[Dla dzieci] Spotkania z dziecmi - jak je zainteresowac

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
game_maniac

Re: [Dla dzieci] Spotkania z dziecmi - jak je zainteresowac

Post autor: game_maniac »

Wniosek dość oczywisty :D Niestety, a może nawet stety, nie mam maniaków w grupie. W chwili obecnej mam grupę bardzo zróżnicowaną, najmłodszy uczestnik ma 5 lat, najstarszy 12. Najczęściej są to jednak dzieciaki 8-9 lat. Wydaje mi się, że najgorszą rzeczą jaką mogłoby być to mieć wśród takiej grupy 2-3 maniaków. Na pewno by nie czerpali radości z gry, a skoro jestem sam to zapewne nie był bym w stanie zaopiekować się nimi podczas gry w coś cięższego.

Moja grupa dzieli się obecnie na te najmłodsze dzieciaki (które najchętniej grają w proste gry typu Dobble czy Halli Galli) i te starsze (grające w troszkę trudniejsze gry typu K2, Wsiąść do pociągu, ale także imprezówki typu Jungle speed).

Grupa 5-6 klasistów radykalnie różni się od grupy jaką opisuję. Tam są inne zasady, rozumowanie i zaangażowanie. Wprowadziłeś "ciekawy" system, ale wydaje mi się, że przy większej ilości osób by to nie przeszło :(
ODPOWIEDZ