[Gliwice] XX Pionek - 1-2 czerwiec 2013.
Re: [Gliwice] XX Pionek - 1-2 czerwiec 2013.
@Bea - z tego co pamietam tak: podchodzisz, wypelniasz arkusz z lista gier do sprzedazy, podajesz cene za ktora chcesz sprzedac, podajesz cene minimalna, do ktorej sprzedajacy moze negocjowac (mozesz podac dwie identyczne). Gry zostaja obklejone cena (mala kartka - ala market) i ustawione razem z wszystkimi grami na widoku.
Z kazdej sprzedanej gry 2 zł jest dodawane do wspolnej puli, ktora na koniec jest losowana, osoba ktora ja wygrala moze kupic gre o tyle taniej.
Przed wyjsciem podchodzisz do sprzedawcy i odbierasz kase/gry.
Z kazdej sprzedanej gry 2 zł jest dodawane do wspolnej puli, ktora na koniec jest losowana, osoba ktora ja wygrala moze kupic gre o tyle taniej.
- Bea
- Been thanked: 6 times
DziękiTolis pisze:@Bea - z tego co pamietam tak: podchodzisz, wypelniasz arkusz z lista gier do sprzedazy, podajesz cene za ktora chcesz sprzedac, podajesz cene minimalna, do ktorej sprzedajacy moze negocjowac (mozesz podac dwie identyczne). Gry zostaja obklejone cena (mala kartka - ala market) i ustawione razem z wszystkimi grami na widoku.

I czy sprzedawca jakoś weryfikuje czy gra jest kompletna przed jej przyjęciem, czy kupujący sam sobie musi wszystko posprawdzać?
- ozy
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 74 times
Poza Wiedźmami i Cichociemnymi będziemy w sobotę prezentować prototyp następcy Bożego Igrzyska 

I jeszcze jeden tajny projekt.

I jeszcze jeden tajny projekt.

Farewell, leave the shore to an ocean wide and untamed
Hold your shield high, let the wind bring your enemy your nightmare
- ozy
Nie, ale jego błogosławieństwem: Waldek Gumienny i Jaro Andruszkiewicz.asiok pisze:O!
Też Wallace?
- 100rk
- Been thanked: 1 time
1. Wygrywającego pulę losuje się spośród wszystkich kupujących, zwycięzca za całość kwoty składa zamówienie na grę/gry w sklepie PrzyPlanszy.Bea pisze: DziękiPulę losuje się wśród osób które zakupiły jakąś grę?
I czy sprzedawca jakoś weryfikuje czy gra jest kompletna przed jej przyjęciem, czy kupujący sam sobie musi wszystko posprawdzać?
2. Kompletność trzeba sobie samemu sprawdzić, nie ma raczej czasu na sprawdzenie każdej gry (na giełdzie jest 150-200 gier )
6% zniżki Rebel, 7% Planszomania, 7% 3 Trolle - chętnie się podzielę.
sprzedam/kupię/wymienię
kolekcja - w miarę aktualna
lista życzeń
sprzedam/kupię/wymienię
lista życzeń
- Bea
- Been thanked: 6 times
A pula jest pewno losowana w drugi dzień, czyli w niedzielę?
- 100rk
Pula jest losowana po zakończeniu i podsumowaniu, wynik losowania o ile pamiętam pojawia się na fejsie sklepu w tygodniu popionkowym, oczywiście zwycięzca jest powiadamiany mailowo. Gry do odbioru osobistego w Katowicach lub wysyłka.
6% zniżki Rebel, 7% Planszomania, 7% 3 Trolle - chętnie się podzielę.
sprzedam/kupię/wymienię
lista życzeń
sprzedam/kupię/wymienię
lista życzeń
XX Pionek za nami! Bardzo...
- dziękuję organizatorom za przygotowanie kolejnej edycji Pionka,
- dziękuję za przemiły gest i pamiątkową pionkową koszulkę, którą miałem zaszczyt otrzymać w niedzielę,
- dziękuję WC za kolejną edycję konkursu (i gratuluję nowym Mistrzom, którzy wygrali tym razem),
- dziękuję za świetny konkurs OPEN (dlaczego tak mało osób udział wzięło w nim udział, czyżby za trudny?),
- dziękuję Jackowi za zorganizowanie kolejnej edycji giełdy gier,
- dziękuję Pomarańczowym Koszulkom (praktycznie nowy skład zespołu w tej edycji!),
- dziękuję za ciasto, którym zostaliśmy poczęstowani,
- i oczywiście dziękuję wszystkim, którzy na Pionka przybyli i jak zwykle wytworzyli niezwykle pozytywną energię!
Przypominam iż 29 czerwca, w sobotę w tym samym miejscu odbędzie się PORTALkon (konwent poświęcony grom Portalu), a we wrześniu w Bojkowie odbędzie się miniPionek.
- dziękuję organizatorom za przygotowanie kolejnej edycji Pionka,
- dziękuję za przemiły gest i pamiątkową pionkową koszulkę, którą miałem zaszczyt otrzymać w niedzielę,
- dziękuję WC za kolejną edycję konkursu (i gratuluję nowym Mistrzom, którzy wygrali tym razem),
- dziękuję za świetny konkurs OPEN (dlaczego tak mało osób udział wzięło w nim udział, czyżby za trudny?),
- dziękuję Jackowi za zorganizowanie kolejnej edycji giełdy gier,
- dziękuję Pomarańczowym Koszulkom (praktycznie nowy skład zespołu w tej edycji!),
- dziękuję za ciasto, którym zostaliśmy poczęstowani,
- i oczywiście dziękuję wszystkim, którzy na Pionka przybyli i jak zwykle wytworzyli niezwykle pozytywną energię!
Przypominam iż 29 czerwca, w sobotę w tym samym miejscu odbędzie się PORTALkon (konwent poświęcony grom Portalu), a we wrześniu w Bojkowie odbędzie się miniPionek.
- macike
- Kontakt:
Serdecznie dziękuję Merry i Danielowi (Damianowi?) za to, że pozwolili mi się katować przez całą niedzielę przy użyciu Hanabi.
A WRS pozdrawiam serdecznie i dziękuję za użyczenie narzędzia tortur.
Trzewikowi za prezentację Robinsona i pomoc w wyrwaniu się z "przeklętej wyspy".

