Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
elayeth pisze:Puerto Rico to podobna liga co Agricola, więc jeśli agricola się średnio podobało to i puerto rico może podzielić ten sam los... Mi bardziej podchodzi agricola. Z eurogier najbardziej jednak lubię Wysokie Napięcie i wielu moich znajomych też.
Agricola: chlopi i ich zwierzycniec sie akurat podobala. W Agricole nie gralem z dziewczyna, ale zastanawiam sie nad jej kupnem. Jakie inne gry ekonomiczne bylyby warte uwagi? Duzo pochlepnych opinii zbiera nowa gra CO2, wiec moze na nia sie skusze.
Z wymienionych ciekawa jest tez Ticket to ride. Na pierwszy rzut oka podobna wydaje sie byc Airlines - jest lepsza/gorsza od ttr?
elayeth pisze:Puerto Rico to podobna liga co Agricola, więc jeśli agricola się średnio podobało to i puerto rico może podzielić ten sam los... Mi bardziej podchodzi agricola. Z eurogier najbardziej jednak lubię Wysokie Napięcie i wielu moich znajomych też.
Agricola: chlopi i ich zwierzycniec sie akurat podobala. W Agricole nie gralem z dziewczyna, ale zastanawiam sie nad jej kupnem. Jakie inne gry ekonomiczne bylyby warte uwagi? Duzo pochlepnych opinii zbiera nowa gra CO2, wiec moze na nia sie skusze.
Z wymienionych ciekawa jest tez Ticket to ride. Na pierwszy rzut oka podobna wydaje sie byc Airlines - jest lepsza/gorsza od ttr?
Airlines jest duzo bardziej rozbudowana niz TtR. Airlines ma elementy ekonomii, TtR ich nie ma. TtR spelnia warunek gry lekkiej...
Jesli chodzi o inne dobre gry ekonomiczne to ja osobiscie lubie tez Le Havre. Z eurogier lzejszych mozesz wziac tez pod uwage bardzo udany worker placement : Lords of Waterdeep (jedynie po angielsku). Moja ulubiona gra ekonomiczna to jednak Wysokie Napiecie. Uwielbiam.
Generalnie uwazam, ze zaczynamy tutaj odchodzic troche od poczatkowych zalozen i proponowac, generalnie dobre gry. Moze poogladaj sobie recenzje roznych gier na youtube, poczytaj instrukcje i graj.
Jesli chodzi o poczatkowe zalozenia z pierszego postu, to rzeczywiscie teraz szukam innej gry. Zaloze nowy watek, bo w tym sie zrobil troche balagan i nie wiadomo o co mi chodzi Ten temat mozna usunac.