To zwykły stolik pokerowy, jakieś 150-200 zł na Allegro jeśli mnie pamięć nie myli a sprawdzać mi się nie chce.mst pisze:coś podobnego do tego?dewodaa pisze:Ultra super stołu do gier planszowych. Dostosowywałby on swoją wielkość do rodzaju gry i liczby graczy, miałby miejsca na napoje i przekąski-nie-brudzące a także od groma wgłębień na wszelakie elementy gier. Gratis byłby zestaw wygodnych krzesełek
http://www.boardgamegeek.com/image/136690
Czego Wam brakuje do grania?
Re: Czego Wam brakuje do grania?
Niestety nie 150-200 a 400-500... to ja wole dolozyc te 200 i kupic ten z Ikei - bedzie i uniwersalny i ladniejszy
http://www.allegro.pl/item288656496_pok ... raczy.html
Chodziło mi o taki blat. Położyć go na zwykłym albo dosztukować nogi taniej niż te 200 zł różnicy
Chodziło mi o taki blat. Położyć go na zwykłym albo dosztukować nogi taniej niż te 200 zł różnicy
W przypadku zagubienia/braku elementów do NIAGARY lub MANILI zapraszam na stronę http://www.KrainaPlanszowek.pl i wysłanie maila na adres podany w dziale SERWIS. Uzupełnimy braki.Lim-Dul pisze:Jeżeli coś Wam zginie, to w większości przypadków wyślą Wam nowe elementy bez żadnego "ale"
Jakbyś napisał do wydawcy zamiast się smucić, to byś je miał;)Gabriel pisze: 2. Drewnianych klocuszkół do "Filarów Ziemi" Całego kompletu szarych. Szkoda, że nie można takich kupować tak samo jak te szklane znaczniki - w sumie klocuszki są bardzo przyjemne i sympatyczne.
Przez sklep już się skontaktowałem i jestem w trakcie oczekiwania. Niestety, wyszło to w okresie urlopowo-świątecznym i pewnie stąd się przeciąga cała akcja... ale mam nadzieję, że już niedługo.
Kupię:Dark World: Dragon's Gate / Schwarze Auge Tal des Drachens (stary dungeon-crawler)
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
Lim-Dul położył płytę na dwóch kozłach. Nie wiem, czy to jakoś skręcał/przyklejał w każdym razie było bardzo stabilne. O szczegóły wypytaj L-D.waffel pisze:To na razie jest pomysł, patentu brak. Odstrasza mnie właśnie to, że postawienie dwulitrowej butelki w niefortunnym miejscu spowoduje widowiskową katastrofę patentem może być "kto wywalił, ten zbiera", ale na zbieranie całego Twilight Imperium i przywracanie go do status quo chyba i tak trochę szkoda czasu.
- jax
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 254 times
Szczegolne okrucienstwo wobec zwierzat podpada pod paragraf.Sztefan pisze:Lim-Dul położył płytę na dwóch kozłach. Nie wiem, czy to jakoś skręcał/przyklejał w każdym razie było bardzo stabilne.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Ciekawe,czy ktoś z Was ma taki dodatek do Osadników:
Uroczyście oświadczam, że podczas rozgrywek w Osadników nie ucierpiał ani jeden kot...
Osadnicy z CATanu
Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
A jeśli użył zwierzaków z Antler Island to dodatkowo naraził się Towarzystwu Miłośników Planszówekjax pisze:Szczegolne okrucienstwo wobec zwierzat podpada pod paragraf.Sztefan pisze:Lim-Dul położył płytę na dwóch kozłach. Nie wiem, czy to jakoś skręcał/przyklejał w każdym razie było bardzo stabilne.
magazyn
magazyn
- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Albo CAT Osadnikmst pisze:Osadnicy z CATanu
Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Niestety w wielu egzemplarzach Filarów brakuje elementów niebieskich i szarych.Hudson pisze:Jakbyś napisał do wydawcy zamiast się smucić, to byś je miał;)Gabriel pisze: 2. Drewnianych klocuszkół do "Filarów Ziemi" Całego kompletu szarych. Szkoda, że nie można takich kupować tak samo jak te szklane znaczniki - w sumie klocuszki są bardzo przyjemne i sympatyczne.
- bogas
- Has thanked: 382 times
- Been thanked: 649 times
Ja z kolei czekam na jeden czarny walec do gry Ys z wydawnictwa Ystari, który w moim egzemplarzu jest mocno nierówny co od razu go demaskuje (w Ys część pionków kładziemy na planszy jako ukrytych). Napisałem do rebela, gdzie grę kupiłem z dokładnym opisem problemu i o sprawie zapomniałem. Jakież było moje zdziwienie, gdy jakieś 2 miesiące później otrzymałem przesyłkę z... czarnymi sześcianami (cały komplet), które reprezentują czarne klejnoty Nie wiem czy rebel kontaktował się z Ystari po francusku czy jak to zwykle bywa wśród Francuzów znają tylko jeden wg nich słuszny język czyli ich własny i po angielsku "ni panimaju", ale pomylić dwa tak różne elementy to jest jednak sztuka. Napisałem ponownie, ale już z jakieś 4 miesiące minęły i echo
Może czekają żebyś najpierw odesłał niesłusznie otrzymane sześcianiki
magazyn
magazyn
- DDP
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 21 times
Zakupilem niedawno Palazzo i pionka nie bylo. Troche smiesznie to wyglada ze w opakowaniu jest wyciecie na niego a mistrza budowy nie ma. Napisalem do serwisu rio grande games i czekam na odp ale watpie by to cos dalo. Zdziwie sie jak odpisza w ogole.
