O której chcielibyście wystartować z Cubą? Ja chętnie bym się dołączył ale w pierwszej części dnia w sobotę. Grę posiadam od ostatniego Mathandlu ale nie zdążyłem się jeszcze z nią zapoznaćKubaP pisze:No to pięknie. To jeszcze 2 osoby potrzebne.gigi pisze:zasady znam , moge wytlumaczycKubaP pisze: Cuba (nie mam nikogo, potrzebny ktoś kto zna zasady i wytłumaczy).
[Warszawa] KOCIOŁ 2012 Festiwal Gier 29-30 września
Re: [Warszawa] KOCIOŁ 2012 Festiwal Gier 29-30 września
- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
To nie tylko Rainer będzie, ale i Folko
Już się cieszę.

Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
- gigi
- Been thanked: 1 time
jak nie znajdziecie chetnych ,to z wami zagram;)Macek pisze:KubaP pisze:O której chcielibyście wystartować z Cubą? Ja chętnie bym się dołączył ale w pierwszej części dnia w sobotę. Grę posiadam od ostatniego Mathandlu ale nie zdążyłem się jeszcze z nią zapoznaćKubaP pisze: Cuba (nie mam nikogo, potrzebny ktoś kto zna zasady i wytłumaczy).
No to pięknie. To jeszcze 2 osoby potrzebne.
od ktorej jutro zaczynaja sie przygotowania do kotla i na ktora w sobote przychodza ludzie od gamesroomu ?
- KubaP
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 485 times
No to komplet do Cuby też już jest. Ja będę w sobotę od samiuśkiego rana - czyli równo od 10:00.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
- Geko
Ja też planuję pojawić się z rana i być do końca.
Drodzy AGRESOROWICZE!
Ze względu na jutrzejszy KOCIOŁ dziś spotykamy się organizacyjnie. Tak jak w zeszłym roku ustawiamy ławki i przygotowujemy sale. Naprawdę liczę na waszą obecność, wierzę, ze będzie nas całe mnóstwo i szybko się uwiniemy.
Bardzo proszę o potwierdzanie i liczne przybycie jako pomoc, obsługa Games Roomu i Wypożyczalni w dniu jutrzejszym, spotkanie zaczyna się w sobotę o godz. 9:00 w hali Starej Kotłowni. W zeszłym roku nie zawiedliśmy.
Pomożecie?
Ze względu na jutrzejszy KOCIOŁ dziś spotykamy się organizacyjnie. Tak jak w zeszłym roku ustawiamy ławki i przygotowujemy sale. Naprawdę liczę na waszą obecność, wierzę, ze będzie nas całe mnóstwo i szybko się uwiniemy.
Bardzo proszę o potwierdzanie i liczne przybycie jako pomoc, obsługa Games Roomu i Wypożyczalni w dniu jutrzejszym, spotkanie zaczyna się w sobotę o godz. 9:00 w hali Starej Kotłowni. W zeszłym roku nie zawiedliśmy.
Pomożecie?
Prezes
...piszę powoli, bo wiem, że czytacie powoli...
Będzie ktoś, kto szuka ludzi do Cyklad, Rune Wars albo Eclipsa? Bo bym w coś z tego zagrał 

"Kto zbiera grzybki ma rozum szybki"
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Na obecną chwilę z powyższych gier w games roomie jest tylko 1 sztuka Eclipse.seRrz pisze:Będzie ktoś, kto szuka ludzi do Cyklad, Rune Wars albo Eclipsa? Bo bym w coś z tego zagrał
kurcze ale program kompletnie nieczytelny.
co mi po informacji co na jakim pietrze jak sie nakladaja terminy - lepiej bylo zrobic kazdy dzien osobno (nie wiem czemu sa razem), w kolejnych wierszach godziny w kolumnach pietra i eventy. sale to ja sobie zmienie, z rozdwojeniem sie mam problemy
co mi po informacji co na jakim pietrze jak sie nakladaja terminy - lepiej bylo zrobic kazdy dzien osobno (nie wiem czemu sa razem), w kolejnych wierszach godziny w kolumnach pietra i eventy. sale to ja sobie zmienie, z rozdwojeniem sie mam problemy

Dice Hate Me :(
Kuba, przepraszam ale istnieje spora szansa ze nie stawie się jutro na Cubę. Potwierdze jeszcze jutro rano ale szanse są nikłeKubaP pisze:No to komplet do Cuby też już jest. Ja będę w sobotę od samiuśkiego rana - czyli równo od 10:00.

