Cthulhu Światy (Cthulhu Realms)
Re: Cthulhu Światy (Cthulhu Realms)
Co się stanie, jeśli wszystkie karty ze stosu wspólnego zostaną wyparte? W sensie że pomiędzy graczami nie będzie już kart do zakupienia? Tworzy się nowy stos czy po prostu nic się nie dzieje - nie można kupować nowych kart?
- Jiloo
- Has thanked: 630 times
- Been thanked: 536 times
- Kontakt:
KONIEC GRY
Jeśli zostałeś jedynym graczem z punktami Zdrowia Psychicznego, wygrywasz. Jeśli skończą się karty we wspólnej talii, gracz z największą liczbą punktów Zdrowia Psychicznego wygrywa. W przypadku równej ilości punktów - remisu - wygrywa gracz z większą ilością kart w swoim zestawie. Dalszy remis skutkuje ogólnym obłędem.
- piotrest
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 7 times
Podpinam się pod pytanie. Czy usuwam/wypieram do pudełka 6 kart Dostępnych (po 3 na wspólnego gracza) i dokładam ze wspólnej talii 2 kart żeby było 5 w rzędzie (+oczywiście Wtajemniczeni)?Jiloo pisze:Grają 3 osoby i jedna osoba ginie – co dzieje się z kartami dostępnymi? Likwidujemy rzędy dostępne dla pokonanego i tworzymy taki jak dla dwóch osób?
-
- Been thanked: 2 times
Mam pytanie odnośnie bieżącej tury. gra na dwie osoby. ikona odrzucenia i wsparcia mówi ,że jeśli którykolwiek z graczy odrzuci możesz aktywować zdolność. czyli tylko drugi gracz może skorzystać z zagrania karty z taką ikoną przez pierwszego gracz. a pierwszy gracz może liczyć tylko na to co sam sobie zagra?
Czyli ma trochę pod górkę czy jest inaczej niż myślę?
Czyli ma trochę pod górkę czy jest inaczej niż myślę?
- Jiloo
- Kontakt:
Gracz zawsze może liczyć tylko na to co sam zagra w bieżącej turze. Nic nie przechodzi z jednego gracza do drugiego. Ale... chodzi o to, że przecież nie musisz odrzucać swojej karty, możesz zmusić innego gracza do odrzucenia karty. Odrzucanie, dobieranie można zagrać na dowolnego gracza, nie tylko na siebie.
Dociągnięcie/Odrzucenie Karty:
Jeśli na ikonie jest wartość dodatnia, wybierz gracza, by dociągnął daną liczbę kart ze swojej talii. Jeśli ikona ma wartość ujemną, wybierz gracza, by odrzucił daną liczbę kart z ręki. Jeśli ikona ma wartość jednocześnie dodatnią i ujemną, wybierz gracza, który wykona te dwie czynności: dociągnął karty, a następnie odrzucił.
-
Nie połączyłem tych dwóch faktów ze sobą. Dzięki za szybką odpowiedź.
-
Pytanie odnośnie lokacji.
jak wystawie lokację to w następnej turze mogę skorzystać z jej zdolności czy działa już tylko obrona którą przeciwnik musi zbić?
Czy przeciwnik musi zbić wytrzymałość budowli w jednej turze czy może w dwóch trzech turach?
jak wystawie lokację to w następnej turze mogę skorzystać z jej zdolności czy działa już tylko obrona którą przeciwnik musi zbić?
Czy przeciwnik musi zbić wytrzymałość budowli w jednej turze czy może w dwóch trzech turach?
- Jiloo
- Kontakt:
Zdolności na lokacjach działają co turę.marcindlubacz pisze:Pytanie odnośnie lokacji.
Wszystkie obrażenia w jednej turze.Czy przeciwnik musi zbić wytrzymałość budowli w jednej turze czy może w dwóch trzech turach?