A WRS pozdrawiam serdecznie i dziękuję za użyczenie narzędzia tortur.

Trzewikowi za prezentację Robinsona i pomoc w wyrwaniu się z "przeklętej wyspy".
Si vis pacem, para bellum.
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
- KubaP
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 485 times
Bardzo dziękuję Palmerowi i jego ekipie za pouczające lanie w Książęta Renesansu.
Tomkowi za Trajana w wersji blitz
wc, WRS, asiok - super było Was poznać i osobiście uścisnąć dłoń, szkoda, że tym razem nie udało się zagrać (sorry asiok za tego Brassa), ale następnym razem na pewno!

wc, WRS, asiok - super było Was poznać i osobiście uścisnąć dłoń, szkoda, że tym razem nie udało się zagrać (sorry asiok za tego Brassa), ale następnym razem na pewno!
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
Wielkie dzięki za organizację imprezy.
Jak zwykle była super atmosfera, wspaniali ludzie i oczywiście kapitalne gry. Zwyczajowo już świetnie spisał się Jacek organizujący giełdę - dla każdego klienta miał chwilę czasu, gdy ktoś potrzebował porady to chętnie jej udzielał, można było też zwyczajnie pogadać i wymienić opinie o nowościach.
Podziękowania kieruję także do Lira za możliwość zagrania w Via at Gloria, do ozy'ego za okazję do wypróbowania karcianego Bożego Igrzyska i do folko za prezentację nowego prototypu.
A konkurs open w tym roku faktycznie chyba troszkę za trudny.

Podziękowania kieruję także do Lira za możliwość zagrania w Via at Gloria, do ozy'ego za okazję do wypróbowania karcianego Bożego Igrzyska i do folko za prezentację nowego prototypu.
A konkurs open w tym roku faktycznie chyba troszkę za trudny.

- WRS
- Administrator
- Been thanked: 96 times
- Kontakt:
Dziękuję organizatorom za możliwość udziału w tak wspaniałej imprezie.
asiokowi za wszystko dzięki czemu mogłem się skupić na graniu
wc za konkurs
rysławowi za współudział w konkursie
współgraczom za granie! szczególnie wc z którym od jakiegoś czasu nie mogliśmy się zsynchronizować
sipio za prezentację świetnej La Boca
zmaterializowanym wirtualnym znajomym za okazję ujrzenia i zamiany choćby paru słów

asiokowi za wszystko dzięki czemu mogłem się skupić na graniu

wc za konkurs
rysławowi za współudział w konkursie

współgraczom za granie! szczególnie wc z którym od jakiegoś czasu nie mogliśmy się zsynchronizować
sipio za prezentację świetnej La Boca
zmaterializowanym wirtualnym znajomym za okazję ujrzenia i zamiany choćby paru słów
To było bardzo roztropne, żeś to napisał...trzewik pisze:Przypominam iż [...] we wrześniu w Bojkowie odbędzie się miniPionek.