- KubaP
Drodzy, zawieszam swoój przyjazd. Być może dotrę później.
Pozdr,
Kuba
Pozdr,
Kuba
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
- KubaP
Przykro mi, że udało mi się wpaść tylko na rochę, ale i tak dzięki za ogrom pracy Trutu i Trututowa ekipo! Zwłaszcza super brawo dla cierpliwych i wszemobecnych wolontariuszy, widziałem, że odwalaliście kawał dobrej roboty!
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Jak się umawia i nie zjawia to nie przynoszę jutro Cyklad. Foch.
Ale może będzie Diuna ^++++^
Ale może będzie Diuna ^++++^
Nie mogliśmy znaleźć złotego środka. W sumie pomysł Twój pomysł jest dobry - tylko nikt wcześniej na niego nie wpadł.bartek_mi pisze:kurcze ale program kompletnie nieczytelny.
co mi po informacji co na jakim pietrze jak sie nakladaja terminy - lepiej bylo zrobic kazdy dzien osobno (nie wiem czemu sa razem), w kolejnych wierszach godziny w kolumnach pietra i eventy. sale to ja sobie zmienie, z rozdwojeniem sie mam problemy :)
Serdecznie dziękuję wszystkim zaangażowanym. Powiększyliśmy KOCIOŁ do 6-ciu pięter + Parter + Kotłownia, co było ogromnym wyzwaniem. Nie wszystko wyszło perfekcyjnie - dużo w tym mojej winy, ale ogarnęliśmy. Wydawnictwa i odwiedzający zadowoleni - to dzięki Wam wszystkim. Pan Reiner jest pod ogromnym wrażeniem naszego entuzjazmu i pasji. I co najważniejsze - strasznie mu się podoba zaangażowanie i to, ze jest mnósto uśmiechniętych wolontariuszy w zółtych koszulkach. Te żółte koszulki - to Wy :)KubaP pisze:Przykro mi, że udało mi się wpaść tylko na rochę, ale i tak dzięki za ogrom pracy Trutu i Trututowa ekipo! Zwłaszcza super brawo dla cierpliwych i wszemobecnych wolontariuszy, widziałem, że odwalaliście kawał dobrej roboty!
PS: Info dla Monsoona: Jutro w sali 431 (to Wasza sala - o ile nie pokręciłem, bo klikam z pamięci) od 10:00 spotkanie z P. Reinerem Knizią. Tylko dla Was.
Prezes
@Pierzasty: jak to do mnie, to byłem, szukałem.. i znalazłem do Eclipsa
@Trutu: super impreza, gratulacje dla wszystkich zaangażowanych!

@Trutu: super impreza, gratulacje dla wszystkich zaangażowanych!
"Kto zbiera grzybki ma rozum szybki"
Bardzo fajna impreza, serdeczne gratulacje dla zaangażowanych! Fajnie to wszystko wyszło - widać jeszcze większy rozmach w porównaniu do Kotła A.D. 2011. Ciekawe, co będzie za rok. :)
Na tegoroczny Kocioł poszedłem z zamiarem zagrania w coś nowego, czego jeszcze nie znałem. Priorytetem było Ora et Labora lub LeHavre - Agricola bardzo często gości na moim stole, więc postanowiłem spróbować czegoś innego od Uwe. Udało się zagrać w tę pierwszą, a wrażenia były na tyle pozytywne, że niebawem złożę na nią zamówienie. :) Niejako przy okazji zagrałem również w Galaxy Trucker - całkiem sympatyczna gra.
Na tegoroczny Kocioł poszedłem z zamiarem zagrania w coś nowego, czego jeszcze nie znałem. Priorytetem było Ora et Labora lub LeHavre - Agricola bardzo często gości na moim stole, więc postanowiłem spróbować czegoś innego od Uwe. Udało się zagrać w tę pierwszą, a wrażenia były na tyle pozytywne, że niebawem złożę na nią zamówienie. :) Niejako przy okazji zagrałem również w Galaxy Trucker - całkiem sympatyczna gra.
Spoko - to taka rada na przyszlosc (tak na konferencjach sie robi i jakos to dziala - mozna sprobowac)Trutu pisze:Nie mogliśmy znaleźć złotego środka. W sumie pomysł Twój pomysł jest dobry - tylko nikt wcześniej na niego nie wpadł.bartek_mi pisze:kurcze ale program kompletnie nieczytelny.
Bylem, RK mi sie na samuraju podpisal (podziwiam za to, ze do kazdej gry i osoby wymyslal inne hasla

Niestety jestem chory ale w carrom i ingeniousa zagralismy z ekipa.
Impreza bardzo sie przez ten rok rozrosla. W koncu mozna bylo karta za gry placic (nie wiem czy u wszystkich sklepowiczow tak bylo ale na jednym stoisku na pewno).
Gratuluje udanego konwentu!
No to czekam na przyszly rok

Dice Hate Me :(
Trzeba koniecznie pamiętać o Krystianie "Kromce" Romanowskim. Bez niego nie byłoby ani jednego KOTŁA ani Dr Reinera Knizi na KOTLE. Krystek się nie afiszuje organizacyjne ale to wulkan optymizmu, inwencji, pomysłów i wsparcia. Poza tym to tytan pracy. Należą Mu się szczególne brawa!seRrz pisze:@Trutu: super impreza, gratulacje dla wszystkich zaangażowanych!
PS. Pewnie i tak wszyscy wiedzą, ale w tym roku na Kotle było 3600 odwiedzających. Pozdrawiam wszystkich, którzy pomogli w organizacji!
Prezes
- kdsz
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 304 times
Wielkie dzięki za świetnie zorganizowaną imprezę. Spędziłem z córką bardzo sympatyczne niedzielne popołudnie na piętrze dla dzieciaków. Trochę żałuję, że nie udało mi się pograć w nic dla dorosłych, ale może za rok. Jeszcze raz bardzo dziękuję!
Wszyscy posiadający zdjęcia z KOTŁA - proszę o ich podesłanie na festiwal@kociol.waw.pl z podaniem swojego imienia i nazwiska oraz zgodą na publikację (chodzi o prawa autorskie). Lub, najlepiej, o przyniesienie zdjęć na pendrivach do klubu AGRESOR w piątek. Będę mieć laptopa i pozgrywam Wasze zdjęcia.
PS
PS
Dziękuję i zapraszamy za rok w ostatni weekend września!!!kdsz pisze:Wielkie dzięki za świetnie zorganizowaną imprezę. Spędziłem z córką bardzo sympatyczne niedzielne popołudnie na piętrze dla dzieciaków. Trochę żałuję, że nie udało mi się pograć w nic dla dorosłych, ale może za rok. Jeszcze raz bardzo dziękuję!
Prezes
- Geko
- MichalStajszczak
- Has thanked: 548 times
- Been thanked: 1610 times
- Kontakt:
Po kliknięciu pojawia się komunikat "Nie odnaleziono serwera lub pliku"Geko pisze:Moje foty:https://www.facebook.com/media/set/?set ... dc171123b9