Poza tym to brakuje wspolgraczy ale ostatnio dzieki uprzejmosci mirasa23 mialem mozliwosc pogrania w powazniejsze gry i w liczbe graczy wiekszej od 2/3
Poza tym to brakuje wspolgraczy ale ostatnio dzieki uprzejmosci mirasa23 mialem mozliwosc pogrania w powazniejsze gry i w liczbe graczy wiekszej od 2/3
Zawsze gram o zwycięstwo!
- Andy
- Has thanked: 81 times
- Been thanked: 192 times
W moim pudełku Napoleon's Triumph brakowało dwóch metalowych oznaczników dowódców korpusów. Napisałem bezpośrednio do wydawcy (Simmons Games w USA), po trzech godzinach miałem odpowiedź samego autora, który przepraszał i zapewniał o natychmiastowym wysłaniu brakujących elementów. Po dziewięciu dniach paczuszkę z czterema(!) oznacznikami miałem w domu.
Co podaję do publicznej wiadomości jako wyraz uznania dla ich poziomu obsługi klienta.
Co podaję do publicznej wiadomości jako wyraz uznania dla ich poziomu obsługi klienta.
Gdy wszystko inne zawiedzie, rozważ skorzystanie z instrukcji.
To i ja pochwalę pewne wydawnictwo (i objadę jeden z reliktów PRLu)
Kupiłem Space Dealera, brakowało 5 zielonych kostek. Napisałem do wydawnictwa pomimo tego, że na BGG kiepsko oceniane są kontakty, a właściwie ich brak, z klientami. Odpisali, odesłałem adres i dostałem od nich przesyłkę. Niestety, była w niej wycięta dziura, także woreczek wewnątrz koperty, w którym jak się domyślam były kostki, był rozcięty - ewidentnie zostałem na poczcie okradziony (strata niebagatelna - kilkanaście groszy - ciekawe co złodziej zrobił z kostkami?). Odpisałem im, że fajnie, ale że zostałem okradziony, że już dziękuję, że już nie muszą, itd. Było z półtorej miesiąca ciszy. Zdziwiony otrzymałem maila, że przesyłka (druga) do nich wróciła i żebym podał prawidłowy adres. To oni jednak się pomylili i podałem adres do rodziców w nadziei że poczta w małej wiosce będzie OK. I była. Trzecia (!) przesyłka uczyniła z mojej gry pełen komplet.
Gratuluję Eggertspiele podejścia do klienta!
Kupiłem Space Dealera, brakowało 5 zielonych kostek. Napisałem do wydawnictwa pomimo tego, że na BGG kiepsko oceniane są kontakty, a właściwie ich brak, z klientami. Odpisali, odesłałem adres i dostałem od nich przesyłkę. Niestety, była w niej wycięta dziura, także woreczek wewnątrz koperty, w którym jak się domyślam były kostki, był rozcięty - ewidentnie zostałem na poczcie okradziony (strata niebagatelna - kilkanaście groszy - ciekawe co złodziej zrobił z kostkami?). Odpisałem im, że fajnie, ale że zostałem okradziony, że już dziękuję, że już nie muszą, itd. Było z półtorej miesiąca ciszy. Zdziwiony otrzymałem maila, że przesyłka (druga) do nich wróciła i żebym podał prawidłowy adres. To oni jednak się pomylili i podałem adres do rodziców w nadziei że poczta w małej wiosce będzie OK. I była. Trzecia (!) przesyłka uczyniła z mojej gry pełen komplet.
Gratuluję Eggertspiele podejścia do klienta!
Skoro chwalimy, to ja też pochwalę. W moim Wysokim Napięciu brakowało znaczników uranu [żeby być dokładnym: nie było ani jednego]. Jednak brakujące elementy zostały mi szybko dosłane. Lacerta też dba o klienta
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 10 times
Przyłącze się do pochwał. Mi brakowało czerwonego znacznika do Książąt. W przeciągu tygodnia dostałem list z brakującym elementemwestwood pisze:Skoro chwalimy, to ja też pochwalę. W moim Wysokim Napięciu brakowało znaczników uranu [żeby być dokładnym: nie było ani jednego]. Jednak brakujące elementy zostały mi szybko dosłane. Lacerta też dba o klienta
Ja tylko widzę, że braki w pudełkach są równie powszechne co "bugi" w grach komputerowych @_@.
Kupię:Dark World: Dragon's Gate / Schwarze Auge Tal des Drachens (stary dungeon-crawler)
Gabriel, dokładnie. Człowiek zaczyna już przeżywać stres nie na tle tego, jaka gra będzie, tylko czego będzie brakowało w pudełku. Figurki ze SC:BG liczyłem z duszą na ramieniu... na szczęście żadnej nie brakuje (dziwne, nie?).
I po dziś dzień nie wiem, czy posiadam kompletną i prawidłowo dobraną talię do kart SPADAMY!
I po dziś dzień nie wiem, czy posiadam kompletną i prawidłowo dobraną talię do kart SPADAMY!
W danej chwili brakuje mi najbardziej graczy
Nigdy więcej karcianek kolekcjonerskich i pseudo kolekcjonerskich. [W trakcie infiltracji mafii Twilightowej ]
Z drugiej strony czasem dla odmiany w pudełku jest czegoś więcej. Z tego punktu widzenia nie użyłbym tutaj słowa "stres". To raczej dodatkowa porcja emocji związana z nową grąkruck pisze:Gabriel, dokładnie. Człowiek zaczyna już przeżywać stres nie na tle tego, jaka gra będzie, tylko czego będzie brakowało w pudełku.
Szkoda tylko, że w razie niepowodzenia nie można zagrać odpowiedniej karty.