Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Leszy2 pisze:Mnie grafika odstrasza i mam dziwne skojarzenie z Zamkami Szalonego Króla.
Ale to wyłącznie kwestia gustu - bo jeśli chodzi o projekt graficzny to jest on w pełni profesjonalny .
Gra jest czytelna i spójna stylistycznie. Mnie się przy okazji nawet podobna...
Nie przeczę i zgadzam się, że to kwestia gustu. Mój, z racji wieku, ukształtowany jest przez wielki deficyt kolorowych zdjęć i obrazków w dzieciństwie. Gdybym w tamtym czasie dostał byle jaki, współczesny tygodnik motoryzacyjny, oglądałbym go w kółko codziennie, aż zostałby strzęp.
Dlatego nie kupię tej gry, ze względu na grafikę.
Porównajcie sobie grafikę z grą Automobile Martina Wallesa. Gra musi cieszyć oko i przyciągać wzrok postronnych.
Czy polska edycja tej gry to jest wersja V6?
Czy wersja V6 jest w ogóle warta zachodu, czy to tylko kilka kafelków na krzyż nie zmieniających specjalnie gry?
Jeśli masz tanią ofertę na Kraftwagen bez V6, to V6 upgrade dokupisz za 9 zł bodajże. Te kilka dodatkowych kafelków nie wywraca gry do góry nogami, to wciąż ta sama gra, tylko co jakiś czas pojawia się mocniejsza akcja do wydraftowania na rondlu. Dla mnie warto to mieć. Nie wiem, czy polska wersja je ma.
ja to miałem w pudełku z polską wersją więc to raczej standardowo jest w wersji od G3 czyli w polskim wydaniu
można to za kilka zł dokupić w razie czego
W instrukcji na str. 10 pogrubionym tekstem pisze: ''Użyte znaczniki inżynierów należy włożyć do pudełka. Nie będą już potrzebne.''
Jakie znaczniki inżynierów? Są karty i płytki inżynierów ale znaczniki?
Czy płytkę inżyniera ''+1 do mocy silnika'' używam tylko na rynku czy mogę ją użyć też w warsztacie ?
Ok. Porównałem z instrukcją po angielsku. Zamiast słowa ''znacznik'' powinno być słowo ''płytka'', po prosu brak konsekwencji w tłumaczeniu.
845 miejsce na BGG.
Ranking nie odzwierciedla tego co ta gra daje, bo to bardzo dobra gra.
Zastanawiam się ile jest jeszcze bardzo dobrych gier które utknęły na odległym miejscu w rankingu...
Nominowany do Spiel des jahres Imhotep (który planuje nabyć) też utknął na 706 miejscu.
Jakby pogrzebał to pewnie wyniuchał by jeszcze wiele takich perełek.
hejo pojawia się nowe wydanie gry Kraftwagen czy ktoś wie czy gra wyjdzie takze w polskiej wersji jezykowej ?
w sumie to tylko instrukcja bo gra jest chyba niezalezna językowo