Gra w wersji docelowej jeszcze odrobinkę się zmieni, ale już można trochę zobaczyć

Ta cegła sprowokuje masę złośliwych komentarzy. I wiecie co? Całkiem słusznie. Wiele budynków Wrocławia, Szczecina, Gdańska (i innych miast) zostało rozebranych tylko po to, by odbudować Warszawę. Drugie skojarzenie "Kup pan cegłę!".Sienio pisze:A tak prezentuje się pudełko:
Faktycznie pierwotny plan zakładał start dziś. Ale zdecydowaliśmy się przełożyć uruchomienie kampanii na przyszły tydzień.Kolejarz pisze:Według informacji na profilu wspieram.to kampania rusza już dzisiaj, ale wy jesteście bardziej tajemniczy. To jak w końcu?
Minimalizm lubię, ale nie cegłę w tym kontekście. Obecnie okładka ma ironiczny wydźwięk, jeśli oczywiście ktoś wie, na jaką skalę wywoziło się cegły. Wydobywano je nie tylko z gruzowisk, ale po prostu rozbierano całe nieuszkodzone budynki, często kilkusetletnie zabytki. To była architektoniczna zbrodnia, powiedzmy to sobie wprost. Chyba złośliwszy wydźwięk miałby tylko herb Wrocławia na tej cegle.Sienio pisze:No cóż, muszę przyznać, że jestem zaskoczony liczbą negatywnych opinii. Część z tych rzeczy co wymieniacie jako wady, my uznaliśmy za zalety - minimalizm czy kontrast między logotypem a tłem.
Oczywiście ile ludzi, tyle gustów, ale moim zdaniem właśnie utonie. Myślę, że należy się kierować punktem widzenia przeciętnego klienta Empiku czy podobnych instytucji, który tak wysublimowanej okładki NIE DOSTRZEŻE pomiędzy Potworami w Tokio a Monopoly. Stąd słuszne zdaje się pójście w stronę szeroko rozumianego minimalizmu, czy wręcz szkoły Apple'a.walkingdead pisze:Bardziej estetycznie i nowoczesnie bedzie moze zarysowac budynki miasta? Można się naprawdę pobawić konwencją:
np:
(...)
Myślę, że taka okładka nie utonie na półce wśród innych kolorowych pudełek.