propozycje - a może jacyś ludzie złapali by bakcyla i w końcu można by jakiś większę spotkanie planszówkowe ogarnąć.

Bardzo mi sie podoba pomysl koszulel, i chociaż minimalnego sformalizowania naszej grającej ekipy.
Widziałem się dzisiaj z Romkiem i Leszkiem - Nowy sklep ma ruszyć w tym tygodniu na 70% a juz na 100% w przyszłym. Co myślicie o tym by, zorganizować tam jakieś planszówkowe pokazy, naukę gry w różne ciekawe rzeczy??
Można by o ile chłopaki się zgodzą robić jakieś nocki przy planszy itd.itp - są to luźne propozycje - a może jacyś ludzie złapali by bakcyla i w końcu można by jakiś większę spotkanie planszówkowe ogarnąć.

W takim razie czy mogrę prosić o Avatarka kolorze czerwonym. Z kartami w ręku i groźną miną - - - Gram czerwonym, i lubię gry karciane
co do nakrycia głowy i drugiej ręki to ew/ jakiś mieczyk i hełm
Liczy się napór, napór i tylko napór
. Ktoś mi ukradł motyw pirata
.

Kto późno przychodzi itd.
, "krwawy" karciarz w hełmie nie jest zły. Jako "Pierogowy Pirat" proponuję w środę zagrać w Kupców i Korsarzy, będą chętni?

PIRAT MARUDA UP!