We wrzesniu spotykamy sie w Bojkowie, termin podam lada dzien wiec potem juz nie bedzie wykretow,ze za pozno lub ze cos tam i nie da sie przyjechac;-)
Tomek dziekuje za partie trajanaKubaP pisze:Bardzo dziękuję Palmerowi i jego ekipie za pouczające lanie w Książęta Renesansu.

Ciesze sie ze znow moglem wielu z was zobaczyc i mam nadzieje ze bedziemy znow widywac sie czesciej

Organizatorom wielkie dzieki za wspaniala impreze, mam nadzieje wrocic znow w wasze szeregi jesli czas pozwoli

Posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum ;)
- skanna
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 22 times
Tja, a co mają zrobić ci, którzy grafik na wrzesień dostaną pod koniec sierpnia? Ja poproszę poczekać z terminem i dostosować go do moich potrzeb - wtedy na pewno nie zawiodęMerry pisze:We wrzesniu spotykamy sie w Bojkowie, termin podam lada dzien wiec potem juz nie bedzie wykretow,ze za pozno lub ze cos tam i nie da sie przyjechac;-)

offtopikowa specjalistka - z góry przepraszam, to niezależne ode mnie i moich palców ;-)
Ja również dołączam się do podziękowań. Krótko bo 6 godzin ale za to bardzo intensywnie.
Mimo, że więcej i tak czasu spędziliśmy w aucie by dojechać i wrócić to było warto.
Super było w końcu poznać osobiście te parę osób po tylu postach
Mimo, że więcej i tak czasu spędziliśmy w aucie by dojechać i wrócić to było warto.
Super było w końcu poznać osobiście te parę osób po tylu postach

- ozy
Ja również bardzo dziękuję wszystkim uczestnikom za spotkanie i wspólne rozgrywki. 
Kilka fotek z mojej strony sali:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 921&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 049&type=3

Kilka fotek z mojej strony sali:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 921&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 049&type=3
- pan_satyros
- Has thanked: 685 times
- Been thanked: 522 times
- Kontakt:
XX Pionek upłynął mi pod znakiem pomarańczowych koszulek i konkursów.
W sumie udało mi się tłumaczyć zasady w 11 rozgrywkach, w tym 4 partiach Terra Mystica - mam jej już trochę dosyć ;p
Brak Veridiany i Korzenia dał się we znaki, bo roboty mieliśmy wszyscy za dwóch.
Przede wszystkim dziękuję wc za to, że zaciągnął mnie i asioka na swój konkurs! Bawiliśmy się świetnie i tylko nie wiedzieć dlaczego wygraliśmy :p
Konkurs OPEN faktycznie wymagający, mam nadzieję, że na grudzień uda mi się wymyślić coś równie dobrego, ale nieco bardziej przystępnego nie tylko kinomanom
Specjalne podziękowania dla Palmera i Betiego za podwóźkę
Pamiątkowa fota z fb.

W sumie udało mi się tłumaczyć zasady w 11 rozgrywkach, w tym 4 partiach Terra Mystica - mam jej już trochę dosyć ;p
Brak Veridiany i Korzenia dał się we znaki, bo roboty mieliśmy wszyscy za dwóch.
Przede wszystkim dziękuję wc za to, że zaciągnął mnie i asioka na swój konkurs! Bawiliśmy się świetnie i tylko nie wiedzieć dlaczego wygraliśmy :p
Konkurs OPEN faktycznie wymagający, mam nadzieję, że na grudzień uda mi się wymyślić coś równie dobrego, ale nieco bardziej przystępnego nie tylko kinomanom

Specjalne podziękowania dla Palmera i Betiego za podwóźkę

Pamiątkowa fota z fb.

Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
- skanna
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 22 times
Z tego co słyszałam - nie będzie, bo nie ma sali 

offtopikowa specjalistka - z góry przepraszam, to niezależne ode mnie i moich palców ;-)