Koniecznie kryształy - symbol bogactwa w PRL.Andreal pisze:Moja matka by się załamała, taka ładna witrynka i szkła za nią nie stoją
Kto co lubimulek18 pisze:jakoś średnio te gry wyglądają w takiej witrynie
Przyjaciel nazywa mebel taki ja ten szafą grającą!Aduanath pisze:A to dowód na to, że w ramach mebli zachodnich również idealną szafę na gry można znaleźć:
LOL, świetne!Andy pisze:Przyjaciel nazywa mebel taki ja ten szafą grającą!Aduanath pisze:A to dowód na to, że w ramach mebli zachodnich również idealną szafę na gry można znaleźć:
To chyba gdyby je jakoś absurdalnie wysoko jedna na drugiej układać, ale to pudełka się wcześniej rozpłaszczą.costi pisze:Tak tylko rzucę luźną uwagę, że gry w dużej ilości lekkie nie są i jak się robi dedykowany regał pod gry, to warto pomyśleć nad czymś solidniejszym niż zwykła płyta meblowa. Ta ostatnio szybko może zacząć się uśmiechać
Zależy u jakiego. Ja, jak już napisałem w drugim poście, zdziwiłem się mocno. A obstawiałem kupę szmalu. Stolarz bazuje na materiałach w cenach hurtowych i dochodzi tylko jego narzut / robocizna. A w cenach sklepowych jest wszystko. Chyba, że Ikea... ale ja za Ikeę dziękuję.nahar pisze:Zawsze u stolarza jest drożej niż w sklepie. Ikea np tłucze BILLY'ego na setki tysięcy sztuk. Żaden stolarz nie ma szans z nimi cenowo.
Tyle że stolarz weźmie robociznę od zrobienia jednej sztuki. Przy ilościach mebli, jakie robi się dla sklepów - wartość robocizny rozkłada się w większym stopniu. Może akurat udało Ci się trafić jakiegoś poczciwcaromeck pisze:Zależy u jakiego. Ja, jak już napisałem w drugim poście, zdziwiłem się mocno. A obstawiałem kupę szmalu. Stolarz bazuje na materiałach w cenach hurtowych i dochodzi tylko jego narzut / robocizna. A w cenach sklepowych jest wszystko. Chyba, że Ikea... ale ja za Ikeę dziękuję.
Może mam jakieś podejrzanie niskie wymagania, ale Ikea na prawdę mocno się poprawiła jakościowo w ciągu kilka ostatnich lat. Polecane wcześniej Expedity wydają się niezniszczalne i na prawdę bardzo źle nie wyglądają. Jeśli się nie mylę przerzucił się na nie Tomcio Vasel.nahar pisze:Chyba, że Ikea... ale ja za Ikeę dziękuję.
Też używam expedita, tyle że 4x2 + na nim 2x2 i sprawdza się idealnie. Tyle że ja ustawiam gry pionowo i tak np w jednym okienku zmieściły mi się 4 grube i 1 cienkie pudło TTR, a w drugim Carcassonne ze wszystkimi dodatkami i jest jeszcze sporo miejsca. Idzie upchnąć sporo gier, a mebel nie zajmuje zbyt dużo miejsca w pokoju. Także ten... polecamkwiatosz pisze:Każde okienko expedita to 4 gry formatu TTR i zostaje nieco miejsca - już np. Doom plus 3 TTR wypełnia bardziej szczelnie. Gry formatu Friedemana Friese (Wysokie Napięcie) wchodzą wzdłuż akurat tak, że obok nich mieści się TTR postawiony pionowo. Ja na część większych gier mam expedita 5x5, dolne półki mam z drzwiczkami na drobne gry. Generalnie na duże pudła jest dość spoko, natomiast na mniejsze musiałem dokupić drugi regał, bo na expedicie skrajnie nieefektywnie się je trzyma.
zdjęcie poglądowe (nieuporządkowane to mam teraz po wyjeździe, proszę się nie czepiać)
Spoiler:
Zgłaszam się na ochotnika!rastula pisze:dość solidnie przyczepione do ściany bo ciężar spory i może ktoś pod tym spać
Ładnie, estetycznie i solidnie. Muszę też powoli się nad czym takim zastanowić ale na nieco mniejszą skalerastula pisze:ja zdecydowałem się zamówić u stolarza bo już robiło się groźnie z pudełkami - dziecko też potrzebuje miejsca
prawie 8 metrów bieżących półki robi różnicę - dość solidnie przyczepione do ściany bo ciężar spory i może ktoś pod tym spać
inne niż kwadratowe pudełka trzymam gdzie indziej
Spoiler:
Dzięki za fotkęrastula pisze:ja zdecydowałem się zamówić u stolarza bo już robiło się groźnie z pudełkami - dziecko też potrzebuje miejsca
prawie 8 metrów bieżących półki robi różnicę - dość solidnie przyczepione do ściany bo ciężar spory i może ktoś pod tym spać
inne niż kwadratowe pudełka trzymam gdzie indziej
Spoiler: